ciasto - 164325 przepisów (strona:6252/10955)

Sernik piernikowy w świątecznym klimacie 162

sernik gości co roku, ale tym razem postawiłam na jego ciekawą odmianę z dodatkiem pierników na spodzie. Jest puszysty i miękki, a to zasługa bitej śmietany, która ląduje w cieście oprócz dobrej jakości sera! Zobacz prosty przepis na piernikowy sernik. Nie ma świąt Bożego Narodzenia bez sernika! Tym razem to moja mała wariacja na jego temat, bo z dodatkiem pierniczków(...)czekoladą czy nadzieniem. Na pewno dodadzą wyjątkowego smaku. Pamiętaj, aby tuż po upieczeniu, nie wyciągać sernika z piekarnika. Uchyl drzwiczki na kilkanaście minut, a potem wysuń blachę. Stopniowo przyzwyczajaj ciasto do temperatury pokojowej, aby nie popękało ani gwałtownie się nie zapadło. Przepis na sernik piernikowy Składniki na dużą blachę (masa): 1 kg zmielonego sera do sernika, 2 szklanki śmietanki

Rozdomowiona
Ciastka "Jeżyki" 325

zmielonych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy, dodajemy posiekane drobno masło, czekoladę, jajko, żółtko, cukier puder, jogurt, szczyptę soli, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Siekamy, a następnie zagniatamy ciasto, które owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie odrywamy po kawałku ciasta i formujemy najpierw kulkę wielkości orzecha włoskiego, a następnie wydłużamy z jednej

Kuchnia w czekoladzie
Czy warto kupić wyciskarkę wolnoobrotową 206

Czy warto kupić wyciskarkę wolnoobrotową Jaką wyciskarkę wolnoobrotową wybrać  Czy warto kupić wyciskarkę wolnoobrotową - nad tym pytaniem po raz pierwszy zastanawialiśmy się kilka lat temu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pierniczki - gwiazdki na choinkę 152

perełki cukrowe cienka wstążka 1. W garnku podgrzewamy miód, masło i cukier puder do momentu aż cukier się rozpuści a składniki połączą. Studzimy. Dodajemy pozostałe składniki, wyrabiamy gładkie ciasto.  2. Ciasto wałkujemy na grubość około 3mm. Formą w kształcie gwiazdki wykrawamy pierniczki. Przy każdym z jej ramion za pomocą słomki wykrawamy dziurki. Pierniczki pieczemy w temperaturze 170 stopni przez

Szefowa kuchni
Świąteczne pierniczki (Biscotti speziati di Natale) 195

albume succo di limone PRZYGOTOWANIE Pierniczki Miękkie masło pokrojone w kostkę miksujemy z cukrem i szczyptą soli. Następnie dodajemy żółtko, miód a na samym końcu mąkę z przyprawami. Ciasto wyrabiamy na jednolitą masę, owijamy folią i schładzamy w lodówce ok. 1 godz. Ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na grubość ok. pół centymetra. Foremkami wycinamy ulubione kształty ciasteczek

La grande e la piccola cuoca
Bombki na choinkę z piernika +FILM 186

Witam Kochani, zapraszam na kolejny film z serii piernikowych wyrobów  Tym razem nowość :) Piękne, duże, pachnące bombki na choinkę z piernika. W tym roku robiłam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Świąteczna ryba w warzywach 212

warzywami i odkładamy do przestudzenia *** *** Po wystudzeniu danie wkładamy do lodówki. Ryba smakuje najlepiej po 2 dniach od przygotowania, kiedy składniki się przegryzą *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: CIASTA I WYPIEKI ŚWIĄTECZNE KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł

Blog z Apetytem
Dyniowe bułeczki na parze (bez pieczenia, bezglutenowe) 143

cieszyć się domowym pieczywem bez bawienia się w wyrabianie ciasta i bez włączania piekarnika? Można przygotować te pyszne bułeczki na parze! Wszystko czego potrzebujecie to garnek z wodą oraz małe foremki, najlepiej ceramiczne.  Przygotowanie ciasta na babeczki zajmuje tylko chwilę, w dodatku można je dowolnie modyfikować i nadawać im smak poprzez zmianę dyni na inne dodatki. Może to być

HealthyCreations
Ciastka z suszonymi jabłkami 124

drobne kawałki. Dodajemy do nich mąkę, cukier, masło, sodę i proszek do pieczenia, miksujemy do uzyskania kruszonki. Na bok odkładamy 2 łyżki kruszonki. Do reszty dodajemy jajko i wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, spłaszczamy i posypujemy kruszonką (można ją lekko wcisnąć w ciastka). Pieczemy 10 minut w 200 stopniach

Kardamonovy
Pierniki dojrzewające 6 tygodni 222

przyprawy. Wszystko dobrze mieszamy. Ostudzoną masę miodu, cukru i masła dodajemy do mąki z przyprawami. Całość dobrze wyrabiamy ręcznie do momentu połączenia się składników w jednolitą masę. 3. Dojrzewanie ciasta przez 6 tygodni. Masę umieszczamy w lodówce na 6 tygodni w dowolnym pojemniku (plastik do żywności, szkło, kamionka) od góry zamykając papierem i zabezpieczając gumką. 4. Formowanie i pieczenie. Ciasto

Pij soki wyciskane
Chatki z piernika-jak zrobić FILM+zdjęcia moich chatek 152

Witam Kochani, chcę Was zaprosić na kolejny film z serii piernikowych wypieków. Wczoraj pokazałam Wam moje choinki 3d, dziś chcę Was zaprosić na moje chatki z

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wegańskie brownie proteinowe (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 171

W okresie świątecznym nawet brownie proteinowe możecie wykonać w tym klimacie 😊 Nasze ciacho składa się z przepysznych powideł śliwkowych , które mimo braku cukru w składzie są

Candy Pandas
Ciastka orzeszki które są już na moim blogu -ale tym razem mascarpone i kokosem 238

śmietany 36 % 2 płaskie łyżki cukru pudru śmietanę ubić i dodać cukier puder oraz mascarpone i mamy gotowe tylko za długo nie mieszać żeby nie zrobił się serek.. ciasto na orzeszki 60 dag mąki tortowej 30 dag margaryny 3 łyżki cukru pudru 4 żółtka 4 łyżki gęstej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki lub 1 kokosu(...)woli ciasto wyrobić i uformować podłużne wałeczki. Pociąć na cienkie kawałki i formować małe kulki wielkości borówki – układać do foremki

Moje Wyroby
Warsztaty kulinarne Sokołów Włoskie Boże Narodzenie 199

garnka wkładamy wszystkie składniki grubo pokrojone i obrane, wlewamy wodę  i zagotowujemy. Jeżeli wytworzy się pianka, zdejmujemy ją chochlą. Gotujemy długo, na wolnym ogniu. Przygotowanie tortellini: Najpierw przygotowujemy ciasto do makaronu - mieszamy mąkę z jajkami i zagniatamy, aż będzie gładkie. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 20 minut. Do farszu kroimy wszystkie mięsa (oprócz wędlin) w kostkę, smażymy(...)wypuści wszystkie soki. Czekamy, aż ostygnie i blendujemy razem z wędlinami, parmezanem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozwałkowujemy makaron do ok. 0,6 mm czyli bardzo cienko. Kroimy ciasto w kwadraty 4x4 cm. Wykładamy na każdy kwadrat pół łyżeczki farszu i zamykamy najpierw na trójkąt, potem lekko rolujemy do połowy trójkąta i zawijamy dookoła palca, łączymy 2 końcówki. Gotujemy

Życie zaczyna się w kuchni
Szybkie pierniczki LAST MINUTE 178

masło roztopione 100 g, miód 100 g, przyprawa do piernika 1 łyżka, kakao 1 łyżka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, Sposób przygotowania: Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto.  Gotowe ciasto rozwałkowujemy lekko podsypując mąką na grubość 4 mm. i wykrawamy dowolne kształty. Ciastka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku

kulinarne odsłony pati

Proponowane wyszukiwania