Składniki: (Blaszka 25x35) Serek homogenizowany 800 ml Galaretki 6 sztuk różne kolory Herbatniki ok 18 sztuk Galaretki rozpuścić najlepiej na dwie tury. Najpierw przygotować trzy
Kulinarne przygodySerniczek dyniowy to świetny w smaku, lekko korzenny deser do kawy. Spód: 250 g herbatników 120 g masła Sernik: 1 kg sera na serniki z
Smakołyki AsiSkładniki robiłam w obręczy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia śr.24cm dno ・ kilka herbatników pokruszonych Masa serowa ・ 500 ml śmietanki kremówki ・ 500 g
mojej kuchniSkładniki robiłam w obręczy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia śr.24cm dno ・ kilka herbatników pokruszonych Masa serowa ・ 500 ml śmietanki kremówki ・ 500 g
w mojej kuchniKolejna propozycja na sezon truskawkowy to orzeźwiająca, miętowo-śmietankowa pianka na herbatnikach. Tym razem oczywiście z truskawkami, ale myślę, że
Praktyczna plDziś coś na słodko bez pieczenia. Pyszne serniczki na zimno na herbatnikach z dżemem truskawkowym i bitą śmietaną. Jakoś trzeba osłodzić tę paskudną pogodę. Wbrew
Ewa w kuchniSkładniki: 350 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 250 g herbatników maślanych 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szkl. płatków nestle kangus + garść
MojaQchnia.plDzisiaj prosty i szybki w przygotowaniu sernik z jogurtem i owocami na spodzie z herbatników. Bardzo kremowy, wilgotny, w stylu serników amerykańskich. Po ostygnięciu może
Mała CukierenkaSKŁADNIKI: 250 g kremowego serka typu Philadelphia lub cream fresh 2 duże paszki herbatników śniadaniowych 375 skondensowanego mleczka słodzonego 3-4 batoniki czekoladowe z nadzieniem
Sztuka gotowania w/g SamirySzybki deserek dla tych, którzy mają ochotę na małe co nieco Soczyste mango, kremowy serek i herbatniki … Kilka składników, banalnie prosty w przygotowaniu, a
Oryginalny smakpolska flaga a to jakieś tradycyjne wasze ciasto w barwach kraju? ". A to Ci dopiero przypadek (no może kolory nie w tej kolejności), wyszedł mi zatem tradycyjny obiad od początku do końca. Składniki na tortownicę o średnicy 32 cm Spód: 1/2 kostki margaryny duża paczka herbatników sernik: 700 g gęstego jogurtu naturalnego 250 ml śmietany 30% 4 łyżki(...)żelatyny mus: 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: Herbatniki kruszmy na drobne okruchy. Margarynę roztapiamy i wlewamy do pokruszonych herbatników. Mieszamy wszystko i wykładamy je na dno tortownicy. Ugniatamy masę aby stanowiła zwarty spód pod ciasto. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy po łyżce cukru pudru oraz jogurtu. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody
ciastkarnia na kruchym spodziemasą krówkową, ale przeglądając strony internetowe znalazłam na blogu Relax Time to samo ciasto tylko, że z truskawkami. W tym nowym wydaniu masę krówkową zastąpiłam musem truskawkowym. Ciasto wyszło równie pyszne, lekko orzeźwiające i też przypadło nam do gustu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 20×28 cm. Składniki: Masa budyniowa: 3 szklanki mleka(...)szklanki gorącej wody. Dodać do zmiksowanych truskawek. Wymieszać i przełożyć na herbatniki. Wstawić do lodówki, aby masa stężała. 4. Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Żelatynę rozpuścić w niedużej ilości gorącej wody i przestudzoną dodać do śmietany. Całość wyłożyć na schłodzone ciasto. 5. Gotowe ciasto posypać startą czekoladą i wstawić do lodówki na 3-4 godziny. (adsbygoogle
Danka PichciMakowiec z bezą na kruchym cieście (a właściwie półkruchym, jeśli mam być dokładna) to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego makowca. Po zrobieniu kruchego ciasta na żółtkach zazwyczaj zostają nam nadmiarowe białka – tutaj zamieniają się one w chrupiącą bezową skorupkę. Jeśli kupimy zmielony mak w torebkach, to pracy przy nim nie będzie dużo – polecam takie ułatwienie. Makowiec ładnie prezentuje się(...)Spód: W czasie gdy mak pęcznieje, zagniatamy jednolite ciasto, ze wszystkich składników na spód. Można to zrobić ręcznie lub wrzucić wszystkie składniki do malaksera i zmiksować pulsacyjnie. Kulę z ciasta owijamy folią i wkładamy na 30 minut do zamrażarki. Blachę o wymiarach 36×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto ścieramy na tarce o grubych oczkach i równomiernie
Poezja smakuherbatnikowym spodzie z masą kawowo-kukurydzianą. Całość pokrywa lekka bezowa chmurka, delikatnie tylko przypieczona, w środku zaś czeka nas bananowa niespodzianka;) Ciasto bardzo smaczne, tylko jakoś nie chciało współpracować z moim aparatem:))) Spód: 200g herbatników maślanych, łyżka cappuccino, 50g stopionego masła. Herbatniki zmielić w blenderze, dodać stopione masło i sypkie cappuccino. Masę wymieszać. Wyłożyć(...)cienkie plasterki, rozłożyć na ciasteczkowym spodzie. Na wierzchu wylać masę kukurydzianą. Beza: 2 białka, 50g cukru. Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Rozsmarować na wierzchu ciasta, łyżką tworząc "języczki". Piec około 10 minut w temp. 190st. Ostudzić. Inspiracja: Pin-up cake
Z miłości do słodkości