ciasto - 164325 przepisów (strona:5432/10955)

Lamingtony 701

Lamingtony to nic innego jak australijskie ciasteczka biszkoptowe w polewie czekoladowej, obtoczone w wiórkach kokosowych. W Polsce nazywane bardzo często jako kudłacze lub kokosanki . Ciasteczka te

Przepiski.pl
Ciasto Góra lodowa 211

Ciasto obłędnie słodkie, ale mała porcja zdecydowanie nie zaszkodzi ;) U mnie, na świątecznym stole było w zeszłym roku. W tym do końca jeszcze sama nie wiem co zrobię.  Składniki na blaszkę 24x36cm Biszkopt: 4 jajka 150g drobnego cukru 80g mąki pszennej 60g mąki pszennej szczypta soli Beza orzechowa: 5 białek szczypta soli 200g drobnego cukru (1 szklanka) 1 łyżka(...)ucieramy kilka minut, a następnie stopniowo dodajemy budyń. Mieszamy na średnich obrotach miksera, by krem się nie zważył. Krem (polewa) z mlekiem w proszku (robimy w momencie gdy całe ciasto jest już złożone): W rondelku z grubym dnem umieszczamy wodę, masło oraz cukier. Podgrzewamy na małym ogniu aż do rozpuszczenia. Gdy składniki nieco przestygną dodajemy przesiane mleko w proszku

Kuchnia w czekoladzie
Rolada Piernikowa Z Masą Śmietankową 122

Przepis na lekkie ciasto które nie jest zapychające i można za to zjeść więcej kawałków ;) Składniki na jedną roladę na blaszkę od piekarnika Biszkopt:  5 jajek kl M osobno biała i żółtka 3/4 szkl mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyzki kakao 3 łyżeczki przyprawy do piernika Masa: 1 jajko(...)pieczenia, kakao i przyprawa do piernika i mieszamy całość już nie miksera a szpatułką albo łyżką ! 2. Blaszkę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy olejem, wykładamy ciasto i rozsmarowujemy równo. Pieczemy w  180 stop. przez 15-20 minut.  3. Kiedy biszkopt się piecze szykujemy ściereczkę (może być lekko wilgotna) i obsypujemy ją cukrem pudrem. Upieczony biszkopt

Gotowanie...to proste !
Kokosanki 126

Kokosanki to nic innego jak pyszne ciasteczka kokosowe, które przygotowane są z białek, cukru oraz kokosa. Robi się je naprawdę błyskawicznie i jest to najlepszy sposób

Przepiski.pl
Ptysiowe Ciasto 211

Szukasz przepisu na nietypowe ciasto, które przygotujesz szybko, a co najważniejsze bez pieczenia, oto przepis dla Ciebie. Ciastem tym zaskoczysz gości, którzy nie skończą na jednym kawałku. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Keto tort Bounty (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 121

kokosowy to prawdziwa oda do kokosa. Jest on dodany na wszelkie możliwe sposoby i to się czuje! Jeśli zatem jesteś fanem mocno kokosowych smaków, ten tort jest dla Ciebie! Ciasto 3 szt. jajka (duże lub 4 mniejsze) 360 ml gęste mleko kokosowe ((ok. 1,5 szklanki)) 45 g mąka kokosowa (+/- w zależności od stopnia chłonności) 10 g kakao (ciemne(...)łyżeczka żelatyna ((płaska)) Polewa czekoladowa 40 g czekolada gorzka ((min. 85% kakao) lub niskowęglowodanowa) 50 ml gęste mleko kokosowe Dodatkowo 25 ml wódka kokosowa ((opcjonalnie)) 25 g chipsy kokosowe Ciasto Zblendować wszystkie składniki poza wiórkami kokosowymi aż do uzyskania jednorodnej masy. Wsypać wiórki i delikatnie wymieszać. Przełożyć masę do tortownicy o średnicy ok. 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec

Modern Cave Girl
Sernik z białą czekoladą 134

Przepis na kolejny pyszny sernik na moim blogu, w którym idealnie sprawdzi się dobry ser z wiaderka. Tym razem trochę bardziej kremowy, ale nadal pozostający bardzo

Słodki Blog
Muffinki piernikowe ze śliwkami suszonymi 103

mokre składniki z rondelka przelewamy do suchych, mieszamy niezbyt długo, gdyż muffinki tego nie lubią i nakładamy do papilotek do 1/2 wysokości, do środka wkładamy suszone śliwki przykrywamy pozostałym ciastem, posypać słupkami migdałów. Piec ok 25-30 minut w nagrzanym piekarniku w temp 180C. Ostudzone muffinki lukrujemy i dekorujemy dowolnie, ja posypałam grubym cukrem i ciasteczkami piernikowymi. Wykładamy na talerz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Muffiny bananowe 121

kuchenną do połączenia. Następnie dodajemy masło orzechowe oraz rozgniecione banany, mieszamy. Składniki mokre wlewamy do naczynia ze składnikami suchymi, mieszamy łyżką do połączenia. Formę na muffiny wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto (u mnie nieco ciasta zostało). Wierzch posypujemy posiekanymi orzechami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut. Inspiracja – https://www.kwestiasmaku.com/przepis/muffiny-bananowe

Smaki Na Talerzu
Zawijaki makowe z ciasta francuskiego 290

Zawijaki makowe to super pomysł na błyskawiczne przekąski z dodatkiem maku. Stanowią nie tylko fajną, słodką przekąskę, ale równie świetną dekorację świątecznego stołu. Artykuł Zawijaki makowe z ciasta francuskiego pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Imprezowe roladki z tuńczykiem 231

Roladki z tortilli z tuńczykiem to fajna przekąska, która sprawdzi się na każdą okazję, a nawet na święta. W swoim składzie zawiera same pyszności, które połączone

Alle Dobre!
Kostka beskidzka 126

adwokat - 220 ml bezy - 25 szt żelatyna w proszku - 3 łyżeczki czekolada biała  wiórki- 3 łyżeczki czekolada mleczna wiórki - 3 łyżeczki czekolada deserowa wiórki - 3 łyżeczki CIASTO: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie dodajemy żółtka i delikatnie łączymy razem Przesianą mąkę pszenną i kakao dodajemy i delikatnie mieszamy.  Blachę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia(...)wylewamy do niej ciasto.  Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180stC na 25 minut. MASA KREMOWA: Żelatynę zalewamy 3 łyżkami gorącej wody, dobrze mieszamy i chłodzimy. Śmietanę dobrze schłodzoną ubijamy mikserem na sztywno, pod koniec cały czas ubijając dodajemy małymi porcjami adwokat i miksujemy. Na końcu dodajemy rozpuszczoną żelatynę.  Na upieczony  biszkopt wykładamy połowę masy, wciskamy w nią

Camilla w kuchni
Naleśniki piernikowe 115

mąkę sitem by ją napowietrzyć. Potem dodajemy przyprawę do pierników, olej i śmietanę a także ubite jajka, wlewamy wodę i mleko. Następnie wszystko miksujemy mikserem na wolnych obrotach aż ciasto będzie gładkie, jednolite o konsystencji śmietany. Potem rozgrzewamy patelnię, którą spryskujemy odrobiną oleju. Wlewamy chochlę ciasta i rozprowadzamy po całej patelni. Finalnie smażymy na rumiano z obu stron. Artykuł Naleśniki

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania