letnie dziecko:). Z ciastem ponadto bardzo dobrze się pracuje, jest elastyczne a nie klei się do rąk i wałka, lekko się wałkuje i pięknie wycina, a do tego po upieczeniu ciasteczka nie tracą nic ze swojego kształtu! Po upieczeniu są pachnące, bardzo chrupiące, po prostu pyszne! A poniżej pokażę, że można stworzyć fajne ciasteczka wielkanocne bez specjalnych foremek:) SKŁADNIKI(...)aromatu waniliowego) kakao do zabarwienia mniejszych elementów 1. W dużej misce masło utrzeć mikserem z cukrem, dodać jajka i jeszcze chwilę miksować. 2. Dodać suche składniki, ręką wyrobić ciasto. 3. Ciasto owinąć folią i włożyć na 1 h do lodówki (lub na krócej do zamrażarki). 4. Z ciasta oderwać małą kulkę i zagnieść ją z dodatkiem kakao - posłuży
Kto ugości moich gości?Przepis dodaję w ekspresowym tempie, więc wybaczcie literówki i tym podobne., dziś cały dzień na mieście ,zabiegana! jutro wyjazd na koncert, ulalala :D Sernik pyszny, bez ściemy! dawno takiego nie jadłam, a wiedziałam że muszę go zrobić jak tylko w moje ręce trafiła odżywka białkowa ze strony Kulturysta.com , napiszę o niej większą recenzję, jak tylko wrócę, jedno powiem zapach(...)śmietanki na sicie do blendera wrzucamy banana, serek i miksujemy na względnie jednolitą masę (nic się nie stanie jak pozostaną niewielkie grudki serka) dodajemy pozostałe składniki, miksujemy przekładamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około 30 min. pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia a następnie wkładamy do lodówki SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćodstresowania i wzmacniania rodzinnych więzi wybraliśmy późną porą 2 dobre filmy, ale nie mogliśmy zacząć oglądać bez czegoś słodkiego. Jako, że czas leci nieubłaganie (a wybranie produkcji godnej uwagi jest bardzo czasochłonne) było już po 22:00 co oznacza, że w pobliskich sklepach możemy co najwyżej pocałować klamkę, więc słodkości trzeba było wyczarować. Miało być więc szybkie, pachnące, bardzo smaczne(...)musimy zjadać go od razu - spokojnie może tak "postać" dłużej. Jest to też rewelacyjny sposób na prezent. Dajecie komuś słoiczek a w nim... własnoręcznie zrobione, świeże, smaczne i zdrowe ciasto. W ten sam sposób można się zabrać za wykonanie chleba, bułek i innych wypieków. Taki wypiek można pasteryzować (o ile to słowo pasuje do ciasta/pieczywa).Wątpię jednak abyście próbowali "pasteryzacji
Wypisz Wymalujmoże istnieć. Przygotowanie całości, włącznie z pieczeniem zajmuje około 20 minut. Tak więc można ją szybko przygotować gdy wpadną niespodziewani goście. Jest to kolejny dietetyczny wypiek bez tłuszczu i bez cukru. Składniki: 2 jajka (białka i żółtka oddzielnie) 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki erytrotolu 1 łyżka mleka 200g ricotty 50g kremowego serka troszkę sproszkowanej wanilii łyżeczka słodzika ze stewią(...)Przygotowanie: Białka umieszczamy w misce i ubijamy na sztywno. Żółtka, mąkę, 2 łyżki erytrotolu i łyżkę mleka umieszczamy w drugiej misce i krótko miksujemy (tylko do połączenia składników). Do ciasta dodajemy ubite białka i delikatnie łączymy łyżką. Całość wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównujemy. Pieczemy ok. 10 min w 180*C. W tym czasie szybko przygotowujemy krem
Moja Michajedna srogo 7 szołdra, a niy take małe bōłki. I- jak to na Ślōnsku, we kołżdyj jednyj wsi moł to inksze miano: szołdra, sodr, szczodr, szołdr… abo murzin. Ciasto: 30 dkg m ōnki pszynny 20 dkg krupczatki 200ml mlyka 3 dkg drożdży 1 łeżka cukru 2 jajca + 1 żōłtko (biołko do posmarowania na wiyrchu) 1 łeżeczka soli(...)drożdże zaczły robić. Mogecie sie bez tyn czas pokrajać we kosteczka ta wyndzōnka i leko jōm podpiyc na patelni, żeby nōm te szołdry jeszcze lepi wōniały. 11 Szinka i wōszt tyż pokrejcie we kosteczka, ale już ich niy podsmażejcie, yno niyskorzi 12 wymiyszejcie razym ze wyndzōnkōm. Tera idymy nazod 13 do ciasta: wciepcie tam 2 jajca, te 1 żōłtko, sōl
Chop w kuchniciasto, więc musiałam po części wymyślać sama, a po części inspirację czerpałam z książki „Co smakuje jesienią – 101 sprawdzonych przepisów „, autor Jadwiga Brzozowska :-). Myślę, że ciasto Wam się spodoba. Składniki na tortownicę 23 cm: 600 gr gruszek (u mnie 3 średnie gruszki) (np. Konferencja) 120 gr mąki pszennej / wyjdzie też z mielonymi migdałami 1 łyżeczka proszku(...)łyżek cukru brązowego (najdrobniejszego jaki uda wam się zdobyć) 3 jajka (koniecznie w temp. pokojowej) 100 gr gorzkiej czekolady 2 łyżki dżemu morelowego (lub innego kwaśnego koniecznie jasnego, bez cząstek owoców (jeżeli są cząstki dżem trzeba zblendować)) Tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Masło umieścić w misie miksera, utrzeć z cukrem na „puszystą” masę, czyli
moj przepis narównież obserwowany na bloggerze przez równe 100 osób. Dziękuję Wam wszystkim, bez Was - czytelników nie byłoby tego bloga. To głównie Wy dajecie mi motywacje do jego prowadzenia. Nie będę się już dłużej rozpisywać, dzięęęęękuję raz jeszcze i przechodzę do przepisu :) Mam nadzieję, że za rok napiszę podobny post! :) CIASTO MARCHEWKOWE Z SERKOWĄ POLEWĄ lekko zmodyfikowany przepis M. Steward // tortownica
chili & sugarUwielbiam serniki! No nie ma takiego ciasta, które byłoby lepsze, z każdym rokiem coraz bardziej się o tym przekonuje. A jeszcze gdy wychodzi mi tak pyszny sernik, wybór jest prosty. Każdy kawałek smakuje wyśmienicie, więc sięgam po kolejne, nie zastanawiając się nad kaloriami. W święta i w sylwestra mogę jeść go bez wyrzutów sumienia, latem z sosem owocowym smakuje idealnie(...)cukrem, cukrem waniliowym i ekstraktem waniliowym i ziarenkami wanilii.Masło ucieramy z serem, następnie dodajemy kogiel mogiel i mieszamy.Mąkę łączymy z kaszą manną i dodajemy partiami do ciasta. Na koniec ubijamy na najwyższych obrotach białka, które łączymy z resztą masy.Gotowe ciasto przekładamy do dużej tortownicy i pieczemy około 70 minut w 170`C.Studzimy w piekarniku. Sernik lekko opadnie, dlatego
Słodkie Przyjemnościłyżeczki żelatyny 1 galaretka truskawkowa truskawki na wierzch ciasta Nadzienie rabarbarowe: 700 g rabarbaru 300 g cukru Wykonanie: Rabarbar płuczemy, kroimy w 2 cm kawałki, zasypujemy cukrem i odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie ustawiamy na kuchence i na małym ogniu doprowadzamy do zagotowania. Rabarbar dusimy bez przykrycia przez 60 minut, mieszając(...)nią masę. Wkładamy do lodówki do stężenia. Następnie galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 350 ml wrzątku. Odstawiamy do wystygnięcia. Truskawki kroimy w plastry i układamy na wierzchu ciasta. Zalewamy galaretką i wkładamy do lodówki na 4 godziny
Kulinarne przygody Gatitywyrosło...i na początek mini rogaliki..takie na jeden ...no może ..dwa lub trzy kęsy..ciasto rozwałkowałam , przełożyłam na rogalomanię..praktycznie jeden ruch wałkiem i już mamy gotowe wycięte ciasto na 16 małych rogalików..teraz tylko łyżeczka w dłoń..i zabieramy się do nadziewania..taką łyżeczką idealnie odmierza się ilość farszu...u mnie była to marmolada..wyznaczone miejsce -specjalny otworek(...)teraz wystarczy tylko rogaliki zwinąć..i odstawić do wyrośnięcia..a potem do piekarnika...a potem ..no cóż..tylko jeść... Używanie rogalomanii naprawdę sprawia przyjemność i ułatwia pracę ..Chcecie bez problemu przygotować i mieć idealne i równe rogaliki ? Nic trudnego..wystarczy zaopatrzyć się w rogalomię..polecam ..bo naprawdę warto.. 50 dkg mąki 4 dkg drożdży 1 szkl.mleka
Moje domowe kucharzenieskładniki: 5 łyżek płatków owsianych lub orkiszowych 2 łyżeczki maku 2 łyżeczki wiórek kokosowych 2 łyżeczki siemienia lnianego 3 suszone śliwki 5 migdałów 1/2 łyżeczki cynamonu
Domowy Smak Jedzeniamojprzepisna.pl | Przygotowanie ryżu preparowanego do robienia figurek obłożonych masą cukrową W przypadku gdy chcemy wykonać dekorację na tort, która jest większa niż powiedzmy 3 cm na
moj przepis nastrzał w dziesiątkę. Przyjemnie spędzić czas w ciepłej kuchni. Zapach cynamonu wprawia w błogi stan. Kubek gorącej kawy i porcja jeszcze ciepłego ciasta z pewnością poprawi humor. Dyniowe ciasto – wypieki z dyni Składniki: Forma z kominkiem o poj.1,5l 100 g masła 150 g cukru 2 jajka 200 g dyniowego puree, tutaj przepis 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 1 łyżeczka(...)bez termoobiegu 175ºC lub wedle piekarnika). Masło rozpuść w rondelku, ostudź. W misce wymieszaj cukier, wanilię, sól i jajka z puree za pomocą trzepaczki. Dodaj schłodzone masło, zamieszaj. Do osobnej miski wsyp obie mąki, sodę, cynamon oraz grubo pokrojoną czekoladę. Dodaj do mokrych składników i wymieszaj za pomocą szpatułki. Formę do pieczenia wysmaruj masłem i oprósz mąką. Napełnij ciastem
codojedzeniatylko pomagałam ;)). Ciasto proste, szybkie i pozwalające na różne wariacje: począwszy od rodzaju użytych owoców, na przyprawach skończywszy. Aga jednak nie pozwoliła mi dodać cynamonu, kardamonu, skórki z cytryny, ale Wy jak najbardziej eksperymentujcie!SKŁADNIKI:Na blachę o wymiarach 33 x 10 cm.250 g masła lub margaryny1 szklanka cukru3 jajka1 opakowanie budyniu śmietankowego (bez cukru)2 łyżeczki proszku(...)małymi porcjami dodajemy przesianą przez sitko mąkę, budyń oraz proszek do pieczenia.Jabłka obieramy ze skórki, dzielimy na ćwiartki, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę. Dodajemy do ciasta, dokładnie mieszamy.Wylewamy ciasto na blachę posmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą, pieczemy w piekarnika nagrzanym do temperatury 170°C przez około godzinę. Za pomocą patyczka sprawdzamy czy ciasto jest upieczone
W kuchni Katieciasto. Piec w 160`-180`C około 30-35 minut - do suchego patyczka. Góra powinna się lekko zrumienić. Do wystudzenia pozostawić w foremce mango obrać ze skóry, odkroić miąższ od pestki, następnie z dodatkiem cukru zmiksować na gładką masę. W międzyczasie 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Połączyć z musem owocowym podprażyć płatki migdałowe na patelni bez(...)mango biszkopt przeciąć na 3 blaty. Kruchy spód posmarować dżemem i ułożyć pierwszy blat biszkoptu, następnie nasączyć ponczem. Posmarować go kremem i rozłożyć maliny. Nałożyć drugą część ciasta, naponczować, posmarować kremem i rozłożyć maliny. Przykryć torcik trzecim blatem i nasączyć ponczem. Resztą kremu posmarować wierzch i boki tortu, następnie obsypać podprażonymi płatkami migdałowymi podawać schłodzony w lodówce i ozdobiony malinami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!