ciasto z bananem - 5026 przepisów (strona:106/336)

Naleśniki kokosowe ze smażonymi bananami i liczi 155

mąki ziemniaczanej ½ szklanki mleka kokosowego ok. ½ szklanki wody 4 jajka szczypta soli olej kokosowy do smażenia Smażone banany: 4 banany (o żółtej skórce) 2 łyżki miodu 1 łyżka masła szczypta cynamonu Dodatki: kilka owoców liczi w syropie wiórki kokosowe * PRZYGOTOWANIE Ciasto naleśnikowe na mące kokosowej Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe oprócz wody roztrzep mocno rózgą i odstaw na kwadrans. Następnie(...)nań cienką warstwę ciasta. Smaż z obu stron na lekko złoty kolor. Pamiętaj, aby z ciastem obchodzić się delikatnie — dość ciężko je obrócić i należy najpierw delikatnie podważyć je od spodu. Z przepisu powinno wyjść około 6 naleśników o średnicy 24 cm. Smażone banany Banany obierz i przekrój wzdłuż. Możesz je pokroić również na ćwiartki. Na patelni rozgrzej łyżkę masła

Food Square
Bezglutenowe placuszki proteinowe :) 125

Patelnię mocno nagrzej i nakładaj po 1 łyżce masy. Smaż na nieco mniejszej mocy po ok. 1 minucie. Przewróć w momencie pojawienia się pęcherzyków na cieście.  Podawaj z jogurtem wymieszanym z połową rozgniecionego banana i rodzynkami

Zdrowie na języku :P
Czekoladowe Naleśniki z Bananami 85

mleka 2 jajka szczypta soli 190g mąki pszennej 3-4 łyżki oleju 1 łyżka kakao DODATKOWO: na każdego naleśnika : - pół banana - 1 łyżka kremu typ nutella - do posypania cukier puder - owoce do ozdobienia 1. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na jednolitą masę. Smażymy z obydwóch stron. 2. Na usmażone naleśniki smarujemy po łyżce kremu i układamy banana pokrojonego w plastry

Dziś Ja gotuje
Przepis #67 Bezglutenowa FIT rolada z kremem czekoladowym 156

formie o wymiarach 24 x 24 cm. Idealna do weekendowej herbatki:) Spróbujcie koniecznie;) Składniki  Ciasto - 40 g mąki kukurydzianej - 4 jajka - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu - 20 g słodzika lub cukru Masa - 100 g namoczonych daktyli - 1 banan - 3 łyżeczki kakao Polewa - 40 g gorzkiej czekolady - posiekane orzechy - 2 łyżeczki lub dowolna inna posypka Wykonanie Białka(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25 minut. Po tym czasie wyciągamy i przekładamy na ściereczkę oraz zwijamy (jeszcze ciepłe) ciasto w rulon na kształt rolady. Pozostawiamy do wystygnięcia. Daktyle odsączmy z wody. Dodajemy do nich kakao oraz banana. Całość blendujemy na jednolitą masę. Tak przygotowanym kremem przekładamy naszą roladę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i polewamy nią nasze ciasto

Health-Fit-Life
Ciasto kokosowe z białej fasoli z sosem mango, bez mąki, bez cukru + wersja na thermomix 152

oleju kokosowego 100 g ksylitolu (lub cukru) 70 g białej czekolady 4 jajka 1 dojrzały banan 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody szczypta soli Sos mango: 2 dojrzałe mango sok z 1/2 limonki Przygotowanie: Ciasto Formę do pieczenia wyłóż papierem. W rondlu podgrzej olej kokosowy,  zdejmij z kuchenki, dodaj połamaną czekoladę(...)Podawaj schłodzony lub na ciepło. Wersja na thermomix: Ciasto Formę do pieczenia wyłóż papierem. W rondlu podgrzej olej kokosowy, zdejmij z kuchenki, dodaj połamaną czekoladę i rozpuść, lekko przestudź.  Piekarnik nagrzej do 170 stopni. Wiórki kokosowe zmiksuj 40 s. /obr.10 , przełóż do innego naczynia.   Do naczynia miksującego włóż fasolę, banana, roztopioną czekoladę, ekstrakt waniliowy, proszek

SzczyptaSmaQ
Ciasto Jamajka 992

500g mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru Nasączenie: pół szklanki ciepłej wody sok z połowy cytryny łyżka cukru pudru Dodatkowo: 5-6 sztuk bananów sok z cytryny dżem morelowy, brzoskwiniowy lub porzeczkowy czekolada mleczna   Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodajemy cukier, ubijamy. Mąkę pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną, proszkiem(...)wysokości 30cm. Taki manewr pozwoli nam zabezpieczyć się przed opadnięciem ciasta. Studzimy. Galaretki rozpuszczamy we wrzącej wodzie i również zostawiamy do wystudzenia. Wystudzony biszkopt kroimy na 2 blaty. Mieszamy wodę z sokiem z połowy cytryny i cukrem pudrem. Nasączamy dolny blat i smarujemy 3-4 łyżkami dżemu. Banany kroimy na pół, smarujemy sokiem z cytryny z obu stron i układamy

Czerwona Porzeczka
Domowe kinder pingui 181

Ciasto 2 jajka 2 łyżki mąki 2 łyżki amarantusa ekspandowanego 1-2 łyżki kakao olej kokosowy (do smażenia) syrop klonowy (opcjonalnie)* Nadzienie serek + banan twarożek + miód / syrop klonowy/banan Wykonanie Wszystkie składniki na ciasto wymieszać ze sobą i smażyć na patelni z dwóch stron.  Gotowy placek przekroić na pół, posmarować nadzieniem i pokroić w wybrany kształt. * okazjonalnie daję

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
ciasto z batata z malinową galaretką , bez pieczenia (WEGAN) 143

łyżeczka agaru SPÓD: 5 łyżek amarantusa ekspandowanego łyżeczka cynamonu banan 2 łyżki płatków owsianych 70g obranego batata WYKONANIE: batata parujemy do miękkości, blendujmy z bananem płatki owsiane mielimy na mąkę wszystkie składniki na spód ciasta dokładnie mieszamy- przekładamy do aluminiowej formy maliny gotujemy na niewielkim ogniu (nie dodajemy wody), dosładzamy je ksylitolem szklankę wody gotujemy, dodajemy agar, mieszamy energicznie

healthy dreams
W orzechowym raju- wegańskie muffiny bananowe nadziewane masłem orzechowym 194

Były tu już ciasta, ciasteczka, więc pora na kolejną propozycję i słodki debiut: bananowo-orzechowe muffiny po raz pierwszy! Jednak aby tradycji stało się zadość nie będzie to klasyczna wersja, na przygotowanie której znajdziemy przepis w pierwszym lepszym czasopiśmie. Te są wegańskie, bezglutenowe, bez mąki i cukru, zdrowe i smaczne!  Banan i masło orzechowe- nie ma chyba nic bardziej

peanutbuttermonster
Placuszki bananowe z dynią 134

przygotowanie zdrowe i pyszne placuszki szybko zaspokoją nasz głód. Placuszki bananowe z dynią są słodkie od banana i nie trzeba dodawać do nich więcej cukru. Banan ma podobne właściwości do jajka i dobrze wiąże ciasto na placki. W składnikach jest wymienione jajko, ale dodać je tylko wtedy, gdy ciasto będzie zbyt gęste. W placuszkach zamiast mąki ryżowej dobrze sprawdzi się(...)masło klarowane do smażenia  Jak zrobić placuszki bananowe z dynią? Banany rozgnieść widelcem, dodać purée z dyni, mąkę ryżową, sól, proszek do pieczenia i wymieszać. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta, można dodać jajko lub 1 - 2 łyżki gęstej śmietany, a jeśli zbyt rzadka więcej mąki ryżowej. Ciasto na placuszki powinno być dość luźne, ale nie lejące. Mieszając w misce

Gotuj w domu
Czekoladowe ciasto z cukinią 171

smaku warzywo, więc jej obecność jest praktycznie niewyczuwalna - za to nadaje ciastu wilgotności i zdrowotności, a to przecież ogromny plus!  Najlepiej smakuje podane na ciepło, w dwóch wersjach do wyboru: z masłem orzechowym i orzeszkami ziemnymi (jak na zdjęciach) z twarożkiem grani na wierzchu i plasterkami banana  Obie wypróbowane! Ciężko poprzestać na jednym kawałku.. ;)  Składniki(...)oddzielnej misce mieszamy suche składniki, tj. : mąkę, płatki, sodę i kakao. W drugim naczyniu ucieramy jajka z cukrem. Nie przestając miksować, dodajemy stopniowo składniki suche. Banany obieramy i miksujemy na gładkie puree.  Do ciasta dodajemy startą cukinię i bananowe puree, a także olej (kokosowy i rzepakowy). Dokładnie ze sobą mieszamy. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, wlewamy niewielką ilość wody

Kuchnia Ellie
Wegańskie ciasto z rabarbarem 126

zmniejsz składniki o połowę. około 800 g rabarbaru 300 g mąki pszennej (szczególnie polecam Basię Ekstra Wypiek, idealnie unosi ciężar owoców w cieście) 300 g mąki kukurydzianej (polenty) 2 średnie banany 350 g cukru 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 500 ml mleka kokosowego z puszku (z 2 puszek gęsta część) lub 500 ml wegańskiego jogurtu naturalnego(...)drugiej dużej misce umieść wszystkie sypkie składniki i dokładnie wymieszaj. Zblenduj banany z olejem kokosowym na puszystą masę. Do suchych składników na przemian partiami dodawaj zblendowaną masę bananową i mleko kokosowe. Dokładnie wymieszaj (duża łyżka ogarnie temat), ale nie za długo, tylko do połączenia się składników. Ciasto jest dosyć gęste, ale spływa z łyżki. Do ciasta dodaj rabarbar z całym

greenscarf
Czekoladowe muffiny z nadzieniem orzechowym 139

kompozycji w formie babeczki poniekąd gwarantuje zachowanie zdrowego rozsądku i poprzestaniu na zjedzeniu tylko jednej sztuki (pitu pitu). Składniki na 6-8 babeczek: ciasto: 150 g mąki pszennej 200 ml mleka sojowego 1 mały banan 100 g gorzkiej czekolady (70%) 50 g cukru (trzcinowego nierafinowanego) łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 30 g masła kokosowego(...)wodnej rozpuść czekoladę z dodatkiem masła kokosowego. Do dużej miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę, dodaj cukier, sól i rozgniecionego banana. Wymieszaj całość z roztopioną czekoladą i mlekiem. Do każdej papilotki na spód nałóż 2 łyżki ciasta, na to łyżkę masła orzechowego, łyżeczkę dżemu i zwieńcz łyżką ciasta i kilkoma orzeszkami. Całość powinna zajmować 2/3 foremki. Piecz w temp

greenscarf
Pychotka budyniowo - bananowa. 202

posypka do dekoracji Sposób wykonania : Upiec biszkopt jasny i czekoladowy z podanych wyżyj składników. W biszkopcie czekoladowym, po wystygnięciu wykroić kółka np. szklanką.  Banany obrać ze skórki i pokroić w plasterki o grubości ciasta biszkoptowego czekoladowego. Masa budyniowa : Z mleka, cukru, budyniu ugotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć na puszystą masę i dodać przestudzony budyń. Dokładnie wymieszać na jednolitą(...)litry gorącej wody i przestudzić. gdy zacznie tężeć połączyć z serkami homogenizowanymi i wymieszać. Przełożenie ciasta : Biszkopt jasny dajemy na spód. Wykładamy na niego masę budyniową ciemną i rozsmarowujemy po całej powierzchni. Teraz dajemy biszkopt ciemny z wykrojonymi wcześniej otworami. Do otworów wkładamy kawałki banana. Zalewamy to wszystko tężejącą masą serową, równamy. Bierzemy krążki które nam pozostały po wykrojeniu kółek

Przepisy i porady kulinarne
Chlebek bananowy 145

proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 100g orzechów włoskich 50g rodzynek Sposób przygotowania: Jajka z cukrem rozcieramy, dodajemy banany i rozgniatamy widelcem. Dodajemy pozostałe mokre składniki: śmietanę, a następnie masło. Ucieramy. Do ciasta wsypujemy stopniowo przesiane składniki suche (prócz cukru, który już wykorzystaliśmy!) i mieszamy rózgą lub mikserem. Na końcu dodajemy posiekane orzechy, rodzynki oraz skórkę(...)pomarańczową. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, wyrównujemy i układamy na wierzchu przeciętego wzdłuż banana. Wgniatamy go lekko i wkładamy blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na ok 60 minut. Po tym czasie piekarnik uchylamy, a po upływie ok 15 minut wyciągamy chlebek bananowy i przekładamy na metalową kratkę by przestygł

Kuchnia w czekoladzie