ciasto z kawą - 3345 przepisów (strona:52/223)

Wariacje Chewy Cookies z M&M czyli multi czekoladowe popękane ciasteczka dla prawdziwych łasuchów! 147

zdjęcie obok), zawartość gotuję i mieszam do momentu uzyskania jednakowej masy. Odstawiamy całość do wystygnięcia, po czym dodajemy całe jajko oraz resztę suchych składników: soda, kawa i kakao. Z gotowej masy nabieramy łyżką porcje ciasta i formujemy w dłoni kulki, lekko je spłaszczając. Wykładamy surowe ciasteczko na blaszkę z papierem do pieczenia. Dekorujemy lentilkami. Bardzo ważne jest aby odstępy między(...)czekolady 1 jajko Lentilky, M&M lub Smarties Mąkę wymieszaj z sodą, kawą i kakao. Stop masło, dodaj oba cukry i czekoladę. Podgrzewaj na niewielkim ogniu do momentu otrzymania gładkiej masy. Po przestudzeniu dodaj do niej jajko, a następnie wmieszaj suche składniki. Wykładaj porcje ciasta (lekko spłaszczone kulki) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciastkach możesz ułożyć czekoladowe

upichcona
Ciasteczka z ciasta francuskiego. 154

tego są szybkie do przygotowania. Więc gdy dostaniesz telefon od gości, że tego samego dnia Cię odwiedzą, nie martw się, że nic nie masz do kawy. Wystarczy mieć w lodówce w zapasie gotowe ciasto francuskie i jakiekolwiek owoce. Goście będą na pewno zadowoleni ze słodkiego poczęstunku. Dziś pokażę jak zrobić takie ciasteczka na trzy sposoby. Składniki: dwa opakowania ciasta francuskiego

W kuchni u Moniki
Ciasto z "pazurkami" 203

Ciasto z "pazurkami" zadowoli niejednego łasucha. Delikatne i kruche ciasto przełożone karmelową masą jest idealne do popołudniowej kawy.  Składniki: 20-25 dag płatków migdałowych 45 dag margaryny 3 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek Z podanych składników (bez płatków migdałowych) zagniatamy ciasto i dzielimy na trzy części. Ciasto schładzamy w lodówce. Z pozostałych jajek, jednej

Salonik smaków
Mazurek migdałowy – z dżemem i kajmakiem 219

Ponieważ za pasem Wielkanoc postanowiłam podjąć się wyzwania i upiec mazurek. Lubię, gdy ciasto jest proste w wykonaniu i można je przygotować nawet późnym wieczorem bez

Niebieski kubek z kawa
Ciasto czekoladowo - kawowo - kokosowe 339

Poncz: 250 ml wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Partiami dosypywać cukier i ubijać aż beza będzie gładka i lśniąca. Dodać żółtka. Następnie stopniowo wsypywać obie mąki wymieszane ze sobą oraz proszek do pieczenia. Na końcu dodać cappuccino. Gotowe ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia(...)łyżek cukru i 3 proszków budyniowych ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Porcjami dodawać zimny budyń. Na końcu wlać rozpuszczoną gorzką czekoladę. Poncz: Kawę zalać gorącą wodą, dodać cukier i wystudzić. Złożenie ciasta:  Oba blaty cappuccino nasączyć ponczem. Na jeden wyłożyć 1/3 kremu czekoladowego. Przykryć go wkładką kokosową. Rozprowadzić kolejną 1/3 porcję kremu. Nałożyć drugi blat cappuccino

My simple kitchen
SŁONECZNIKOWIEC (CIASTO ZE SŁONECZNIKIEM) 2849

może być moja pierwsza tegoroczna, świąteczna propozycja dla Was, gdyż ciasto doskonale pasuje na wszelkie uroczystości i na pewno będzie się pięknie prezentowało na bożonarodzeniowym stole. To ciasto zachwyca mnie za każdym razem, gdy je robię i chociaż jednym kawałkiem można nasycić się na baaaardzo długo, to ciężko się od niego oderwać. Uwielbiam ten karmelizowany słonecznik, który cudownie chrupie(...)blaty. Pierwszy połóż na paterze i nasącz połową zaparzonej, zimnej kawy. Wysmaruj kremem maślano-kajmakowym. Przykryj drugim blatem, nasącz go pozostałą kawą i posmaruj kremem kakaowo-śmietankowym. Posyp pozostałą 1/3 karmelizowanego słonecznika. Ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem wyjmij je 20-30 minut wcześniej z lodówki. Pokrój na kawałki. Gotowe! Smacznego! Źródło (lekko

Słodko-Słony Świat Ilony
torcik z masy makowej ( z kawą i wiśniami) 147

względu na to, że tort miały jeść dzieci.  *tortownica 21 cm Składniki na ciasto: puszka masy makowej (850 g) 5 jajek 100 g cukru 5 łyżek kaszy manny na krem kawowy: 750 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 2 łyżki sypkiej kawy 150 g masła dodatkowo: słoik wiśni w kompocie (około 600 ml) 1 opakowanie galaretki(...)dwie części i przełożyć do dwóch tortownic wyścielonych papierem. Piec w 180*C około 30 minut.  Wystudzić i każde ciasto przekroić na dwa blaty.  Połowę mleka wymieszać z budyniami i cukrem. Pozostałe mleko zagotować z kawą i łyżką masła. Wlać rozrobione budynie i ugotować na gęsto. Wystudzić i utrzeć z masłem.  Wiśnie odsączyć z syropu. Zagotować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z rabarbarem i kruszonką 141

Sezon na rabarbar w pełni. Dlatego warto wykorzystać go do domowych wypieków. Dziś chciałbym zaprezentować Wam moje pierwsze ciasto rabarbarowe z kruszonką. Wyszło pyszne. Polecam do rozmów przy kawie. Czas przygotowania: 65 min. Składniki na formę 32x22 cm Koszt przygotowania: 19,00 zł SKŁADNIKI na ciasto: 200 ml śmietany 18% 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3 jajka 3 szklanki mąki pszennej

kulinarnyJa
Tarta orzechowa z masą chałwową oblana polewą czekoladową z prażonymi orzechami 178

łyżki cukru pudru Polewa czekoladowa: 150 g orzechów laskowych- posiekanych grubo i uprażonych 90 g deserowej czekolady- 78% kakao 90 ml śmietany kremówki Przygotowanie: Ciasto: 1. Orzechy laskowe zmielić przy pomocy młynka do kawy, bądź blendera z końcówką do siekania, na piasek. 2. Mąki przesiać 3. Wszystkie składniki zmieszać z ugnieść z nich kruche ciasto 4. Owinąć ciasto w folię

KreatywnePiny
Torcik migdałowo pistacjowy 334

wodnej). Odstawiamy do przestudzenia. Chłodną, ale jeszcze płynną czekoladę, porcjami dodajemy do utartej masy maślanej. Mieszamy łyżką lub szpatułką. Dodajemy esencję rumową i kawową (do smaku), kawę cappuccino (proszek) oraz mielone migdały – mieszamy. Ciasto najwygodniej uformować na folii aluminiowej rozłożonej na tacy. Herbataniki przez chwilę moczymy w letnim mleku (herbatnik wystarczy włożyć do miseczki z mlekiem, obrócić i natychmiast wyjąć

mojewypiekiinietylko
Tiramisu pancakes 127

śniadaniowa "na bogato" pachnąca kawą, podana z włoskim mascarpone i oprószona ciemnym kakao. Brzmi kusząco? :) Składniki: 3-4 łyżki mąki pszennej ( lub więcej, tak, aby ciasto nie było za rzadkie) 1 jajko 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki gorącej wody 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka serka mascarpone Rozgrzewany patelnię*. Kawę rozpuszczamy w wodzie. W misce umieszczamy wszystkie składniki

Chocolate Muffin Blog
Brownie z cukinią 87

szkl. śmietany gęstej 2 szkl  mąki pszennej Margarynę utrzeć dodając stopniowo cukier, olej, aromat, sodę, proszek do pieczenia, sól. następnie dodać jajka. Do ciasta dodać mąkę na przemian ze śmietaną, kakao i kawę. Na końcu dodajemy do masy cukinię i posiekaną lub zeskrobaną czekoladę (tylko 60g , resztę zostawić na wierzch). Wymieszaną masę przelać do formy  (18x22) lub większej

Gotowanie jest łatwe
Pychotka kokosowo- cappuccinowa 1441

Uwielbiam ciasta biszkoptowe przekładane ciekawą masą. Tym razem mam dla Was przepis na ciasto biszkoptowo- kokosowe z masą cappucinową, To jedno z ciast, które mogłabym jeść codziennie. Z filiżanką aromatycznej kawy smakuje nieziemsko.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki, 8 łyżek oleju, 1 płaska łyżka proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, 1,5 łyżki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto bananowe z żurawiną 150

Dzisiaj postanowiłam zrobić do kawy coś prostego i smacznego. W sumie jest to pierwsze ciasto bananowe mojego autorstwa, nie przepadam za bananami. Niestety moja awersja do tych owoców nie została przerwana przez to ciasto, chyba nawet się utwierdziłam w swoim przekonaniu, że dziwnie smakują:) Mojemu łasuchowi bardzo smakowało ciacho, stwierdził, ze jest wilgotne i mocno bananowe ,no też mi zachęta

ciastkarnia na kruchym spodzie
Karha – CHAI MASALA – mieszanka przypraw do herbaty (i nie tylko) 177

mieszanka jest wybuchowa! Uwielbiam przyprawy tak bardzo, że jesienna poranna kawa dostaje na wzmocnienie szczyptę cynamonu, kardamonu lub chińskiej przyprawy 5 smaków, a zielona herbata – odrobinę świeżego lub kandyzowanego imbiru. O ile wanilia, migdały, ciemne kakao czy prażony orzech kokosowy kojarzą się na pierwszy niuch nosa z ciepłym ciastem, budyniem, deserem, spokojem i domem, o tyle wszystko to co ostre(...)mieszanka przypraw idealnie sprawdzi się jako podstawa do smoothie z gałką śmietankowych, mlecznych lub waniliowych lodów i kleksem bitej śmietany. Zaparzcie ją w mleku lub kawie i zostawcie do przestygnięcia. Spróbujcie jej też do ciasta herbacianego na które przepis już podawałam albo do nasączenia biszkoptu . Dzisiaj przepis na mieszankę do słoiczka, taką która ładnie wygląda na półce (to dla estetów

Karo in the Kitchen