Uwielbiam pierogi w każdym wydaniu. Dziś, w cyklu świątecznym, zapraszam Cię na te z kapustą i grzybami Składniki : Ciasto: 4 szklanki mąki 2 łyżeczki soli 1
Oka w rosole czyli KaFka gotujeUwielbiam wigilijny barszcz, dlatego podczas planowania świątecznych przepisów musiałam wymyślić jakieś fajnie paszteciki ze śródziemnomorskim twistem. Paszteciki z ciasta filo są proste i szybkie w przygotowaniu
Chilli Czosnek i OliwaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Profiteroles to francuskie, malutkie ciastka z ciasta parzonego. Najczęściej podawane na słodko z bitą śmietaną, kremem budyniowym (crème pâtissière) lub …
My Blueberry CornerŚwięta minęły bardzo szybko. Kolejne świąteczne dni przed nami. I choć na dzień dzisiejszy odczuwam lekki „ciasto-wstręt”, lekkie ciastami przejedzenie, tak mimo tego nie wyobrażam
Made By Mom And SonWitam serdecznie Podzielę się przepisem jak zrobić uszka z grzybami do barszczu oraz na przygotowanie ciasta na uszka z grzybami . Wiem że jest dużo przepisów na
Uwaga Babcia GotujeCo roku kupowałam przyprawę korzenną do pierników, w tym roku to był przypadek. Wieczorem zabrałam się za zagniatanie ciasta na pierniki alpejskie, patrzę do szafki, a
Blondynka GotujePaszteciki doskonale smakują z barszczem czerwonym.Możemy je podać na świąteczny stół lub jako piątkowe danie obiadowe. Składniki: Ciasto: 500 gram mąki 50 gram drożdży 1
Bajeczna KuchniaGdy byłam małą dziewczynką z zaciekawieniem zaglądałam do kuchni, gdy przygotowywała go moja babcia. Myślałam, że jest to ciasto, którego nigdy nie odważę się przygotować. A
Wielki apetytMega czekoladowy piernik, przełożony śliwkowymi powidłami i oblany polewą. Rozpusta w biały dzień! Szybki piernik idealny na święta :) Ciasto jest zbite, ze względu na dużą ilość
CookYourselfŚwięta będą jak zwykle pachnące i pyszne bo sama przygotuję wszystkie potrawy. Sama też upiekę ciasta. Do wypieków potrzebne mi będą różne dodatki, takie jak aromatyczna
Smaczna PyzaDo świąt już tylko tydzień, nadszedł czas aby zacząć piec piernik i pierniczki z ciasta , które leżakowało ponad miesiąc. Jako pierwsze
RAROSSAPyszne, delikatne, bardzo sprężyste ciasto , z kapustą bardzo borowikową. Od kilku już lat pierogi z kapustą i grzybami przygotowuje u nas moja Córka. Dzisiejsze
Smaczne Zdrowedzieciństwem i świętami. Pamiętam jak mama kupiła na Święta Bożego Narodzenia chałwę w puszce i włożyła ją do lodówki. Kilka razy dziennie zaglądałam do lodówki, żeby chociaż na chwilę popatrzeć na tą puszkę, czekanie na otwarcie zawartości wydawało mi się całą wiecznością. W jednej z gazetek kulinarnych „Najlepsze ciasta” znalazłam przepis na ucierane ciasto z dodatkiem chałwy, postanowiłam
Na słodko lub wytrawniePrzepis pochodzi z Krakowa. Pierwszy raz słyszałam o takich pierogach od znajomego. Ciągle chwalił jakie są rewelacyjne. Musiałam je zrobić i są cudne. Podziękuj Rafał swojej
Kuchnia PokoleńSkładniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 żółtka 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru 4 łyżki miodu 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka przyprawy do
kgwjanczewoBardzo atrakcyjne małe " co nieco ", szczególnie dla dzieci na przyjęcia dla maluchów w sam raz, efekt wart zachodu, bo czyż nie wyglądają jak prawdziwe grzybki?! - polecamy
kgwjanczewo