Długo chodziła za mną młoda kapusta kiszona. W sumie miałam na nią taką chętkę, że nie czekałam na przerobienie jej na surówkę i wcinałam kapustę samą
Mieszam w GarnkuPrawdziwy hit! Naleśniki, ale w całkiem nowej zaskakującej wersji, bo jako... muffinki. Proste w przygotowaniu i z wykorzystaniem zdrowszych składników. Można je wzbogacić o ulubione dodatki
Healthy food explorerBardzo często piszecie do mnie wiadomości z prośbą o przygotowanie większej ilości przepisów bezglutenowych do mojego bezglutenowego działu na blogu ( tutaj ). I ja tą prośbę spełniam
Ostra na Słodkohttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Placuszki wyszły tak pyszne, że za pierwszym razem, kiedy je smażyłam - musiałam biec po następne serki
Di gotujeWczoraj, wraz ze znajomymi z roku świętowaliśmy moje urodziny. Przygotowałam przekąski, ciasteczka z drażetkami (podzielę się z Wami przepisami w najbliższym czasie), tartę z białą czekoladą
Be Fit Be Strongczasem. Domowe pączki , które robię pamiętam jeszcze z czasów kiedy sama byłam dzieckiem, bo robiła nam je moja babcia. Przepis ten z trudem uznać by za jakiś fit czy zdrowy, ale umówmy się prawie każdy z nas w tym czasie sięga choć po jednego pysznego pączusia, więc zdecydowanie lepiej by był to ten domowy. Przepis na te tradycyjne pączki(...)mleko, sól, jajka ubite z cukrami, spirytus oraz wyrośnięty zaczyn. Teraz chwilę to wyrabiamy i kiedy składniki się połączą wlewamy roztopione masło. Całość wyrabiamy przez około 15 minut aż ciasto zacznie odchodzić od dłoni. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce aż wyrośnie. Ja odstawiam to kładąc na ciepłym kaloryferze. Po około godzinie ciasto wyjmujemy z miski. Delikatnie zagniatamy
ArbuziakiKasza gryczana niepalona, woda i sól – te trzy składniki wystarczą żeby upiec nadzwyczajny i super-zdrowy chleb bezglutenowy. Jego wyjątkowość tkwi w sposobie przygotowania - moczeniu kaszy
Pyry na GazZapasy dyniowe już dawno zrobiłam, teraz dokupuje po jednej dyni i sobie próbuję, smakuję nowe przepisy. Tu przyda się domowa przyprawa do potraw z dyni, którą
Blondynka GotujeGotuj w zdrowym stylu! Dzisiaj uczta smaków i aromatów, ba! Kolorów też pod dostatkiem! Gotujemy zdrowo i pysznie, czyli tak jak lubię najbardziej. W ramach akcji
SMYKWKUCHNISernik ferrero z galaretką. U nas w domu nikt nie przejdzie obojętnie obok sernika. Uwielbiamy zarówno sernik pieczony, jak i sernik na zimno. Dziś ta druga
Słodkie okruszkiTaką złotą jesień to ja rozumiem! Wszystkie kolory liści, sucho i słonecznie. Korzystając z ostatnich promyczków słońca, zapraszam na racuszki z jabłkami. W pełni wegańskie i
Nastoletnie WypiekanieDziś chleb na zakwasie pszennym, delikatniejszy niż chleby na zakwasie żytnim ale za to jakże pyszny. Jak zrobić zakwas pszenny znajdziecie pod linkiem podświetlonym na pomarańczowo
Moje Małe CzarowaniePrzepis autorski (mój). Nie wiem ile czasu minęło jak wszystkie placuszki zniknęły, ale była to dosłownie chwilka. Wyszły rewelacyjne i od razu kusiły swoim przepysznym aromatem
Di gotujeCzy Wam też się tak wydaje, jakby dni tak szybko zlatywały? Ostatnio, będąc na uczelni czas się dłużył i dłużył, lecz teraz nie wiem, kiedy zleciał
Be Fit Be Strong