Przepis na tą czekoladę z herbatnikami jest znany w mojej rodzinie od dawna, umilaliśmy sobie nią życie będąc dziećmi. Do dziś go uwielbiam i co
Pani na deserjakiegoś czasu przymierzałam się do zrobienia tego ciasta .I jak je zrobiłam mogę powiedzieć cudo 🙂 . Lekko serowa pianka na herbatnikach przykryta kokosową posypką wyszła na prawdę rewelacyjnie .A samo wykonanie jest nieskomplikowane .Przekonajcie się sami 🙂 . Czas przygotowywania: do 40 minut Czas chłodzenia: minimum 3 godziny Ilość: blacha
Ugotujmy CośDziś przepis na pyszne i łatwe ciasto bez pieczenia. Wystarczy masa kajmakowa, budyń, śmietana i przełożyć to wszystko herbatnikami. Jest naprawdę pysznie i bardzo słodko :) Składniki: 1 puszka masy kajmakowej ok 500 g herbatników 500 ml śmietany 36% 2 opakowania fix-u do śmietany 50 g gorzkiej czekolady Masa 2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru
magiczna kuchnia Kasimasełko dyniowe , zrobiłam mój krem na bazie dyniowego puree. Z czym najbardziej mi to zasmakowało? Jak widać na zdjęciu, ze zwykłymi herbatnikami 😊 Może jednak podać go do świeżego pieczywa, czy też przełożyć nim ciasto. Lekko korzenny smak i zapach wspaniale pasują do przedświątecznej pory 😊 Składniki: 1 szklanka odciśniętego mocno z wody puree dyniowego 1 łyżka esencji waniliowej 6 łyżek
Codzienna kuchnia niecodziennadnia na dzień jest coraz cieplej, ale to dla mnie za mało ! Dlatego przywołuje lato swoim ciastem ! Dziś serwuje puszysty, ale lekko zbity serniczek z malinkami, spodem z herbatników kakaowych oraz galaretką, intensywnie czerwoną. Kolorystycznie nadawał by się na jakąś randkę, romantyczne spotkanie, ale nie tylko ! Czasem można zrobić coś od serca bez żadnej okazji, by na twarzach
Kuchnia PaulettesNiebo w gębie Składniki: spód: 150 g herbatników maślanych 100g wiórków kokosowych 100g masła krem: 500g serka waniliowego naturalnego 100g śmietany 12 % 1/2 puszki
czarrna od kuchnizjedzone było w ekspresowym tempie..Pomysł na takie ciasto podpatrzyłam tutaj , u mnie z braku ciemnych ciastek są jasne.. Ciasta bez pieczenia możecie zobaczyć u : 1 paczka krakersów 1 duża paczka herbatników 4 szkl.mleka 3 czubate łyżki mąki pszennej 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej laska wanilii lub cukier waniliowy 1/2 szkl.cukru 1 margaryna
Moje domowe kucharzeniesię pokroić. Jest ono bardzo prostym deserem idealnym do kawki i dla miłośników ciast tych mniej słodkich. Składniki: masa 2 budynie śmietankowe 1 łyżka mąki ziemniaczanej 900 ml mleka kostka dobrej jakości masła 4-5 łyżek cukru 7 łyżek cappuccino dodatkowo 2 paczki herbatników szklanka śmietany 30% 2 łyżki cukru Wykonanie: Mąkę ziemniaczaną wymieszać z cukrem, cappuccino(...)jednej łyżce budyniu miksować. Otrzymaną masę podzielić na 2 części. Pierwszą połowę rozsmarować na herbatnikach, przykryć warstwą herbatników i wyłożyć resztę masy przykrywając ją kolejną warstwą ciastek. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i wyłożyć na wierzch ciasta. Całość schłodzić
PychotkaaaSkładniki: (tortownica 18 cm) Spód: 180 g herbatników 10 g masła 100 g czekolady mlecznej Masa serowa: 500 g twarogu mielonego przynajmniej 2 razy ps
KreatywnePinywlać wystudzone roztopione masło i mieszać z 1 minutę tortownica 20 cm - wysmarować tylko masłem i wsypać herbatniki połowę sernika dać na herbatniki do reszty wsypać obrany agrest i łyżką wymieszać i dać na ciasto piec w 200C około 45 minut, sernik z blaszki wyjąć jak wystygnie sernik jest smaczny, wilgotny a agrest delikatnie łamie słodycz sernika.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSmak dzieciństwa? , mleko w proszku i herbatniki!. Ponadczasowe:)Sprawdzony idealny przepis na blok czekoladowy. Składniki; 1/2 kg herbatników 1/2 kg mleka w
Apetyczna babeczkabiałko – 2 szt * woda – 30 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Do misy miksera / blendera wkładamy połamane wafelki Lusette oraz herbatniki – ucieramy na „piasek”. Mleko kokosowe gotujemy z masłem oraz czekoladą, wlewamy do ciasta. Dodajemy powidła śliwkowe oraz posiekane ( ale nie drobno ) orzechy i wszystko razem wyrabiamy na zwartą masę. Zwilżonymi dłońmi formujemy kule i odkładamy
Ostra na Słodkoschłodzić i można kończyć ciasto. Choć oczywiście najlepiej smakuje dopiero na drugi dzień, ale kto niecierpliwy może degustować wcześniej. Na blogu jest już przepis na to ciacho na krakersach , również godny polecenia, teraz przetestowałam na ciastkach pełnoziarnistych. Przepis zdobyłam od znajomej. Obydwie wersje równie pyszne. Polecam :-) Ja użyłam blaszki o wym.33x23cm Składniki: - pełnoziarniste herbatniki (u mnie Bonitki maślane(...)minuty. Następnie zdjęłam garnek z palnika i gorącym budyniem zalałam herbatniki na blaszce. Masę równo rozsmarowałam, wyłożyłam ostatnią, trzecią warstwę herbatników, docisnęłam i odstawiłam do schłodzenia. Po kilku godzinach (w przepisie było, że po 12h) na ciasto wyłożyłam ostatnią warstwę, czyli ubitą śmietanę, rozsmarowałam równo (zrobiłam wzorek), starłam czekoladę i odstawiłam do lodówki. Smacznego
Smaczne Zdrowepieczeniu: masa serowa była na środka lekko „luźna”, a polewa chałwowa jeszcze całkowicie nie stężała. Za to następnego dnia, ciasto było: palce lizać Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm: Spód: – około 140 g herbatników pełnoziarnistych – 60 g masła – łyżka kakao Herbatniki mielimy w blenderze na pył. Dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Masło(...)Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Masę przesypujemy do tortownicy i ugniatamy ją dokładnie. Ja robię to zawsze dnem szklanki. Ugniatając jednocześnie przesuwam masę, tak żeby była tez na brzegach ciasta. Foremkę z masą ciasteczkową wkładamy do lodówki. Masa sernikowa: – 500 g twarogu zmielonego lub sera na serniki – 180 g cukru – 2 łyżki mąki – 120 ml kwaśnej
Relaxtimemanna 3 łyżki, herbatniki pełnoziarniste - ile potrzeba, śliwki 1/2 kg, cukier puder - ile potrzeba z podanych składników /białko do piany do sernika/ zagnieść ciasto, forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, ciasto na dnie ułożyć, nakłuć widelcem i i schować do lodówki na godzinę, piekarnik nagrzany na 200 C, spód podpiec 15 minut, w tym czasie przygotować masę(...)połączyć składniki nie za długo z białek ubić sztywną pianę, dać do masy serowej i łyżką delikatnie wmieszać w masę na podpieczony spód wylać masę serową, na wierzchu poukładać herbatniki jakie masz i lubisz na herbatnikach ułożyć połówki śliwek, skórką do dołu, piec w 180 C około 60-70 minut, do suchego patyczka, sernik zostawić do wystygnięcia
W Mojej Kuchni Lubię