ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1386/1704)

LUXITALYWINE & WHITE TRUFFLE 143

połowie grudnia miałam przyjemność uczestniczyć w drugiej już degustacji zorganizowanej przez LuxItalyWine ( pierwsza oprócz win koncentrowała się na wędlinach oraz ciastach) w warszawskiej restauracji CONCEPT. Podczas kameralnego lunchu oprócz win gwiazdą była toskańska biała trufla.   Pochodziła ona od producenta SAVINI TARTUFI   z podflorenckiego San Miniato. Miasta, w którym w 1954 roku znaleziono największą na świecie ważącą 2520 gramów(...)najbardziej zapadły mi w pamięci:    Mocno skoncentrowane pochodzące w 100% ze szczepu Aglianico TAVERNA – „Aglianico del Velture” DOC 2009 z dominującymi aromatami dojrzałych malin i czerwonych owoców. Świeże i owocowe.    Bardzo aromatyczne owocowo-kwiatowe BOSCARELLI - Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2010.  FENOCCHIO - Barolo „Bussia” DOCG 2009 to 100% Nebbiolo. Wino to urzekło mnie aromatami

królestwo garów
Makaron pełnoziarnisty z mulami / Whole-grain pasta with mussels 207

Scroll down for recipe in English. Składniki: (2 porcje) 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 2 ząbki czosnku 500 g. mrożonych muli 2 łyżeczki schłodzonego

Delicious Place
Dyniowe bułeczki z jabłkiem 193

Te  bułeczki, to kolejny dowód na to, że śniadanie wcale nie musi być nudne. Może i czasem pracochłonne, choć warte tego poświęcenia ;) Wszak daje nam

Kuchnia w czekoladzie
Tort na roczek - malinowy z bitą śmietaną i mascarpone 213

Czas płynie nieubłaganie. W miniony weekend świętowaliśmy roczek mojej kochanej kolejnej Chrześnicy - Zosiu 100 latek okruszku,  rośnij nam zdrowo i bądź dla nas promykiem, a

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
DESER TIRAMISU 197

Uwielbiane przez nas tiramisu, tym razem w wersji słoikowej. Niewątpliwą zaletą takiej wersji deseru jest nie tylko łatwość przygotowania, ale i brak problemów z wyjmowaniem ciasta z formy, gdy trafi się zbyt rzadkie mascarpone... Dodatkowym plusem deseru zamkniętego w słoiku jest dłuższa przydatność do spożycia, normalnie to 1-2 dni, a taki słoikowy może być dłużej. W oryginale biszkopty nasączamy(...)kolejną warstwę kremu. Wyrównujemy i odstawiamy do lodówki. Masę musimy sobie tak rozdysponować, by wystarczyła nam do wszystkich naczyń. Przed podaniem posypujemy przesianym kakao. Pyszne również z dodatkiem świeżych owoców. Najlepiej smakuje schłodzone min. kilka godzin w lodówce. Zamknięty słoik może postać w lodówce nawet i z 4-5 dni. Smacznego

Smaczne Zdrowe
ALEEE PĄCZKI kawie do towarzystwa 271

szybę . Choć  ALEEE PĄCZKI to głównie pączkarnia, można też tu popróbować innych smakołyków, takich jak solidnie nafaszerowane dodatkami bajgle oraz pączdogi . Wszystko oczywiście na miejscu tworzone, od wyrobienia ciasta poczynając, a na nadziewaniu różnościami kończąc. Warto skosztować również tutejszego pączka pieczonego - mniej tłustej alternatywy typowego pączka smażonego. To co osobiście mnie wielce zaintrygowało to oferta pączków wytrawnych !- z farszem(...)Właścicielka zapewniała, że ostre chili wyśmienicie podkreśla smak słodkiego nadzienia i świetnie się komponuje z pomarańczą . Fakt! - sprawdziłam :) Na konserwatystów czekały pączki o bardziej stonowanych smakach: wiśnia, malina, gruszka, owoce leśne, róża . Klienci nie bojący się eksperymentów cukierniczych mogli z kolei popróbować ananasa z kokosem, rafaello czy kawy . Swoistą wizytówką lokalu są smakowe lukry , którymi pączki się oblewa - chociażby

Grunt to przepis!
Gotuję, nie marnuję – recenzja 235

Polsce? W czołówce jest chleb i właśnie takich przepisów jest w związku z tym najwięcej w książce. Potem przychodzi kolej na marnowanie mięsa i wędlin oraz warzyw i owoców. Zdaniem autorki typowa 4 osobowa rodzina wyrzuca do kosza 2500 zł rocznie. Jeśli dalej nie możecie wyjść z szoku, to policzcie sami jak jest u was! Gotuję, nie marnuję, planuję(...)dokładnych proporcji i gramatur, bo przecież nie wiemy, ile resztek nam zostanie. Jest za to dużo inspiracji i pomysłów. Dobrze wygląda nalewka z pestek pigwy, napar z łupin cebuli, ciasto z serwatki, tort naleśnikowy z wątróbką i ser gliwony. Na pewno zacznę robić fetę w zalewie z oliwy i ziół, bo często zostaje mi pół opakowania tego sera. Ponieważ każda

Ugotowane pozamiatane
Pieczony budyń amaretto (Budino agli amaretti) 258

SKŁADNIKI 750 ml mleka 200 g ciasteczek amaretti 80 g cukru trzcinowego 30 g gorzkiego kakao 5 jaj 1 żółtko **** INGREDIENTI 750 ml di latte

La grande e la piccola cuoca
Bułeczki drożdżowe z dżemem i truskawkami. 255

      Po ostatnim sukcesie  bułeczek drożdżowych z truskawkami i rabarbarem postanowiłam zrobić mężowi niespodziankę i upiec kolejną porcję pysznych drożdżówek. Korzystałam z tego

Rozpustne gotowanie
Lemoniada rabarbarowa z pomarańczą i ziołami. 192

K lasyczna lemoniada to kwaskowatość cytryn rozcieńczona wodą z dużym dodatkiem cukru. W sezonie rabarbarowym cytryny można zastąpić równie kwaśnym rabarbarem, który znakomicie łączy się z

SzczyptaSmaQ
REWOLUCJA NA TALERZU, CZYLI O TYM, JAK W JEDNEJ CHWILI DIETA SIĘ ZMIENI 250

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions

W kuchni Karmel-itki
Deser z musem kajmakowym i jagodami 187

zwłaszcza masę o smaku advocata – delikatny posmak tego likieru fantastycznie łączy się z pozostałymi aromatami. Sprawdź też inne przepisy na pyszne i proste desery: Ciasto rafaello bez pieczenia Pączki z serka homogenizowanego Ciasto 3 bit bez pieczenia Kokosowe kulki mocy Drukuj Deser z musem kajmakowym i jagodami #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill(...)jednolitą masę. Ułożenie Ułóż deser w dużym pucharku lub szklance warstwami: pokruszone ciastka, mus kajmakowy, pokruszone ciastka, jagody, krem wiśniowy, pokruszone ciastka, mus kajmakowy, jagody, pokruszone ciastka. Rady Owoce powinny być rozmrożone przed przygotowaniem deseru i odcedzone z nadmiaru soku. Przygotowałeś/aś ten przepis? Podziel się efektem! Zostaw komentarz poniżej. Nie zapomnij też oznaczyć @przepisynatalerzu i dodać hashtag

Na-talerzu.pl
Torcik czekoladowy bez mąki z wiśniami ala czarny las 347

Gorzka 70%  z pomarańczą- 90 g, ·          Gorzka 70% z crunchy i owocami - 90 g, ·          Gorzka 70% z nadzieniem miętowym -100 g, ·          Gorzka 70% z nadzieniem wiśniowym(...)ognu do momentu uzyskania konsystencji kisielu. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy do otrzymania gęstego kremu, pod sam koniec ubijania dodajemy cukier puder. Na koniec dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Na ciasto czekoladowe wykładamy wiśnie, następnie bitą śmietanę. Przechowujemy w lodówce

Mania Gotowania
Rabarbar i czereśnie pod kruszonką / Rhubarb cherry crumble 253

Masz ochotę na coś słodkiego, ale nie masz czasu, chęci lub nastroju do pieczenia? Taki deser jest świetnym pomysłem na takie dni. Pyszny rabarbar z czereśniami

karmelowy
4 książki o jedzeniu 132

doradza jak nauczać się odróżniać podróbki od prawdziwej czekolady. To prawdziwe kompendium wiedzy napisane przez prof. medycyny i mistrza czekoladnictwa. Znajdziemy tu pochodzenie i historię drzewa kakaowego, losy jego owoców. Znajdziemy zalety czekolady, porady zdrowotne, sposób wyrobu czekolady, rytuał jej przygotowania i picia i wiele ciekawostek np informacje na temat czekoomegi. Książka jest ładnie wydana i bogato ilustrowana(...)książce? Otóż wiele tu porad i tych prostych i tych szczegółowych dotyczących przyrządzania własnoręcznego makaronu. Wiele też pomysłów na sposoby jego podawania. Znajdziemy przepisy na ponad trzydzieści rodzajów ciasta i instrukcje jak formować je w tradycyjne i nowatorskie kształty. Są opisy podróży i odkryć kulinarnych autora. Znajdziemy tu sporo wartościowych porad np jak gotować makaron, jak dobierać do niego sosy

Dorota Smakuje
Deser Oreo z musem truskawkowym 431

Deser Oreo z musem truskawkowym – pyszny i prosty deser, do którego można użyć zarówno owoców świeżych jak i mrożonych. @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align:center;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:100%;} } @media(max-width(...)cukrem pudrem, a na sam koniec wylać tężejący mus truskawkowy (deser schłodzić w lodówce, by mus bardziej stężał). Wierzch opcjonalnie ozdobić bitą śmietaną i kawałkami truskawek. Smacznego! Polecam również ciasta z truskawkami: Ciasto jogurtowe z truskawkami Ciasto Raffaello bez pieczenia z truskawkami Truskawkowiec bez pieczenia Truskawkowa chmurka Ciasto maślankowe z truskawkami i kruszonką (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Deser Oreo

Kulinarne Przeboje
Nalewka z wiśni 380

błogi nastrój w chłodne, jesienne i zimowe wieczory, a do tego zostają po niej wspaniałe, alkoholizowane wiśnie, których można użyć jako dodatek do wielu deserów, od lodów po wymyślne ciasta. Przy tym wszystkim przygotowanie nalewki z wiśni jest naprawdę proste i każdy, również mniej doświadczony amator nalewek, może ją z powodzeniem wyprodukować:) Nalewkę nastawiam regularnie co roku od kilku ładnych(...)zlewamy do butelek, a wiśnie zalewamy roztworem spirytusu i wódki, i pozostawiamy na co najmniej miesiąc w ciemnym miejscu. WAŻNE! W przypadku tej wersji, czyli zasypania w pierwszej kolejności owoców  cukrem, koniecznie należy dolać od razu ok. 200ml spirytusu. To powstrzyma proces fermentacji, co jest niezwykle ważne. Sfermentowany sok z wiśni bardzo traci na smaku i wartości. Dalsza

Aromatyczne Podróże
Sernik na zimno, ku chwale truskawkom! 189

bardzo umiem piec ciasta, ale słodkości lubię, owszem. Uczę się, próbuję, ale jednak pieczenie wymaga często dużej precyzji, której niestety zwykle mi brakuje. Nie mówię, że nic nie wychodzi. Niby wychodzi, ale żeby rezultaty były jakieś spektakularne, to nie powiedziałabym. Niedawno postanowiłam spróbować przygotować sernik... na zimno, bez pieczenia, czyli przepis idealny dla mnie. Przewertowałam dużą ilość przepisów z przeróżnymi(...)instrukcją i proporcjami z opakowania) i wyłożyłam na ciasteczkowy spód. Przykryłam i wstawiłam do lodówki, by masa stężała. Następny krok to przygotowanie warstwy truskawkowej. Odłożyłam około 15 niewielkich owoców do dekoracji, a resztę pozbawiłam szypułek, zasypałam dwiema czubatymi łyżkami cukru, doprowadziłam do wrzenia. Gotowałam jakieś 2-3 minuty i zdjęłam z ognia. Gdy truskawki lekko przestygły, dokładnie zmiksowałam. Można

Pichceniomania

Proponowane wyszukiwania