cukierniczego lub szprycy i robimy esy floresy na podpieczonych owocach. Wstawiamy do pieca i suszymy beze w 140 stopniach, aż nam się osuszy lekko. Krok 5 Ostudzone ciasto kroimy i podajemy , rewelacja beza przełamuje kwaskowatość rabarbaru
Różowa kuchniaKiedyś nie przepadałam za rabarbarem . Wydawał mi się kwaśny , łykowaty i bez charakteru. Od pewnego czasu nie wyobrażam sobie wiosny i początku lata bez rabarbaru. Kompoty, aromatyczne konfitury, ciasta, ciasteczka, kisiel to wszystko pojawia się u mnie na stole wiosenną porą. Do moich ulubionych rabarbarowych smakołyków należą serowe ciasteczka. Są kruche i kwaśno-słodkie jednocześnie . Bardzo wiosenne i orzeźwiające. Pyszne
WYSPA SZCZĘSLIWAdość często w kuchni innych narodów. W kuchni polskiej serniki (serowce) należą obok mazurków do tradycyjnych specjałów wielkanocnych. Odmian serników jest wiele. Wypieka sieje na spodzie z ciasta kruchego i drożdżowego lub bez spodu. Masę serową przyrządza się również na wiele sposobów, najczęściej jednak aromatyzuje się ją wanilia oraz wzbogaca rodzynkami, tartymi migdałami, czy smażoną w cukrze skórką pomarańczową. Niekiedy
Ciastka - domowe słodkościmleka (1 szklanka) -50 ml. wody mineralnej (1/5 szklanki) -2 łyżki oleju -powidła Sposób przygotowania: Wyżej wymienione składniki łączymy ze sobą za pomocą miksera. Na patelnie bez tłuszczu wlewamy jedna nabierkę ciasta i rozprowadzamy po całej powierzchni. Po chwili przewracamy na drugą stronę. Następnie smarujemy całego naleśnika powidłami i zwijamy. Smacznego
Magia jedzenia.piwnicy i z pewnością już o niej zapomniała. Warto odświeżyć zapomniane smaki i w kilka chwil usmażyć chrupiące ciasteczka. Na początek jednak kilka bardzo ważnych technicznych rad, bez których ani rusz. 1. Ciasto musi mieć konsystencję trochę bardziej gęstą niż ciasto naleśnikowe. Jeśli będzie zbyt gęste, a co za tym idzie za ciężkie, zsunie się z rozetki jeszcze w misce
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaTłusty Czwartek , wedle tradycji, nie mogło obejść się bez pączków. Ponieważ pączki z ciasta parzonego są chyba moimi ulubionymi więc takie właśnie jedliśmy wczoraj. Robię je przynajmniej raz w roku, ale tym razem była nieco inna wersja bo z dodatkiem kakao i pachnącego cynamonu. Jeszcze kilka dni będzie trwał karnawał więc póki co bawmy się i jedzmy a pościć zaczniemy
Smaczna PyzaSuper pyszne i słodkie (o dziwo, bo bez cukru, ksylitolu, czy stewii) ciasto cieciorkowe z borówkami. Przyznam szczerze, że jak dla mnie było ono idealne- ba! Pomogło mi przy zdawaniu egzaminu na prawo jazdy- dodało dużo energii, załagodziło nerwy oraz polepszyło koncentrację! Tego typu słodkości polecam w dniach, podczas których narażeni jesteśmy na stresujące sytuacje. SKŁADNIKI : 4 łyżki cieciorki banan
healthy dreamsPrzepyszny keks! Świąteczny aromat, puszysta konsystencja, pysznie słodki, a bez cukru. 100% smak Świąt :) Ciasto jest wilgotne i lekkie, bogactwo bakalii sprawia, że ma sporo składników mineralnych. Keks nie zawiera jajek, prawie nie zawiera tłuszczu i cukru, a mimo to jest pyszny. Mi smakuje dużo bardziej niż tradycyjna wersja. Przepis oryginalny pochodzi ze strony OlgiSmile. Jeśli jeszcze nie masz pomysłu
pyszne zdrowościmleka 1,5 szklanki wody gazowanej 1,5 szklanki mąki 3 jajka 3 łyżki oleju szczypta soli Składniki wrzucamy do miski i miksujemy do gładkiej masy... Smażymy bez tłuszczu. Olej zawarty w cieście powoduje, że ciasto nam nie przywiera
Pelusiowa KuchniaKrem adwokatowy – Domowe Torty Pyszny, gęsty krem- bez dodatku żelatyny. Idealny do ciast, tortów, lodów lub po prostu- jako smaczny deser. Czy ma jakieś wady? W sumie tylko jedną- jeżeli planujecie siadać za kierownicę, będziecie musieli uważać by nie zjeść go zbyt wiele- a zapewniam Was, że to nie będzie takie łatwe Smacznego! SKŁADNIKI NA ADWOKAT : szklanka cukru
Domowe TortyZdjęcie nie zbyt piękne, ale nie było czasu na zrobienie innego..Jakiś czas temu znalazłam przepis na chleb bez zagniatania ..z tego samego ciasta można zrobić i chleb i bułeczki i pizzę itd..Zaciekawił mnie sposób przygotowania i to, że ciasto można przechowywać w lodówce nawet 14 dni,a w razie potrzeby wystarczy odkroić lub oderwać potrzebny kawałek ciasta
Moje domowe kucharzenieproszek do pieczenia oraz miód, miksujemy. Na koniec wrzucamy do masy (powinna być dość gęsta) pokrojone w kostkę banany i mieszamy łyżką. Pancakes smażymy na patelni (najlepiej bez tłuszczu), nakładając niewielką ilość ciasta i pozwalając mu się rozpłynąć - powstanie zgrabne, okrągłe kółeczko, który podczas smażenia pięknie wyrośnie. Pancakes najlepiej smakują podane przekładane miodem lub syropem klonowym. Mmmmmmm! Smacznego :) aakuku
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!malutkie, rumowe kule są kwintesencją świątecznego smaku. Są delikatne, oprószone zmielonymi włoskimi orzechami, a w środku pełne są rumowych rodzynek. Po prostu pyszne! Pomysłowe i bez pieczenia! Próbujcie! Składniki na ciasto: 150g rodzynek 50g masła 25g gorzkiego kakao 150g mielonych włoskich orzechów 150g cukru pudru 30ml rumu Sposób wykonania: Dzień wcześniej kroimy na drobno rodzynki, wkładamy je do słoika
Kuchnia Pani Wiosnyzawsze wychodzą perfekcyjnie. Do ich upieczenia potrzebne są foremki w kształcie rogalików i trochę wolnego czasu. Ich smak i świeżość utrzymuje się bardzo długo, dlatego można je bez problemu przechowywać. Składniki na ciasto: 100g mąki pszennej 250g cukru pudru 125g mielonych orzechów włoskich 125g masła 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Sposób wykonania: Wszystkie składniki razem ugniatamy w misce. Wypełniamy foremki małą
Kuchnia Pani Wiosnypieprz do smaku 1 łyżeczka mąki olej do smażenia Przygotowanie: Zmiksować jajka ze szczyptą soli, dodać mleko i miksując stopniowo wsypywać przesianą mąkę i dolewać wody. Gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję (bez grudek) odstawić na 10 - 15 minut. Po tym czasie smażyć na gorącej, lekko natłuszczonej patelni, cienkie, lekko przyrumienione z każdej strony naleśniki. Szpinak opłukać dokładnie z piasku
Kuchcik gotuje