ochotę na trochę witamin, a przy okazji chcielibyście zadbać o walentynkowy klimat mam dla Was prostą i super smaczną propozycję. Do przygotowania moich owocowych koktajli wykorzystałam dojrzałego ananasa, dwa melony - miodowy i galię (tak myślę, że to właśnie był taki ;) ) i kaki. Świetnie pasowałby też różowy arbuz, ale niestety nie udało mi się żadnego znaleźć. Potrzebne będą także foremki
Ciastkozercysię sobą na co dzień, uśmiechajcie się do siebie, pielęgnujcie Wasze uczucia 365 dni w roku. A ja dzisiaj na przekór, okazuję swe uwielbienie, dla owocowych koktajli :) SKŁADNIKI: 1/4 melona miodowego 2 banany 3 pomarańcze sycylijskie 125 g mrożonych malin 1 szkl wody mineralnej A jak to zrobić: Wszystkie owoce obrać ze skóry, a z pomarańczy dodatkowo wykroić wszystkie białe
Kuchnia w opałachSkładniki: zimne mleko garść rodzynek 2 łyżki soku z cytryny mrożone truskawski mrożone jagody mrożone borówki mrożone maliny banan pomarańcze melon zielony jabłko
ClauditteMissCookingSkładniki: mleko kefir szpinak natka pietruszki 1 ząbek czosnku banan zielony melon sok z cytryny chudy twaróg 2 łyżki miodu pieprz
ClauditteMissCookingwrześnia) Gruszka (lipiec, sierpień, I połowa września) Jabłka- (II połowa lipca, sierpień, I połowa września) Czarna jagoda- (II połowa lipca, sierpień, wrzesień) Jeżyna- (sierpień) Malina- (II połowa czerwca, lipiec) Melon- (lipiec, sierpień) Mirabelki- (lipiec, sierpień) Morele- (II połowa czerwca, lipiec) Nektarynki- (II połowa czerwca, lipiec, sierpień) Porzeczki- (II połowa czerwca, lipiec, sierpień) Pomarańcze- importowane z Ameryki Południowej (II połowa czerwca
Krakowskie smaki Animeksykańsku , Polędwica w kolorowym pieprzu z sosem koperkowym , Szybkie skrzydełka , Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym , Klopsiki z indyka w sosie jogurtowym , Grillowana pierś z kurczaka z melonem i serem Lazur , Kurczak w jabłkach z rodzynkami , Żeberka w sosie żurawinowo-ketchupowym , Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym , Kurczak z warzywami pieczony w rękawie , Kurczak z warzywami pieczony w rękawie wersja
Moje Qulinariaspełnić kolejne - zawsze o tym marzyłam. Rozsuwam zawiasy i otwieram na oścież szerokie turkusowe okiennice. Wstrzymuję oddech. Zalewa mnie fala słonecznego ciepła pachnącego słodyczą dojrzewających na parapecie melonów i moreli. Ten moment olśniewa i zachwyca, już na zawsze będzie spełnieniem. Morelowy pokój kryje wiele tajemnic. Jedną z nich jest przejście do łazienki, które trzeba odkryć otwierając jedne
KUCHARNIAsztuk orzechów brazylijskich Skworcu 1 mała garstka Crispearls (to te białe kuleczki czekoladowe, możecie użyć posiekanej białej czekolady) 1 łyżka suszonej żurawiny Skworcu 1 kawałek kandyzowanej kantalupy (melona) Skworcu 3 kawałki kandyzowanego ananasa mix Skworcu 1 łyżeczka kandyzowanej czarnej porzeczki Skworcu 1 garść świeżych leśnych jagód (z racji pory roku użyłam mrożonych) syrop z agawy Skworcu (kto lubi bardziej
Blondynka Gotujepomidorowy ze świeżych pomidorów z pieczoną cebulą ułóż każdy ziemniak poziomo i zetnij wierzchołek z odrobiną miąższu, jak na zdjęciach poniżej gałkownicą do lodów lub łyżką do melona (mają ostre krawędzie i znacznie lepiej wycina się nimi miąższ, niż zwykłą łyżką) wydrąż każdy ziemniak, usuwając taką ilość miąższu, aby zmieściło się tam jajko z dodatkami
Szybko Szybkowarżałuję :) Wyszła idealna przekąska na lato trochę słodka, trochę słona, ale jak najbardziej owocowa. Spróbujcie, polecam. SKŁADNIKI: 2 banany 100 gram gorzkiej czekolady 60 g solonych orzechów ziemnych dodatkowo:melon, kiwi i truskawki A jak to zrobić: Orzeszki pokroić na drobne kawałki. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Banany obrać ze skóry i pokroić każdy na trzy części. Przy pomocy
Kuchnia w opałachświętuję pysznym koktajlem. Może nie do końca z mleka, bo z jogurtu, ale to też w końcu produkt mleczny. SKŁADNIKI: 500 ml. jogurtu naturalnego 1 szklanka truskawek 1 szklanka melona miodowego 1/2 szklanka malin 1 łyżki cukru (opcjonalnie) A jak o zrobić: Owoce przełożyć do wysokiego naczynia i przy użyciu blendera rozdrobnić je. Dodać jogurt i całość jeszcze raz dokładnie
Kuchnia w opałachbitą śmietaną Pomarańczowe zauroczenie Lemoniada truskawkowa Niebieski shot Wzburzony ocean shot Zielono mi - shot Pomarańczowy shot Likier piernikowy Sok z czarnego bzu Smoothie arbuzowe z limonką Mrożona herbata melon mint Smoothie brzoskwiniowo borówkowe Herbata miętowo cytrynowa
Ala piecze i gotujeziemniaków) 350 ml zimnej wody do gotowania Przygotowanie ułóż każdy ziemniak poziomo i zetnij wierzchołek z odrobiną miąższu, jak na zdjęciach poniżej gałkownicą do lodów lub łyżką do melona (mają ostre krawędzie i znacznie lepiej wycina się nimi miąższ jak łyżką) wydrąż każdy ziemniak, usuwając około połowę miąższu tak przygotowane ziemniaki napełnij farszem, farsz
Szybko Szybkowarzrobię eksperyment i przygotuję galaretkę dyniową. Wyszła bardzo smaczna, lekko słodka i bardzo orzeźwiająca. Polecam spróbować każdemu, kto lubi domowe desery pozbawione chemii niewiadomego pochodzenia. W smaku bardzo przypomina melona. Potrzebne nam (na 2 porcje): - szklanka soku odsączonego z puree z dyni - sok z jednej sporej pomarańczy - 1 łyżeczka brązowego cukru - 3 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Sok z dyni mieszamy
W poszukiwaniu inspiracjimieście, mamy co prawda kilka sklepów, jednak nie posiadają one w ofercie wymaganych produktów do diety. Po trzecie nie ma co ukrywać, że produkty takie jak: borówki amerykańskie, jarmuż, melon miodowy, mleko migdałowe, orzechy macadamia, woda kokosowa nie należą do tanich rzeczy :( - a są one podstawą niektórych smoothie w I i II fazie. Dlatego na dłuższą metę wiem
Zdrowie na języku :P