ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:279/829)

Jak upiec idealne kruche ciasto 152

Czas czytania: 5 min Idealne kruche ciasto Wiele osób pyta, jak upiec idealne kruche ciasto ? Jest to jedno z prostszych ciast, jego przygotowanie jest błyskawiczne i

SprawdzonaKuchnia.pl
Szybka tarta z truskawkami 206

Przy tym bananie prosta a większość składników mamy zawsze pod ręką w domu Składniki: truskawki 1 śmietana 18 proc duża 1 cukier waniliowy  3 jajka  8 łyżek cukru 2 szklanki mąki 1 kostka masła wiórki kokosowe i melisa do przybrania Sposób przygotowania:  Ciasto: Z 2 szklanek mąki, masła wyjętego prosto z lodówki i pokrojonego w małe kostki(...)razem ubijamy. Gdy cisto jest już upieczone zalewamy je naszą mieszanka śmietanowo-jajeczną . Całość zapiekamy przez 20-30 min, aż masa na wierzchu się zetnie. Gotowe ciasto studzimy i układamy pocięte w plasterki truskawki, posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy listkami melisy. Delektujemy się jego niebiańskim delikatnym smakiem Smacznego

W kuchennej krainie
Drożdżowa strucla z serem i truskawkami 103

Ależ puchata, prawie uciekła z największej formy keksowej jaką posiadam. Może nie do końca stanowi wdzięczny podkład pod truskawki,  które nie mają szans na zatopienie się w gęstym cieście drożdżowym.  Ale w sumie...to chaotyczne rozłożenie uciekających owoców  na powierzchni chałeczki - dodaje jej uroku.  Polana sporą ilością lukru cytrynowego,  z warstwą słodkiego serka wewnątrz, jest(...)miski przesiewamy mąkę, sól, wsypujemy cukier,  wbijamy jajko i wlewamy wyrośnięty zaczyn.  Wyrabiamy ciasto zagniatając ręką, powinno wystarczyć 5 minut,  by stało się elastyczne i gładkie. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy, by podwoiło objętość.  Możemy przyspieszyć ten proces, wkładając miskę z ciastem  do piekarnika rozgrzanego do 40 stopni, po 30 minutach powinno być odpowiednio wyrośnięte

Kronika Piekarnika
Bułeczki drożdżowe z musem rabarbarowo-truskawkowym 200

czasie pieczenia! Jako że mamy sezon rabarbarowo-truskawkowy dodatek do pysznych bułeczek nasunął się sam. Warto! Ciasto drożdżowe: 280 g mąki 14 g drożdży łyżka miodu jajko pół szklanki mleka 1/5 kostki masła szczypta soli wanilia Mus owocowy: 500 g rabarbaru 250 g truskawek 3 łyżki brązowego cukru pół szklanki wody łyżeczka cynamonu Kruszonka: 50 g mąki 25 g masła(...)masło, sól, ziarenka wanilii i drożdże. Porcjami zagraniamy mąkę do wewnątrz i wyrabiamy całość kilka minut, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie. Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1-1,5 godziny.      Rabarbar kroimy w kawałeczki, truskawki oczyszczamy z szypułek. Zagotowujemy na wolnym ogniu razem z wodą, cukrem i cynamonem, dusimy aż do momentu

sama złodycz
Wyjątkowy sernik z rabarbarem i truskawkami 193

uniwersalna, i w tym cieście również sprawdzi się doskonale. Sernik rabarbarowy z tonką i musem truskawkowym Składniki: (na formę o średnicy 20 cm) spód: 115 g ciastek digestive 45 g masła masa serowa: 325 g serka mascarpone 450 g serka kremowego 155 g cukru 4 jajka 300 g rabarbaru 1 ziarno tonki mus: 300 g truskawek 300 ml śmietany kremówki(...)żelatynę, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Wymieszać z pozostałymi truskawkami, ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno, delikatnie wymieszać z masą truskawkową. Wyłożyć mus na wierzch ciasta, schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny. Udekorować połówkami truskawek. Smacznego! Bardzo spodobało mi się pieczenie serników owocowych. Do tej pory przygotowywałam tylko takie z całymi owocami, a okazuje się, że dodanie musu z owoców

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rabarbarek - biszkopt z masą rabarbarową oraz mleczną pianką 173

kwaśna i do tego mleczna warstwa z truskawkową nutą. Biszkopt: 3 duże jajka,  1/3 szklanki cukru,  1 łyżeczka proszku do pieczenia,  2/3 szklanki mąki, 1 łyżka octu.  Białka ubić z cukrem. Żółtka wymieszać z proszkiem i octem. Dodać do piany. Krótko zmiksować. Wsypać przesianą mąkę, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą(...)cukru.  Rabarbar umyć i pokroić w kostkę. Rozgotować w 1/2 szkl. wody z cukrem. Wsypać galaretki, dobrze wymieszać i lekko przestudzić. Tężejące wylać na ciasto. Ostudzić. Pianka:  1 dowolna galaretka (u mnie truskawkowa),  1 Śnieżka,  200 ml mleka,  50 g gorzkiej czekolady.  Galaretkę rozpuścić w 250ml wrzątku, przestudzić.Śnieżkę wymieszać z mlekiem, ubić

Z miłości do słodkości
Ciasto ucierane z truskawkami i płatkami migdałowymi 154

rzadko u nas goszczą, a jeśli już, to właśnie w formie "suchszej" typu drożdżowe czy ucierane. O owocach sezonowych już nie wspomnę. Zakupy na to ciasto robiłam kilka razy, a za każdym razem truskawki nie doczekały nawet wyjęcia mąki z szafki. Podobnie z czereśniami. Oczywiście bardzo mnie cieszy, że świeże owoce mają powodzenie w moim domu. Tylko z sezonowością(...)jogurtu greckiego -500 g truskawek -50 g płatków migdałowych. Przygotowanie Truskawki umyć, odszypułkować i odłożyć by obciekły. Masło utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i szczyptą soli. Dalej ubijając, stopniowo dodawać po 1 jajku, później mąkę pszenną wymieszaną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, a na końcu jogurt grecki. Ciasto przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Na masie rozłożyć owoce

Zielona Kuchnia
Naleśniki z serem i truskawkami 185

Uwielbiam naleśniki z truskawkami, to moje jedzenie. Naleśniki z serem i truskawkami Składniki: Nadzienie : biały ser - 350 g żółtko jajka- 1 szt cukier waniliowy - 1 łyżeczka cukier - 2 łyżki ciasto na naleśniki mąka - 2 szkl woda - 1,5 szkl mleko - 0,5 szkl jajka - 2 szt sól szczypta dodatkowo truskawki cukier puder do posypania naleśników Sposób przygotowania: Truskawki umyć, oszypułkować(...)dodaj żółtko, cukier waniliowy i cukier kryształ, dokładnie wymieszaj. Ciasto na naleśniki :)  Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski zmiksować. Smażyć naleśniki na tłuszczu z obu stron na rumiano.  Smarować każdego nalęśnika  serem, układać na serze pokrojone na cząstki truskawki, składać naleśniki w chusteczkę, posypać cukrem pudrem.  Smacznego !  (function

Kuchnia Danusi
Sernik z musem truskawkowym na wafelkowym spodzie 388

żelatyny, wymieszać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Następnie zmiksować serki homogenizowane, dodać ubitą śmietanę i przestudzoną żelatynę. Całość dokładnie wymieszać mikserem. 2. Mus truskawkowy: Truskawki zmiksować blenderem do postaci musu, zagotować, wsypać galaretkę i mieszać do momentu aż galaretka się rozpuści (nie gotować). Odstawić do lekkiego stężenia. 3. Polewa czekoladowa: Czekoladę połamać na mniejsze części(...)minut. Następnie wylać tężejący mus truskawkowy i ponownie wstawić do lodówki na około 15 minut . Po tym czasie ciasto wyjąć z formy, polać boki ciasta polewą czekoladową, na wierzchu udekorować bitą śmietaną ubitą z cukrem, truskawkami i pokrojonymi w kwadratowe kawałki wafelkami

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto czekoladowo truskawkowe (bez pieczenia) 228

smaczne przepisy. Dziś zaczynam od arcyprostego i arcyszybkiego ciasta, nie wymagającego pieczenia!  Ciasto bardzo czekoladowe na spodzie z moich ulubionych ciasteczek Oreo. Potrzebujemy: - 300 g ciasteczek Oreo - 110 g roztopionego (niesolonego) masła - 200 g czekolady mlecznej - 100 g czekolady gorzkiej - 200 ml śmietanki 30% - kilka truskawek - obrane migdały - podłużna forma do pieczenia - robot kuchenny Ciasteczka mielimy w robocie kuchennym

W mojej holenderskiej kuchni
Tort szpinakowy z kremem jogurtowym, truskawkami i pestkami granatu - super fit 208

zmiksowany z olejem, ciasto jest wilgotne, puszyste, delikatne i nie wymaga ponczowania. To jest moja wersja tego popularnego już od dosyć dawna ciasta w necie - wersja fit. Torcik przełożyłam kremem na bazie jogurtu i bitej śmietany, z truskawkami z dodatkiem pestek granatu. Niewielki dodatek żelatyny wspaniale stabilizuje krem. Tort jest obłędnie pyszny. Jak skosztujesz jestem pewna, że na jednym kawałku(...)Składniki na ciasto: 4 jaja L 1 szklanka oleju 350 g mrożonego szpinaku 1 szklanka mielonego ksylitolu/cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 szklanki mąki orkiszowej jasnej Składniki na krem: 500 g jogurtu greckiego 250 ml śmietany kremówki 35% 4 płatki żelatyny (4 łyżeczki) 4 łyżki ksylitolu/ cukru pudru Dodatkowo: 500 g truskawek 1/2 granatu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Torcik ,,Celebracja chwil” 171

tarce białą czekoladą oraz kokosowymi kuleczkami. Torcik chłodzimy kilka godzin w lodówce. Znajdź dosłownie 30 minut aby później cieszyć się wspólnymi chwilami z tak pysznym ciastem na talerzyku! A dodatkowo jest sezon na truskawki więc warto korzystać póki są! Do przygotowania torcika zwołajcie członków rodziny, będzie jeszcze szybciej! Bo takie wspomnienia na zawsze zapisują się w naszej pamięci. Mam nadzieję

VioletoweKucharzenie
Ciasto kruche z rabarbarem i pianką budyniową 107

Dziś u mnie ciasto kruche z rabarbarem  i pianką budyniową ❣ Ciasto te można robić z dowolnymi owocami.Do tej pory robiłam je najczęściej  z porzeczkami ,truskawkami. Aż nie spróbowałam z rabarbarem..🤩 Przepis na ciasto w linku poniżej https://dziuniagotuje.blogspot.com/2018/08/ciasto-kruche-z-porzeczkami-i-pianka.html?m=0

Przepisy mojej mamy
Szybki biszkopt z owocami 192

kwaśną śmietaną, i już:) żadnego ubijania, żadnego ucierania czy gotowania budyniu. Śmietana pod wpływem temperatury z biszkoptu zamienia się w pyszny krem. Na wierzch ciasta wystarczy wyłożyć owoce: brzoskwinie, a w sezonie – truskawki, które przykrywamy galaretką. Prawda, że proste? I pyszne, spróbujcie:) Biszkopt: 4 jajka 1 szkl. drobnego cukru (ew. kryształ) 1 szkl. mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Smaki Na Talerzu
Truskawkowy torcik bez pieczenia 409

Dziś na blogu proste ciasto, idealne na upały, bo jego przygotowanie nie wymaga użycia piekarnika. Torcik nie jest zbyt słodki, a przepis nie jest wcale skomplikowany. Jedyny minus to taki, że zanim będziemy mogli ukroić sobie  i delektować się kawałkiem torciku(...)studzimy przez około 15 minut i jeszcze ciepłą wylewamy na ciasteczkowy spód. Masę wyrównujemy i w jeszcze ciepłą kaszę wtykamy  truskawki, tak aby połowa owocu wystawała ponad masę. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. i zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto chłodzimy w lodówce przez 2- 3 godziny

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania