ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1089/1704)

Pieczona owsianka z czekoladą 151

Dzisiaj kolejna odsłona pieczonej owsianki . Jest tak dobra, że znika tego samego dnia. Można ją podzielić na kawałki, jak ciasto. Smakuje dobrze na ciepło i na

Moja smaczna kuchnia
Marmolada wieloowocowa miękka 189

rodzaju owoców lub łączyć owoce zawierające dużo pektyny z owocami o mniejszej jej zawartości ale posiadającymi za to intensywną barwę, zdecydowany smak lub aromat. Marmolada miękka to taka, która ma mazistą konsystencję i daje się bez problemu rozsmarować. Takie marmolady doskonale nadają się do przekładania ciast, pieczenia strucli drożdżowej czy rogalików bowiem nie zmieniają swojej konsystencji

Wiem co jem
Pancakes 2 wg Aleex 219

suchej patelni teflonowej, bez dodatkowego tłuszczu, na średnim ogniu, tak aby ciasto mogło wyrosnąć. 8. Placuszki delikatnie przewracać na drugą stronę, przy użyciu szerokiej łopatki. 9. Odkładać na kratkę, aby pancakes lekko przestygły. 10. Następnie układać na stosik. 11. Podawać z syropem klonowym lub frużeliną z ulubionych owoców. Smacznego

W mojej kuchni
Szybkie i zdrowe ciasteczka bez pieczenia i recenzja nowego grilla od Russel Hobbs 289

pokruszonych ziaren kakao, można dodać kawałki czekolady lub inne suszone owoce 1-2 łyżki mleka może być roślinne (opcjonalnie jak masa się nie trzyma) Przygotowanie :  Masło siekamy i umieszczamy do miski razem z innymi składnikami, wyrabiamy masę jeśli się  nie trzyma dodajemy odrobinę mleka, następnie rozwałkowujemy ciasto między dwoma arkuszami papieru na grubość ok 5mm i wkładamy

zdrowa vege kuchnia
Czekoladowe pierogi z truskawkami i twarożkowym sosem 195

mleka 1 łyżeczka cukru waniliowego kilka truskawek kilka listków mięty Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiewamy, mieszamy z kakaem i cukrem waniliowym. Powoli łączymy z gorącym mlekiem, siekamy i zagniatamy. Ciasto wałkujemy na grubość ok 4mm i wykrawamy kubkiem lub szklanką. Mi z tej ilości wyszło 10sztuk. Na każdym pierogu nakładamy truskawkę i dokładnie sklejamy. Gotujemy w wodzie z dodatkiem kilku(...)czekolady dodajemy po jednej łyżeczce twarożku i dokładnie mieszamy. Postępujemy tak aż do ostatniej łyżeczki, po czym gotowy sosik schładzamy w lodówce.  Do nadzienia pierogów możemy użyć mrożonych owoców. Sosik najlepiej przygotować odpowiednio wcześniej, by jego konsystencja była bardziej gęsta

Kuchnia w czekoladzie
TRUSKAWKI/ BORÓWKI/ CZEKOLADA/ SZAMPAN 195

czekolady mlecznej DZIEŃ WCZEŚNIEJ WYSUSZ kilka truskawek w suszarce do owoców, najlepiej będzie jeśli zostawisz je na noc w suszarce. HERBATNIKI POKRUSZ , najlepiej w kielichowym blenderze, możesz także użyć młotka kuchennego :) i połącz z nutellą. Możesz nutellę lekko podgrzać, łatwiej będzie połączyć składniki. Przygotuj formę do ciasta ( u mnie keksówka), wyłóż folią spożywczą, równo na dnie ułóż masę

Kuchnia bezglutenowa Loli
Tartaletki z figami 188

Wrzesień to czas na figi. Pyszne owoce, które idealnie odnajdują się zarówno w wytrawnych, jak i słodkich daniach. U mnie tym razem w postaci tartaletek, które nie tylko pięknie wyglądają, ale są również doskonałą przystawką. Nie tylko od święta     Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2-3 figi 1 opakowania naturalnego serka kanapkowego 1 łyżka jogurtu naturalnego

Pasja Smaku
Placuszki ze śliwkami 389

szczypta soli odrobina oleju pół łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy owoce (w tym wypadku śliwki, najlepiej posypane cynamonem) Mleko zmiksować z jajkami, olejem, solą i cukrem waniliowym. Gdy masa będzie gładka, a na wierzchu pojawi się pianka, dodać po łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Dodaję mąki "na oko", więc jeśli

Przepysznik - BLW i nie tylko
Yorkshire pudding 276

minut. 3.Foremkę ostrożnie wyciągamy, napełniamy ciastem do 3/4 wysokości (ciasto zacznie skwierczeć) i wkładamy z powrotem do piekarnika. Pieczemy 15-20 minut, aż puddingi będą mocno wyrośnięte i złoto-brązowe. Podajemy na ciepło jako dodatek do obiadu lub na zimno, np. ze śmietaną i owocami. Smacznego

My Culinary Art
Pierogi leniwe (kluski leniwe) 179

maszynce razem z serem. Dodajemy jajka, mąkę i wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy wałek o średnicy ok. 3 cm, spłaszczamy i kroimy w skośne kawałki o szerokość 2-3 cm. Wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy. Podajemy polane topionym masłem z bułką tartą, bitą śmietaną lub owocami

psgotujemy
Frużelina do ciast i deserów 183

Dla kogo: dla lubiących owocowe dodatki dla szukających czegoś nowego do polania naleśniczków czy placuszków dla chcących wykonać domową frużelinę Składniki: 500 g owoców (świeżych

Mania Wypiekania
Czekoladowy tofurnik 296

krwi. Nie zawsze jest to łatwe, ale da się. Tofurnik jest ciastem, które samo z siebie jest deserem białkowym. Jeśli nie dodawac do niego cukru tylko np. syrop z agawy to można go jeść prawie bezkarnie ;) Składniki: Spód pół szklanki suszonych moreli i rodzynek (lub innych suszonych owoców) kubek migdałów blanszowanych Masa "serowa" 3 kostki tofu

pyszne zdrowości
Kruche ciasto z rabarbarem i puszystą bezą 225

dobroci niektórych sezonowych owoców i warzyw, możemy się cieszyć dosyć krótko. Dlatego tak ważnym jest, by wykorzystać ten czas do maksimum. Rabarbar w końcu zagościł i w mojej kuchni. Jako że jest lekko kwaśny, zestawiłam go na pysznym kruchym cieście ze słodką bezą. Powiem szczerze, że pierwszy raz próbowałam tarty w takim wykonaniu, tym bardziej jestem dumna jak pyszne

Mój Smak na Życie
Serowa żytnianka 206

WANILIA to niezwykle aromatyczna, słodko pachnąca przyprawa jest idealnym dodatkiem do ciast, babek, tortów i ciasteczek, używa jej się do wyrobu większości słodyczy, w tym lodów i czekolady. Specyfikiem tym można przyprawiać także słone dania – znakomicie ożywia on sosy podawane do ryb, mięs (szczególnie cielęciny) czy niektórych owoców morza. Aromat wanilii idealnie zazębia się z cynamonem, goździkami i kakao

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tarta z szynką porem i pieczarkami 197

Bardzooo pracowity dzień! Od samego rana spadło na mnie 10 kg pieczarek gotowych do przerobienia i zamrożenia, prócz nich oczywiście czekało wczorajsze zarobione ciasto na pierniki

Kuchenne aromaty
72. Mix krewetkowy na cieście francuskim 185

 Dzięki temu przepisowi, który wygrał w konkursie "Smaki lata" TESCO mogłam przeżyć smaczny weekend w Krakowie. Organizatorom jeszcze raz dziękuje ;-) 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g

Jadło i czytadło
Ciasto Wenezuela z masą cytrynową, dżemem morelowym i wiórkami kokosowymi (dla gości) 1408

gościa. Ciasto jest wysokie, biszkopt pulchny, a masa delikatna i puchata o lekko cytrynowym smaku (coś w rodzaju musu). Dodatek dżemu i wiórków uatrakcyjniają strukturę ciasta. Mam nadzieje, że ciasto załapie się na konkurs moje: wypieki i desery. A oto link do tak ostatnio popularnej książki  (klik) Składniki: Biszkopt: 6 jaj (oddzielnie białka i żółtka) 1,5 szkl. mąki(...)serków homogenizowanych (waniliowych) 250 g margaryny 3/4 szkl. cukru pudru 2 opakowania galaretek cytrynowych 2 opakowania śnieżki 1 szkl. mleka Dodatkowo: 290 g dżemu morelowego (najlepiej z kawałkami owoców) 50 g wiórków kokosowych 1,5 łyżki cukru pudru Wykonanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać po trochu cukier (cały czas ubijając). Następnie dodać żółtka, jeszcze chwilę

IMPRESJA SMAKU
Muffiny XL z malinami i białą czekoladą 296

Klasyczny przepis na muffinki.Składniki suche, składniki mokre.Łączymy szybko.Bawimy się dodatkami.Postawiłam na maliny i białą czekoladę.Ciasta wystarczy na 12 standardowych muffinek.Lub na 7

bistro mama
Sos truskawkowy do deserów 171

wprost kocham lody z dodatkami. Ze świeżymi owocami, bita śmietaną, orzechami albo owocowym sosem. Jak z tymi pierwszymi, zazwyczaj nie ma problemu, tak z sosem może się ten problem pojawić. Na moim blogu rzadko pojawiają się przepisy na dodatki, albo na przepisy na ciasta podstawowe, choć uznałam, że zamierzam to zmienić! A zacznę właśnie propozycją na sos truskawkowy

Słodkie Przyjemności
Ciasto makowo-jabłkowe z bakaliami ^ 218

łyżki miodu* 100 g margaryny* 200 g cukru* 6 łyżek kaszy manny* 2 łyżeczki proszku do pieczenia* 4 średniej wielkości jabłka* 1,5 szklanki bakalii ( orzechy, rodzynki, migdały, owoce kandyzowane)Sposób wykonaniaZagotować 220 ml wody, dodać miód i mak, gotować mieszając na delikatnym ogniu do spęcznienia maku, następnie odstawić do wystudzenia.Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Bia(...)kaszę mannę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dalej ucierać, na koniec dodać jabłka i bakalie.Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno i delikatnie wymieszać z masą makową.Ciasto wylać do formy (24/30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w temp. 180 stopni, ok. 50 min, przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy upieczone

Mix smaku
Sernik na zimno z truskawkami 259

cytryny* 5 łyżeczek żelatyny* 1 kg truskawek (lub innych owoców)* 1 galaretka ananasowa lub cytrynowaSposób wykonaniaDo miski wybić jajko, wsypać cukier i ubijać przy pomocy miksera, aż powstanie puszysta masa. Do masy wlać kilka kropli olejku waniliowego, wsypać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać.Ciasto wylać do tortownicy (24 cm) z wyłożonym dnem papierem do pieczenia.Piec w temperaturze

Mix smaku
Szarlotka pod chmurką 322

trwa. Przyłączam się, bo według mnie jabłuszka to jedne z najlepszych owoców. Słodkie, kwaśne, "papierowe", małe, duże, czerwone, zielone - każdy znajdzie coś dla siebie. W dodatku do jabłek nie może zabraknąć mojego ulubionego składnika, a mianowicie cynamonu. Nigdy nie potrafię określić ile go daję na porcję przygotowanego ciasta. Po prostu daję go bardzo dużo, tak aby wystarczająco pachniało

Eat Shrimps
Mini serniczki z nutellą i truskawkami 373

Mini serniczki z nutellą i truskawkami. Świetne, aby zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Przekrojone owoce, przypominają urocze serduszka. Jeśli mamy malakser lub blender

Poezja smaku
Słodko-słona przekąska ze śliwkami w roli głównej 243

zalety. Owoce te obok witamin (A, B, C, E), zawierają również składniki mineralne takie jak potas, żelazo, magnez, wapń i fosfor. Poprawiają samopoczucie, koją układ nerwowy, poprawiają samopoczucie oraz mają właściwości antynowotworowe i przeciwmiażdżycowe. Jesień to ich czas! Korzystajmy zatem :) Jak jeść śliwki? Każdy z Was ma swój sprawdzony sposób. Proponuję Wam alternatywę dla knedli, przetworów, ciast, którą jest(...)naczyniu gromadzimy wszystkie niezbędne składniki (ocet, oliwa, musztarda, pieprz) i mieszamy do uzyskania gładkiego, jednolitego sosu. Sos rozprowadzamy na śliwkach cienkim strumieniem przy użyciu łyżki, tak by  owoce były nim muśnięte :) Przyozdabiamy plasterkami papryczki i listkami bazylii. Smacznego

Taste Of My Day
Tort urodzinowy 281

finał będzie zupełnie inny od wyobrażenia . Stres jest tym wielki, im bliższa osoba dla której tort jest dedykowany  Białe biszkopty.  Krem waniliowy, frużelina wiśniowa i dużo owoców  Biszkopt (Przepis na jeden... do tego tortu upiekłam takie dwa) Biszkopt  5 jajek  (osobno żółtka i białka) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej(...)nakłujemy patyczkiem ciasto i po wyjęciu pozostanie on suchy znaczy ze biszkopt gotowy) Po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie ). Wystudzić. Krem waniliowy 800 ml śmietany kremówki 500 g mascarpone 1 łyżeczka pasty waniliowej 6 łyżek cukru pudru 2 puszki frużeliny wiśniowej ( możecie zamiast frużeliny położyć ulubione owoce ) Śmietanę, mascarpone

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Proponowane wyszukiwania