szczypta soli 2 łyżki majonezu 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 cebuli czosnkowej Przygotowanie: Wszystkie składniki razem miksujemy. Ja taka kanapkową pastellę postanowiłam zapiec z piekarniku w cieście francuskim :) Smacznego
ClauditteMissCookingsałatka warzywna z majonezem na bazie słonecznika z z tego przepisu - buraczki pieczone w folii, utarte ze świeżym chrzanem - rzeżucha - oczywiście do jedzenia, nie tylko ozdabiania stołu ;) - ciasto francuskie z kapustą żur w chlebie z tofu wędzonym - pasztet pieczony z czerwonej soczewicy, kaszy gryczanej i warzyw - buraki z chrzanem powtórka - ziemniaki - oczywiście sałata :)) i grzyby marynowane
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEmakaronem Krokiety z mięsem Piersi z żurawiną i chrzanem Pałki w marynacie z warzywami Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną Polędwiczka z szpinakiem i suszonymi pomidorami Pierś w cieście francuskim Pulpety w sosie pomidorowo fasolowym Roladki z kurczaka z żurawiną i fasolką szparagową Filet z kurczaka w warzywnym sosie Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami Chrupiące kurczaczki Pierś
Ala piecze i gotujemoja wariacja na temat zupy cebulowej. Jak widać przepis jest bardzo prosty w wykonaniu. Taką zupę można podawać z grzankami z serem lub zapiec z czapeczką zrobioną z ciasta francuskiego. Może taką opcję też kiedyś zrobię i zamieszczę zdjęcia jak to wygląda. Ponadto można posypać wierzch zupy świeżym tymiankiem. Składniki: 1-1,5 l rosołu z kury 6 dużych
IMPRESJA SMAKUkapustę, czy pieczarki, czy też więcej przypraw tak przygotowanym farszem wypełniaj krążki ciasta i formuj uszka, nadmiar wykorzystaj jako farsz do rolad, krokietów, pasztecików z ciasta francuskiego lub w dowolnym innym celu
Szybko Szybkowarzaskoczona smakiem. Nie wiedziałam, co skrywa w sobie nadzienie. Ba! Nie wiedziałam o istnieniu białego maku. I choć dla niektórych nadzienie jest za słodkie, dla mnie połączenie drożdżowo-francuskiego ciasta z nadzieniem maku, marcepana i bakalii jest idealne. Czytaj więcej
bistro mamaCiężko było mi znaleźć biały mak w sklepie, może dlatego, że zbliża się 11 listopada? Niestety musiałam zastosować zamiennik w postaci niebieskiego maku. Tradycyjne Rogale Marcińskie
Ana Mari's worldpieprzem do smaku. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce. Pasta doskonale smakuje z różnego rodzaju pieczywem, można nią również napełniać uprzednio upieczone kruche babeczki lub miseczki z ciasta francuskiego
Mix smakuMUCHOMORKI Z POMIDORÓW GNIAZDKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO
W kuchennym oknie Ewydietach bez mleka i tych bezglutenowych. Ciastka: sodziaki biszkopty Wypieki drożdżowe: babeczki pączki w czekoladzie pączki z alkoholem Chrupiące: kokosanki sezamki orzeszki i żurawina Szybkie ciastka z ciasta francuskiego: z dżemem z bananami z jabłkami z czekoladą
prawdziwe jedzeniesurimi i selerem naciowym PRZYSTAWKI: 1. Faszerowana bagietka 2. Roladki pomidorowe 3. Rollsy z ziołowym serkiem 4. Roladki z tortilli 5. Sakiewki ze szpinakiem 6. Parówki w cieście francuskim Życzę Wam udanej zabawy sylwestrowej
Czerwona PorzeczkaSłońca Cerkiew Katedralna Zaśnięcia Bogurodzicy ogród botaniczny w Bałczyku ogród botaniczny w Bałczyku ogród botaniczny w Bałczyku sałatka szopska koniecznie z rakiją suto zastawione stoły kulki ziemniaczane oraz ciasto francuskie z białym serem tradycyjny bułgarski obiad: kurczak z ziemniakami i koperkiem moje bułgarskie zakupy: wino, koniak, feta, pasta z papryki, miód z róży, dżem z figi, czarne oliwki oraz
Bon Appetit Małgorzatypatelni karmelizujemy cukier i dodajemy go do zupy. Zupę gotujemy, aż cebula będzie miękka. Podajemy wraz z grzankami z żółtym serem lub zapiekamy z czapą z ciasta francuskiego. Możliwości jest wiele. Myślę, że każdy kto lubi cebulę, zakocha się w tej zupie :) Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennalikierem i wodą na gładki lukier. Polać ciasto. Smacznego! Mi to ciasto przypomina ciasta z wystaw w duńskich cukierniach - tyle, że tamte najczęściej są na cieście francuskim, z cynamonem, poza tym aż wykręcają język od nadmiaru słodyczy. To jest słodkie - ale nie za słodkie, cudownie owocowe, po prostu pyszne. Koniecznie musicie spróbować
Pożeraczka, czyli raz adobrze