wersję kokosową, tym razem jednak zdecydowałam się na krem i ciasto bananowe. Zdecydowanie wolę tą wersję :) Składniki: 20 dag margaryny 2 szklanki cukru pudru 3 jaja 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka musli 2 łyżeczki sody 2 łyżki przyprawy do piernika 1 szklanka suszonej żurawiny 6 dużych dojrzałych bananów Wiórki kokosowe Tłuszcz o posmarowania blachy Składniki na krem bananowy(...)dokładnie mieszamy. Pozostałe składniki: 1 opakowanie biszkoptów 50 ml wódki rodzynki Wykonanie: Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy po jednym jajku, następnie kolejno resztę składników. Banany rozgniatamy widelcem i dodajemy do ciasta. Blaszkę smarujemy tłuszczem, posypujemy wiórkami kokosowymi i wlewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 35 minut. Po wystudzeniu placka nakładamy krem bananowy, następnie układamy biszkopty moczone
Tradycyjna KuchniaLeniwa niedziela przy piekarniku - w roli głównej ciasto meksykańskie! Przepis znalazłam przypadkiem na Kuchni Lidla , gdzie swoje ciasto trochę pozmieniałam, bo zamiast mango dałam banana i zwiększyłam porcję czekolady. Dla każdego komu w upał nie chce się długo siedzieć przy piekarniku, i dla tych co lubią czekoladę ;) Składniki 1 1/2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)proszkiem do pieczenia i papryką, dodać do masy kakaowej. Wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Dodać orzechy, pokrojonego banana i połamaną na mniejsze kawałki czekoladę. Na sam koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wszystko wymieszać. Przelać ciasto do wysmarowanej masłem blaszki o wymiarach 21 x 11 cm i piec w temperaturze 170 stopni ok 55 min. Najlepiej gotowe
pink envelopedelikatne. Sprawdziły się w pierwszym tygodniu szkoły. Print Czekoladowe ciastka z orzechami Delikatne czekoladowe ciastka z orzechami i bananem w sam raz do szkolnej lunchówki Keyword ciastka, czekolada, czekoladowe ciastka, orzechy Prep Time 20 minutes Cook Time 15 minutes Odpoczywanie ciasta 2 hours Ingredients 110 g masła musi być miękkie 60 g cukru ja użyłam kokosowego, może być trzcinowy albo(...)masło zbieleje, dodać jajko zmiksować. W drugiej misce zmieszać mąkę z proszkiem, solą i kakao. Dodać do masła z cukrem, delikatnie zmiksować, na koniec wmiksować banana. Czekoladę posiekać na drobne kawałki i dodać do ciasta – wymieszać. Wstawić ciasto do lodówki na 2 godziny. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Orzechy rozdrobnić i wysypać na talerz
Cooking for EmilyJuż raz eksperymentowałam z Brownie w wersji białej i przy okazji bez glutenu przepis tutaj . Dzisiaj zaprezentuję bardziej odważną wersję, bo wegańską. Bazą do tego ciasta będzie biała fasola konserwowa oraz banan. Zero jajek, miodu, mleka pochodzenia zwierzęcego i bez udziału glutenu. Nie jestem weganką, ale od czasu do czasu uwielbiam eksperymentować i odkrywać nowe smaki. Jeśli mam być
vaniliowoczekoladowaokoło 130 ml oleju roślinnego Przygotowanie: Zbenduj na gładką masę banana, esencję waniliową, masło kokosowe i marcepan. Dwa ostatnie dodawaj partiami, żeby nie zagotował Ci się blender. Do dużej miski wsypą mąki oraz masę marcepanową. Początkowo możesz wszystko wymieszać za pomocą szpatuły. Gdy już nie będziesz ogarniać łyżką, zagnieć ciasto ręcznie, no chyba że masz jakiś dobry sprzęt typu malakser
greenscarfherbatników, masy budyniowej oraz galaretki z truskawkami :) Bardzo Wam to ciasto polecam, zwłaszcza że idealnie smakuje również z innymi owocami takimi jak maliny, borówki cz banany :) Zapraszam SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm Kakaowe ciasto: -5 białek -1 żółtko (4 pozostałe odkłądamy do masy) -1,5 szkl mąki pszennej (szklanka 250ml) -3/4 szkl cukru
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuNareszcie są już polskie truskawki !!! Można szaleć z deserami, ciastami, koktajlami :) Jak wzbogacić smak "zwykłego" koktajlu? Dodając banana - najlepiej mrożonego - powstanie pyszny, orzeźwiający shake truskawkowo-bananowy. Przez dodatek otrębów - pożywny (błonnik!), dzięki cynamonowi - podkręcimy metabolizm :) I żadnego cukru tu nie potrzeba :) SKŁADNIKI (na 2 szklanki - 1 szklanka - 144,5 kcal) 1 szklanka maślanki (lub mleka roślinnego
Moje Kuchenne RewelacjeMając do wykorzystania śmietankę z kończącym terminem, chciałam z niej wykonać jakiś deser. Nie wiem, czy zalicza się on do małych deserów, czy do ciast na zimno, obie wersje pasują. Znalazłam galaretki, dołożyłam dojrzałego banana i wyszedł mi przepyszny domowy deser. Nie jestem jakąś super fanką ptasiego mleczka, ale jak już ktoś mi je podarował, nie mogło się przecież zmarnować
Zdrowie i pysznie na talerzuMając do wykorzystania śmietankę z kończącym terminem, chciałam z niej wykonać jakiś deser. Nie wiem, czy zalicza się on do małych deserów, czy do ciast na zimno, obie wersje pasują. Znalazłam galaretki, dołożyłam dojrzałego banana i wyszedł mi przepyszny domowy deser. Nie jestem jakąś super fanką ptasiego mleczka, ale jak już ktoś mi je podarował, nie mogło się przecież zmarnować
zdrowo i aktywnieSkładniki : 3 jajka 3 łyżki mąki ryżowej szczypta soli po garści różnych bakali (rodzynki, żurawina, suszone morele, orzechy włoskie, migdały, daktyle) mały banan na wierzch: garść moreli, sok jabłkowy lub pomarańczowy, bakalie do dekoracji np. migdały, żurawina, Ciasto : Z białek jaj i soli ubijamy pianę. Z żółtek i bakali ucieramy blenderem gęstą masę, dodajemy mąkę i banana. Orzechy można wcześniej
prawdziwe jedzeniegalaretkami wręcz przepadają. Do tego ciasta można użyć dowolnych kolorów galaretek i dowolnych owoców jakie tylko lubicie. Ja galaretką zalałam banany, ananasy i ptasie mleczko ( zobaczcie nowe smaki -klik). Ciasto to nie wymaga pieczenia, robi się dość szybko a przechowywane w lodówce jest długo świeże (oczywiście trzeba zwracać uwagę na owoce, które pierwsze mogą się popsuć(...)maślanych herbatników 500 ml mleka 5 łyżek żelatyny 5 jajek 1 szklanka cukru 250 g masła 2 łyżki kakao 2 opakowania galaretki truskawkowej 1 opakowanie galaretki porzeczkowej (takiej) 2 banany kilka plastrów ananasa z puszki kilka kostek ptasiego mleczka w galaretce Galaretki truskawkowe rozpuścić w pół litra wrzątku. Galaretkę porzeczkową w pół szklanki wrzątku. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć z cukrem
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKopiec kreta to zdecydowanie moje ulubione ciasto. Pewnie dlatego pojawia się u nas bardzo często. Oryginalny przepis jest z bananami a ja postanowiłam zamienić banany na truskawki. Wyszło pysznie. I powiem Wam, że nie wiem która wersja lepsza;-) Zresztą spróbujcie sami. Przepis ten bierze udział w zabawie kulinarnej ” Słodkie wypieki z Kujawskim ” pod patronatem serwisu ZPierwszegoTloczenia.pl , którego sponsorem(...)szklanka Oleju Kujawskiego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, czubata, 1/2 łyżeczki sody oczyszczanej, 4 łyżki kakao, 2 jajka, 3 banany, Krem: śmietan-fixy, 500 ml śmietany 30%, 100g gorzkiej czekolady, 4 łyżki cukru pudru. Wykonanie: Ciasto: Jajka ubić z cukrem na gładką, puszystą masę. Suche składniki (mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę) wymieszać. Do ubitych jajek
Passion of Cookingjajka - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Jajka ubić, dodać kefir, mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder. Wszystko dokładnie wymieszać. Banany kroimy na półtalarki i mieszamy z ciastem. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem(pół na pół). Ciasto przekładamy porcjami na patelnie i smarzymy na średnim ogniu. Po upieczeniu z obu stron zdejmujemy
Kulinarne życiecoś mnie zainteresuje, zapisuję w zeszycie. Przepis na ogół leży i leży aż ponownie sobie o nim przypomnę. I tak było tym razem. Zdecydowanie będę to ciasto robiła częściej. Składniki: 4 przejrzałe banany 75 gram roztopionego masła ¾ szklanki cukru trzcinowego 1 jajko ½ opakowania cukru wanilinowego Szczypta soli 1 łyżeczka sody 1 ½ szklanki mąki ¾ szklanki orzechów Wykonanie: Banany rozdrabniamy widelcem, dodajemy
Smaki Ewy