ciasto z bananami - 6417 przepisów (strona:100/428)

Naleśnik owsiany z bananem i serem żółtym 177

wymieszać. Banana pokroić w cienkie plasterki. Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać, posmarować masłem, wyłożyć plasterki banana i smażyć na średnim ogniu przez około 2-3 minuty, następnie wlać ciasto tak, by równomiernie pokryło banany i smażyć pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie, wyłożyć ser starty na tarce na drobnych oczkach, złożyć naleśnika na pół i smażyć przez kolejne

Smaki Armine
Biszkopt z budyniem i bitą śmietaną 417

Nabrałam ochoty na ciasto z kremem kawowym i bananami  ale nie miałam tyle śmietanki ani bananów. Warstwę kawowo-bananową zamieniłam budyniem o smaku krówki i  wyszło pyszne ciasto. składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao masa budyniowa budyń

Monia miesza i gotuje
Pełnoziarnisty chlebek bananowy z rodzynkami 122

Niezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)zblendować obrane banany na jednolitą masę. Dodać roztopiony olej, mleko oraz ekstrakt, całość wymieszać. Przelać płynną mieszankę z bananami do miski z suchymi składnikami, dodać rodzynki, wymieszać zawartość łyżką do połączenia. Masę przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać. Włożyć do piekarnika, piec około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. (Każdy piekarnik posiada własne właściwości – należy obserwować ciasto i w razie

Even Better Food
Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami 122

Niezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)zblendować obrane banany na jednolitą masę. Dodać roztopiony olej, mleko oraz ekstrakt, całość wymieszać. Przelać płynną mieszankę z bananami do miski z suchymi składnikami, dodać rodzynki, wymieszać zawartość łyżką do połączenia. Masę przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać. Włożyć do piekarnika, piec około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. (Każdy piekarnik posiada własne właściwości – należy obserwować ciasto i w razie

Even Better Food
Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami 121

Niezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)zblendować obrane banany na jednolitą masę. Dodać roztopiony olej, mleko oraz ekstrakt, całość wymieszać. Przelać płynną mieszankę z bananami do miski z suchymi składnikami, dodać rodzynki, wymieszać zawartość łyżką do połączenia. Masę przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać. Włożyć do piekarnika, piec około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. (Każdy piekarnik posiada własne właściwości – należy obserwować ciasto i w razie

Even Better Food
Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami 157

Niezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)zblendować obrane banany na jednolitą masę. Dodać roztopiony olej, mleko oraz ekstrakt, całość wymieszać. Przelać płynną mieszankę z bananami do miski z suchymi składnikami, dodać rodzynki, wymieszać zawartość łyżką do połączenia. Masę przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać. Włożyć do piekarnika, piec około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. (Każdy piekarnik posiada własne właściwości – należy obserwować ciasto i w razie

Even Better Food
Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami 127

Niezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)zblendować obrane banany na jednolitą masę. Dodać roztopiony olej, mleko oraz ekstrakt, całość wymieszać. Przelać płynną mieszankę z bananami do miski z suchymi składnikami, dodać rodzynki, wymieszać zawartość łyżką do połączenia. Masę przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać. Włożyć do piekarnika, piec około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. (Każdy piekarnik posiada własne właściwości – należy obserwować ciasto i w razie

Even Better Food
Pełnoziarnisty chlebek bananowy z rodzynkami 186

Niezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)olej, mleko oraz ekstrakt, całość wymieszać. Przelać płynną mieszankę z bananami do miski z suchymi składnikami, dodać rodzynki, wymieszać zawartość łyżką do połączenia. Masę przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać. Włożyć do piekarnika, piec około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. (Każdy piekarnik posiada własne właściwości – należy obserwować ciasto i w razie potrzeby dostosować czas oraz temperaturę pieczenia do specyfiki

Even Better Food
Bananowe placuszki 216

szklanki cukru pudru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta cynamonu, olej do smażenia. Wykonanie: Jajka, maślankę, mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, cynamon dokładnie miksujemy. Do przygotowanego ciasta dodajemy rozgniecione widelcem banany, całość mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy łyżką placuszki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Smacznego

paapilotkaa
Czekoladowy chleb bananowy 135

Jeśli jeszcze nigdy nie dodaliście czekolady do swojego chleba bananowego, to był błąd. Bo czekoladowy chleb z aromatem kawy to pyszna alternatywa na weekendowe ciasto albo

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Karmelowe placuszki czekoladowe z kawałkami bananów 213

wlewamy mleko z płynną czekoladą. Wszystko dokładnie mieszamy (ja używam zwykłej łyżki). Pół banana tniemy na cienkie plasterki, które dzielimy na 4 części (kosteczki). Tak przygotowanego banana dokładamy do naszego ciasta na placuszki i lekko mieszamy całość. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju kładziemy po łyżce masy, tworząc w ten sposób placuszki. Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor

Słodkie okruszki
TORT URODZINOWY MINIONEK 227

ciasto: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody  szczypta soli 3/4 szklanki kefiru 50 g kakao 2 duże jajka 120 g masła 250 g cukru brązowego cukier waniliowy * składniki w temperaturze pokojowej krem : 400 g mascarpone 330 ml śmietanki 36 % 1/2 szklanki cukru pudru 2 banany masa maślana: 100 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki soku(...)możemy zająć się kremem. W mikserze umieszczamy mascarpone i bitą śmietanę, ubijamy. Pod koniec dodajemy cukier puder, porcjami. Kiedy całość jest sztywna, wyłączamy mikser. Na ostudzone ciasto, wykładamy pokrojone w plastry, kawałki banana. Następnie wykładamy masę mascarpone i wygładzamy do jednego poziomu, przykrywamy drugim blatem ciasta. Wstawiamy do lodówki. Teraz przygotowujemy masę maślaną. Masło i cukier  ucieramy na puszystą

KuchcikoweLove
Banany w cieście kokosowym 131

Banany  to znane i sycące owoce, bogate w witaminy i chętnie stosowane w różnych dietach. Smażone w cieście kokosowym, smakują doskonale jako gorący deser , można je również podać na słodką kolację . składniki na 4 porcje 3 świeże banany 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1,5 łyżki mąki 2 łyżki cukru(...)łyżka cynamonu 2 jajka klarowane masło do smażenia przepis Banany obieramy ze skórki , odcinamy obie końcówki bananów . Następnie przekrawamy je wzdłuż na  połówki . Każdą część banana oprószamy cynamonem i obtaczamy w cieście z wiórków kokosowych , mąki , cukru  i jajek . Smażymy około 5 minut na rozgrzanym maśle . Podajemy na gorąco

Smakowite Dania
truskawkowe chia ciasto- mrożone 211

wołanie burczącego brzucha- wypełnia go wieloma wartościami odżywczymi, które ukrywa w sobie owe ciasto. Nic innego tylko się zajadać, grzechem jest go nie spróbować. SKŁADNIKI: SPÓD: 1/2 szklanki migdałów 3/4 szklanki łuskanego słonecznika 3/4 szklanki żurawiny MASA: 150g truskawek 6 łyżek nasion chia banan łyżka ksylitolu (opcjonalnie) WYKONANIE: Migdały, słonecznik i żurawinę zalewamy wodą i odstawiamy(...)blendujemy. Masa powinna być zbita. Przekładamy ją do aluminiowej formy.  Truskawki miksujemy razem z bananem i ksylitolem. Do zmiksowanych składników dodajemy nasiona chia i całość energicznie mieszamy. Musimy uważać, żeby nie powstały nam grudki. Masę przelewamy do aluminiowej formy jako kolejną warstwę. Ciasto odkładamy do zamrażarki na kilka godzin

healthy dreams
Żytnia tarta mleczno-owocowa 233

Mąkę przesiewamy, dodajemy zimnego masła pokrojonego na kawałki i resztę składników, szybko zagniatamy, tworzymy kulę i odkładamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie formę do tarty wylepiamy ciastem równomiernie po bokach jak i na dnie. Nakłuwamy widelcem. (Jeżeli macie możliwość przykryjcie spód papierem do pieczenia i wysypcie groch, fasolę, bądź obciążniki, jeśli nie - trudno, i tak wyjdzie pyszne(...)minut w 180 stopniach. W tym czasie przygotowujemy wypełnienie. Składniki na wypełnienie: - 500g mleka skondensowanego niesłodzonego light (kartonik) - 1 papaja (bądź mniejsze mango) - 1 nektarynka (lub brzoskwinia) - 1 banan - 2 jajka - 3 płaskie łyżki mąki/skrobi ziemniaczanej *opcjonalnie: banan i roztopiona biała czekolada do dekoracji Papaję kroimy wzdłuż, usuwamy ziarenka, obieramy i kroimy w kostkę (lub wydrążamy miąższ za pomocą

Be Fit Be Strong