ciasto z serków mascarpone - 2500 przepisów (strona:40/167)

Tort marchewkowy z kremem kokosowym 245

mascarpone (2 opakowania) 1/3 szklanki jogurtu naturalnego typu greckiego 1 i 1/2 szklanki cukru pudru (w oryginale było 2 i 1/2) 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub 1 łyżeczka pasty waniliowej listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ciasto: Do ciasta potrzebujemy dwóch jednakowych tortownic o średnicy od 21-22 cm. Jeśli nie macie dwóch – należy upiec ciasto(...)termoobiegu / 160°C z termoobiegiem) i pieczemy przez około 35-45 minut (najlepiej sprawdzić patyczkiem). Ciasta mogą odrobinę opaść – ważne, aby nie miały zakalca. Całkowicie wystudzone biszkopty marchewkowe kroimy wzdłuż tak, aby powstały cztery blaty (można odciąć czubki, jeśli powstały). Serki, mascarpone, jogurt i ekstrakt miksujemy na wolnych obrotach dosypując powoli cukier puder. Na końcu dorzucamy trzy czwarte szklanki

Poezja smaku
Tort czekoladowy z owocami 162

Masa czekoladowa: 350 ml śmietany 30%, 200g serka mascarpone, 1 tabliczka czekolady Klasycznej Gorzkiej Goplana, 2 łyżki cukru pudru, Dodatkowo: 50 ml wódki, truskawki i kiwi do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt : Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję żółtka oraz cukier. Nadal ubijając dodaję olej, mąkę, kakao, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewam(...)tortownicę (średnica 22cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa blaty. 2. Masa czekoladowa : Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Chwilę studzę. Jeszcze płynną czekoladę łączę z serkiem mascarpone. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Delikatnie łączę śmietanę z masą czekoladową.  3. Biszkopty

Tradycyjna kuchnia Kasi
Torcik cytrynowy z kremem śmietanowo - mascarpone - cytrynowym. 157

mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciepłej wody 1 łyżka soku z cytrynek 1 łyżka startej skórki z cytryny 700 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1  łyżk a soku z cytrynek Eterno   1 łyżka likieru cytrynowego 3 śmietany fix Do dekoracji : żółta posypka waflowa Sempre(...)ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor do suchego patyczka. Zimny biszkopt przeciąć na pół i nasączyć obydwa blaty ciasta wodą z sokiem z cytrynek. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, następnie dodać serek mascarpone , likier cytrynowy i sok z cytrynek, delikatnie wymieszać. Krem podzielić na 2 części, jedną połowę wyłożyć  na spodni blat biszkoptu

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik z marakują 164

wstawimy tortownicę z ciastem i wlejemy wrzątek.  Na spód sernika - miksujemy herbatniki  w blenderze (dałam pomieszane gatunki, takie jak na zdjęciu – byle było 130g). Masło topimy w mikrofali i gorące wlewamy do zmielonych herbatników. Składniki łączymy, przekładamy do tortownicy, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do lodówki (do czasu, aż zrobimy masę serową. Do miski przekładamy jogurt, serki mascarpone, śmietanę creme fraiche(...)przy otwartych drzwiczkach, w piekarniku. Gdy ciasto ostygnie rozpuszczamy połowę galaretki w 125ml wrzątku. Gdy galaretka zacznie tężeć, dodajemy do niej wydrążony miąższ z marakui, mieszamy. Wykładamy na sernik i odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.Sernik z marakują  upiekłam, w zasadzie, „na winie”.    Nie na tradycyjnym sernikowym twarogu lecz z wykorzystaniem serków mascarpone, jogurtu i śmietany, bo akurat takie składniki

mojewypiekiinietylko
Ciasto czekoladowe z kremem i jagodami 162

mąki  2,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietanki kremówki (30-36%) 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru 150 g jagód  Poncz: 250 ml napoju kakao Dekoracja: 200 g jagód Świeże listki mięty Jak zrobić ciasto czekoladowe z kremem i jagodami? Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem

Kuchnia Łukasza
Tort miętowo-czekoladowy 233

wykonany przez DomoweTorty.com Dwa mocno czekoladowe blaty, przełożone i ozdobione miętowym kremem (na bazie świeżej mięty,śmietany kremówki i serka mascarpone), a w elemencie ozdoby czekoladowe motywy- to właśnie składa się na nasz pyszny tort czekoladowo-miętowy! Jeżeli wolicie-ciasto czekoladowe możecie zastąpić biszkoptem czekoladowym, na który przepis znajdziecie tutaj . Taki torcik,to idelane połączenie świeżości ze słodyczą czekolady. Jeżeli(...)wodę. W tym momencie nasze ciasto wydaje się bardzo wodniste i właśnie tak ma być! (Dlatego po upieczeniu wciąż pozostaje wilgotne i ciągnące). Przelewamy ciasto do tortownic- po połowie do każdej. Wkładamy tortownice do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 do 45 minut, do tak zwanego suchego patyczka. (Zawsze przed wyjęciem sprawdzajcie patyczkiem dwa ciasta. Bardzo często się zdarza, że jedno

Domowe Torty
Słodkie środy - Tort pod czereśniową chmurką 167

śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody galaretka: 2 słoiki 750 ml wiśni 2 galaretki 600 ml wrzącej wody dodatkowo: 100-120 g małych białych bez  PRZYGOTOWANIE: Spód: Mąkę łączymy z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, żółtkami i masłem – szybko zagniatamy ciasto. Formujemy kulkę, owijamy folią spożywczą i wkładamy(...)spód.  Krem: schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone i miksujemy. W wodzie namaczamy żelatynę, podgrzewamy do rozpuszczenia. Gorącą żelatynę dodajemy do śmietany z mascarpone i szybo mieszamy. Masę przekładamy na stężoną warstwę owoców.  Na wierzchu masy układamy beziki.  Ciasto odstawiamy na minimum 2-3 godziny do lodówki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik z malinami. 153

serka mascarpone 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru szczypta soli Przygotuj także : około 60 dkg malin  2 galaretki malinowe Sposób wykonania :  C iasto kruche na spód - Do miski lub na stolnicę przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodaj masło pokrojone na małe kawałki, cukier oraz żółtka, wszystko razem posiekaj nożem, a następnie szybko zagnieć ciasto(...)minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj, wyłóż nim blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i podpiec około 10 minut w temperaturze 180 C.    M asa serowa - Miękkie masło utrzyj z cukrem na gładką masę i nie przerywając ucierania stopniowo dodawaj po jednym żółtku. Następnie dalej ucierając, dodawaj po łyżce lub dwóch twarogu i serka  mascarpone. Białka ubij na sztywno

Przepisy i porady kulinarne
Ciasto na zimno z mascarpone, mleczkiem kokosowym i czereśniami 196

ciepłe letnie dni lubię jeść ciasta na zimno albo desery z użyciem sezonowych owoców. Ostatnio udało mi się wymyślić ciacho o cudownym smaku. Spód stanowi warstwa podłużnych biszkoptów, później warstwa masy składającej się z serka mascarpone, śmietany kremówki, białej czekolady i mleczka kokosowego, w jej środku pyszne czerwone czereśnie, wierzch znowu podłużne biszkopty. Ciacho wbrew pozorom nie jest słodkie, także(...)kawałek :). Jestem bardzo zadowolona z efektu końcowego. Już wiem, że muszę je ponownie zrobić, tym razem może z innymi owocami. Polecam serdecznie! CIASTO NA ZIMNO Z MASCARPONE, MLECZKIEM KOKOSOWYMI CZEREŚNIAMI. Składniki: 200 g śmietany kremówki 500 g mascarpone 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml( 3 łyżki cukru pudru 150 g białej czekolady 500 g czereśni około 350 g podłużnych biszkoptów

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Ptysie 141

Farsz 200g serka mascarpone  100 g śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru Wykonanie -  Wodę z solą i margaryną zagotować. -  Do  gorącego płynu wsypać po woli przesianą mąkę, cały czas mieszać najlepiej drewnianą łyżką .            Mieszać do chwili aż ciasto  zacznie  błyszczeć(...)ostudzić - Do przestudzonego ciasta dodawać po jednym jajku i mieszać .(ciasto musi być na tyle ostudzone           aby  białko nie ścięło się .) -  Blachę   wyłożyć   pergaminem ,  łyżką    kłaść   porcje   ciasta   na   blachę ,  formować   kulki

Eli Gotowanie
Tort kokosowo-limonkowy 167

170C wstawiamy tortownicę na 30-40 minut ciągle pilnując aby nie przypalić. Wyjmujemy i odkładamy aby ostygło. W czasie gdy robi ciasto się piecze przygotowujemy bazę na krem.  Krem [składniki]: Do tego potrzebujemy: -> 1 opakowanie serka mascarpone -> 1 jogurt grecki -> Pół szklanki wiórek kokosowych + do dekoracji -> Sok z połowy limonki -> Skórka z połowy limonki(...)truskawek  Krem [wykonanie]; Przygotowanie wkładki jest banalnie proste. Serek mascarpone rozbijamy mikserem. Dodajemy jogurt grecki i mieszamy ze sobą. Gdy otrzymamy gładką , jednolitą masę wsypujemy wiórki kokosowe. Mieszamy ze sobą dokładnie. Następnie wysikamy sok z limonki [ można dodać więcej jeśli ktoś lubi smak bardziej kwaśny] oraz ścieramy skórkę z niej skórkę. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Wykończenie

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Czekoladowo – Kawowa Charlotte Inaczej 171

najpierw jeden a później drugi. Jednakże polecam zakup dwóch takich samych form 20 cm, gdyż zapewniam, że są przydatne a ciasta z nich wychodzą obwodem mniejsze, ale wyższe i się pięknie prezentują. Krem kawowy: 2 x 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 80 g cukru pudru 4-5 łyżek mocnej przestudzonej kawy (4 łyżki kawy(...)rozpuszczalnej, rozpuszczone w 4 łyżkach wrzącej wody) Śmietanę ubijamy na sztywno. Krem mascarpone ucieramy z cukrem i kawą. Do utartego serka dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Krem dzielimy na 3 części. 1/3 kremu wkładamy na pierwszy blat ciasta. Rozsmarowujemy i wygładzamy. Przykrywamy drugim blatem. Na wierz dajemy kolejną 1/3 kremu. Rozsmarowujemy i wygładzamy. Ostatnią

Made By Mom And Son
Ciasto z malinami 387

przygotowanej formy wysypać maliny i delikatnie zalać je zimną galaretką. Maliny odstawić, by galaretka dobrze zastygła (ja wstawiłam je do zamrażarki). Masa śmietanowa: 750 ml śmietany; 750 g serka mascarpone; 4 łyżki cukru kryształu; 1 op.cukru waniliowego; Do dobrze schłodzonej(...)śmietany dodać cukier kryształ i cukier waniliowy. Śmietanę ubijać do momentu aż będzie gęsta, ale nie sztywna. Następnie do śmietany dodać zimne serki mascarpone i ubijać do zwartej jednolitej masy (ale nie za długo). Dolny blat ciasta posmarować cieniutko kremem śmietanowym. Na krem wyłożyć zastygniętą galaretkę z malinami (formę odwracamy do góry dnem bezpośrednio na biszkopt z kremem, zdejmujemy delikatnie

In my kitchen
Ciasto bananowe bez pieczenia, na zimno 616

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Pyszne, bananowe ciasto idealny deser na upalny dzień Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle(...)language:EN-US;} Składniki: 700g jogurtu bananowego 250g serka mascarpone 3 galaretki o smaku owoców egzotycznych Delecta (ananas, mango, melon) + 2 sztuki na górę ciasta 7-8 bananów 360g herbatników czekoladowych 70g masła Przygotowanie: Ciasteczka zmiksować w malakserze lub rozdrobnić   kulką do ciasta w misce dodać rozpuszczone masło. Zagnieść ciasto, wylepić dno tortownicy wcześniej wyłożonym papierem do pieczenia. Schłodzić

W garach u Gosi
Gryczane placuszki z serkiem mascarpone 199

owsianych olej do smażenia 300 g pieczarek 1 łyżeczka musztardy łyżka masła Wykonanie: Kaszę gotujemy na sypko. Ostudzoną kaszę miksujemy blenderem, dodajemy serek mascarpone, posiekany drobniutko czosnek, roztrzepane jajka oraz otręby owsiane dokładnie mieszamy składniki. Łyżką nabieramy ciasto które kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Placuszki smażymy po 5 minut z każdej strony. Wykładamy na ręcznik kuchenny do odsączenia z nadmiaru tłuszczu

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania