Bardzo mocno migdałowy tort, ponieważ masa jak i biszkopt są o smaku migdałowym. Jest to jeden z smaczniejszych tortów jakie zrobiłem, smak bardzo zbliżony jest do
AleTorcikPyszna babka ,bardzo puszysta i mało skomplikowana .Uda się każdemu ,bo piekę ją od zawsze .Trochę za mało kakao miałam i dolna warstwa jest mało wyraźna
Ladylaura.ukochane Rafaello często robię w w wersji z kaszy jaglanej ( PRZEPIS TUTAJ klik ), tak ostatnio naszła mnie ochota na ciasto marchewkowe, więc pomyślałam, że zrobię marchewkowe kulki mocy, które nie raz przewijały mi się w Internecie. I choć uważam, że ciasta marchewkowego nie da się niczym zastąpić, bo jest absolutnie doskonałe, tak taka zgrabna, pożywna kuleczka marchewkowa na pewno jest(...)laskowych, itp. 3 łyżki masła orzechowego 2/3 łyżeczki cynamonu 2/3 łyżeczki przyprawy korzennej opcjonalnie ulubione słodzidło: w wersji fit - erytrytol lub ksylitol, w zwykłej wersji - brązowy cukier wiórki kokosowe do obtoczenia kulek WYKONANIE: 1. Daktyle włóż do szklanki lub miseczki i zalej gorącą wodą. Pozostaw na 10 minut do napęcznienia . 2. W międzyczasie do miski malaksera włóż wszystkie pozostałe
Słodko-Słony Świat IlonyCo to jest tadka indyjska indyjskie techniki kulinarne Co to jest tadka indyjska - zapytała podczas warsztatów kulinarnych jedna z uczestniczek. Przy okazji uświadomiła mi, że kuchnia
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataMamy pyszny aczkolwiek krótki sezon jagodowy, więc trzeba się nacieszyć tymi owocami oraz zamrozić zapas na później. A gdyby tak cieszyć się jagodowym smakiem przez cały
Candy PandasLubię jeść torty, natomiast nigdy ich nie robiłam bo czuję że ich nie umiem robić, że są trudne itd Dziś postanowiłam zrobić pierwszy raz
Gotowanie PatkiZ nakomity afrodyzjak , świetne źródło kwasu foliowego dla ciężarnej , uzupełnia niedobory wapnia u kobiet karmiących piersią . W iesz co to takiego?!? Tak to szparagi
IzaGotujeostatnia – reszta warzyw i kolendra. Wszystko zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy olej dende i nasze kostki knorr. Ach i bym zapomniała - troszkę sosu tabasco, tak na smak:-)na koniec kolendrapolewamy mlekiem kokosowymi dendejescze tylko knorrKrok 4: Garnek przykrywamy i dusimy 15-20 minut. Czas zależny oczywiście od kuchenki (indukcyjna, elektryczna, gazowa). Ryba musi być ugotowana a warzywa miękkie, to jest znak(...)Proporcje? Mniej więcej na szklankę sosu 2 łyżki stołowe farinhii. Mieszamy, mieszamy, i gotujemy aż do momentu gdy to „purre” zacznie się nam odklejać od garnka, przybierze taką konsystencję ciasta z olejem lekko wypływających po bokach a w ustach już nie będziemy czuć smarku ziarenek. Gotowe przekładamy z garnka do miseczki.przelewamy sos z woka i studzimydosypujemy farinhę/garigotujemy
Smaki BrazyliiJedną z rzeczy, które sprawiają mi ogromną frajdę jest robienie ciastek z myślą o moich bliskich, a już nic mnie tak nie cieszy gdy ciastko znika
Cynamonowe szczęściedonut z cukrem – przepis na dole * beza wloska – przepis na dole * pierniczki uszatki – do posypania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ścianki słoiczka oblewamy roztopioną mleczną czekoladą, chłodzimy. Zimne mleko kokosowe miksujemy na gładko z bananem, miodem i pierniczkami, wlewamy do słoiczka ( możemy dodać kruszony lód! ). Dekorujemy bezą włoską, opalamy palnikiem, dodajemy słodkiego donuta, dokorujemy kruszonką pierniczkową i wypijamy(...)śmietany, odstawiamy w ciepłe miejsce. Żółtka i całe jajko ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i rumem. Mąkę przesiewamy i mieszamy z resztą mleka, utartymi żółtkami i wyrośniętym rozczynem, wyrabiamy ciasto do momentu aż zacznie odstawać od ręki. Wlewamy roztopione i ostudzone masło i jeszcze chwilę wyrabiamy aż dokładnie połączy się z ciastem, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
Ostra na SłodkoW Trójmieście mamy szary weekend. Jest zimno i pada… więc, mam dla Was dziś coś specjalnego! Najlepszy sernik waniliowy bez spodu z brzoskwiniami. Jestem pewna
Be Fit Be Strongrównomiernym rozkładzie działa perfekcyjnie przy pieczeniu chleba, mięsa czy ciasta. Garnek rozgrzewamy zaczynając od włożenia go do zimnego piekarnika, a następnie do już mocno rozgrzanego garnka wkładamy chlebowe ciasto lub mięso i zamykamy garnek rozgrzaną pokrywką. Na chlebie i mięsie tworzy się chrupiąca przypieczona skórka a szczelna pokrywka nie pozwala odparować wodzie – danie zostaje soczyste. W ten sam sposób(...)szlifowaniu odlewu. Sól wysypujemy, a naczynie dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Teraz je zaimpregnujemy – smarujemy naczynie warstwą oleju (rafinowany olej rzepakowy, słonecznikowy, sojowy, arachidowy, ryżowy i kokosowy). Tak naszykowane naczynie wkładamy do góry dnem na kratkę piekarnika na środkowy poziom, pod spód wkładamy blachę z piekarnika i piekarnik rozgrzewamy do 230⁰C. Wypiekamy naczynie przez
Karo in the KitchenTym przepisem rozpoczynam dział kuchni indyjskiej (będzie dodatkowo w zakładce JOGA&AJURWEDA), którą uwielbiam. Ze wszystkich kuchni świata właśnie indyjska jest mi najbliższa i najbardziej
greenscarfCzy istnieje słodycz, która nie jest grzechem? Oczywiście! Na www.mangopapaja.pl mam dla Was wiele propozycji na fit słodkości, które nie zrujnują Waszej diety czy zdrowego
Mango Papaja