ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:404/475)

Testowanie płatków śniadaniowych Lubella 180

annato, karmel amoniakalny;  regulator kwasowości: fosforany sodu. Produkt może zawierać śladowe ilości mleka i soi.  Świetnie smakują wzbogacone o suszone owoce lub np. świeże banany czy maliny i jogurt naturalny. Mlekołaki Cinis gwiazdki - z nutką cynamonu, zimą smakują najbardziej :) Masa: 250g Skład:  mąki 79,1%: pszenna pełnoziarnista 64,4%, kukurydziana; cukier, tłuszcz palmowy, glukoza,  cynamon(...)ziarna.  Płatki są dość słodkie, jak dla mnie niektóre zdecydowanie za słodkie i mają trochę za długie listy składników.   Płatki można również stosować jako dodatek do ciast czy główny składnik domowych batoników, na które przepis już niebawem pojawi się na blogu :)  Dziękuję Lubelli za pyszną paczkę a Was zachęcam do wypróbowania nowych smaków

Z miłości do słodkości
Najprostszy przepis na wegański tort urodzinowy 153

puszka brzoskwiń w syropie  Do nasączenia: mieszanka soku pomarańczowego z dodatkiem soku z cytryny i ewentualnie cytrusowego likieru (np. pomarańczowego) – razem ½ szklanki Do dekoracji: dowolne owoce – u mnie maliny owinięte plasterkami brzoskwiń i cukrowe serduszka Uwaga: biszkopt najlepiej przygotować dzień przed przełożeniem kremową masą, dzięki czemu nie rozpadnie się przy przekrojeniu.  Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, boki(...)pozostałą część śmietanki i delikatnie zamieszaj. Krem gotowy.  1/3 kremu nałóż na dolną warstwę „biszkoptu” i delikatnie rozprowadź zostawiając 2 cm odstępy od brzegu. Nałóż drugą górną część ciasta i na jego wierzchu rozprowadź kolejną 1/3 kremu. Ostatnią 1/3 pokryj boki tortu.  Na koniec najprzyjemniejsza część – dekorowanie. Ozdób tort dowolnymi, wybranymi przez siebie owocami, następnie wstaw do lodówki

Roślinna - blog wegański
Owocowy krem śmietankowy z galaretką. 86

Owocowy krem śmietankowy z galaretką używany jest jako masa do przełożen ia tortu i ciast, a także jako dodatek do deserów . Możemy z niego zrobić różne dekoracje na wierzch tortu. Nie nadaje się jednak, tak jak żaden krem śmietanowy, do obłożenia tortu pod masę cukrową . Po prostu rozpuszcza ją, jak również wszystkie inne ozdoby wykonane z masy cukrowej. Jeżeli chcecie(...)połączeniu ich z galaretką. Galaretkę i owoce łączymy wedle naszych upodobań smakowych . Mogą to być te same smaki, lub mogę się one różnić, np: banan zatopiony w galaretce cytrynowej, maliny z jagodami itp. Galaretkę możemy przyrządzić również sami, używając do tego celu dowolnego soku z owoców i żelatyny . Żelatyną możemy również usztywnić, zmiksowane przez nas owoce, tworząc tzw. frużelinę . Taki

SmartBake.pl
Bułeczki z nadzieniem malinowym 106

Ulubione śniadanie - na słodko ! Tak zaczyna się u mnie idealny dzień :) Jednak rano z czasem bywa krucho, więc często wieczorami piekę. Kiedy takie bułeczki na mnie

Corner With Recipes
Tort czekoladowo- malinowy 148

żelatyny  125 g greckiego jogurtu  80 g drobnego cukru do wypieków  40 ml wody  Na masę malinową :  250 g twarogu trzykrotnie mielonego 125 g malin (mogą być mrożone)  60 g żelatyny  30 g cukru drobnego  Na masę jogurtową :  1 opakowanie galaretki o smaku agrestowym  250 g jogurtu greckiego 250 ml gorącej(...)Stężały Wierzch masy jogurtowo -agrestowej  delikatnie posypujemy intensywnie niebieskim cukrem, a następnie zalewamy tężejącą rubinową galaretką.  6. Mascarpone ucieramy i przekładamy do rękawa cukierniczego. Kokosem ozdabiamy brzegi ciasta.  Z kremu wyciskamy zgrabne rozetki na wierzch kładziemy kawałki brzoskwini. Rozetki posypujemy kolorowym cukrem.  Gotowe

vaniliowoczekoladowa
Gofry z jagodami i jogurtem 138

wakacje. Pamiętam dobrze maleńką budkę w Mielnie, na ulicy pełnej brzóz gdzie sprzedawali najlepsze gofry jakie jadłam, jeszcze ciepłe w papierowej serwetce smakowały mi najbardziej z cukrem pudrem i malinami, a Wy macie jakieś gofrowe wspomnienia? ;)   W nadmorskich kurortach zapach pieczonych gofrów rozchodzi się od rana do wieczora. Ten wakacyjny klasyk cieszy się tak dużym powodzeniem nie tylko wśród(...)jajka, olej roślinny lub roztopione masło oraz mleko, miksujemy na gładką masę, do połączenia się składników 3. Dobrze rozgrzewamy gofrownicę, kiedy jest gotowa smarujemy pędzelkiem powierzchnię i  nakładamy ciasto chochlą, rozprowadzamy po całej powierzchni 4. Gofry pieczemy do uzyskania złotego koloru, ja używałam mini gofrownicy, wtedy gofry dochodzą szybciej  5. Upieczone gofry odkładamy na metalową kratkę, oprószamy cukrem

Słodki Kompromis
142. To był maj, czyli: sernik z karmelizowanym rabarbarem na półkruchym spodzie 123

widelcem i pieczemy około 10-12minut na środkowej półce piekarnika. Ciasto ma być podpieczone i rumiane. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy.  Karmelizowany rabarbar:  Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Pokrojony rabarbar umieszczamy w rondlu, zasypujemy 1 łyżką cukru i dusimy przez około 5 minut, na średnim ogniu, regularnie mieszając.  W tym czasie(...)minutach temperaturę zmniejszamy do 160*C i pieczemy kolejne 40minut . Sernik studzimy w zamkniętym piekarniku. Wystudzony sernik można serwować ze świeżymi lub mrożonymi owocami. Ja wybrałam mrożone maliny i wkomponowały się naprawdę świetnie. Smacznego! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0"; fjs.parentNode.insertBefore

Symfonia Smaków
Poznaj przepis na sernik, który skradnie serca łakomczuchów 277

Sernik to jeden z najzdrowszych deserów. Na łamach „British Journal of Nutrition” opublikowano badania, które dowodzą, że regularne jedzenie fermentowanych produktów mlecznych zmniejsza ryzyko zawału i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Podsumowanie Owsiankowej Akcji. 206

kaki i pomarańczą, włoskimi, czekoladą i miodem autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek 564. Karobowa owsianka marchewkowa z nerkowcami, wiórkami i gorzką czekoladą autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek 537. Cukiniowa owsianka z malinami, płatkami migdałów, gorzką czekoladą autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek 565. Owsianka z pietruszką z karmelizowanym bananem, kokosem, czekoladą i cytryną autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek 544. Pieczona marchewkowa owsianka na soku pomidorowym(...)blog: KasiekGotuje Truskawkowo-bananowa owsianka pieczona autorka: mjab | blog: Commit to be fit Orkiszowa owsianka z rodzynkami i bananem autor: BartPoplawski | blog: picante-jalapeno Mini protein cakes czyli mini ciasta białkowe | przepis z odżywką białkową autorka: iza10023 | blog: Czarna wisienka Amarantusowa "Owsianka" z Bananem i Masłem Orzechowym / Amaranth Porridge with Banana and Nut Butter (vegan) autorka: Blue Almonds | blog: Blue

Chocolate Stop Tempting
LEKSYKON MIODÓW 113

smaku, dlatego najlepiej sprawdzają się jako dodatek do deserów, sosów, napojów bezalkoholowych lub niektórych nalewek, czy likierów. Z kolei miody ciemne nadają się do korzennych chlebów, strucli i innych ciast, a także miodów pitnych oraz miodówek. Poniżej przedstawiam tabelę, która ma za zadanie pomóc wybrać, rozpoznać, który miód nie tylko wspaniale smakuje, ale też poprawi samopoczucie oraz przyniesie ulgę przy(...)relaksuje, wycisza i ułatwia zasypianie. Działa łagodnie moczopędnie, dzięki czemu likwiduje obrzęki i nieznacznie obniża ciśnienie krwi. Malinowy Kolor - jasnożółty Smak - słodki, bardzo łagodny Zapach - ma piękny zapach dojrzałych malin z lekką cytrynową nutą Właściwości - działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie i napotnie. Poleca się go do leczenia przeziębienia: świetnie rozgrzewa, obniża gorączkę, a także zmniejsza katar i kaszel. Jest bardzo smaczny, więc

Ciastka - domowe słodkości
Sernik na zimno z mango i jagodami 116

opakowanie precelków (ok. 200 g)  100 g stopionego masła 2 łyżki cukru pudru  Przygotowanie: Precelki miksujemy w robocie lub przesypujemy do mocniejszego worka i tłuczemy wałkiem do ciasta na malutkie kawałeczki.  Przesypujemy do miski.  Dodajemy stopione masło i cukier puder. Mieszamy i wykładamy spód tortownicy.  Masę dociskamy ręką, żeby było równo i pieczemy(...)części z mango.   Kiedy masa zaczyna tężeć wykładamy ją na zastygniętą masę serową z mango.  Wkładamy do lodówki i chłodzimy przez kilka godzin.  do ozdobienia: - maliny, borówki, miechunka, makaroniki, mięta

bistro mama
Semifreddo dyniowo – pomarańczowe 93

Dzisiaj włoski deser lodowy z dodatkiem musu z dyni i pomarańczy. Rewelacyjny! Semifreddo jest przepyszne, bogate w smaku, puszyste i nie ma problemu z jego pokrojeniem

Oryginalny smak
Deser czekoladowo-owocowy 119

Pewnie zdarza się Wam mieć wielką ochotę na coś słodkiego, czekoladowego i nie mieć nic pod ręką? U nas ten problem jest rozwiązany, bo w takiej

Lamarida.pl
W skrócie o indeksie glikemicznym 48

zakwasie, cytryna, gorzka czekolada (o zawartości minimum 70% kakao), grejpfrut, groch, śliwki, migdały, makaron pełnoziarnisty, morele (świeże i suszone), orzechy, płatki owsiane, jabłka, jogurt naturalny, owoce jagodowe (jagody, jeżyny, maliny, borówki), fasola czerwona i biała, fasolka szparagowa, bób, ryż brązowy, soczewica, truskawki, wiśnie. Dlaczego należy unikać żywności z wysokim indeksem glikemicznym? Produkty spożywcze, które szybko są spalane, czyli węglowodany szybko(...)zamiennik cukru do wypieków. Ja bardzo często go używam i polecam, pod warunkiem, że dobrze połączycie go z innymi składnikami. Na końcu wpisu czeka na Was wspaniały przepis, na ciasto z niskim IG, a jednak z wykorzystaniem dojrzałego banana Podsumowując… Jak to zwykle w świecie bywa, również w dietetyce nic nie jest czarno albo białe. Przy komponowaniu posiłków

Natka Pietruszki
Pampuchy z jagodami i stewią 156

osob: 100 g mrozonych jagod-kilka garstek 20 g mrozonych malin 1 lyzka stewii lub cukru kubeczek jogurtu greckiego Wykonanie: Do rondelka wrzucic jagody z malinami ,wsypac lyzke stewii i rozmrozic na malym palniku.Doprowadzic do wrzenia ,mala chwilke pogotowac. Przygotowane kluchy polac sosem jagodowym , dodatkowo podac jogurt.Smacznego! Jagody są niezwykle ważne dla naszego zdrowia.I to nie tylko te dziko rosnaco(...)insulina. Dzialaja silnie przeciwzapalnie na drogi moczowe i przewod pokarmowy. Maja rowniez zdolnosc rozpuszczania zlogow cholesterolowych. Sa owocem uniwersalnym.Nadaja sie jako nadzienie do pierogow,gofrow,nalesnikow,racuchow i ciast drozdzowych.Z jagod sporzadza sie kompoty,soki,dzemy i konfitury.  Galaretki i konfitury z jagod mozna dlugo przechowywac poniwaz zawieraja naturalny kwas benzoesowy i cytrynowy zapobiegajacy rozwojowi bakterii.Jest skladnikem musow,deserow

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania