sos pomidorowy: 1 duży pomidor (lub 2 średnie), 1 łyżeczka suszonej bazylii, 1 łyżeczka suszonego oregano, odrobina octu balsamicznego, 1 ząbek czosnku, 2 łyżeczki oliwy, sól i pieprz, Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, podgrzewając je na wolnym ogniu, aż do momentu uzyskania porządniej konsystencji. Ważne: czas przygotowania ok. 15 minut. Gdy chcemy uzyskać bardziej jednorodny sos i nie wystarczy nam samo odparowanie wody z pomidorów, można w tym celu użyć blendera. Idealnie nadaje się jako dodatek do ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...