ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:668/1217)

Ciasteczka orzeszki 209

Bez tych ciasteczek nie wyobrażam sobie świąt. Chociaż pracy z nimi nie mało bo trzeba każdą połówkę upiec osobno później skleić kremem i jeszcze udekorować w polewie i mielonych orzechach. Ale nie odstraszajcie się bo smakują rewelacyjnie. Składniki: Ciasto: 280 g masła lub margaryny 140 g cukru pudru 4 żółtka 450 g mąki pszennej 2 łyżki kakao Nadzienie: puszka masy

Ala piecze i gotuje
Sos lub konfitura żurawinowo-jabłkowa do mięsa 151

przygotowania Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy pozostałe składniki bez masła i gotujemy 20-30 min w zależności od konsystencji jaką chcemy uzyskać. Dodajemy masło, blendujemy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/sosy/sos-lub-konfitura-zurawinowo-jablkowa-miesa/ BosowKuchni Artykuł Sos lub konfitura żurawinowo-jabłkowa do mięsa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Zdrowy omlet z morwą i kolorowymi dodatkami. 154

witamina C. Morwa biała  której dodałam do ciasta, korzystnie wpływa na poziom cukru w naszym organizmie. Wyrównuje go, pozwala utrzymać na odpowiednim poziomie, a co za tym idzie, dłużej jesteśmy syci i nie mamy tzw napadów głodu. Firma  Helio  wypuściła na rynek serię suszonych owoców bez konserwantów, a więc śmiało możemy je stosować w swojej kuchni. Serwując

Dieta moja pasja
Daktylowe ciasteczka owsiane 196

haka lub mieszamy dużą drewnianą  łyżką . Małą łyżeczką nabieramy ciasto, z nich formułujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które układamy na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą z kulek delikatnie spłaszczamy na grubość ok. 1 cm. Pieczemy porcjami ok. 10 – 12 min w temp. 185° - 190° (bez termoobiegu). Rada: piekarniki różnie pieczą (zależy od wielkości) dlatego pod koniec

Moniki Smakołyki
Stewia - pyszna i bezkaloryczna alternatywa dla cukru :) 215

się spodobała to umieszczony w buteleczkach dozownik , dzięki któremu bez żadnych problemów odmierzysz zamierzoną ilość słodkich kropelek. Według zaleceń należy użyć ok. 5-6 kropli do posłodzenia filiżanki napoju. Oczywiście ten słodzik nie służy jedynie do słodzenia płynów, świetnie osłodzi także wszystkie inne potrawy - owsianki, placki, naleśniki, ciasta, koktajle, jogurty, lody. A jeżeli chodzi o smak - to jest pysznie

Zdrowie na języku :P
mus wisniowy dla zdrowia i urody 189

pestek 1kg cukru 2 łyżki kwasku cytrynowego Wykonanie Umyte i bez pestek wiśnie zasypać cukrem i odstawić na noc. Sok zlać do butelek ,a wiśnie zmiksować .Przetrzeć przez sito,dodać kwasek cytrynowy ,dobrze wymieszać. Napełnić słoiczki i pasteryzować od zagotowania 8-10 minut. Taki mus nadaje się do ciast z galaretka( mus plus żelatyna i gotowa galaretka) , naleśników ,placków ziemniaczanych

w mojej kuchni
CALZONE Z CHORIZO I SEREM 197

placuszka nakładamy łyżeczkę chorizo i łyżkę tartego sera. Zlepiamy brzegi ciasta i formujemy  pierożki. Układamy w odstępach, na wyłożonej papierem blaszce do pieczenia. Wierzch smarujemy oliwą. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 30 minut do ponownego wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzewamy do 210℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Wyrośnięte pierożki wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około

cool and minty
naleśniki z serkiem i truskawkami 266

rozgrzaną patelnię wlewamy 1/2 łyżki oleju, wlewamy ciasto i smażymy cienkie naleśniczki na jasny kolor. Na następne naleśniki nie dodajemy oleju na patelnię. składniki na farsz z serka i truskawek: ok. 300 g białego serka śmietankowego 2 – 3 łyżki cukru do smaku 300 g truskawek bez szypułek opcjonalnie: cukier waniliowy do smaku cukier puder do posypania wykonanie: Serek miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
Pizza z szynką 192

dokładnie rozprowadzić po całej jego powierzchni łyżkę oliwy. Na rozłożone ciasto w kolejności układamy: sos pomidorowy/ketchup, pieczarki z cebulą i szynką, ser. Nagrzaną blachę ostrożnie wyciągnąć i zsunąć papier z pizzą na blachę. Pizzę piec w piekarniku rozgrzanym do 240st C (z termoobiegiem) około 8-10 minut lub bez termoobiegu w temp. 220st C przez 15-17 minut. Smacznego Zapraszam

Kocham Czekoladę
Chleb na drożdżach z oliwkami 152

bułki tartej, bo sie tak nie przypala. Włożyć do niej ciasto, opruszyć lekko mąką i ponownie zostawić na 1 godzinę do wyrośnięcia - aż mniej więcej podwoi swoją objętość . Chleb piec ok. 35-40 minut w nagrzanym do 200C piekarniku - u mnie 1/3 wysokości piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Czas pieczenia zależy mocno od piekarnika - trzeba obserwować stopień zarumienienia chleba

Grunt to przepis!
wyjątkowy i pyszny sernik pomarańczowo-kakaowy na kruszonkowym orzechowym spodzie... 175

denkiem szklanki przyklepać, w 180 C, grzanie góra/dół, ciasto piec 15 minut żółtka, cukier, skórkę pomarańczową utrzeć mikserem na puch z 5 minut, im lepiej ubite żółtka tym sernik jest delikatniejszy i puszysty dodać ser z wiaderka, budyń, kaszkę manną, olej i mikserem tylko połączyć składniki bez długiego miksowania 3/4 białej masy odłożyć do osobnego pojemnika, do pozostałej

W Mojej Kuchni Lubię
Łódeczki z selera naciowego 214

samodzielnie ususzonych, zwłaszcza, że nawet w okresie jesienno - zimowym możemy bez problemu ususzyć tanie i dostępne w każdym sklepie spożywczym  jabłka, buraki, cukinię czy bataty. Możemy też przygotować zdrową, świeżą przekąskę w postaci nadziewanego przeróżnymi pastami selera naciowego. Będzie to zdecydowanie zdrowsze rozwiązanie niż zajadanie się czekoladą czy ciastem z pobliskiej cukierni. A jeśli do tego podamy nasze przekąski

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
ciasto powiew jesieni 563

pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (21 cm x 37 cm). Pieczemy ok. 35 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową I: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 2 łyżki cukru 200 g masła wykonanie: 300 ml mleka zagotowujemy

Domowy Smak Jedzenia
ciasto jesienne 525

pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (21 cm x 37 cm). Pieczemy ok. 35 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową I: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 2 łyżki cukru 200 g masła wykonanie: 300 ml mleka zagotowujemy

Domowy Smak Jedzenia
Naleśniki kokosowe ( coconut crepes ) 345

ciasto i rozprowadzam po powierzchni patelni. Co dla mnie istotne ciasto nie rwie się przy przewracaniu na drugą stronę. Smak jest obłędny - na pewno dla amatorów kokosowych smaków będzie idealne :) Z podanych składników powinno wyjść około 10 naleśników. Można je podawać np. z sosem malinowym, ale ja wolę bez niczego, bo same w sobie są pyyyszne

apetytnapieczenie