ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1090/1704)

Bogaty w smaki wieczór z bakaliami HELIO 174

wariacje z płatków owsianych, u mnie kulki owsiane, ciasteczka owsiane z żurawiną i bananami. Fajny dodatek dla tych, którzy lubią do takiego wieczoru dodatek słodkości, a takie osoby znam OWOCE, koniecznie świeże, kształtne Tu pasują i zazwyczaj najczęściej podaję bezpestkowe winogrona, ciemne lub/i jasne, pasuje także posiekany melon, gruszki, śliwki – super pasują do pleśniowych serów, morele, w sezonie truskawki(...)także wszelakich rozmiarów i kształtów przekąski z ciasta francuskiego, np. z serem, pastą pomidorową i oliwkami posypane sezamem lub makiem. WSZYSTKO TO W DOBRYM TOWARZYSTWIE TWORZY MIŁĄ I SMACZNĄ ATMOSFERĘ SPRZYJAJĄCĄ ROZMOWOM DO RANA I UŚMIECHOM BEZ KOŃCA! SMACZNEGO WAM ŻYCZĘ I UDANEGO KAŻDEGO TAKIEGO WIECZORU! ZAPRASZAM DO DESKI SERÓW Z SUSZONYMI OWOCAMI HELIO

Zasmakuj Kuchni
Brownie z truskawkami i czekoladą 223

szczęście, że ciacho piecze się ekspresowo. Owoce można oczywiście dowolnie wymieniać, ale truskawki pasują teraz zdecydowanie najlepiej. Chociaż zaraz zaczną się maliny, czereśnie, borówki… ojj pychota. Wszystkie owoce lekko kwaskowe, które będą równoważyć słodycz czekolady będą się tutaj doskonale sprawdzać. Brownie z truskawkami i czekoladą przepis na foremkę 20×20 cm Brownie: – 120 g czekolady gorzkiej(...)cukrem na jasną, gęstą i puszystą masę. Na końcu dodajemy mąkę i ostudzoną czekoladę i miksujemy na najniższych obrotach do momentu połączenia składników. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy 15-20 minut w nagrzanym wcześniej piekarniku do 180 stopni.  Dodatkowo: – 250 g truskawek – 80 g czekolady deserowej lub gorzkiej – 80 ml śmietanki kremówki 30% Truskawki myjemy, usuwamy szypułki

Relaxtime
Kruche ciasteczka serduszka z galaretką malinową 192

każdego. Maślane, delikatne, śliczne i tak proste w przygotowaniu! W sam raz nie tylko na Walentynki, ale także na każdą inną okazję. Zamiast malin można oczywiście wykorzystać dowolne inne owoce. Sztywna galaretka pozwala zachować ich wygląd nawet przez kilka godzin po wyjęciu z lodówki, więc spokojnie możesz je ładnie zapakować i podarować ukochanemu lub ukochanej. * SKŁADNIKI(...)Galaretka malinowa: 150 g malin 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki żelatyny * PRZYGOTOWANIE Kruche ciasteczka Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem oraz solą, dodaj posiekane zimne masło i wbij żółtka. Zagnieć ciasto do połączenia się składników. Następnie zwiń w kulę, zawiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut. Gotowe ciasto rozwałkuj cienko na blacie podsypanym mąką i powycinaj kształt serduszek

Food Square
Białkowiec ze śliwkami. Nie wyrzucaj - wykorzystaj! 162

Białkowiec ze śliwkami - pomysł na wykorzystanie białek Białkowiec, czyli ciasto z białek, to jeden z lepszych pomysłów na wykorzystanie pozostałych białek. W wielu potrawach wykorzystujemy tylko żółtka, a białka niestety zostają. Osobiście, bardzo ale to bardzo, nie lubię wyrzucać jedzenia i staram się wykorzystywać wszystko co mam w lodówce. Dlatego zawsze zbieram pozostałe białka do słoika i dzięki temu białkowiec(...)często gości na naszym stole! Tym razem polecam Wam wersję z owocami sezonowymi. Wybór padł na sierpniowe śliwki :) Składniki na białkowiec 1 szklanka białek (ok. 6 - 7 białek) 2,5 szklanki mąki niepełna szklanka oleju pół szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia esencja waniliowa do smaku szczypta soli cynamon w proszku do smaku pół kilograma śliwek - najlepiej węgierek

Gotujemy i jemy
Pan Helmig i czekoladowa tarta ze śliwkami 238

śliwkami, ale można użyć malin, jeżyn, albo też owoce pominąć zupełnie. Samo bowiem obłędnie czekoladowe, kremowe i delikatne nadzienie, każdego powali na kolana. Nas urzekło; mówię Wam, ciężko na jednym kawałku skończyć. Do tego lekko kwaśne śliwki, które ożywiają całość, a to wszystko zamknięte w kruchym, mocno kakaowym cieście z nutą cytryny. Jest ona zaskakująca, ale bardzo tutaj pasuje

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Choux au craquelin – ptysie z kruszonką i mango 139

znanej, sypkiej kruszonki będzie bardzo klejąca i na tym etapie miękka. Kulę ciasta na kruszonkę ułóż pomiędzy 2 warstwami papieru do pieczenia i rozwałkuj równo na grubość 3 mm. Tak przygotowaną kruszonkę opatuloną papierem do pieczenia, wstaw na płasko do zamrażalnika na czas robienia ciasta parzonego. CIASTO PARZONE Wodę, mleko, masło, cukier i sól przełóż do rondelka i podgrzej(...)mieszanie i podgrzewanie do momentu odparowania wody i odchodzenia ciasta parzonego od ścianek garnka. Gorące ciasto przełóż do chłodnej misy miksera i tam pozostaw do całkowitego wystudzenia. Całkowicie wystudzone ciasto miksuj mikserem, stopniowo wbijaj po 1 całym jajku. Kolejne jajko wbijaj dopiero po ustabilizowaniu się konsystencji masy. Gotową masę ciasta parzonego przełóż do rękawa cukierniczego zakończonego okrągłą tylką. Na białym

ProstePesto.pl
Najprostsze ciasto żytnie z jabłkiem, gruszką i cynamonem (bez miksera) 221

Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu i nie ma opcji, aby komuś nie wyszło. Przypomina muffinki, tylko że pieczone w większej blaszce. Jest delikatne, mięciutkie oraz obłędnie pachnie. Naprawdę niesamowicie kusi...  Połączenie kwaśnego jabłka ze słodką gruszką jest przepyszne i doskonale komponuje się z cynamonem oraz polewą z gorzkiej czekolady. Koniecznie spróbujcie! (Forma o wymiarach około(...)wierzchu równomiernie ułożyć owoce uprzednio pokrojone w kostkę. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 30 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. (Posiadam piekarnik gazowy.) Przygotować polewę. Czekoladę roztopić z mlekiem oraz masłem i wszystko razem wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotową polewą udekorować ostudzone ciasto

Di gotuje
Deser dla gości? Orzechowe scones z białą czekoladą i rodzynkami 181

czekolady – pół szklanki rodzynek (lub żurawiny lub owoców granatu) Najważniejsze co musicie wiedzieć: masło musi być miękkie więc należy je wcześniej wyjąć z lodówki. Czekoladę siekamy nożem dość drobno. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni. Do miski wrzucamy: mąkę, proszek do pieczenia, masło, jajka, zmielone orzechy, cukier i sól. Ciasto najpierw krótko zmiksowałam mikserem, a potem przełożyłam na stół

Relaxtime
Pancakes z malinami i brzoskwiniami, czyli sobotnie śniadanie mistrzów 288

ciasto naleśnikowe. Najlepiej spróbować usmażyć pierwszy naleśnik i sprawdzić na sobie czy jest smaczny, nie za bardzo gumiasty :)Kiedy naleśniki są gotowe, tworzyć "torty" w następujący sposób. Położyć na talerzu pierwszy naleśnik. Posmarować cienko twarożkiem i położyć na niego brzoskwinie. Położyć drugi naleśnik. Posmarować cienko twarożkiem, a ten polać syropem z kawałkami malin. Położyć ostatni naleśnik. Udekorować cukrem pudrem, owocami

W kuchni wieczorem
PLACEK DROŻDŻOWY Z WIŚNIAMI I KRUSZONKĄ 259

jego wypieku ❤ No i ten smak! Cóż jest bardziej smacznego od świeżej, pulchniutkiej, jeszcze letniej drożdżówki, posypanej obowiązkowo maślaną kruszonką?  I właśnie ze względu na te walory drożdżowego ciasta, jest - było - i będzie ono dla mnie zawsze na pierwszej pozycji wśród wszystkich innych gatunków domowych słodkości 💗 Dziś zapraszam na placek drożdżowy z wiśniami ... taki "maminy" 😉 Składniki: 1/2 kg maki(...)skórka otarta z 1 sparzonej cytryny Na kruszonkę: 150g mąki 100g cukru 80g prawdziwego masła (82% tłuszczu) Dodatkowo: cukier waniliowy (do posypania) słoik drylowanych wiśnie (lub dowolne inne owoce) Wykonanie: Z drożdży, mleka ,łyżeczki cukru i łyżeczki mąki zrobić rozczyn, odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ja w chłodne dni wykorzystuję do tego grzejnik (jeśli jest ciepły). Jaja

Walijskie Pichcenie
Ciasto marchewkowe dla gości i nie tylko 190

marchwiowe robi...moja mama. Puszyste, wilgotne, słodkie, koniecznie z kremową, kwaskową polewą przełamującą słodycz ciasta. Po prostu idealne. Przekonali się o tym również moi znajomi. Od jakiegoś czasu to ciasto to obowiązkowy punkt każdego spotkania towarzyskiego. Ponieważ tak bardzo smakuje wszystkim moim gościom, postanowiłam zgłosić je do konkursu oragnizowanego przez Dorotę z   Moje Wypieki , w którym można wygrać(...)kostkę owocu) 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie (nadal miksując) dodajemy cukier, a później żółtka. Zwalniamy obroty miksera i dodajemy stopniowo partiami przesianą przez sito mąkę wymieszaną  z proszkiem do pieczenia, sodą, solą, cynamonem i cukrem z wanilią. Gdy wszystkie składniki połączą się w gęste ciasto, dodajemy (cały czas miksując

Zawsze głodna!
Pyszne ciasto leśny mech 208

Owoc granatu 1 Przygotowanie: Szpinak zblendować na mus. W misce zmiksować jajka z cukrem. Następnie powoli wlewać olej cały czas miksując. Kolejno dodać mus ze szpinaku. Zmiksować na wolnych obrotach. Do tej samej miski przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia. Chwilę miksujemy do połączenia się składników na wolnych obrotach. Dno tortownicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto

Kulinarne przygody
Drożdżówka ze śliwkami i makiem 326

Drożdżówka ze śliwkami i makiem to rustykalne ciasto, które znalazłam u Łucji. Zachwyciła mnie przede wszystkim nietypowym kształtem, który od razu zwraca uwagę. Taka drożdżówka pięknie się prezentuje, a wcale nie trudno ją zrobić. Wystarczy tylko tortownica o średnicy 26 cm. Zdecydowanie najlepiej smakuje jeszcze ciepła! Masę makową można jeszcze doprawić np. bakaliami, a smak będzie jeszcze lepszy. Sezon śliwkowy(...)pełni, więc jeśli nie macie pomysłu na te owoce, to warto wypróbować przepis na taką zakręconą drożdżówkę. Drożdżówka: 400 g mąki pszennej (2 i 4/5 szklanki) 100 g masła (pół standardowej kostki) 150 ml mleka (mniej niż 2/3 szklanki) 20 g świeżych drożdży (1/5 kostki) 60 g cukru (1/3 szklanki) 1 jajko 1 żółtko szczypta soli Masa makowa

Poezja smaku
Jak rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej? 207

Idealna jako polewa, doskonała do picia na gorąco, niezbędna do fondue z owocami. Płynna czekolada, bo o niej mowa, to składnik wielu uwielbianych deserów. By

PysiaGotuje.pl
Stir-fry z marynowaną wołowiną czyli obiad w pół godziny 225

Smażenie w ruchu (ang. stir fry) to chiński sposób gotowania, którego początki sięgają II wieku p.n.e. Techniką stir fry możemy przygotować zarówno dania azjatyckie, jak i

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Suszone mango i ananas - Puffins 160

Oto part II związany z produktami od Puffins. Pamiętacie na czym polegała metoda puffingu? Jeśli nie zapraszamy do part I gdzie opisywałyśmy banany oraz owoce

Candy Pandas
dżem gruszkowo-cytrynowy 188

składniki: 1000 g gruszek np. konferencja, dojrzałych sok z 1/2 cytryny cukier do smaku cynamon do smaku wykonanie: Gruszki myjemy. Niewielką część owoców kroimy razem

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania