ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:38/672)

Ciasto Boska Zachcianka – pyszny i efektowny przekładaniec 137

Ciasto Boska Zachcianka składające się z dwóch biszkoptów oraz masy jogurtowej i cappuccino to bardzo pyszny i efektowny przekładaniec. Ciasto wychodzi wysokie i podzielne – z pewnością zrobi wrażenie na waszych gościach. Wydaje się dość skomplikowane, ale tak naprawdę nie jest trudne do zrobienia, choć nieco czasochłonne.   Składniki na Ciasto Boska Zachcianka: Biszkopt jasny: 3 jajka rozmiar(...)łyżki, które wcześniej odstawiliśmy) i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby masy zastygły. Zobacz inne przepisy na efektowne ciasta na biszkopcie: Ciasto Włoski Narzeczony – rewelacyjny biszkopt z kremem cappuccino Ciasto Marzenie Królowej – pyszny biszkopt z masą chałwową Pianka na biszkopcie – pyszne ciasto piankowe z galaretką Ciasto Makowa Fantazja – sernik gotowany na makowym biszkopcie Ciasto kryształek

e-PrzepisyKulinarne
ciasto "kokietka" 156

jabłek 2 galaretki agrestowe  łyżka masła  na masę jogurtową: 2 duże kubki jogurtu greckiego 2 galaretki truskawkowe łyżka cukru pudru dodatkowo: galaretka wiśniowa puszka mango (lub brzoskwiń) paczka okrągłych biszkoptów Najpierw przygotować ciasto miodowe: z podanych składników wyrobić ciasto. Blaszkę wyłożyć wysoko papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto, rozwałkować. Piec ok. 30 minut w temp(...)zacznie tężeć) masę wyłożyć na jabłka. Na masie makowej ułożyć biszkopty.  Galaretki truskawkowe rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku i wystudzić. jogurt zmiksować z cukrem pudrem i zimną galaretką, wylać na ciasto. Odstawić do stężenia.  Galaretkę wiśniową rozpuścić w 400 ml wrzątku. Mango pokroić, ułożyć na cieście i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Twarożkowa delicja, czyli kakaowy biszkopt z kremem twarogowo-maślanym, galaretką i dodatkami 116

przypomniałam i przygotowałam pyszne ciasto. Szkoda, że nie posiadam zdjęć poprzednich słodkości, ale uwierzcie, że ledwo zdążyłam zrobić fotki dla tej pyszności. Tylko razem z mężem sprawiliśmy, że ciacho zniknęło ekspresowo! Ale wcale się temu nie dziwię, bo jest... obłędne w smaku. Idealnie nasączony biszkopt, rozpływający się w ustach krem twarogowy, galaretka i pozostałe dodatki sprawiają, że ciężko ulec pokusie(...)stopniowo zmiksować z twarogiem. Całość.   Biszkopt nasączyć uprzednio przygotowanym ponczem i równomiernie posmarować dżemem/konfiturą, a następnie kremem. Na kremie ułożyć biszkopciki i całość zalać tężejącą galaretką. Ciasto schłodzić w lodówce. Użyłam kakao i galaretki Emix, a do przełożenia i udekorowania nadzień cukierniczych Lauretta . W środku znajduje się truskawkowe, a na wierzchu adwokat

Di gotuje
Ciasto leśny mech. 91

ciasto to klasyk, do którego często wracam, przy wielu okazjach. Nieprzeciętnie atrakcyjne w wyglądzie, smaczne i tak banalnie proste do zrobienia. Samo ciasto fantastycznie się mrozi, wiec jeśli mam nadwyżki szpinaku w lodowce, przygotowuje z niego blaty i zamrażam. W ten sposób, szybko mogę, w razie potrzeby, przygotować ciasto dla niespodziewanych gości. SKŁADNIKI: CIASTO SZPINAKOWE : 300 400 G ŚWIEŻEGO SZPINAKU(...)POZOSTAŁE SKŁADNIKI NA CIASTO I ZBLENDOWAĆ PRZEZ KILKA MINUT. ( MOŻNA RÓWNIEŻ CIASTO MIESZAĆ MIKSEREM. W TYM WYPADKU PRZYGOTOWAĆ SZPINAK I MAKE JAK POPRZEDNIO. W MISCE UTRZEĆ JAJKA Z CUKRAMI NA PUSZYSTA MASĘ. NASTĘPNIE DODAĆ OLEJ, WYMIESZAĆ I NA SAM KONIEC DODAĆ MĄKĘ ZE SZPINAKIEM I PROSZEK DO PIECZENIA. ) GOTOWE CIASTO PRZELAĆ DO FORMY, MOJA 26 CM. CIASTO PIEC

Pani M - kuchnia smakowita
Zalewajka - ciasto z kremem i owocami 181

cieście, a na około wycisnąć rozetki przy pomocy szprycy. Wierzch:  6 połówek brzoskwiń z puszki,  słoik wypestkowanych wiśni,  2 galaretki cytrynowe.   Owoce odsączyć, rozłożyć na cieście. Galaretki rozpuścić w 800ml wrzątku, ostudzić. Tężejące wylać na ciasto. Schłodzić

Z miłości do słodkości
pyszne ciasto jabłkowe z truskawkami i z galaretką... 66

dość gęste ciasto. Tortownica 24 cm, keksówka 15x11 cm ( lub 1 duża 30x25 cm ) z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do foremek, wygładzić i wyłożyć masę jabłkową, wygładzić. Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, dobrze w formie wystudzić. Na cieście w formie ułożyć plastry truskawek, wylać tężejącą galaretkę ( galaretki wymieszać(...)gorącej wody i wystudzić ) i schować do lodówki najlepiej na całą noc - bardzo łatwe, tanie, szybkie ciasto ucierane z masą jabłkową, dodane truskawki z galaretką idealnie smakuję z ciastem.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Bananowiec 121

Bananowe ciasto z kremową masą na ciemnym biszkopcie smakuje wyśmienicie. Idealne na każdą porę roku. Galaretka która daje nutę orzeźwienia. Proste w wykonaniu i szybkie ciasto na każdą okazję :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 3 łyżki wody 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki Pozostałe składniki(...)biszkopt, pozostałe banany kroimy w plasterki, układamy na masę bananową, ciasto wkładamy na ok 1-1,5 do lodówki aby masa stężała, po tym czasie wyciągamy i polewamy tężejącą galaretką. Ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc aby dobrze stężało, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Sernik na zimno na serkach homogenizowanych 377

Minimalna ilość składników, proste przygotowanie. Śmiało mogę napisać, że to najłatwiejszy przepis na sernik ! Taki sernik z galaretką można podać z różnymi owocami, np. truskawkami, borówkami, poziomkami itd. U mnie dziś wersja bez owoców na życzenie moich maluchów. Uwielbiają waniliowy sernik z galaretką bez dodatków. Ten waniliowy sernik na zimno  śmiało można też podać na spotkaniach z rodziną(...)przygotować sernik na serkach homogenizowanych? Przygotowanie sernika na zimno na serkach homogenizowanych jest niezwykle proste i szybkie. Spróbujcie. To idealne ciasto na letnie, gorące dni. Składniki: 800 g waniliowego serka homogenizowanego (u mnie 2 x 400 g) 2 galaretki cytrynowe 400 ml wody Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 350 ml wody Przygotowanie: W 400 ml wrzątku rozpuszczamy 2 galaretki cytrynowe

Słodkie okruszki
Ciasto Gruszkowe marzenie 120

Ciasto gruszkowe marzenie to pyszne połączenie delikatnego biszkoptu z puszystą masą serową, owocami i galaretką. Świetnie sprawdzi się zarówno zimą jak i latem. Łatwe w wykonaniu zaskoczy gości swoim smakiem :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy 3 łyżki wody Pozostałe składniki(...)wystudzony biszkopt i równo rozprowadzamy, na masę serową układamy wcześniej pokrojone gruszki i wstawiamy na ok godzinę do lodówki aż masa bardziej stężeje, na masę i gruszki wylewamy tężejącą galaretkę, ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki do schłodzenia, najlepiej na całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Shrek 153

jeszcze tego ciasta? nie sądzę. Chyba każdy już próbował choć raz. Pyszny biszkopt z masą  budyniową na zielonym "Pysiu", z bitą śmietaną i galaretką. Lekko kwaskowe w smaku, a zarazem słodkie i delikatne. ciasto pełne niespodzianek. Biszkopt: 6 jaj 12 łyżek cukru 4 łyżki mąki Masa zielona: 1 sok zielony - 900 ml - u mnie Pysio 2 opakowania budyniu śmietankowego(...)gotujący, wlewam budyń i mieszam, aż zgęstnieje. Ciepłą masę wykładam ba wystudzony biszkopt. Na masie układam delicje i odstawiam. Kremówkę ubijam na sztywno dodając cukier puder i wykładam na ciasto. Galaretki rozpuszczam we wrzątku i stygnącą  wykładam na ciasto. Całość schładzam w lodówce przez całą

Ciasteczkowy Potwór
Kryształek - śmietanowiec z galaretkami 281

łyżką drewnianą, aż powstanie jednolite ciasto, bez grudek. Gotowe ciasto przelewamy do blaszki (u mnie: 23 x 23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40-45 min. Sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto w środku jest suche. Studzimy. Po wystudzeniu przecinamy na dwie części. Masa: Galaretki rozpuszczamy osobno, każdą w szklance gorącej wody(...)mieszamy, a następnie całość z powrotem wlewamy do miski ze śmietanami. Miksujemy. Na końcu dodajemy pokrojone galaretki. Mieszamy wszystko łyżką. Spód ciasta umieszczamy w blaszce, w której się piekł. Na ciasto wykładamy masę śmietanową z galaretkami i wyrównujemy. Przykrywamy drugą częścią ciasta. Polewa: W miseczce do rozpuszczania czekolady umieszczamy posiekaną czekoladę gorzką oraz śmietankę. Miseczkę umieszczamy na rondelkiem z gotującą

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO JAMAJKA 100

Ciasto jamajka to pyszne ciasto z masą, galaretką i owocami, idealne na święta i nie tylko. Polecam.            BISZKOPT :  7 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki ciemnego kakao 1 budyń czekoladowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia            ŚMIETANA :   660 ml śmietany(...)banany, jeden bok drugiego. Wylewamy tężejącą galaretkę. Odkładamy do lodówki do stężenia.  Ubijamy śmietanę na sztywno, wsypujemy drobno pokrojoną śmietanę i wykładamy na zimną galaretkę i równo rozsmarowujemy. Na to drugi blat ciasta, nasączamy go i smarujemy powidlami. Posypujemy resztą tartej czekolady.  Ciasto chłodzimy kilka godzin.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Biszkopt z rabarbarową galaretką i malinową pianką 124

sezon na rabarbar. Na moim blogu znajdziecie kilka przepisów na słodkości z rabarbarem (np. drożdżówkę  czy też kompot ). Dzisiaj zachęcam Was do upieczenia lekkiego ciasta biszkoptowego przełożonego rabarbarową galaretką. Całość udekorowałam różową pianką przygotowaną na bazie ubitej Śnieżki i galaretki malinowej. Sk ładniki na blachę o wymiarach 20 x 35 cm: biszkopt 4 jajka niepełna szklanka zwykłego cukru(...)minut, aż do uzyskania śnieżnej pianki (tj. przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Na sam koniec do ubitej Śnieżki wlać (powoli!) galaretkę. Całość jeszcze chwilę ubijać.  Składanie ciasta 1/2 biszkoptu galaretka rabarbarowa 1/2 biszkoptu  pianka malinowa Ciasto włożyć w lodówce (najlepiej całą noc). Kroić po całkowitym stężeniu wszystkich warstw.  Biszkopt przed i po upieczeniu Składanie ciasta

Ugotować
Biszkopt przekładany brzoskwiniami i galaretką 70

jest mięciutki oraz delikatnie wilgotny, a brzoskwinie z galaretką świetnie orzeźwiają. Dodatkowo odrobina kremu na bazie kremówki i serka mascarpone podkreślają wygląd oraz smak całości. Polecam! Biszkopt przekładany brzoskwiniami i galaretką - składniki: (Forma o średnicy 18 cm) Biszkopt: 4 jajka 100g cukru  100g mąki pszenne j Przełożenie: 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej/pomarańczowej 2 brzoskwinie (u mnie świeże) Krem(...)drugi dzień) ciasto przekroić na 2 części. Przełożenie. Galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody i po ostudzeniu schłodzić w lodówce, aby odrobinę stężała. Brzoskwinie pokroić w kostkę oraz wymieszać z tężejącą galaretą. W tortownicy ułożyć pierwszą część biszkoptu i wyłożyć galaretkę z brzoskwiniami. Całość zakryć drugą częścią ciasta, lekko docisnąć i schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia galaretki. Wierzch

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania