ciasto kruche - 16116 przepisów (strona:510/1075)

Tarta z pieczarkami i porem. 67

Tarta z pieczarkami i porem. Ta pyszna tarta pieczarkami , jajkami, serem i porem to znakomita opcja na obiad. Miękka, maślana skórka z ciasta francuskiego sprawia, że tarta z pieczarkami i porem jest znakomitym pomysłem na obiad. Nadzienie tarty jest ekstra serowe i bardzo pyszne. Jeśli szukasz znakomitego pomysłu na szybki obiad to tarta z pieczarkami i porem będzie idealnym rozwiązaniem(...)piecz tartę przez 25 – 30 minut. Upieczoną tartę wyciągnij i podawaj. Delikatnie zmiękczony i pachnący por oraz soczyste pieczarki z jajkami i serem są pysznym wypełnieniem tej tarty . Kruche brzegi ciasta francuskiego przepysznie komponują się z nadzieniem tarty. Satysfakcjonująca tarta z pieczarkami i porem jest pełna smaku, tekstury oraz aromatu. Super łatwa do wykonania, imponująca i naprawdę smaczna tarta, którą

Zdrowy Styl Joanny
Tarta cytrynowa 86

mojprzepisna.pl | Tarta cytrynowa Tarta dla prawdziwych fanów cytryny, jest kwaśna i orzeźwiająca. Jest też delikatna jak aksamitny sernik, łatwa w wykonaniu i bezproblemowa. Zdecydowanie polecam dla

moj przepis na
Tarta cytrynowa 69

mojprzepisna.pl | Tarta cytrynowa Tarta dla prawdziwych fanów cytryny, jest kwaśna i orzeźwiająca. Jest też delikatna jak aksamitny sernik, łatwa w wykonaniu i bezproblemowa. Zdecydowanie polecam dla

moj przepis na
Tarta cytrynowa 130

mojprzepisna.pl | Tarta cytrynowa Tarta dla prawdziwych fanów cytryny, jest kwaśna i orzeźwiająca. Jest też delikatna jak aksamitny sernik, łatwa w wykonaniu i bezproblemowa. Zdecydowanie polecam dla

moj przepis na
Francuska tarta jabłeczna… 104

Piekłam tą tartę dwa razy w ciągu ubiegłego weekendu. Co prawda głównie ze względu na to, że mój piekarnik nie za bardzo chce trzymać temperaturę i

brunetkawkuchni
Tarta cytrynowa 134

mojprzepisna.pl | Tarta cytrynowa Tarta dla prawdziwych fanów cytryny, jest kwaśna i orzeźwiająca. Jest też delikatna jak aksamitny sernik, łatwa w wykonaniu i bezproblemowa. Zdecydowanie polecam dla

moj przepis na
Tarta orzechowa z gruszkami 168

Bądź do momentu zarumienienia się ciasta. Następnie odstawiamy do całkowitego ostudzenia.Przygotowanie kremu orzechowego:Do miski wrzucamy miękkie masło, dodajemy cukier puder i mieszamy, gdy masło połączy się z cukrem wbijamy jajko i dalej ubijamy.Kolejnym krokiem jest dodanie zmielonych orzechów laskowych i mąki. Po wymieszaniu krem przekładamy na ostudzony kruchy blat a następie równo go rozprowadzamy.Wierzch dekorujemy pokrojonymi na plasterki gruszkami

Słodkie Przyjemności
Drożdżowe kocie oczka 133

Jakiś czas temu podałam Wam przepis na kocie oczka z marmoladą , dzisiejsze ciasteczka na pierwszy rzut oka wyglądają podobnie, jednak mają zupełnie inne składniki. Drożdżowe kocie oczka są bardzo kruche (to zasługa krupczatki) i najlepiej smakują przełożone masą u mnie z mascarpone z nutellą (no bo kto nie lubi nutelli ). Zachęcam Was do wypróbowania obu przepisów Drożdżowe kocie oczka Składniki(...)śmietaną rozcieramy do rozpuszczenia drożdży. Odstawiamy na około 5 minut, żeby zaczęły pracować. Do mąki dodajemy żółtko, pokrojoną margarynę/masło, cukier puder i drożdże ze śmietaną. Wyrabiamy gładkie ciasto. Gotowe owijamy folią i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części, żeby łatwiej nam się z nim pracowało. Rozwałkowujemy niezbyt cienko

PatiGotuje
Quiche z grzybami. Placek z ciasta francuskiego z grzybami leśnymi. 142

zębach piasku.  Przygotowanie grzybów zajęło mi sporo czasu, dlatego do upieczenia spodu quiche użyłam gotowego ciasta francuskiego. Dla zainteresowanych dodam, że quiche (czyt. kisz), to placek z ciasta francuskiego, kruchego lub drożdżowego, wypełniony wytrawnym farszem. Składniki: 80 dkg mieszanych grzybów leśnych (prawdziwki, podgrzybki, koźlarze, kurki, maślaki) 2 średnie cebule 3 jajka eko 1 łyżka masła 1/2  łyżki oleju

Codziennik Kuchenny
Mazurek różano-kawowy / Easter shortbread with coffee and rose petal jam 186

kolejny przepis na świąteczne słodkości. Mazurek na kruchym spodzie z konfiturą różaną i grubą warstwą białej czekolady z akcentem kawowym z prażonymi migdałami. Idealne do kawy:) Jest to lekko zmodyfikowany przepis na mazurek Pani Laury Gessler. Polecam Scroll down for recipe in English Mazurek różano-kawowy (12 porcji, blaszka 40x25cm) Składniki na ciasto: 300 g mąki uniwersalnej 200 g zimnego

karmelowy
Mazurek last minute z konfiturą różaną, czekoladą i migdałami 146

łezki      Składniki na ciasto szybko zagniatamy ze sobą i formujemy w kulę, chowamy do lodówki na 40 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, przenosimy na blaszkę i wyrównujemy. Pieczemy 25 minut w 190 stopniach, studzimy. Konfiturę różaną mieszamy z sokiem z cytryny, rozsmarowujemy na kruchym spodzie. Ozdabiamy czekoladą i płatkami migdałowymi

sama złodycz
Tarta z piaNką Bezową 202

Składniki :   1,5 kubka maki krupczatki 1 kubek cukru 4 żółtka 0,5 kostki masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia    Nadzienie: 4

Luźna Kuchnia
Sernik Toffi 454

pieczenia - opcjonalnie kilka łyżek cukru pudru - szczypta soli Polewa kajmakowa: - reszta kajmaku z puszki - 50 ml śmietanki 30 % - 50 g płatków migdałowych lub posiekanych migdałów Sposób wykonania : Składniki na ciasto zagnieść szybko i włożyć do lodówki w woreczku na pół godziny . Po tym czasie wyłożyć na blaszce i rozgnieść równomiernie ,można palcami lub jak ktoś woli rozwałkować . Piekarnik rozgrzać(...)cytryny ,spróbować masę jeżeli jest za mało słodka można dodać trochę cukru pudru ,u mnie opinie były podzielone ;) Piekarnik rozgrzać do 160 stopni , masę serową wyłożyć na wystudzony upieczony kruchy spód i piec ok 70-80 minut . Studzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika . Resztę kajmaku podgrzać ze śmietanką ,wrzucić migdały,zagotować i odstawić do ostudzenia. Wylać na wystudzony sernik i Smacznego

Wypieki Rene
Wypieki z rabarbarem czas zacząć 118

Przyznam, że nie mogłam się doczekać, kiedy w końcu urośnie mój rabarbar. Urodzaj na rabarbar jeszcze nie w pełni, więc do dzisiejszego wypieku oprócz rabarbaru dodałam

codojedzenia
SZYBKIE, KRUCHE CIASTO Z DŻEMEM 95

wszyscy lubimy proste rozwiązania, a takie właśnie jest to ciasto. Przygotowałam je dosłownie w potrzebie chwili. Do rozkrojenia nadaje się praktycznie od razu po wyjęciu z piekarnika.  Ciasto jest kruche, nie za słodkie i bardzo dobre. Polecam :) Składniki: * 200 g masła * 1/4 szklanki cukru * 2,5 szklanki mąki pszennej * 2 żółtka * szczypta soli * dżem- smak dowolny (u mnie

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania