Kochani dziś propozycja na pyszne śniadanie dla dwojga... Naleśniki z mąki bezglutenowej z nadzieniem z twarożku z dodatkiem wiórek kokosowych z bananem i orzeźwiającym musem z kiwi... Składnik na ciasto:(5 grubszych naleśników) 1, 1/2 szklanki maki ryżowej 1/2 szklanki maki kukurydzianej cukier waniliowy 1 jajko 1 szklanka mleka Składniki na farsz: pół kostki twarogu półtłustego 2 łyżki jogurtu(...)naturalnego 2 łyżki wiórek kokosowych 2 banany 2 kiwi 2 płaskie łyżki cukru pudru Składnik na ciasto naleśnikowe miksujemy razem, gdy będzie za rzadkie dodajemy więcej mąki.... Smażymy naleśniki.. Do blendera wkładamy ser, jogurt oraz wiórki kokosowe. miksujemy na gładką masę Banany kroimy w plasterki...Kiwi miksujemy na mus w blenderze... var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount
NaKońcuJęzykaInaczej brownie jaglane bez pieczenia o zachwycającym smaku! Ostatnio pokochałam wszelkie desery i ciasta z wykorzystaniem kaszy jaglanej. Tym razem padło na moje ulubione połączenie bananów z masłem orzechowym, a do tego jeszcze mnóstwo mojego kolejnego składnika, czyli kokos! Ciasto wyszło MEGA SMACZNE i żeby nie jego kaloryczność w większym kawałku, zjadłabym całe naraz sama! Każdy mój degustator był zachwycony(...)Ciasto jest bardzo sycące i jednym kawałkiem spokojnie zaspokoicie chęć na słodkie ;) Wartości odżywcze 1 kawałka (12) 240 kcal B 8 g W 20 g T 17 g Składniki: 200 g kaszy jaglanej 2,5 szklanki mleka (ja dałam roślinne migdałowe) 150 g mąki kokosowej lub wiórków kokosowych 200 g masła orzechowego (polecam z kawałkami orzechów) 3 dojrzałe banany
zdrowo i aktywnieInaczej brownie jaglane bez pieczenia o zachwycającym smaku! Ostatnio pokochałam wszelkie desery i ciasta z wykorzystaniem kaszy jaglanej. Tym razem padło na moje ulubione połączenie bananów z masłem orzechowym, a do tego jeszcze mnóstwo mojego kolejnego składnika, czyli kokos! Ciasto wyszło MEGA SMACZNE i żeby nie jego kaloryczność w większym kawałku, zjadłabym całe naraz sama! Każdy mój degustator był zachwycony(...)Ciasto jest bardzo sycące i jednym kawałkiem spokojnie zaspokoicie chęć na słodkie ;) Wartości odżywcze 1 kawałka (12) 240 kcal B 8 g W 20 g T 17 g Składniki: 200 g kaszy jaglanej 2,5 szklanki mleka (ja dałam roślinne migdałowe) 150 g mąki kokosowej lub wiórków kokosowych 200 g masła orzechowego (polecam z kawałkami orzechów) 3 dojrzałe banany
Zdrowie i pysznie na talerzuPrzepyszne i zdrowe mauffiny z mąką sezamową i mąką quinoa. Robiąc więcej ciasta uzyskacie ciasto. 2 jaja 1 dojrzały banan zmiksowany 3/4 szklanki mąki quinoa 1/3 szklanki mąki sezamowej 2 łyżki cukru kokosowego lub wcale jeśli banan jest bardzo dojrzały 2 łyżeczki aromatu waniliowego groszki z gorzkiej czekolady lub posiekane 3-4 kostki gorzkiej czekolady liofilizowane maliny 1 płaska łyżeczka(...)sody Jaja ubijamy z cukrem kokosowym lub ksylitolem (miodem), dodajemy ekstrakt i zmiksowanego banana, następnie dodajemy przesiane mąki i płaską łyżeczkę sody. Do wymieszanego ciasta wsypujemy czekoladowe groszki i maliny. Mieszamy delikatnie. Wkładamy do foremek na muffiny i pieczemy 25 minut w 180 stopniach C. Wierzch dekorujemy masłem orzechowym lub kremem migdałowym
AZgotuj!owocu, chciałam by ciasto było obłędne. A co robi większe wrażenie niż tort? ;) Choć to raczej mini torcik, bo ciasto nie wyrosło bardzo wysokie, uważam, że 1 warstwa kremu w zupełności wystarczy. Placek jest aromatyczny, z piernikową nutą i dodatkiem banana, co zapewnia mu jeszcze większą wilgotność i naturalną słodycz (można ograniczyć dodatek cukru). Krem jest delikatny, subtelny w smaku(...)pół łyżeczki kardamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Dynię obieramy i ścieramy na małych oczkach, dodajemy do niej rozgniecionego banana. Tortownicę o średnicy ok. 25 cm, lub mniejszej (ciasto będzie wyższe), wykładamy papierem do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik do 170ºC. Do dużej miski wbijamy jajka i dodajemy cukier. Ubijamy całość na jasną i puszystą masę
Cooking Monsterwyważone pod względem słodyczy, wilgotne, a z dnia na dzień będzie jeszcze lepsze, o ile oczywiście nie zjecie w ciągu jednego posiedzenia. Aha, na upartego możecie banana pominąć, bo dżem wystarczająco sklei ciasto, ale ja dodałam go też ze względu na słodycz, bo dzięki temu ograniczyłam dodatek czystego cukru do minimum. Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: około(...)Przygotowanie: W kąpieli wodnej roztop czekoladę i olej kokosowy. Lekko przestudź. Do dużej miski przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj dżem, zblendowanego banana i czekoladę. Dużą łyżką, najlepiej szpatułą wymieszaj do połączenia się składników. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 50 minut w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika. Smacznego! Artykuł Czekoladowe
greenscarfciasto na racuchy przykrywamy ściereczką i odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. Do drugiej miski przekładamy białka i ubijamy je na sztywną pianę. Obrane ze skórki banany kroimy na 5-6 części. Wyrośnięte ciasto łączymy z ubitą pianą z białek delikatnie mieszając, dodajemy pokrojone banany i wszystko razem mieszamy. Na patelni z rozgrzanym tłuszczem smażymy niewielkie racuchy z obu stron
Smakowite DaniaSernik z bananami i kokosową pianką w kruchym cieście, czyli jeszcze jedna fantazja na temat sernika, który jak wiadomo może mieć wiele smaków. Ciasto: 3 szklanki mąki 250 g margaryny 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowo-bananowa: 1 kg twarogu sernikowego (z wiaderka) 300 g cukru pudru 7 jajek 4 dojrzałe banany(...)Dodać mąkę ziemniaczaną, budyń, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy, a następnie ser. Ucierać do uzyskania gładkiej masy. Banany zgnieść widelcem i dodać do masy serowej, Ponownie zmiksować. Na końcu dodać pianę z białek. Lekko wymieszać. Gotową masę wylać na ciasto. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, piec około 40 minut.W tym czasie ubić białka z cukrem na sztywno
Praktyczna plsłodzików w postaci cukru, miodu, czy syropu klonowego. Opcjonalnie udekorowane pysznym lukrem z marakui i cukru pudru. Pokrojone w grube plastry ciasto będzie idealne do filiżanki kawy czy zabrania do pracy. Jest świetnym sposobem na wykorzystanie bardzo dojrzałych bananów (z poczerniałą skórką). Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe, tuż po upieczeniu, ale trzymane pod przykryciem, będzie dobre przez kilka kolejnych(...)Formę keksową o wymiarach 27x9 cm. (w mniejszej formie, ciasto będzie piekło się dłużej, w większej - krócej) smarujemy masłem i oprószamy mąką. W rondelku, na małym ogniu, rozpuszczamy pokrojone w kostkę masło. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. W miseczce mieszamy jogurt z sodą. Czekoladę kroimy w małą kostkę. Banany blendujemy z jajkami (można ugnieść widelcem). Cały czas blendując/mieszaj
cool and mintybidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Dla mnie ciasta mogą, choć nie muszą być przesadnie słodkie. Odmiennego zdania jest mój Małżonek, który choć za słodkościami nie przepada, takim ciastem z kajmakiem nie pogardzi. I wcale nie musi być na biszkopcie, możecie zamiast niego ułożyć herbatniki :) Składniki na formę(...)Krem śmietankowy: 400g śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 100ml wody Dodatkowo: 1 duże opakowanie herbatników maślanych (ok 400g) Pozostała masa kajmakowa 4 banany Kakao do oprószenia ciasta Poncz: 120ml wody 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru Sposób przygotowania Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli. Do ubitej piany stopniowo dodajemy
Kuchnia w czekoladziePo męczącym dniu zrobienie tarty odłożyliśmy sobie na piątek. Zamiast niej do kawy były banany w czekoladzie , a właściwie jeden banan, bo deser jest dosyć sycący
niecodziennikparyindukcji smażę na 5-6), wyłożyć połowę ciasta i wyrównać formując mały placek, smażyć pod pokrywką z dziurką przez około 3 minuty. Następnie wyłożyć krążki banana i posypać czekoladą, wyłożyć resztę ciasta i wyrównać. Smażyć pod pokrywką z dziurką aż wierzch delikatnie się zetnie. Ostrożnie odwrócić placek na drugą stronę i smażyć przez kolejne 2-3 minuty. Podawać z ulubionym
Smaki Arminezrobić z dojrzałymi bananami!. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 125 ml oleju rzepakowego 3 dojrzałe banany 2 jajka 250 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 3 łyżki cukru 100 gram białej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: czekoladę rozdrabniamy przy pomocy noża lub blendera na mniejsze kawałki, do miski przekładamy obrane banany i rozgniatamy(...)cukier, sodę, proszek do pieczenia, mieszamy suche składniki, do mąki przelewamy masę bananową i dokładnie mieszamy przy pomocy drewnianej łyżki aż wszystkie składniki ładnie się połączą i powstanie jednolite ciasto, gotowe ciasto nakładamy do foremek wyłożonych papilotkami sylikonowymi lub papierowymi, ( u mnie wyszło 15 babeczek z tej proporcji) po wierzchu oprószamy rozdrobnioną czekoladą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Blog kulinarny S9.PLBardzo bardzo słodkie ciasto a w zasadzie deser bo nic nie pieczemy , przepyszne , wystarczy kawałeczek aby zaspokoić chęć na słodkie :) Składniki : Spód - 400 g herbatników maślanych - 200 g masła ( min 82% ) Masa - 750 ml śmietany 30 % - 4 sztuki śmietan-fix - 150 g cukru pudru (można więcej wg smaku ) dodatkowo - 4 dojrzałe banany - puszka masy kajmakowej - kilka
Wypieki ReneBanany, orzechy i czekolada to połączenie idealne. To ciasto bardzo często gości na moim stole i powiem nieskromnie, że jeszcze się nie zdarzyło, żeby komuś nie smakowało. Do tego robi się je bardzo szybko i jest nieskomplikowane. Pewnie moi znajomi jak zobaczą przepis na to ciasto, to zdziwią się, że dopiero teraz je zamieszczam na blogu :-) No cóż lepiej późno(...)Dodatkowo: polewa czekoladowa Wykonanie: Cukier, masło i jajka miksujemy, następnie dodajemy rozgniecione banany i znowu miksujemy do połączenia się składników. Do masy dodajemy resztę składników czyli mąkę, sodę, cukier waniliowy i sól. Miksujemy do połączenia składników - najlepiej jak najkrócej Do masy dodajemy pokrojone bakalie i mieszamy. Ciasto wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką
IMPRESJA SMAKU