ciasto orzechowe - 7759 przepisów (strona:71/518)

Orzechowy sernik gotowany 198

Sernik bez pieczenia! Na spodzie herbatnikowo-orzechowym, z orzechową masą sernikową z prawdziwego sera twarogowego oraz masłem orzechowym i orzeszkami ziemnymi na wierzchu. Dosłownie petarda! 

Kuchnia MagdaLeny
Orzechowy sernik gotowany 198

Sernik bez pieczenia! Na spodzie herbatnikowo-orzechowym, z orzechową masą sernikową z prawdziwego sera twarogowego oraz masłem orzechowym i orzeszkami ziemnymi na wierzchu. Dosłownie petarda! 

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto z gruszkami i masłem orzechowym 161

początek jesieni zapraszam Was na pyszne ciasto z gruszkami i masłem orzechowym, z dodatkiem korzennych przypraw. Jego przygotowanie jest bardzo proste, należy tylko pamiętać, że składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Do ciasta wybrałam małe gruszki, jest ich 12 sztuk, mamy wtedy pewność, że ładnie się nam upieką. Parę słów o maśle orzechowym Aż 67% Polaków uznaje masło orzechowe za tuczące(...)swojej ofercie ponad 200 produktów, między innymi, mnóstwo suszonych owoców, produktów zbożowych, kasz, nasion i ciasteczek. Cały asortyment, który ma w sprzedaży  Sante znajdziecie  tutaj . Ciasto z gruszkami i masłem orzechowym Czas przygotowania: 90 minut Proporcje na formę o wymiarach 25 x 25 cm Składniki: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka

Kulinarne przygody Gatity
ORZECHOWIEC NA MIODOWYM CIEŚCIE 1364

Tradycyjne ciasto na Boże Narodzenie, jedno z moich ulubionych.     SKŁADNIKI Krokant orzechowy: 30 dag orzechów włoskich, 10 dag masła, 2 łyżki miodu, ½ szkl. cukru Ciasto miodowe: 4 szkl. mąki, 1 kostka masła, 1 szkl. cukru, 2 łyżeczki sody, 3 łyżki miodu, 2 jajka Krem gotowany: 2 szkl. mleka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej, 3 cukry(...)ogniu ok. 10 min, nie gotować. Ciasto miodowe: Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 3 części. Ciasto wyłożyć do 3 foremek o wymiarach 38x22 cm. Na jedno ciasto wykładamy krokant orzechowy, pieczemy 20 min w 180 stopniach. Ciasta bez orzechów pieczemy 15 min, studzimy, po wystudzeniu nasączamy herbatą. Krem gotowany: W ½ szkl. rozrabiamy mąki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem

słodki bratek
Miodownik piernikowy z kremem i powidłami 1055

wiem wiem, to taki trening na cierpliwość ;) ). Same placki można przechowywać w chłodnym miejscu przez kilka dni, po przełożeniu ciasto trzymamy w lodówce. Dla mnie najsmaczniejszy w tym cieście jest chrupiący orzechowy wierzch :) Zachęcam do wypróbowania . Do świąt co praw da jeszcze trochę czasu, ale może warto już teraz sprawdzić czy trafia w Wasze gu sta :) Składniki na b laty(...)formę o podanych wymiarach lub jeżeli nie macie możliwości pieczenia w swoim piekarniku kilku blach na raz - można z powodzeniem piec blaty jeden po drugim. Na trzecią część ciasta wylać polewę orzechową : Masło, miód i cukier rozpuścić w rondelku. Dodać orzechy i chwilę wszystko razem smażyć. Gorącą polewę wyłożyć na ciasto, wyrównać. Piec odrobinę dłużej niż pozostałe blaty - około

Opowieści z piekarnika
Karpatka kakaowa z budyniem orzechowym a'la snickers (bez glutenu, laktozy, cukru białego) 539

Karpatka a'la SNICKERS! Pomysł na ten przepis narodził się już dawno ale dopiero teraz miałyśmy okazję go sfinalizować. Kakaowa karpatka plus orzechowy budyń oraz orzeszki w czekoladzie to idealne połączenie dla łasuchów, którzy uwielbiają ciasta na wypasie również pod względem wizualnym. A Wy na taką wersję jesteście chętni? 😊        Składniki (23x24 cm): Ciasto parzone (na jeden(...)pieczenia i łyżką nie wygładzać powierzchni. Wręcz przeciwnie można nadać karpatkowe fale. 6. Piec w 200’C ok 30-40 minut.   Należy upiec dwa takie blaty ciasta. BUDYŃ ORZECHOWY 7. Ksylitol i mleko kokosowe zagrzać w garnku. 8. Wodę, budyń i skrobię wymieszać. 9. Do gotującego się mleka dodać mieszankę z budyniem i mieszać energicznie do powstania gęstego budyniu

Candy Pandas
Wegańskie ciasto z ciecierzycy! 126

Wegańskie proteinowe ciasto z ciecierzycy z figą i sosem orzechowym WEGAŃSKIE CIASTO Z CIECIERZYCY /przepis własny/ Składniki na ciasto; 150 g ugotowanej ciecierzycy 40 g mąki owsianej razowej (lub pszennej) 10 g proteinowej mieszanki z superfoods  (Raab Vitalfood) szczypta soli 3-4 łyżki jogurtu sojowego łyżka  Alternasweet (Raab Vitalfood) jajko wegańskie: 10 g lnu złocistego(...)wrzącą wodą i mieszać do czasu, aż powstanie żelowa konsystencja. Odstawić na 15 minut. Dodać "wegańskie jajko" do ciasta i ponownie zmiksować.  Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 20 minut. Podawać od razu z sosem z masła orzechowego. Smacznego

Poranek na słodko
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 337

pizzę czy pyszny chlebek naan - dobrze mieć je pod ręką lody Najlepiej te prawdziwe ze śmietanki, bogate w wapń, idealne jako samodzielna przekąska i dodatek do zapiekanych owoców czy ciasta z ich dodatkiem, poza tym podczas jedzenia organizm musi ocieplić ścianki żołądka, by je strawić, więc nie jest to taki morderczy deser, na jaki wygląda mrożona włoszczyzna Dobrze mieć świeżą(...)owocami, gdy była ze mną w ciąży i chyba wraz z jej mlekiem wyssałam miłość do nich, zawsze mam je pod ręką, gdyż są idealnym dodatkiem do masła orzechowego, placków, ciast i innych deserów masło orzechowe Świetny dodatek do sosów, deserów, kanapek czy naleśników dżem/marmolada Najlepiej, by były domowej roboty, a jeśli nie macie ręki do przetworów, to warto

Cooking Monster
Miodownik z orzechami 142

ciasto. Ciasto podzielić na trzy części. Blachę wysmarować tłuszczem o wymiarach  (20-x30 ) wyłożyć papierem. Każdą część ciasta wyłożyć na 3 identyczne blachy na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stop.  Piec każdą blachę z ciastem przez ok. 15 minut. Ja piekę do zrumienienia ciasta. Krem budyniowy: Szklankę mleka odlać, dodać(...)gotujące się mleko wlać rozmieszany proszek budyniowy, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu. Przełożenie ciasta: 1. ciasto 2. gorący budyń 3. ciasto 4. masa krówkowa 5. ciasto z polewą orzechową (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook

Kuchnia Danusi
Przekładaniec świąteczny 169

Pyszne ciasto przełożone masą jabłkową z plackiem makowym, kokosowym, kakaowym i orzechowym. Nie ma przy nim zbyt dużo pracy niż się wydaje, a w dodatku ładnie się prezentuje.   Składniki: Ciasto: 400 gram mąki pszennej 250 gram cukru pudru 400 gram margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 8 jajek 100 gram suchego maku 100 gram wiórków kokosowych 2 duże łyżki(...)galaretki, mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do ostudzenia, ostudzoną masę dzielimy na trzy części. Przekładamy ciasto: placek makowy, masa jabłkowa, placek kokosowy, masa jabłkowa, placek kakaowy, masa jabłkowa, placek orzechowy. Wierzch ciasta polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Bajeczna Kuchnia
Śmietankowa babka czekoladowa z orzechową wkładką – niesamowicie wilgotna 99

wysypujemy lekko mąką. Przekładamy połowę masy do formy (najlepiej nakładać łyżką). Na środek wykładamy wkładkę orzechową – tak, aby nie dotykała ścianek naczynia ani komina. Przekładamy pozostałe ciasto – masa orzechowa musi być przykryta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°C (lub 160°C z termoobiegiem) i pieczemy ok. 50-55 minut (w węższych lub silikonowych formach może się piec(...)minut). Po tym czasie zostawiamy na 10 minut ciasto w wyłączonym piekarniku, a następnie lekko uchylamy i pozostawiamy kolejne 10 minut. Potem wyjmujemy ciasto i wykładamy je z formy. Warto polać je polewą czekoladową: śmietankę podgrzewamy (nie może się zagotować), czekoladę drobno siekamy – zalewamy gorącą kremówką, dodajemy miód – czekamy przez pół minuty i mieszamy do połączenia.   Wpis

Poezja smaku
Wianek drożdżowy z masą orzechową 140

Przepyszne ciasto. Drożdżowe ciasto puszyste a masa orzechowa przepyszna. Całość pięknie ze sobą pasuje. Wykonanie ciasta drożdżowego – drożdże pokruszyć do wysokiego naczynia. Dodać szczyptę soli, łyżkę mąki, trochę letniego mleka, łyżeczkę cukru. Wymieszać wszystko, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do dużej miski dodać mąkę, cukier, wyrośnięte drożdże, ciepłe mleko i roztopione masło. Wyrobić ciasto, ugniatając dłońmi(...)obsypany lekko mąką. Uformować ciasto na kształt prostokąta. Można rozwałkować, ale u mnie ciasto było tak elastyczne, że rękoma uformowałam bez problemu. Pociąć ciasto na trzy równej szerokości kawałki. Na środku każdego kawałka położyć farsz orzechowy. Wszystkie trzy kawałki zawinąć formując ruloniki. Delikatnie podsypywać mąką. Zapleść ruloniki ciasta jak warkocz. Zawinąć warkocz tworząc koło, zlepić końcówki ze sobą. Posmarować

Kuchnia Pokoleń
Ciasto snickers - przepis 124

Snickers to niemalże idealne połączenie ciemnego biszkoptu, bezy orzechowej oraz dwóch kremów budyniowych. Ciasto wcale nie takie trudne w wykonaniu, chociaż troszkę pracochłonne.  Przepis na ciasto - Snickers Składniki na ciasto - Snickers Biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 2 łyżki octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza orzechowa: 25 dag orzechów 5 białek 1 szklanka(...)mieszamy z kakao oraz rodzynkami. Drugą mieszamy z wcześniej pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami.  Biszkopt przekrawamy w połowie. Ciasto układamy następująco: biszkopt - masa budyniowa z rodzynkami - beza orzechowa - masa budyniowa z brzoskwiniami. Ciasto polałam polewą czekoladową oraz posypałam kokosem. Ciasto to zagości w tym roku na moim świątecznym stole. A Wy co przygotowujecie na święta

Pani domowa
Mazurek orzechowo-kajmakowy 134

wielbicieli orzechowych wypieków. Ciasto jest bardzo słodkie dzięki masie kajmakowej i polewie czekoladowej. Przepis, z małymi modyfikacjami pochodzi z "Małej cukierenki". Ciasto: masło w temp pokojowej 1 szkl cukru pudru 5 jajek 2 łyżki cukru waniliowego 200g zmielonych orzechów (ja miałam włoskie i laskowe) 250g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szkl mleka Polewa czekoladowa: 150ml śmietanki

Smakołyki Asi
Ferrero Rocher – ciasto bez pieczenia! 1884

Ferrero Rocher – ciasto bez pieczenia! Trzy warstwowe, orzechowo-czekoladowe ciasto na herbatnikach, w smaku bardzo przypominające znane pralinki Ferrero Rocher. A w dodatku nie wymagające pieczenia i wybornie smaczne oraz efektownie wyglądające. Polecam! Składniki: Herbatniki kakaowe około 55 sztuk 1 puszka czekoladowej masy kajmakowej 250 g serka mascarpone 400 ml śmietanki kremówki 30% 100g orzechów laskowych 2 wafelki(...)dokładnie mieszamy do połączenia składników *** *** Na dnie formy układamy warstwę herbatników *** *** Na ciasteczka wykładamy krem orzechowy *** *** Na kremie układamy kolejną warstwę herbatników. Masę kajmakową mieszamy z pozostałymi orzechami i rozsmarowujemy na ciasteczkach *** *** Układamy ostatnią warstwę herbatników a na wierzchu rozsmarowujemy białą masę z mascarpone. Ciasto możemy przyozdobić startą czekoladą lub kakao *** *** Ciasto wkładamy na całą noc do lodówki, aby herbatniki

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania