ciasto na pizze - 9852 przepisów (strona:156/657)

Meatza, czyli keto pizza na mięsnym spodzie (Paleo, LowCarb) 42

meatza, czyli keto pizza na mięsnym spodzie. Jest to mięsny obiad w iście śródziemnomorskim stylu. Smaczny, sycący i super szybki w przygotowaniu. W dodatku ze składników, które najprawdopodobniej masz w lodówce! :D Artykuł Meatza, czyli keto pizza na mięsnym spodzie (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta Keto, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie

Modern Cave Girl
Suszenie ziół – oregano 37

przypadku jest nie tylko ekonomiczne ale i ekologiczne. Podobnie postępuję z innymi ziołami, które stosuję jako przyprawy. Jak wykorzystać oregano? Oregano to znana i bardzo popularna przyprawa używana do pizzy, sosów i zup . Pachnie bardzo intensywnie. Wiele sob uważa, że suszone oregano smakuje lepiej niż świeże. Osobiście używam świeże oregano latem. Często nim posypuję pizzę lub dodaję je do sosu

codojedzenia
Pizza z kalafiora z serem scamorza 72

Dietetyczne wydanie pizzy na warzywnym spodzie z kalafiora. Czas wykonania około 1h.… Czytaj dalej Pizza z kalafiora z serem scamorza

Pij soki wyciskane
Tortilla a'la pizza 47

Pyszne, pożywne, rewelacyjne danie dziś serwuje szef kuchni. Takie pizze z tortilli robi się szybko i naprawdę smakują wybornie, polecam do wypróbowania. Tortilla a'la pizza. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pizza z kozim serem, buraczkami i rukolą 59

Ależ była pyszna ta pizza. Takie nieoczywiste połączenie ale dało takiego kopa smakowego. Polecam wypróbować, posmakuje na pewno. Pizza z burakami i serem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pizza z jarmużem i chorizo 58

Idealna pizza z ulubionymi dodatkami. Pomysł Przemka, wykonanie również ale i ja z chęcią taką robię. Popróbujcie z dodatkiem jarmużu a przepadniecie. Podpieczony jarmuż smakuje wybornie. Pizza z jarmużem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Focaccia 54

Focaccia to biała pizza, prosta, bez wielu dodatków. Świetnie pasuje jako dodatek do dań mięsnych lub warzywnych. Artykuł Focaccia pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Sos pomidorowy 59

pieprzu. To czy sos jest bardziej płynny czy gęsty zależy od tego jak długo go gotujemy i jakich pomidorów użyjemy do jego przygotowania. Jeśli sosu pomidorowego chcemy użyć do pizzy to powinien być on odrobinę gęstszy od sosu, z którym podać chcemy na przykład kopytka. Jeśli jeszcze nie robiliście sosu pomidorowego a macie pod ręką kilka zbędnych sztuk pomidorów, koniecznie(...)dobrze je jedynie umyłam i osuszyłam papierowym ręcznikiem przed ich pokrojeniem. Ten sos pomidorowy podawać można na świeżo jako dodatek do gołąbków, klusków, mięs lub użyć jako sosu do pizzy. Można go również wlać do butelek lub słoików i pasteryzować. W okresie jesiennym lub zimowym będzie jak znalazł. Lubisz dania z pomidorów? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Salsę

MeCooks
PIZZERINKI Z MIĘSEM Z ROSOŁU 57

przekąska , doskonale smakują na ciepło jak i na zimno, więc można je zapakować w pudełko i zabrać ze sobą na spacer, plażę, piknik czy do pracy. Pyszne, puszyste mini pizze , które znikają w mgnieniu oka :) Pizzerinki z mięsem z rosołu - składniki na około 15 pizzerinek: * 360 g mąki pszennej na pizzę (użyłam mąki pszennej wiejskiej typ 580  Młyny

Zrób to smacznie
Chleb z Ticino, pszenny chleb do odrywania, Ticino Bread 53

dzielenia się przy wspólnym stole. Chleb możemy upiec na zaczynie lievito, na bidze lub samych drożdżach. Ważne jest użycie mocnej mąki (np. Manitoby), u mnie w przepisie mąka do pizzy typ 00. Chleb Ticino – składniki na dwa chleby Składniki BIGA 5 g świeżych drożdży 80 g mąki typ 00 40 g wody CHLEB biga 500 g mąki pszennej(...)mąka do pizzy) 5 g miodu 250 g wody 30 g oliwy 7 g soli mleko do posmarowania Wykonanie Aby przygotować bigę, trzeba wziąć 5 g świeżych drożdży, 80 g mąki i 40 g wody. Zaczyn wymieszać i zostawić do wyrośnięcia na godzinę. W misie miksera mieszamy bigę z wodą i miodem, zostawiamy na godzinę. Montujemy hak do ciasta

Tajemnice Smaku
Domowa pizza z szynką i pomidorami koktajlowymi. 120

Pizzę lubimy wszyscy, ale ta domowa jest dużo zdrowsza, dlatego dziś zapraszam na pizzę. Miłego dnia!  Składniki; 25 dag mąki pszennej 10 g świeżych drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek duża szczypta soli ok 3/4 szklanki ciepłej wody pół łyżeczki cukru   Dodatkowo; kilka plastrów szynki ( ok 5) 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 mała cebula 1 ząbek czosnku łyżeczka

Radość kipiąca uśmiechem.
Wytrawny placek twarogowy – ponad 40g białka w 1 porcji 55

Wytrawny placek twarogowy to danie, który zachwyci wszystkich miłośników pizzy. Bo tak właściwie trochę ją przypomina. W przeciwieństwie jednak do tradycyjnej pizzy mamy tutaj zupełnie inny rozkład makroskładników i zamiast przewagi węglowodanów, znajdziemy aż ponad 40g białka w jednej porcji! Taka informacja zapewne ucieszy wszystkich, którzy budują lub chcą zachować swoją masę mięśniową. Serdecznie zapraszam do prostego przepisu. Wytrawny placek

Natka Pietruszki
Chaczapuri imeretynskie z serem! 71

części, dwie części to będzie 1 chaczapurii, otrzymasz zatem dwa chaczapurii - sery i sól, połącz ze sobą w miseczce - 1 część ciasta rozwałkuj na okrągły placek, tak jak na pizzę, posmaruj połową porcji sera, drugą cześć ciasta rozwałkuj na taki sam blat, przykryj nim chaczapurii, całość teraz delikatnie rozwałkuj wałkiem - chaczapurii za pomocą łopaty do pizzy umieść w nagrzanym

SMYKWKUCHNI
Sos pomidorowy do pizzy. 52

minut. Gdy chcemy uzyskać bardziej jednorodny sos i nie wystarczy nam samo odparowanie wody z pomidorów, można w tym celu użyć blendera. Idealnie nadaje się jako dodatek do pizzy, o sos do pizzy

rozgotowana