ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1293/1704)

Mały głód: bananowe placki 235

PLACKI BANANOWE Placuszki. Brzmi pracochłonnie. Nic bardziej mylnego! Jest to najprostsza, najszybsza i najsmaczniejsza forma śniadania/ przekąski/ deseru jaką ktokolwiek kiedykolwiek wymyślił! Jeśli chcesz zrobić sobie/komu

fitolarun.blogspot.com
Mini pierożki z jabłkami i kardamonem. 196

Dziś mam dla Was pierogi! i to nie byle jakie bo z jabłkami. Fajne danie dla dzieci, w wersji mini dodatkowo je zachęcą do jedzenia. Polecam

Radość kipiąca uśmiechem.
Chlebek bananowy z mąki gryczanej 181

bezglutenowe oraz racuchy z bananami zostały przez Was odebrane bardzo dobrze, więc tym razem postanowiłem zrobić coś… z bananami. Chlebek bananowy z mąki gryczanej o smaku kakaowym . Uwielbiam ciasta i chlebki bananowe. Banalnie proste do zrobienia, a przy tym jakie pyszne… Wciągają. Niby taka foremka powinna wystarczyć dla kilku osób… niby. To tak jak z Yeti(...)wykorzystanym. Przepis jest na jedną foremkę (u mnie wymiary: 10,5 cm x 23,5 cm) – możesz oczywiście zrobić w innej. Orzechy włoskie możesz zastąpić innymi orzechami lub owocami. Świetnie sprawdzą się borówki i truskawki . Artykuł Chlebek bananowy z mąki gryczanej pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
GOFRY BELGIJSKIE 156

niezwykle lekkie i chrupiące - idąc za autorką : " delikatne, chrupiące, wypełnione mnóstwem kieszonek powietrza, które czynią je bardzo lekkimi".   Gofry te podajemy ze słodkimi, ulubionymi dodatkami , mogą to być owoce, cukier puder, bita śmietana i inne. Dzieci będą zachwycone (zresztą nie tylko dzieci) Polecam przepis na brukselskie gofry ! SKŁADNIKI: na około 10 gofrów 180 ml wody gazowanej(...)gazowaną, rozpuszczone masło, wanilię, żółtka jajek, cukier oraz sól - całość mieszamy lub miksujemy, aby nie było grudek, odstawiamy na 15 minut. Krok 2. Ubijamy pianę z białek - dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy, odstawiamy w ciepłe miejsce na około 20-30 minut (na wierzchu pojawią się pęcherzyki powietrza, co będzie oznaczało, iż ciasto 'ruszyło' i jest gotowe do użycia) Krok

Moja Książka Kucharska
Prosty torcik bezowy z bitą śmietaną o smaku zielonej herbaty 205

 Tu widać lekko zielone zabarwienie kremu: Przepis autorski (mój). Nie ważne czy jest jakaś okazja - czy pora roku, bo taki torcik zawsze rewelacyjnie smakuje i

Di gotuje
Tort z wiśniami i serkiem mascarpone 165

pieczenia - 1/2 szklanki cukru - 1 łyżka kakao Białka ubijam ze szczyptą soli, stopniowo dodaję żółtka, następnie cukier, wymieszane mąki, kakao i proszek do pieczenia. Wszystko dodaję drobnymi partiami. Kiedy ciasto jest już dobrze wymieszane, piekę przez 20 minut w temp. 160'C (grzałki  góra/dół ). Biszkopt jasny oraz dwa blaty ciemnego biszkoptu nasączam syropem z kwiatów czarnego(...)dodaję czerwony barwnik i dokładnie mieszam.  Przygotowuję dodatek na masę: - domowe wiśnie ze słoika w syropie - 1 opakowanie kisielu Kisiel gotuję na soku z wiśni, dodając pod koniec owoce. Studzę. Biszkopty układam na sobie w kolejności ciemny, jasny i ciemny. Ostrym nożem wykrawam kształt autka. Na ciemny biszkopt wykładam wystudzone wiśnie z kisielem, na to białą masę, następnie

Wielopokoleniowo
Piernik z dynią 240

Cudowna polska jesień nasycona kolorami i wreszcie długo oczekiwany czas na zjadanie warzyw, które przez całe lato wygrzewały się na grządkach. Nasza ulubione jesienne warzywo to

SzczyptaSmaQ
Wiosenny torcik galaretkowy 205

Dziś znów czuć wiosnę i mam nadzieję, że już tak zostanie. Grill już przygotowany na letnie piknikowanie. A ja ciągle mam ochotę na coś słodkiego, jednak

sierotka maRysia w kuchni
Sernik z 3 składników (sernik japoński) 8627

Dziś zapraszam na nietypowy serniczek, a właściwie lekki deser z zaledwie 3 składników - jajek, białej czekolady i ricotty, którą możecie zastąpić dowolnym kremowym serkiem, np. Philadelphia

My Culinary Art
Białe Brownie z malinami 197

Piękne ciasteczka. Podczas pieczenia robią się w nich śmieszne dołki w sam raz na bitą śmietanę czy owoce. Ciasteczka są bardzo słodkie dlatego ja dodałam suszonych porzeczek do nabycia w sklepie ze zdrową żywnością. Ciasteczka są pyszne a dodatek malin, truskawek czy wiśni w sezonie jest obowiązkowe.  100 gram masła 2 sztuki jaja 70 gram mąka pszenna(...)masy maślano - czekoladowej, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wsypać garść suszonych porzeczek (opcjonalnie lub można dodać kilka pokrojonych drobno żurawin, to sprawi, ze ciasteczka mają fajny kwaskowaty smak). Ciasto nakładać do silikonowej formy na muffiny do połowy wysokości. Piec w 170 stopniach ok 15 minut. Jeśli pieczenie będzie w metalowe należy wysmarować formę i oprószyć kaszą manną. Z podanej

AZgotuj!
Waniliowy ryż na mleku z malinami i pistacjami 240

Któregoś dnia zauważyłam w sklepie deserek typu „ryż na mleku”. Rano w pracy mam ochotę na takie rzeczy, więc postanowiłam wypróbować. Mniej więcej o

Poezja smaku
"Słodkie środy" - babeczki bananowe 221

kilkadziesiąt przepisów na te słodkości. Czasem wracam do sprawdzonych przepisów ale jeszcze większą frajdę sprawia mi wymyślanie nowych smaków babeczek. Same babeczki są tak wdzięczne, że przyjmują wszystko: owoce, bakalie, płatki, czekoladę, a nawet warzywa. Każdy znajdzie coś dla siebie. Mają one jeszcze jedną wielką zaletę, ciężko jest je zepsuć, właściwie zawsze wychodzą i są pyszne!! Babeczki bananowe robię(...)proszkiem do pieczenia. Osobno połączyć jajko z olejem i jogurtem. Pół banana pokroić w cieniutkie plasterki, a resztę rozgnieść dokładnie widelcem. Składniki suche połączyć ze składnikami mokrymi na ciasto, dodać rozgniecione banany i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do foremek. Na wierzchu poukładać plasterki banana i posypać cukrem trzcinowym. Piec ok pół godziny w piekarniku nagrzanym wcześniej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
DROŻDŻOWE RACUCHY Z JABŁKAMI I BORÓWKĄ 144

Pyszne drożdżowe placuszki z owocami, kto by się nie skusił. Najbardziej je lubię gdy są jeszcze ciepłe, takie prosto z patelni. Zawsze wtedy, przypomina mi się moja mama, która mówi: " Nie jedź takich gorących, bo cię będzie brzuch bolał." Ale co tam : "Na przekór mamie, odmrożę sobie uszy ;)." SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki szczypta soli 1/3 kostki świeżych drożdży(...)pokruszyć do niego drożdże, które zasypać cukrem i zalać połową mleka (ciepłego). Pozostawić zaczyn na 15-20 minut. Dolać pozostałe ciepłe mleko i jajko, dobrze wymieszać i pozwolić aby ciasto podwoiło swoją objętość (30 minut do godziny). Dodać pokrojone w kostkę jabłko (bez skórki) i borówkę. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Usmażone racuchy odsączyć z tłuszczu na papierowym

Kuchnia w opałach
Dynia na dwanaście sposobów, czyli wspólne gotowanie 197

nich kupować całej ogromnej kuli. Gdy jednak bardziej zainteresowałam się gotowaniem i pieczeniem okazało się, że dynia to nie tylko kostki w occie, ale też zupy, gnocchi, tarty, chleby, ciasta przeróżne... Istnieją miliony możliwości, a co jedna, to bardziej smakowita. Postanowiłam więc spróbować... I przepadłam. Odtąd jesienią w mojej kuchni dynia być musi, i koniec. Pod różnymi postaciami(...)moim stole. I miałam rację... Zupa nie jest bardzo gęsta, ale obłędnie smaczna. Mleko kokosowe nadaje jej wyjątkowego smaku, gruszka byłaby tylko lekko wyczuwalna w tle, gdyby nie połówka owocu pływająca na środku talerza. Do tego rozgrzewający imbir i słoneczna dynia - idealny jesienny obiad. Koniecznie musicie spróbować!Razem ze mną za dynię zabrały się Chantel, Dobromiła, Lejdi, Maggie, Martynosia, Mirabelka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pełnoziarniste naleśniki z karmelizowanymi gruszkami 246

propozycja na jesienne, słodkie śniadanie, podwieczorek lub kolację. Dodatek razowej mąki daje im lekko orzechowy posmak, który świetnie łączy się ze słodkim syropem z gruszek. Jeśli nie lubicie tych owoców można użyć także dużych, twardych jabłek. Nie przypuszczałam, że te naleśniki posmakują nam tak bardzo. Teraz muszę kupić kolejną porcję gruszek, bo mąż domaga się szybkiej powtórki. Naleśniki pełnoziarniste(...)łyżka śmietany kremówki 30% 2 łyżki masła Miksujemy jajka wraz ze szczyptą soli. Dodajemy do nich mleko, stopione masło, cukier i na końcu miksujemy z obiema mąkami. Odstawiamy ciasto na pół godziny do odpoczęcia – nie ruszamy w tym czasie miski. Na patelni mocno rozgrzewamy olej – w ilości nie większej niż ok. 1 łyżeczki, którą najlepiej rozprowadzić pędzelkiem po całej patelni

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania