ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:643/988)

Ciasto niebiańskie 198

Czy znacie ciasto niebiańskie? Jeśli nie, to koniecznie spróbujcie je zrobić, bo smak ma niesamowity. Nie będę opisywać, jakie fantastyczne, zrobicie - to sami się przekonacie. Do

Tylko pysznie
Lepszych gofrów nie znajdziecie – przepis 132

łyżeczka cukru 3 łyżki oleju 3 łyżki oliwy. Dodatki: bita śmietana, owoce, orzechy Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek i umieszczamy w sporej misce. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy mąkę, mleko, proszek do pieczenia, olej, oliwę, sól i cukier i wszystko miksujemy na gładziutkie ciasto. Powinno ono mieć konsystencję ciasta naleśnikowego lub może być nieznacznie gęstsze. Następnie dodajemy

Kate's Kitchen
Orzechowe jabłka – potwornie pyszna przekąska :) 213

Jeden z najszybszych deserów i słodkich smakołyków – kawałki jabłka posmarowane masłem orzechowym i posypane ulubionym dodatkiem. U mnie zwykle to są grubsze plastry. Ale jeśli

Lamarida.pl
Orzechowe ciasteczka owsiane 493

pocierać o siebie, wtedy skórka łatwiej odchodzi) - do pojemnika malaksera przełożyć orzechy oraz płatki owsiane i cukier puder, składniki rozdrobnić (nie na całkowity pył) - do składników suchych dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło oraz jajko, wszystko posiekać razem i wymieszać do utworzenia zwartego, lekko klejącego ciasta - ciasto można schłodzić w celu ułatwienia formowania ciastek (będzie się mniej kleić) lub zwilżać

Smakołyki Bereniki
Śliwka w gorzkiej czekoladzie 154

Wilgotne, cudowne, pachnące czekoladą ciasto ze śliwkami. Śliwka w gorzkiej czekoladzie Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Składniki 700 g śliwki 150 g masło 100 g erytrol lub inne słodziwo 300 g mąka 4 szt jajko 100 g gorzka czekolada 1 łyżeczka proszek do pieczenia czubata 2 garść orzechy włoskie Sposób przygotowania Czekoladę kruszymy na drobne kawałki. Śliwki drylujemy i kroimy

Kucharzyca
Ciasteczka z żelkami 258

czym w kilku partiach dodajemy do ucieranego masła. W razie gdyby ciasto było zbyt luźne, dodajemy pozostałą część mąki. Przygotowaną masę wkładamy do woreczka lub owijamy w folię i wkładamy na około 20 minut do zamrażalnika. Schłodzoną masę dzielimy na równe części. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, lub mniejsze (w zależności od wielkości żelków). Za pomocą kciuka lub trzonka drewnianej

Smaki Na Talerzu
Keks 286

Moja babcia na keks mówiła cwibak i zawsze robiła nam go na wszystkie wakacyjne wyjazdy – można było spakować go na podróż i zjeść w ciągu

Ciastkozercy
Placek amerykański/Wiewiórka 320

szybkie i bardzo smaczne. Są różne wersje tego ciasta. Jedni dodają kakao, a inni nie i ja należę do tych drugich. Składniki na dużą blachę: 5    jajek 4    szklanka mąki pszennej 1,5 szklanka cukru 1,5 szklanka oleju 1    szklanka posiekanych orzechów włoskich 5-6 jabłek

Pysznie & Pięknie
Batoniki muesli z mango (bezglutenowe) 159

Przekładamy do średniej miski. Daktyle miksujemy na gładko z mango, dokładamy do orzechów. Dodajemy resztę składników: płatki owsiane, ekspondowane zboża, nasiona chia, siemię lniane, jagody goji, resztę nasion słonecznika, szczyptę soli i podgrzany, płynny olej kokosowy. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania kleistej, zwartej masy. Blachę do ciasta o wymiarach 20cm x 20cm wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy całą masę

Pyry na Gaz
Babeczki marchewkowe z orzechami 168

pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki płatków owsianych 1/3 szkl siekanych orzechów włoskich Składniki mokre: 3 jajka 3/4 szkl oleju 2 szkl startej na małych oczkach marchewki (ok 3 szt.) W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. następnie wymieszać wszystkie do połączenia składników. Ciasto nakładamy do papilotek lub silikonowych foremek na babeczki do 3/4 wysokości. Pieczemy

Smakołyki Asi
Cynamonowe kwadraciki do mleka czyli Pixie Puffs czyli Niedzielne Sniadanie odc.94 221

mąki pszennej 100 ml mąki pszennej pełnoziarnistej 100 ml mielonych orzechów włoskich po 1/2 łyżeczki sody i proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 100 ml cukru 2 łyżki miodu 1/2 kostki masła 250-300 ml jogurtu naturalnego Do miski wkładamy wszystkie składniki. Zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 0,5 cm, a następnie tniemy na paski o szerokości

Dzieje kuchennej Wiewióry
Drożdżowe zawijańce 160

podwoi swoją objętość. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na oprószonym mąką blacie. Ciasto powinno mieć ok. 0,5 cm grubości. Placek smarujemy masłem lub innym tłuszczem i układamy dodatki. Tu ogranicza Was tylko wyobraźnia. Mogą być suszone pomidory, suszone lub świeże owoce, cynamon z miodem, ser, orzechy

Kucharzyca
Makowiec japoński (makowiec z jabłkami) 411

Nie ma nic lepszego jak pyszne wilgotne ciasto, a jednocześnie puszyste i naszpikowane bakaliami :) Takim ciastem jest właśnie makowiec japoński, który również

Kuchenne Wariacje
Kulki kokosowe bez pieczenia 196

wytrzymałą torebkę foliową i przejechać po nich kilka razy wałkiem do ciasta) i dodać je do masy. Po dokładnym wymieszaniu dodać rum i kakao i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Następnie formować małe kuleczki i obtaczać w wiórkach kokosowych. (Można również obtaczać w innych składnikach jak orzechy, posypka czekoladowa itp). Wstawić do lodówki na 1-2 h do lodówki, by masa

Smaczne Potrawy
LUXITALYWINE w Piwnicy pod Harendą 134

znana jest jeszcze z plantacji doskonałych orzechów laskowych. I właśnie z tych orzechów w połączeniu z kakao firma Blanghe produkuje przepyszne trufle. Próbowaliśmy dwóch smaków Tartufi dolce Bianco i Tartufi dolce Cappuccino. Wszystkie bardzo smaczne, które najlepsze - zdania wśród uczestników degustacji były podzielone. Nie mogło zabraknąć ciast z Weneckiej firmy Pasticceria Fraccaro, cukierni istniejącej od 1932 roku, wypiekającej ciasta według

królestwo garów
Keks 146

łyżka esencji waniliowej lub 1 cukier waniliowy; 300-400 g bakalii (orzechy, migdały, suszone morele, żurawina, kandyzowane ananasy, itp.); tłuszcz i bułka tarta do formy; Wykonanie: Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem. Cały czas ucierając dodawać kolejno po jednym całym jajku i nadal ucierać ciasto na puszystą masę. Następnie dodać esencję waniliową lub cukier waniliowy i przesianą mąkę

In my kitchen
Makowiec japoński 175

bardzo święteczne! Dodatkowo szybko się je robi, i ja nazwałam je ciastem bezstresowym! Składniki -puszka gotowej masy makowej z bakaliami najlepiej -3 duże jabłka starte na największych oczkach szklanka cukru pudru- u mnie cukier Diamant zmiksowany na puder szklanka rodzynek JUMBO od  SKWORCU 100 g orzechów PECAN u mnie od  SKWORCU 5 jajek 200 g masła 3 łyżki

Z Kuchni Do Kuchni
Czekoladowe ciasto z cukinią 167

babce.Za babkami nie przepadam,ale ta cukiniowa jest super.Przyznam szczerze ,ze ciasto z cukinia zrobilam pierwszy raz i nie spodziewalam sie ,ze moze tak smakowac.Jest miesiste i bardzo wilgotne,ale nie ciezkie,a dodatek mielonych orzechow i czekolady nadaja mu swietny smak.Zreszta,przkonajcie sie sami.Mielone orzechy mozna zastapic mielonym migdalami,bedzie tak samo smacznie.Ten zaskakujacy przepis konczy tegoroczne cukiniowe receptury.Cukinia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Carrot cake- czyli moja wariacja nt ciasta marchewkowego 337

Zapraszam na moja wariacje nt ciasta marchewkowego- czyli carrot cake W misce laczymy 4 jajka 1.5 szkl brazowego cukru 1.5 szkl oleju Dodajemy 2 lyzeczki proszku do pieczenia 2 szkl maki- miksujemy razem Dodajemy 2 szkl startej marchwi rodzynki, orzechy Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 C ok 40-45 min Ubijamy mala kremowke, dodajemy cukier puder

Smaki Edyty
Letni tort - nie tylko na urodziny 419

chciał, że ciacho wyszło tak wysokie, że ogródek nijak nie chciał wyjść... Znów więc zmieniłam plany, boki obsypałam płatkami orzechów laskowych (migdałowe wyszły, ale może to i dobrze, bo orzechy laskowe świetnie tutaj pasują), wierzch udekorowałam mnóstwem owoców, i oto jest: tort dla C. Właściwie to był , bo większość zniknęła na imprezie, a resztę zjedliśmy sobie do kawy. Mniam . Pyszny(...)puszysta kremówka ubita z dodatkiem mascarpone i tyle owoców, ile udało mi się zmieścić. Całość wyszła bardzo delikatna i lekka, niezapychająca. Spokojnie można pozwolić sobie na większy kawałek tego ciasta - nie jest ciężkie, nie zapycha. Idealny letni tort. Nie tylko na urodziny. Letni tort z owocami Składniki: (na tortownicę o średnicy 26 cm) biszkopt jasny: 4 jajka 150 g cukru

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babka z jabłkami i orzechami / Apple walnut bundt cake 241

waniliowy i zmiksuj całość na jednolitą masę. Wmieszaj jabłka, orzechy i rodzynki i przełóż masę do przygotowanej formy na babkę. Włóż do piekarnika i piecz przez przez godzinę lub do suchego patyczka. Jeżeli wierzch będzie się za bardzo rumienił, przykryj folią aluminiową, matową stroną do góry. Po upieczeniu, zostaw ciasto w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami na 10 minut. Wyłóż ciasto(...)Leave for 10 minutes in open oven. Turn upside down onto serving platter and leave to cool. Sprinkle with icing sugar and serve. Enjoy! Artykuł Babka z jabłkami i orzechami / Apple walnut bundt cake pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy
Ciasto kawowe w paski 151

atmosfera tego szczególnego dnia a może po prostu listopad? Ten szary, bury... i zimny... Od dawna chodziło już za mną "coś" kawowego. W końcu doczekało się realizacji w postaci ciasta. Po powrocie z cmentarza razem z gorącą herbatą było doskonałym sposobem na rozgrzewkę. Porcja na dużą blachę Składniki na biszkopt*: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki(...)proszku do pieczenia 1 kopiasta łyżeczka kakao Składniki na krem: 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej kostka masła po garści rodzynków i siekanych orzechów 50 ml wódki Przygotowujemy biszkopt. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno. Powoli dodajemy cukier i ubijamy aż masa będzie szklista. Następnie dodajemy żółtka. Na końcu powoli wsypujemy

My simple kitchen
ciasto z cukinią i bakaliami 187

Ciasto z cukinią i bakaliami Cukinia z reguły kojarzy nam się jako dodatek do zup czy placków, dziś jednak chciałbym zaproponować zastosowanie jej w nieco innym, równie smacznym charakterze Składniki 2 średnie cukinie 3 jajka 150 g cukru 350 g maki 150 g pomieszanych bakalii (suszonej żurawiny, rodzynek, orzechów włoskich, migdałów, i innych ulubionych dodatków) 125 ml oleju 2 łyżeczki(...)dodajemy olej, bakalie, mocno odciśniętą z nadmiaru soku cukinię i wbijamy jajka, całość mieszamy łyżką na jednolitą masę. Podłużną formę wykładamy pergaminem lub smarujemy olejem i przekładamy do niej ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni i pieczemy w nim ciasto przez 50 minut, sprawdząjac na koniec patyczkiem stopień wypieczenia środka ciasta ( patyczek nie może być oklejony ciastem). Uchylamy drzwiczki piekarnika

Miód i pieprz
Kruche ciasteczka owsiane. 156

masy formuj ręcznie kulki wielkości piłeczki pingpongowej ( dużego orzecha włoskiego ), układaj na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, lekko przygnieć każdą kulkę palcami lub łyżką. Dobrze jest formować kilki w lateksowych rękawiczkach. Podczas formowania masa nie przykleja się do rąk, to dlatego że w masie jest olej kokosowy. Gdy mieszasz ciasto rękami przed formowaniem umyj ręce i wysusz, wtedy ciasto

Przepisy i porady kulinarne