ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:844/1704)

Szarlotka z delikatnym ciastem biszkoptowym 209

tartej; 1 łyżka masła; cynamon do smaku; Jabłka obrać, drobno pokroić. Do garnka dać masło, jabłka i wszystko dusić , aż owoce zmiękną. Dodać cukier i jeszcze trochę podsmażyć. Następnie dodać bułkę tartą, wymieszać i odstawić do ostudzenia. Ciasto biszkoptowe: 5 białek; 150 g cukru kryształu; 60 g mąki ziemniaczanej; 50 g mąki pszennej; sok wyciśnięty z połowy cytryny

In my kitchen
Torcik borówkowy bez pieczenia 249

przed nami dwa dni wolnego. A więc pora na deser :) Moją propozycją tym razem będzie torcik borówkowy z serków homogenizowanych . Ciasto jest przepyszne , rozpływające się w ustach. Dodałam borówki bo je bardzo lubię , ale mogą byc inne owoce tj. maliny, brzoskwinie , jagody. Składniki : 250 g herbatników pełnoziarnistych 4 łyżki śmietany 2 szkl. borówek ok. 300 g 650 g serka(...)wrzuc też kilka całych owoców. Spróbuj , ewentualnie , gdy masa będzie za mało słodka dosłódż cukrem pudrem. Wstaw na 20 - 23 min. do lodówki. Dno formy wyłóż herbatnikami , przełóż na nie masę serowo-borówkową. Wstaw do lodówki do stężenia. Na końcu wysyp pozostawione wcześniej borówki do dekoracji i zalej tężejącą galaretką. Na drugi dzień ciasto gotowe do jedzenia. RadaSpód ciasta

Słodkości i nie tylko
Słodko - Kwaśne Babeczki z Agrestem pod Bezową Pierzynką 224

żółtka. Ciągle miksując dodać mąkę i proszek do pieczenia. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami, do których wkładamy powstałą masę maślaną (CIASTO MOCNO UROŚNIE, WIĘC NIE PRZEJMUJMY SIĘ ŻE JEST GO MAŁO). Do masy wciskamy na wierzch po 3 owoce agrestu na wierzch. Teraz zabieramy się za bezę: Białka ubijamy na sztywno, po czym dodajemy cukier i miksujemy dotąd(...)cukier przestanie zgrzytać w zębach. Następnie dodajemy sok z cytryny i ciągle miksując dodajemy mąkę ziemniaczaną. Bezę układamy na masę z agrestem. Ciasto dosyć urośnie i wypchnie bezę - wszystko pod kontrolą :) Pieczemy 30 minut do tzw. suchego patyczka w temperaturze 160 stopni. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Sernik z chudego twarogu z owocami i galaretką 178

Pyszny, lekki serniczek na herbatnikowym spodzie z galaretką i świeżymi owocami. Mniam <3 Zainspirował mnie przepis z magazynu "Moje Gotowanie. Lato" Zapraszam do pieczenia! Składniki na spód: 100 g miękkiego masła 150 g maślanych herbatników Składniki na sernik: 50 g miękkiego masła 500 g chudego twarogu w temp. pokojowej 100 g cukru 1 op. cukru wanilinowego 3 jajka(...)CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Ciasteczka kruszymy na drobny proszek, a następnie rozcieramy w palcach z miękkim masłem do konsystencji mokrego piasku. Formę do ciasta o średnicy 19 cm smarujemy cienko masłem, wykładamy ciasteczkową masę i dokładnie uklepujemy na spodzie formy. Wkładamy do lodówki na 30 minut. 2. W czasie, gdy nasz spód się chłodzi

My Culinary Art
Czekoladowe Ciasto z Malinami 178

mocno czekoladowe, wilgotne blaty przełożone konfiturą malinową, wierzch udekorowany cudownym czekoladowym ganache i soczystymi, orzeźwiającymi owocami – niebo w gębie to mało powiedziane. Koniecznie musicie wypróbować by przekonać się o czym mowa. Fani czekolady i nie tylko – będziecie ciastem oczarowani. Składniki: 225 g gorzkiej czekolady Goplana 60% kakao 175 g masła 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

Made By Mom And Son
Czekoladowe Ciasto z Malinami 267

mocno czekoladowe, wilgotne blaty przełożone konfiturą malinową, wierzch udekorowany cudownym czekoladowym ganache i soczystymi, orzeźwiającymi owocami – niebo w gębie to mało powiedziane. Koniecznie musicie wypróbować by przekonać się o czym mowa. Fani czekolady i nie tylko – będziecie ciastem oczarowani. Składniki: 225 g gorzkiej czekolady Goplana 60% kakao 175 g masła 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

Made By Mom And Son
Ciasto pleśniak 850

mąki - 3/4-1 szklanka cukru - 1 dżem/konfitura (ja użyłam konfitury śliwkowej, najlepiej użyć dżemu/konfitury z kwaskowych owoców) - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 4 łyżki kakao Masło posiekać z mąką i proszkiem. Dodać żółtka, 3 łyżki cukru i szybko ugnieść kruche ciasto. Podzielić na 3 części (1 dużą i 2 małe). Do jednej małej dodajemy kakao i dokładnie wyrabiamy

CookYourself
Tort „Pożegnanie lata” 168

zwiastuje już nieubłaganą jesień. W ostatnich promieniach letniego słońca dojrzewają jeszcze na krzakach spokojnie jeżyny. Owoce proszą się już o ich zahibernowanie w słoikach na zimowy czas. Wieczory stają się chłodne i coraz przyjemniej sięga się po herbatę, której akompaniują pachnące kanikułą ciasta. Korzystając jeszcze z tego, co daje nam w tym okresie natura, warto upiec tort pełen letnich(...)stronę. Gotową  masę umieść w tortownicy z położonym na spód papierem do pieczenia. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do  160ºC  i  piecz przez   30-40 minut   do suchego patyczka. Następnie uchyl drzwiczki piekarnika i zostaw biszkopt do wystygnięcia. Ciasto delikatnie oddziel nożem od formy za pomocą noża, a następnie podziel na 4 blaty. (Więcej

Food Square
Ciasto pleśniak 186

mąki - 3/4-1 szklanka cukru - 1 dżem/konfitura (ja użyłam konfitury śliwkowej, najlepiej użyć dżemu/konfitury z kwaskowych owoców) - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 4 łyżki kakao Masło posiekać z mąką i proszkiem. Dodać żółtka, 3 łyżki cukru i szybko ugnieść kruche ciasto. Podzielić na 3 części (1 dużą i 2 małe). Do jednej małej dodajemy kakao i dokładnie wyrabiamy

CookYourself
Tort pralinowy "Owoce Morza" 192

cukru), posypana delikatnie kakao z ułożonymi na wierzchu czekoladkami belgijskimi w kształcie muszelek i owoców morza. Jeżeli w najbliższym czasie ktoś z Waszych bliskich będzie obchodzić swoje święto, to jest to tort idealny na tą okazję! Przepis pochodzi z książki Dr Oetker „Czekoladowe ciasta”. Składniki: Ciasto: 150 g gorzkiej czekolady 100 g mąki 25 g mąki ziemniaczanej 3 płaskie(...)dekoracji: 400 g śmietany 30% trochę kakao kilka belgijskich pralinek (owoce morza) Wykonanie: Nadzienie: Śmietanę zagotować doprowadzając do wrzenia, po czym zdjąć z ognia. Rozpuścić w niej krem orzechowy i połamaną na kawałki czekoladę. Dodać likier. Wystudzić, przykryć folią i wstawić na noc do lodówki. Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Połamaną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej

MyCookBook.pl
Pavlova z owocami lata 283

Beza Pavlova to deser marzenie: chrupiąca z wierzchu beza kryje piankowe nadzienie, a do tego lekka bita śmietana i to, co w tym okresie najcudowniejsze - pyszne

Food Square
Hebanowy sernik 201

Dlaczego hebanowy? Hmmm ...  Ciemny, czekoladowy, z czarnymi owocami ... Przez niego zostanę niedługo królową wypieków - miałam zrobić przepisy wytrawne, a nie kolejne ciasto ... Ale gdy przypomniałam sobie o nim ... Nie mogłam już się oprzeć! Jeden z prostszych serników, choć wygląda jak milion dolarów ... Efekt gwarantowany! Cudowny model do fotografowania, prezentuje się wspaniale.  Król stołu - i tak powinno być(...)mleka skondensowanego  4 tabliczki gorzkiej czekolady (razem 360 gramów) 50 gramów masła 82% 4 jajka 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej 30 gramów cukru waniliowego Wybierz ciemne owoce na wierzch sernika. Dodatkowo aby zrobić polewę czekoladową będziesz potrzebować dodatkową tabliczkę czekolady - wybierz mleczną, bo sernik zawiera stosunkowo mało cukru. Pamiętaj, że wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.  Wykonanie

Garniec Magalie
Wspólne pieczenie i muffiny z gruszkami 248

Kiedy padło hasło ciasto z gruszkami, w głowie zakiełkowało mi od razu milion różnych pomysłów. Ciasto z całymi gruszkami, tym razem w wersji czekoladowej, babka karmelowa z soczystymi kawałkami owoców, tarta na chrupiącym, kruchym spodzie z jedwabistym kremem. Bo gruszki, moi drodzy, to niewyczerpane możliwości. Można je podawać na mnóstwo sposobów sprawiając, że nigdy się nie znudzą(...)gruszki to jedne z moich ulubionych jesiennych owoców. Śliwki, mimo intensywnej barwy, jakoś przy nich bledną. Oklepane i dostępne cały rok jabłka też mnie aż tak nie pociągają. Za to gruszki... Ich fikuśny, atrakcyjny kształt, i oczywiście wyjątkowy smak - nieco słodki, ale nie za bardzo, cudowna soczystość i w ogóle całokształt - są wyjątkowe, i nie potrafię im się oprzeć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ice cream mochi czyli kluseczki ryżowe nadziane ryżowymi lodami (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie) 142

zamrażarki (nasze topią się wolniej więc już tego nie robiłyśmy). Mochi należy podawać odwijając z folii wraz z owocami lub polane ulubionym syropem np. kokosowym. Uwaga!: Polecamy obejrzeć filmy ( 1 i 2 ) aby zobaczyć jaką konsystencje powinno mieć ciasto oraz jak się z nim obchodzić.  Mochi nadziane malinowymi lodami i polane syropem kokosowym

Candy Pandas
Szarlotka sypana 1675

ważnych sprawach podczas jej przygotowań, nie ma prawa się nie udać. Bardzo istotne jest, by jabłka, których użyjemy do ciasta, były soczyste, lecz nie w nadmiarze. Przed pieczeniem warto przetestować kilka odmian, ścierając je na tarce. Idealne będą te owoce, które pozostawią po sobie nieco soku i będą nim nasiąknięte. Jeśli soku będzie zbyt dużo, nie stanowi to problemu(...)gdyż będzie można go lekko odsączyć, natomiast zbyt suche jabłka nie oddadzą suchym składnikom w cieście swojej wilgoci i wtedy ciasto rzeczywiście się nie uda. Istotne jest również równomierne rozłożenie poszczególnych warstw - składników suchych, jabłek i startego masła, gdyż podczas pieczenia zarówno sok z jabłek, jak i roztapiające się masło wiążą składniki suche, co skutkuje dobrze upieczoną szarlotką. Wiele przepisów

Smakołyki Bereniki