ciasto na herbatnikach - 4518 przepisów (strona:70/302)

Sernik na herbatnikach 174

Sernik to obowiązkowe ciasto na święta. Tym razem proponuję za herbatnikach.  Można dodać bakalie i zrobić polewę, jak kto lubi.  Sernik jest wilgotny i bardzo smaczny.  Polecam :) 1 kg mielonego twarogu np. taki KLIK 6 jajek  1 szklanka cukru  15 dag miękkiego masła  1 budyń waniliowy + 2 łyżki mąki pszennej+ łyżeczka proszku

Takie tam pichcenie
Ciasto Góra Lodowa bez pieczenia + film 92

Ciasto Góra Lodowa bez pieczenia na herbatnikach, to prosty w wykonaniu smakołyk z masą budyniową, biszkoptami i polewą z mleka w proszku. Jest to efektowne i pyszne ciasto, które będzie idealną propozycją na różne okazje a co najważniejsze przygotujemy je bez użycia piekarnika.     składniki na formę 24 x 26 cm masa budyniowa 750 ml mleka 3 budynie(...)wyłożonej papierem do pieczenia układmy herbatniki, jeden obok drugiego. Na warstwę ciastek przekładamy połowę masy budyniowej i dokładnie ją rozprowadzamy. Na warstwie budyniu układmy kolejną warstwę herbatników a na nich umieszczamy pozostałą masę budyniową. Biszkopty dzielimy na połówki a następnie pionowo wciskamy w masę budyniową, zachowując około centymetrowe odstępy. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki. Do garnka przekładamy

Smakowite Dania
Cytrynowe pyszności w postaci cytrynowej babki z budyniowym kremem i cytrynowym lukrem 82

kremem. Tym sposobem po krótkim namyśle i konsultacjach rodzinnych zdecydowałam się na proste ciasto ucierane, przykryte waniliowym kremem budyniowym, a dodatkowo zamknięte warstwą zwykłych herbatników i mocno cytrynowego lukru. Wyszło całkiem udane ciasto. Po nocy w lodówce kroiłam je dokładnie po linii ciastek i poszczególne kawałki wyglądały trochę jak deserowa kanapka, łatwa do konsumpcji nawet bez talerzy. Jak przy(...)razem z sokiem cytrynowym na wolnych obrotach połączyłam z ciastem. Ostatni dodatek to skórka cytrynowa. Gotowe ciasto wyłożyłam do dużej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównałam jego powierzchnię grzbietem łyżki. Wkładam do pieczenia do już rozgrzanego piekarnika i piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy upieczone ciasto stygło, ja mogłam zająć się dokończeniem kremu. Jest bardzo prosty

I tu będę miała takie te
Warstwowiec jogurtowy 123

galaretkę wylałam na ciasto i odstawiłam je do lodówki na całą noc, żeby ciasto dobrze się schłodziło. Schłodzone ciasto wyjęłam z foremki i pokroiłam na kawałki. Ciasto można również przygotować na herbatnikach, biszkoptach lub ciastkach kruchych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia innych moich przepisów na ciasta na zimno z galaretkami, np.: serowo - wiśniowa fantazja (link do przepisu

Waniliowe Improwizacje
BEZGLUTENOWE CIASTO CZEKOLADOWE Z CIOCCOLINI 95

grona przepysznych bezglutenowych wypieków dołącza kolejne – przepyszne czekoladowe ciasto z dodatkiem obłędnych, nadziewanych ciasteczek Cioccolini marki Schär .   Cioccolini marki Schär to bezglutenowe, okrągłe herbatniki z nadzieniem kakaowym, a ciasto z ich dodatkiem smakuje fantastycznie! Jest wilgotne, a zarazem puszyste! Ciasteczka pozostają chrupkie, a po rozgryzieniu wylewa się z nich idealnie kremowe wnętrze. Czyż nie cieknie Wam ślinka

Ostra na Słodko
Karmelowe ciasto bez pieczenia 186

Rewelacyjne w smaku ciasto, które przygotujemy bez użycia piekarnika. Zapraszam! SKŁADNIKI: - 3 paczki herbatników jasnych - 3 paczki herbatników kakaowych - 1 budyń czekoladowy - 1 duża łyżka masła - 2 żółtka - 400 ml mleka - 1 puszka masy krówkowej kajmakowej - 1 kubeczek śmietanki 36% - 2 łyżki kokosu Do garnka wlewam mleko, dodaję żółtka, masło i budyń czekoladowy. Dokładnie mieszam ze sobą(...) i połowa masy budyniowej. Następie herbatniki jasne, 1/3 kajmaku, herbatniki ciemne i reszta masy budyniowej. Dalej są herbatniki jasne, pozostały kajmak, jasne herbatniki i ubita śmietana posypana kokosem. Ciasto smakuje wyśmienicie! SMACZNEGO!  * * *  Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam polubić  Wielopokoleniowo na facebook'u   - będziecie ze wszystkim na bieżąco

Wielopokoleniowo
CIASTO Z TRUSKAWKOWE Z PIANKĄ I GALARETKĄ – BEZ PIECZENIA! 305

kilkanaście minut. Biszkoptowy spód pokryty lekką truskawkową masą na kisielu i puszystą pianką wręcz rozpływa się w ustach! Świeże owoce i galaretka to kropka nad I, która sprawia, że ciasto będzie zachwycać nie tylko podniebienie, ale i oczy! Wspaniale prezentuje się na stole! Spróbujcie! Polecam! Ps. śmiało możecie zrobić też w innej wersji smakowej – z tych samych proporcji! SKŁADNIKI(...)kisiel truskawkowy – 2 op * galaretka truskawkowa – 1 op PIANKA: * śmietana 36% – 100 g * galaretka truskawkowa – 2 op DODATKOWO: * truskawki – ok. 400 g * biszkopty okrągłe – ok. 25 szt * herbatniki – ok. 20 szt * galaretka truskawkowa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Na spodzie blachy układamy obok siebie biszkopty. MASA KISIELOWA: Kisiele gotujemy w 3 szklankach wody. Do gorącego wsypujemy truskawkową galaretkę. Dodajemy masło

Ostra na Słodko
Rolada kokosowa 210

masła 200 g cukru pudru 3/4 szklanki wrzącego mleka Wiórki zalewamy wrzącym mlekiem. Masło ucieramy z cukrem pudrem dodajemy ostudzony kokos i dokładnie mieszamy. Składniki na ciasto kakaowe: 600 g herbatników 1 szklanka ciepłego mleka 120 g masła 6 łyżek kakao Herbatniki mielimy i mieszamy z kakao. Dodajemy stopione masło oraz ciepłe mleko, całość dokładnie mieszamy. Masę ciemną(...)wałka) na prostokąt o grubości ok 0,5 cm. Na wierzch wykładamy połowę masy kokosowej i rozsmarowujemy po całości.  Ciasno zawijamy roladę. Podobnie postępujemy z drugą połową ciasta. Rolady wstawiamy do lodówki ( lub nawet zamrażalki) na kilka godzin do mocnego schłodzenia. Smacznego

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto z bakaliami kremem budyniowym i masą jabłkową 408

winnych jabłek i galaretki-duet doskonały, ciasto które zachwyca nie tylko smakiem ale i wyglądem, prawdziwa kwintesencja jesieni! Idealne również na świąteczny stół. Jedne z lepszych jakie jadłam. Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki tortowej ½ szklanki mąki krupczatki 25 dag masła ½ szklanki cukru 16 g cukru waniliowego  Oetker 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Oetker(...)Lidl Dodatkowo: 100 g herbatników maślanych Sposób wykonania: CIASTO KRUCHE: Mąkę tortową mieszamy z mąką krupczatką oraz proszkiem do pieczenia i cukrami, następnie dodajemy żółtka, oraz pokrojone zimne prosto z lodówki masło, zagniatamy jednolite ciasto, okręcamy w folię spożywczą i wkładamy na 20 minut do lodówki. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie równe części i wylepiamy dwie jednakowe foremki

Wanilia i Kardamon
Ciasto MAXI KING w 15 minut-bez pieczenia+FILM 116

Cześć Kochani, dziś chcę Was zaprosić na jedno z najpyszniejszych ciast. Ciasto inspirowane batonem Kinder Maxi King. Nazywa się ono właśnie Maxi King :)  Jest niesamowicie pyszne i bardzo łatwe i szybkie do zrobienia. Bardzo gorąco zapraszam i polecam. Zapraszam na film z jego przygotowaniem SKŁADNIKI  duża blaszka ok 25x35cm -1 litr śmietany 36% -250g serka mascarpone(...)długo, by herbatniki zbyt nie namiękły) Na pierwszą warstwę herbatników wykładamy pół kremu, wyrównujemy, układamy drugą warstwę herbatników maczanych w mleku.  Na nie wykładamy masę kajmakową, i znów dajemy trzecią już warstwę herbatników maczanych w mleku. Na nie dajemy resztę kremu, wyrównujemy i dajemy czwartą warstwę herbatników maczanych w mleku. Ciasto wstawiamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wiosenny jabłecznik bez pieczenia 150

Bardzo proste, łatwe i szybkie ciasto, które swoim żywo zielonym kolorem przypomina mi, że już za niedługi czas zawita do nas wiosna! :) Na szczęście, bo już mam dosyć mrozów i szarości otaczającej nas z każdej strony. Jabłecznik bez pieczenia, który chcę Wam zaprezentować nie wymaga zdolności kulinarnych, ani poświęcenia. Dodatkowo powiem Wam, z resztą na zdjęciach widać, że będzie się(...)świetnie prezentował na stole wielkanocnym. Potrzebujemy: 300 g herbatników maślanych 6 jabłek  3 galaretki agrestowe rozpuszczone w 500 ml wrzątku 330 ml śmietanki 30%  2 łyżki cukru pudru  1 łyżeczka żelatyny + odrobina wrzątku Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku i odstawiamy do lekkiego stężenia. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce, na dużych oczkach, gniazda nasienne wyrzucamy

MamaOskarka
Ciasto balowe 3974

Miałam okazję j eść to ciasto u znajomych i na samym początku urzekło mnie pięknymi warstwami a jak spróbowałam również smakiem. Wtedy ju ż wiedziałam że musz ę je zrobić. Mimo iż wygląda na pracochłonne i trudne do zrobienia to wcale takie nie jest , robi się dosyć szybko.  Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru(...)śmietana: Zimną kremówkę ubić na sztywno. Wlewać małym strumieniem rozpuszczoną letnią żelatynę i krótko miksować. Masę kajmakową przełożyć do miski i rozmieszać by łatwiej się rozsmarowała. Warstwy ciasta: biszkopt, krem budyniowy, herbatniki, kajmak, krakersy, bita śmietana i starta czekolada

Ala piecze i gotuje
Ciasto Niebo z jabłkami i orzechami / Polish Buttercream Apple 'Heaven' Cake 87

się w lodówce:) Ciasto Niebo to tradycyjne, polskie ciasto warstwowe. Jest proste, sprawdzone i całkiem szybkie w przygotowaniu. Sprawdzi się na święta (na Boże Narodzenie i Wielkanoc)i na zebrania w większym gronie. Świetnie pasuje do kawy i herbaty. Smacznego:) Przepis na warstwowe ciasto jabłkowo-orzechowe - Ciasto Niebo: na blaszkę o wymiarach 36x25 cm: kruche ciasto: 300 g mąki(...)kremówki opcjonalnie wiórki kokosowe lub posiekane orzechy do posypania ciasta Przygotować kruche ciasto: mąkę posiekać z masłem, proszkiem i cukrem (masło powinno być w małych kawałeczkach), a następnie dodać żółtka. Wszystko połączyć i szybko zagnieść. Włożyć na minimum pół godziny do lodówki. Wyłożyć ciastem prostokątną blaszkę (36x25cm). Nakłuć spód ciasta widelcem. Piec w 200 stopniach około 15-20 minut. Masa

Lekcje w kuchni
Tarta z porzeczkami 135

Szybka tarta z masą z serka mascarpone i udekorowana owocami. W moi przypadku są to porzeczki, ale mogą to być również borówki, maliny, truskawki czy brzoskwinie

Czerwony Gupik
Ciasto 3 bit 549

wymaga pieczenia, więc każdy facet i każda kobieta sobie poradzi z jego przygotowaniem. Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej Ja ciasto przygotowywałem w foremce 25 x 25 cm  i na taką  blaszkę podaje składniki. Składniki : 300 g herbatników  petit beurre, 1 puszkę  dulce de leche  (kajmak, masa toffi(...)wymieszaną masę, energicznie mieszając. Pozostawiamy na kuchence przez minutę (do czasu aż masa zgęstnieje) cały czas mieszając.  Ciepłą masę przelewamy na nasze herbatniki i przykrywamy kolejną warstwą.  Gdy nasze ciasto ostygnie wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia ubijamy bitą śmietanę i rozsmarowujemy ją na herbatnikach. Całość posypujemy startą czekoladą. Smacznego A wszystkim kobietą

cookpl