co zrobic z melonem - 395 przepisów (strona:17/27)

L’ARC Varsovie – prezentacja menu 100

się rozmową...) Daniom towarzyszyło wino - Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc Marlborough 2013. T o 100% Sauvignon Blanc. W winie tym dominują aromaty i smaki świeżych owoców: cytryny, agrestu, melona oraz aromaty kwiatowe. Wino ma przyjemną kwasowość, jest świeże, owocowe, żywe i bardzo smaczne. Stworzone do dań z ryb , owoców morza, sałatek z kurczakiem i delikatnie przyprawionych dań orientalnych

królestwo garów
Odkrywamy kalifornijskie wina II 135

Reserve Chardonnay ma bardzo skoncentrowany smak tropikalnych owoców z niuansami toffi, wanilii i dojrzałych jabłek. Nos otwiera pikantne zapachy toffi i wanilii, a następnie zaskakuje egzotycznymi nutami przypraw i melona. Wino wprost stworzone do rozmaitych połączeń z jedzeniem. Będzie pasować do ryb, risotto z kurkami, makaronów z dodatkiem śmietanowych sosów czy drobiu. Importer: Wine Avenue (Rohlig Suus Logistics SA) Marimar

królestwo garów
Kawowa bomba 155

kawy świeżo zaparzonej (najlepiej świeżo mielonej) 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka żelatyny na 2 łyżki wody Nadzienie: 4 łyżeczki kajmaku- masy krówkowej z puszki Dekoracja: 3 małe kosteczki melona 3 ziarenka kawy Dodatkowo potrzebne będą: filiżanka- która posłuży za foremkę wykałaczka- do pomocy przy wyjmowaniu serniczka garnuszek/miska z gorącą wodą- do pomocy przy wyjmowaniu serniczka łyżeczka- do nakładania

KreatywnePiny
Melon i grejpfrut 110

czasem jest mój sposób na szare dni, chowam się pod pierzyną i nic nie robię, no może gapię się w komputer – włączony), zakupiłam z promocji (bardzo kuszącej!) melona i parę czereśni (one już tak ceną

Pink Envelope
Brzoskwinki 157

jedna nad drugą. Ciasteczka pieczemy 15-20 minut, w połowie czasu pieczenia należy blaszki zamienić miejscami w piekarniku. Upieczone ciastka powinny pozostać białe.  W wystudzonych ciasteczkach, łyżeczką do melona wydrążamy otwory w spodniej części ciastek. To ma być miejsce na nadzienie. W miseczce należy wymieszać rozdrobnione okruchy pozostałe z wydrążania otworów z nutellą lub ulubionym dżemem ( okruchy ciastek dodawaj

In my kitchen
Pyszności w Domaine La Francoise 143

lawendowym miodem, posypany ziołami prowansalskimi i odrobiną morskiej soli. Całość krótko zapieczona i ułożona na sałacie z zapieczonymi koktajlowymi pomidorkami polanymi delikatnie vinegretem:)   Kolejna pyszność- kawałki słodkiego soczystego melona z szynką i słodkim likierkiem. Rarytas jak dla mnie- owoce morza:) To, co uwielbiam najbardziej - łosoś pokropiony sokiem z cytryny, podany z sałatą zieloną i bagietką. Szparagi... zielone, gotowane, ułożone

In my kitchen
Karkówka pieczona z pieczarkami i papryką. Karczek w pieczarkach i papryce. 535

niedzielny, czy świąteczny obiad. Polecam :) Składniki - 1 kg karkówki - 0.5 kg pieczarek - 1 duża czerwona papryka - 1 duża cebula - sól,  domowa wegeta , czosnek mielony, kminek mielony, majeranek, papryka melona, pieprz - olej Wykonanie Mięso kroję w grubsze plastry ( nie rozbijam ). Każdy plaster dokładnie nacieram wszystkimi przyprawami i odstawiam do lodówki na  co najmniej godzinę. W tym czasie pieczarki kroję

Kuchnia z widokiem na ogród
Wiosenna sałatka na krakersach 583

pleśniowym i żurawiną - carpaccio z buraka z fetą i orzechami - sałatka na krakersach z sardynkami - tortille pokrojone na kawałki (różne wsady) - rolada szpinkakowa z łososiem - ziołowy chlebek do odrywania- melon w szynce szwarcwaldzkiej - sery plesniowe/winogrona/bagietka Większość przepisów jest na blogu, a dziś przy okazji publikuję sałatkę na krakersach. Od kiedy zobaczyłam ją na blogu  Cynamonowy pył , wiedziałam, że muszę

bistro mama
Ciabatta z grilowanym kurczakiem: Majowe wyzwanie blogerek i blogerów 183

przed wyłożeniem na kanapkę. Kanapkę owijamy w papier śniadaniowy i zabieramy - czy to na piknik, czy na wyprawę życia, czy do pracy/szkoły. Smacznego :) Zapraszam do obejrzenia smoothie z melona i banana z kwietniowego wyzwania , czekoladowych koszyczków z marcowego wyzwania , pizzy z patelni z wyzwania lutowego , faszerowanych tortilli z wyzwania styczniowego oraz rozetek z grudniowego wyzwania ! I zajrzyjcie na pozostałe

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
106. Akwarium - deser dla dzieci! 91

Coracao 1,5 szklanki wody o smaku pomarańczy np. Żywiec Zdrój (niegazowanej) 1 płaska łyżeczka żelatyny 1/2 szklanki wiórek kokosowych owoce do zrobienia rybek: winogrono, arbuz, gruszka z syropu, melon .... i co tylko zechcemy roślinność do akwarium to: melisa, mięta. Galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklance gorącej wody a żelatynę w 1/2 szklance gorącej wody pomarańczowej (ważne

Jadło i czytadło
Kokosowy pudding z czarnego ryżu 119

zimno. Składniki (na 3-4 porcje): 250 g czarnego ryżu 200 ml mleka kokosowego 1/4 szlanki wody świeżo starty imbir cukier (do smaku) kawałki owoców (u mnie melon) prażone płatki z migdałów Sposób przygotowania: Ryż przepłukać na sicie, po czym zalać wodą i moczyć co najmniej 8 godzin (ja zostawiłem na noc). Odlać wodę i przepłukać ponownie. Gotować na parze

W SMAK
Słodko-kwaśna sałatka z mango i ogórka 182

smaku zawiera do 20 proc. węglowodanów, ok, 1 proc. białka oraz witaminy, w tym znaczną ilość wiaminy C i prowitaminy A. W mojej sałatce, poza mango, znalazł się ogórek, melon (kantalupa), sałata batawska, granat, pomarańcza i prażone migdały. Całości dopełnił sok z limonki z odrobiną chilli. Składniki (dla 2 osób): 1 duże, dojrzałe mango 1/2 kantalupy garść liści sałaty batawskiej

W SMAK
Zapiekane ziemniaki nadziewane mięsem mielonym z cebulą i ziołami 113

żółty - opcjonalnie (początkowo chciałam posypać ziemniaki z wierzchu, ale zrezygnowałam) sól pieprz Ziemniaki gotujemy al dente w osolonej wodzie (z półtwardych łatwiej wydrążyć środek; ja to robiłam łyżeczką do melona, ale można zwykłą łyżeczką do herbaty) Mięso podsmażamy na patelni bez tłuszczu, na małym ogniu. Tłuszcz będzie się wytapiał podczas podsmażania mięsa W tym czasie obieramy cebulę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Słodkie środy - drożdżowe bułeczki z jabłkami i orzechami 132

następnie uprażyć na suchej patelni. Orzechy przełożyć do miseczki i dodać do nich miód. Całość wymieszać. Jabłka obrać, przekroić na połówki i usunąć gniazdo nasienne za pomocą łyżeczki do melona, aby powstały okrągłe wgłębienia. Jabłka skropić sokiem z cytryny.  Ciasto podzielić na 6 części, każdą z nich rozwałkować. Na rozwałkowanym kawałku ciasta ułożyć połówkę jabłka, zagłębieniem do góry

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania