ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:993/1704)

RABARBAROWO - JABŁKOWE DROŻDŻÓWKI DOMOWE 98

Przyznaję z ciastem drożdżowym nie miałam zbyt dużo do czynienia. Aż do dzisiaj :) A to za sprawą pysznych drożdżówek, które miałam przyjemność degustować. Wyszły spod ręki Karoli z QuchniaKaroli . Były tak pyszne, że nie mogłam już dłużej czekać i skorzystałam z jej przepisu.  No i są moje pierwsze, ale już wiem, że nie ostatnie drożdżówki domowe z nadzieniem rabarbarowo(...)patelnię posypać cukrem i smażyć, aż owoce zmiękną i zrobi się dżem z dużymi kawałkami owoców. Wyrośnięty zaczyn łączymy z resztą składników, wyrabiamy, odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na około 30 minut. Na stolnicę wysypujemy odrobinę mąki, wykładamy ciasto i rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach około 50 na 30 cm. Tak przygotowane ciasto smarujemy nadzieniem i zwijamy

Kuchnia w opałach
Ciasto kokosowe z malinami i kokosową kruszonką 117

Ekspresowe ciasto na sobotę, do przedpołudniowej herbatki. Robiłam je już jakiś czas temu, zdjęcia więc zaległe, ale jest na tyle smaczne, łatwe do przygotowania i przede wszystkim bardzo szybkie, że to najlepsze rozwiązanie, gdy rano zachciewa się czegoś słodkiego. Możemy dodać różne owoce (np. jagody, wiśnie, jabłko czy nawet banany), super smakuje też z brzoskwiniami (nawet z puszki)! Składniki(...)Kruszonka 100 g cukru 100 g masła 30 g wiórków kokosowych 120 g mąki pszennej Cukier, mąkę i wiórki wymieszać. Dodać masło, rozetrzeć opuszkami palców. Ciasto 2 szklanki mąki pszennej pół szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka cukru 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 3/4 szklanki oleju roślinnego 2 łyżki jogurtu 2/3 szklanki mleka łyżeczka ekstraktu z wanilii szklanka

Słodkie inspiracje
Ciasto z Gruszkami i Kremem Waniliowym „Gruszkowe Słoneczko” 1123

średnich obrotach, aż składniki się połączą. Gotowy krem wyłożyć na nasączony biszkopt, wyrównać. Ciasto wstawić do lodówki na około 30-60 minut. Masa gruszkowa: 12. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałeczki. 13. Na patelni roztopić masło, dodać goździki i pokrojone gruszki. Smażyć owoce, aż puszczą sok i się zagotują. Zdjąć z ognia i dodać galaretki, mieszać(...)zalać około 120ml zimnej wody, wymieszać i odstawić na około 15 minut, aby napęczniała. Tak przygotowaną żelatynę dodać do gorących gruszek, wymieszać). 14. Ostygniętą masę gruszkową wylać na schłodzone ciasto, wyrównać i znów ciasto wstawić do lodówki, aż masa gruszkowa stężeje. Wierzch: 15. Galaretki zalać gorącą wodą i mieszać, aż galaretka się rozpuści, odstawić do całkowitego ostygnięcia. 16. Śmietankę ubić

Mała Cukierenka
Gofry czekoladowe z owocami 143

mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżka cukru pudru 2 jajka 5 dkg masła 110 gr czekolady mlecznej 200 ml śmietany kremówki owoce do serwowania (np. truskawki, maliny, banan, winogrono) Żółtka oddzielić od białek. Dodać do nich cukier puder, sól oraz ekstrakt waniliowy. Lekko ubić mikserem bądź trzepaczką. Masło oraz czekoladę rozpuścić(...)przez minutę. Następnie należy dodać schłodzone masło oraz rozpuszczoną czekoladę, cały czas ubijając ciasto. W osobnej misce ubijamy na sztywno białka. Ubite białka delikatnie dodajemy do masy mieszając łyżką. Gofry pieczemy przez od 8 do 9 minut. Podajemy z ubitą na sztywno śmietaną kremówką oraz owocami. Gofry czekoladowe z owocami Smacznego! Gofry czekoladowe z owocami W trakcie

mecooks
Przepisy na wykorzystanie truskawek 79

też sposoby😊A jaki jest Wasz ulubiony owoc? KULKI TRUSKAWKOWE Z KASZY  LINK OMLET BANANOWY Z TRUSKAWKAMI LINK TRUSKAWKOWY KOKTAJL NA BAZIE HERBATY LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); OWOCOWA JAGLANKA LINK DESER Z SERKIEM, PŁATKAMI I TRUSKAWKAMI LINK TARTA JAGLANA Z TRUSKAWKAMI - PRZEPYSZNA LINK CIASTO Z TRUSKAWKAMI - SZYBKIE I WILGOTNE  LINK ODWRÓCONY JOGURTOWIEC TRUSKAWKOWY NA ZIMNO LINK KRUCHE CIASTO

zdrowo i aktywnie
Przepisy na wykorzystanie truskawek 271

też sposoby😊A jaki jest Wasz ulubiony owoc? KULKI TRUSKAWKOWE Z KASZY  LINK OMLET BANANOWY Z TRUSKAWKAMI LINK TRUSKAWKOWY KOKTAJL NA BAZIE HERBATY LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); OWOCOWA JAGLANKA LINK DESER Z SERKIEM, PŁATKAMI I TRUSKAWKAMI LINK TARTA JAGLANA Z TRUSKAWKAMI - PRZEPYSZNA LINK CIASTO Z TRUSKAWKAMI - SZYBKIE I WILGOTNE  LINK Może i nie ma tego mnóstwo

Zdrowie i pysznie na talerzu
WITARIAŃSKA SZARLOTKA SYPANA 186

nasycić, jak zacznę jeść, to ciężko mi skończyć. Krótko mówiąc: ciasta RAW górą!  Składniki na małą tortownicę o średnicy 22 cm: 1 szklanka surowych orzechów włoskich (najlepiej moczonych i wysuszonych), 1 szklanka surowych migdałów (najlepiej moczonych i wysuszonych), 1 szklanka surowych płatków kokosowych, 20 sztuk suszonych owoców (u mnie: 8 daktyli, 6 moreli, 6 fig), 2 łyżeczki mielonej(...)migdały, płatki kokosowe, suszone owoce i wanilię umieszczamy w kielichu blendera o bardzo dużej mocy (uwaga! słabsze blendery mogą sobie nie poradzić) i blendujemy do uzyskania delikatnie klejącej masy. Wylepiamy spód formy 1/3 owej masy.  Jabłka kroimy na bardzo cieniutkie plasterki, umieszczamy w misce i mieszamy z cynamonem. 1/2 jabłek wykładamy na spód ciasta. Następnie posypujemy je kolejną

Jeść, by żyć w zdrowiu
Śmietankowy sernik na zimno z galaretką i owocami 195

wielką niecierpliwością czekałam, aż mama postawi na stole moje ukochane ciasto. A potem były już tylko zachwyty i ... prośba o kolejny kawałek. Teraz to ja stoję za blatem kuchennym i przygotowuje sernikowe pyszności dla moich pociech. Dziś zaserwowałam im śmietankowy sernik na zimno z galaretką i owocami. Mój sernik jest delikatny i prosty w wykonaniu. Nadaje się znakomicie(...)wierzch układamy dowolnie wybrane owoce (u mnie są to mrożone jagody). Przygotowujemy cytrynową galaretkę. Rozpuszczamy 2 galaretki w 950 ml wody. Ilość wody została zmniejszona do sugerowanej przez producenta, aby galaretka była gęstsza i szybciej stężała. Wystudzoną galaretkę (lekko już tężejącą) wylewamy ostrożnie na nasz sernik. Znów wkładamy do lodówki. Gdy galaretka stężeje ciasto można podawać. Smacznego

Słodkie okruszki
Wiśniowa fantazja 406

przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem i zagotowujemy. Gotujemy kilka minut, aż owoce puszczą sok *** *** Żelatynę wsypujemy do kubeczka, zalewamy wodą, tak aby była cała zakryta i odkładamy na 10 minut do napęcznienia *** *** Wiśnie blendujemy na gładki mus (przed zmiksowaniem kilka wiśni możemy odłożyć do późniejszej ozdoby ciasta). Żelatynę delikatnie podgrzewamy w garnuszku (lub w mikrofali) ciągle mieszając, uważając

Blog z Apetytem
Amerykańskie misie-Pancakes z syropem klonowym 169

szczyptę soli. Wymieszać rózgą kuchenną do połączenia się składników i powstania gładkiego ciasta. Smażyć na lekko natłuszczonej masłem nieprzywierającej patelni z obu stron, na lekko złoty kolor. Odwracać na drugą stronę, kiedy na powierzchni placka pojawią się pęcherzyki. Podawać   polane syropem klonowym, płynnym miodem, świeżymi owocami lub bitą śmietaną . Smacznego! Wpis powstał przy współpracy z firmą Kuchnie Świata

Wanilia i Kardamon
Klonowe muffinki z orzechami lub owocami 154

wymagający użycia miksera,  przepis na smaczne muffinki (lub małe babeczki) z syropem klonowym i ulubionymi dodatkami. Przygotowane wg poniższego przepisu doskonale smakują zarówno z orzechami, jak i z owocami. Ps. Ekstrakt waniliowy i bardzo dobrej jakości syrop klonowy  jest dostępny m.in. w sklepie Kuchnie Świata Składniki - proporcje na 12 małych muffinek 260 g mąki pszennej(...)niewielkimi porcjami dodawać zawartość miseczki z mąką i mieszać, do czasu aż nie będzie grudek. Na koniec wsypać ulubione dodatki i delikatnie przemieszać. Wyłożone papilotkami foremki do muffinek napełniać ciastem do 3/4 wysokości, ewentualnie udekorować orzechami lub posypać kruszonką i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30 minut. (do czasu aż patyczek będzie suchy). Po upieczeniu wystudzić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Domowe puszyste pancakes 282

himalajskiej 1 dojrzały banan zblendowany na puree lub rozgnieciony widelcem 1 opakowanie serka ricotta kilka kropel ekstraktu waniliowego szczypta cynamonu masło lub olej kokosowy do smażenia do podania: ulubione owoce, bakalie, syrop klonowy, miód, naturalne masło orzechowe, ubita śmietanka 36% lub ubite mleko kokosowe Sposób przygotowania: Do bananowego puree dodajemy mleko, ser ricotta, miód oraz ekstrakt waniliowy i delikatnie(...)Odstawiamy ciasto na pół godziny. Patelnie natłuszczamy masłem lub olejem kokosowym i na rozgrzany tłuszcz wkładamy łyżkę lub dwie ciasta. Pancakes będą rosły, należy więc zostawić miedzy nimi trochę przestrzeni, tak aby się nie połączyły. Smażymy je przez około 2-3 minuty z każdej strony, aż do zarumienienia. Podajemy na ciepło  z syropem klonowym lub miodem, owocami

Menu Zdrowia
Mega czekoladowy tort bezglutenowy 150

przygotowanie zajmuje dłuższą chwilę . Nie powiem, że jest to niskokaloryczny tort, bo węglowodanów i oleju w nim nie brakuje Ale powiem, że jest to chyba najzdrowsza wersja wegańskiego czekoladowego ciasta, dodatkowo bardzo przyjazna dla alergików. Nie ma w nim glutenu, mąki, orzechów i oczywiście żadnych zwierzęcych produktów, a bazą dla “biszkoptów” jest komosa ryżowa (ang. quinoa). Tak, tak, to bezglutenowe(...)będzie sucha. Upieczone krążki odstawiamy do przestudzenia. Na odpowiednio dużym talerzu układamy jedno ciasto – polecam przewrócić je do góry dnem, bo spód biszkopta jest równiutki i ładniej wygląda Smarujemy połową polewy czekoladowej i układamy na niej banany pokrojone w plasterki. Można oczywiście użyć dowolnych owoców – bardzo dobrze sprawdzają się truskawki albo pomarańcze pokrojone na plasterki. Na owocach

Lamarida.pl
Kostka czekoladowa – kruche owsiane ciasto z cytrusowym kremem 156

robocie planetarnym, ale spokojnie można i ręcznym mikserem. Masa będzie przypominać okruszki – jak kruche ciasto. Podzielcie je na 2 części. Wysypcie na dno formy jedną część i lekko ją uklepcie, np. dłonią. Cytrynę i pomarańczę myjemy w letniej bieżącej wodzie. Następnie sparzcie owoce wrzątkiem, wytrzyjcie do sucha, zetrzyjcie z nich całą skórkę i wyciśnijcie sok- powinno być go niewiele(...)zrobi się bardzo jasna i widocznie zgęstnieje – około 5-7 minut. I już – krem gotowy! Wyłóżcie krem na naszykowany owsiany spód, zasypcie resztą kruchej masy i delikatnie ją dociśnijcie. Ciasto pieczemy w już nagrzanym piekarniku, na środkowej półce przez 30 minut. Wyjmujemy je z piekarnika i dajemy ostygnąć przynajmniej 2 godziny. Po tym czasie kroimy je bardzo ostrym nożem

Karo in the Kitchen
21. Pudding z tapioki z karmelizowanym rabarbarem i domową krówką 133

pełni. Rabarbar dodaje się do ciast, kompotów czy lemoniad, ale jak dla mnie, najlepiej smakuje karmelizowany. To warzywo często jest niedoceniane. Dużo osób ma obawy przed używaniem go w swojej kuchni, ponieważ zwykle kojarzy się z mocno kwaśnym, dominującym smakiem. Myślę, że podany z neutralnym puddingiem z tapioki, słodką krówką i dodatkiem sezonowych owoców np, truskawek, podbije serca smakoszy

Pland based fille