ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:385/1704)

Łatwe ciasto z rabarbarem i truskawkami 113

    Ciasto z rabarbarem w sezonie wiosennym być musi. Nie ma wymówek, nie ma migania się. Zróbcie koniecznie takie - pomogę Wam. Jak zrobić ciasto

kolorowotorcikowo
bułeczki drożdżowe z kruszonką 120

kruszonką i odstawić do wyrośnięcia następnie piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez ok 15-20 min  Uwaga - kruszonki wychodzi bardzo dużo - można zostawić na kolejne ciasto lub owoce pod kruszonką Smacznego

Gotowanie z pasją
bułeczki drożdżowe z kruszonką 157

kruszonką i odstawić do wyrośnięcia następnie piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez ok 15-20 min  Uwaga - kruszonki wychodzi bardzo dużo - można zostawić na kolejne ciasto lub owoce pod kruszonką Smacznego

Gotowanie z pasją
Domowe drożdżówki z truskawkami i nutą kokosa 122

Mięciutkie, puszyste, pełnoziarniste bułeczki z świeżymi truskawkami i chrupiącą kruszonką z delikatną nutą kokosa to doskonały pomysł na letni deser z wykorzystaniem sezonowych owoców. Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej pełnoziarnistej 1 jajko 60g cukru 90ml mleka 40g masła 24g świeżych drożdży szczypta soli Dodatkowo: 24 truskawki 1 jajko do posmarowania bułek Kruszonka kokosowa: 50g mąki pszennej 25g cukru

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto krucho- drożdżowe z rabarbarem 269

Powoli rozpoczynamy sezon rabarbarowy. Rabarbar to roślina mająca wiele cennych właściwości leczniczych. Ja najczęściej wykorzystuje go do przygotowania ciast lub kompotu. Tym razem wykorzystałam rabarbar do

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bananowiec 167

żelatyna w stylu fix. Jeśli tak jest musimy bardzo znacząco zwiększyć jej ilość. Forma do pieczenia, której użyłam była okrągła i miała średnicę 24-ech centymetrów. Lubisz ciasta z owocami? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na Bezglutenowe batony The post Bananowiec appeared first on MeCooks

mecooks
ŚNIADANIOWA RODZINNA PIZZA OWOCOWA 101

znam osoby, która nie lubiłaby pizzy. Jako, że na targu pojawia się coraz więcej owoców przygotowałam pizze z owocami na cieście z płatków lubella miód i czekolada. Producenci Lubella piszą: Dorodna kukurydza zasługuje na doborowe towarzystwo, więc połączyliśmy ją z pierwszorzędnymi składnikami – z prawdziwym, intensywnym kakao DecoMorreno i naturalnym miodem. Tak powstały nowe Lubella Corn

Kuchnia w oparach
Szarlotka klasyczna 165

Szarlotka, któż jej nie lubi ? Każdy ma swój ulubiony przepis i zawsze inaczej smakuje. Ja dziś postanowiłam wypróbować przepis na szarlotkę z przepisu z książki. Rzadko

Ewa w kuchni
Jabłkowa Fantazja 1764

Zimową porą bardzo często mamy ochotę na "coś słodkiego". Dziś polecam przepis na pyszne ciasto z musem jabłkowym. Ciasto jest lekkie i orzeźwiające. Każdemu przypadnie do

Tradycyjna kuchnia Kasi
Jabłecznik na kruchym cieście z kokosem wg siostry Anastazji 212

kruszonką. Niebo w gębie! Idealny na jesienne wieczory. Piekłam w formie o wymiarach 36 cm x 25 cm. Piec gadzinę w 180 stopniach,Przepis pochodzi z książki 102 ciasta z owocami. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Malinowa chmurka 267

W niedzielne południe polecam przepis na pyszne ciasto Malinowa chmurka. Ciasto jest połączeniem biszkoptu, masy malinowej, masy śmietanowej oraz chrupiącej bezy z płatkami migdałowymi. Kwaśność malin

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bakaliowa rolada z jabłkami 256

Podstawą rolady jest biszkopt z dodatkiem wiórków kokosowych, orzechów i rodzynek. Pieczony razem z jabłkami, a następnie zwinięty. To prosta, szybka rolada bez kremu. 5 jajek

https:KKuchniaMniam
MICHAŁKOWA BAJADERKA 139

niejednokrotnie każdemu z nas zostały jakieś resztki. Smak za każdym razem może być inny, ale to zależy od rodzaju ciast, jakie zostaną dodane. Nie nadają się na nie ciasta z owocami, masami i galaretką. Bajaderki z mojego przepisu smakują cudownie! Składniki: 200 g biszkoptu 2/3 tabliczki deserowej czekolady 1 łyżka mleka 1 łyżka masła 3 łyżki powideł śliwkowych

Słodki Zakątek
Pyszny piernik dojrzewający 279

Boże Narodzenie pachnie piernikiem , który przygotowujemy na 5-6 tygodni przed świętami. Na który warto czekać. Najbardziej popularny piernik Lucyny Cwierczakiewiczowej którego smak jest niezapomniany, rozpływający

Kulinarne pyszności Molki