Osobiście chyba nie znam osoby, która nie lubiłaby sernika. Tym razem mój mąż, który sam zrobił wszystko, mi została tylko kwestia dekoracji. Zaskoczył mnie i kolejny
Malinowe PocałunkiCiecierzyca to wspaniała i zdrowa roślinka z bobowatych. Znana od tysięcy lat, ma wspaniałe właściwości odżywcze i zdrowotne. Wspaniale wpływa na obniżenie ciśnienia, cholesterol, jest skarbnicą białka i można wymieniać jeszcze wiele jej zalet. Najpopularniejsze danie to oczywiście bardzo popularny hummus. Zapewne jedliście i lubicie. Kilka pomysłów na hummus znajdziecie na naszym blogu. TUTAJ Nie chcemy się zbędnie(...)ziemniaki z masą z cieciorki i dobrze wszystko mieszamy. Teraz doprawiamy pieprzem, sosem sojowym, odrobiną sosu chili lub habanero, czosnkiem niedźwiedzim. Dodajemy jajko i otręby żytnie. Wyrabiamy na gładkie ciasto. Jeśli zauważycie, że jest zbyt rzadkie dodajcie więcej otrębów, one ładnie wchłoną wilgoć. Z ciasta formujemy kotlety i obtaczamy w otrębach lub pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażymy na niewielkiej ilości oliwy
vegetanieM iałem cudowny sen... śniło mi się bezowe królestwo, w którym w bezowym pałacu na bezowym tronie zasiadał bezowy król w bezowej koronie. Koronę miał obłędną
Food Squarebardzo mi się spodobała. Znalazłam kilka przepisów jednak tego Julii Child nigdzie dorwać nie mogłam :-(. Zaintrygował mnie jednak przepis z bloga Kulinarne Etiudy na kaczkę faszerowaną w cieście. Jednak ciasto sobie podarowałam :-). A przepis na farsz również delikatnie zmieniłam. Polecam pieczenie w naczyniu rzymskim - dla mnie to niesamowite odkrycie. W momencie kiedy piekłam w nim kaczkę, co prawda, nawet(...)łopatki mieszamy z karkówką, dodajemy zeszkloną na patelni drobno posiekaną cebulkę, posiekany czosnek, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i sporą szczyptę tymianku. Mieszamy z żółtkiem. W oddzielnym naczyniu ubijamy białka i delikatnie dodajemy do dobrze wymieszanej masy mięsnej - najlepiej robić to drewnianą łyżką.Jeśli nie jesteśmy pewni czy udało nam się doprawić farsz można odrobinę usmażyć na patelni
sierotka maRysia w kuchniserem białym (całkowicie nie rozumiem dlaczego!), tak krem z twarożku i łososia został przez niego w 100% zaakceptowany :) Zarówno ser biały jak i łosoś dostarczają do naszych organizmów pełnowartościowego białka, a także składników mineralnych, takich jak magnez, wapń, fosfor, selen, które korzystnie wpływają na funkcjonowanie układu nerwowego i mięśniowego. Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe (NNKT), których bogatym źródłem(...)rozdrobniony szpinak i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do przestygnięcia. 2. W misce za pomocą miksera łączymy wszystkie składniki na jednolite, gęste ciasto: mleko, wodę, olej, jajko, sól i mąkę. Dodajemy ostudzony szpinak i dokładnie mieszamy. 3. Na bardzo mocno rozgrzanej patelni na odrobinie oleju smażymy naleśniki. Naleśnik powinien sam odchodzić od patelni
W kuchni KatiePrzepyszne gnocchi z dodatkiem pieczonej dyni. Tak pyszne, że prawie od razu zniknęły z talerza. Niesamowicie żółciutkie, miękkie, bardzo podobne do polskich kopytek tylko troszkę w
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieJuż od dość dawna miałam na swojej liście do zrobienia ten tort bezowy dacquoise (czyt. dakłas). Jak tylko pojawiła się okazja, to oczywiście szybciutko przygotowałam to
UgotujmyTo.plkoloru. Ogólnie kaszę jaglaną trzeba umieć przyrządzić, by smakowała J Ja akurat lubię ją bardzo i cenię za jej właściwości odżywcze. Choćby za to, że ma dużo łatwo przyswajalnego białka. Poza tym wyróżnia się najwyższą zawartością witamin z grupy B: B1, B2 i B6 oraz żelaza i miedzi. Polecam wypróbować te zdrowe kluseczki, szczególnie dzieciom(...)Masa będzie raczej kleista, ale nie należy dodawać więcej mąki. W dużym garnku osolić i zagotować wodę. W między czasie, na stół/ stolnicę wysypać trochę mąki ryżowej. Nabierać porcje ciasta, ok. jedną garść na dłoni i rolować długie rulony obtaczając je mąką. Z ciasta wykrawać romby, czyli nożem po skosie i układać na desce/ talerzu. Do gotującej się wody, wrzucać
Calzonella.comByłam bardzo zadowolona z tego tortu, nie tylko dlatego, że był smaczny, ale że udało mi się go zrobić z produktów, które akurat miałam w domu
Kuchnia domowa AniKoniec lenistwa! Czas wziąć się do roboty i dać z siebie 100% w ostatnim tygodniu studiów! Od dziś zaczynam wielkie odliczanie do wakacji! Tak, jeszcze tylko
Be Fit Be StrongPyszna i wilgotna babeczka o smaku cytrynowym. Idealna do herbatki. Można ją dowolnie udekrować lub też po prostu posypać cukrem pudrem. składniki: 1,5 szklanki mąki
Monia miesza i gotujeminut, następnie wyciągnij i daj mu ostygnąć i oddać wilgoć. Ale ten chleb pachnie podczas pieczenia! A jak smakuje później! Jest dość słodki, dla niektórych nawet bardziej przypomina ciasto niż chleb – w moim domu jednak ten przepis funkcjonuje jako chleb i jest jedzony z masłem. Stanowi świetne śniadanie – dzieci go uwielbiają, ale jest też doskonałą przekąską za dnia(...)pojemniku jako pure bananowe. Przepis został zaadaptowany z tej strony . Oryginalny chleb jest zdecydowanie za słodki, dlatego też zmniejszyłem ilość miodu o połowę. Smacznego! Ilość Wartość energetyczna Węglowodany Tłuszcze Białko przyswajalne błonnik ogółem wielonienasycone Bochenek (16 kromek) 2200 kcal 149 g 48,3 g 143,4 g 9,8 g 66,7 g Kromka 137,5 kcal
PaleoSMAKsoku i dodajemy do pozostałych składników . Całość dobrze mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Wartości odżywcze w całości w 100 g Wartość energetyczna 148 kcal 37 kcal Białko 7 g 2 g Tłuszcze 8 g 2 g Węglowodany netto 13 g 3 g Błonnik 1 g 0 g Kaloryczność obliczona dla wykorzystania jogurtu greckiego i octu jabłkowego(...)dynią piżmową Sałatka z buraków Kremowy sos dyniowy Pieczona dynia hokkaido Kotlety z buraka (wegańskie) Buraki pieczone Zobacz więcej przepisów styczniowych Najnowsze przepisy Mizeria – tradycyjny przepis (keto) Szybkie ciasto Lion bez pieczenia Ciastka z kaszy manny z wiórkami kokosowymi Crème brûlée Pudding chia bananowy (wegański) Keto pad thai z tofu (wegański) Pizzerinki na serku wiejskim Paluchy z ciasta francuskiego
WegePrzepisBardzo szybkie danie obiadowe, wystarczy ugotować makaron, udusić i zblendować cukinię i pokroić świeżego pomidora. U nas w domu cukinia nie jest zbyt lubiana, ale przetworzona
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniestop. 2. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno, utrwalamy cukrem. Mąkę z kakao mieszamy w osobnym naczyniu. 3. Do ubitych białek dodajemy powoli po jednym żółtko i miksujemy na najwolniejszych obrotach. Kiedy wszystkie żółtka zużyjemy, odkładamy mikser. 4. Teraz porcjami dodajemy przesianą mąkę z kakao i delikatnie całość(...)mamy przekrojony biszkopt :) 2. Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie i odstawiam na chwilę do przestygnięcia. w tym czasie ubijam śmietanę, pod koniec ubijania dodając cukier puder. 3. Pierwszy blat ciasta nasączam wiśniówką delikatnie rozrobiona z wodą aby nie była za mocna. Wykładam prawie 1/2 słoiczka dżemu wiśniowego na to ubita kremówka, przykrywam drugim blatem, nasączam go alkoholem. Wykładam znów
Gotowanie...to proste !