ciasto do pizzy - 4861 przepisów (strona:198/325)

ALEEE PĄCZKI kawie do towarzystwa 255

oczywiście na miejscu tworzone, od wyrobienia ciasta poczynając, a na nadziewaniu różnościami kończąc. Warto skosztować również tutejszego pączka pieczonego - mniej tłustej alternatywy typowego pączka smażonego. To co osobiście mnie wielce zaintrygowało to oferta pączków wytrawnych !- z farszem mięsnym, z kapustą i grzybami, ze szpinakiem i fetą, z farszem sycylijskim oraz o smaku pizzy. Nie spotkałam się jeszcze z taką opcją

Grunt to przepis!
zapiekanka - piętrowa pizza 274

Wysoka pożywna zapiekanka, coś a'la piętrowa pizza. Możemy wrzucić do niej ulubione dodatki. U nas najczęściej klasycznie-z szynką i oliwkami. Zjadamy na ciepło a jeśli zostanie to kroimy w trójkąty i zabieramy na piknik. Polecam również jako jedzonko do pracy- na zimno także smakuje nieźle. *foremka 25*34cm Składniki: na ciasto:  450 g mąki 270 ml letniej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szwedzkie bułeczki szafranowe lussekatter 216

wyrośnięcia na 40 minut. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokąt o boku 50 cm x 30 cm. Namocz żurawinę w wodzie. Wymieszaj składniki na nadzienie i posmaruj równomiernie placek i posyp odcedzoną z wody żurawiną. Złóż placek na pół wzdłuż dłuższego boku. Otrzymasz placek 25 cm x 30 cm. Używając radełka do pizzy, pokrój placek wzdłuż boku

codojedzenia
Szybkie drozdzowe rogaliki 202

blachę, którą wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy wedle uznania, na 3 części - wtedy rogaliki są wielkości drożdżówek z piekarni, na 4 - my tak robimy, są wtedy fajne do kawy lub na więcej, wychodzą małe rogaliczki, które są mniej puszyste ,a bardziej kruche. Każdą część wałkujemy nadając jej kształt koła. Kroimy, jak pizzę, na 8 części. Na każdy szeroki brzeg

Kuchnia od dwojga
Bezglutenowa pizza - wegetariańska, dietetyczna, najlepsza! :) 173

idealny :) A smak - lepszy od niejednej pizzy glutenowej, bardziej kruchy, rozpływający się w ustach - pycha! Farsz w pełni wegetariański, przygotowany z popularnych i łatwo dostępnych warzywek :) Gorąco polecam, na pewno Wam zasmakuje ;) SKŁADNIKI Zaczyn: 125 ml wody 1/3 kostki drożdży (tj. ok. 35 g) 1 łyżka ksylitolu 1 łyżka mąki gryczanej  (Targroch) Ciasto: 100 g skrobi kukurydzianej

Zdrowie na języku :P
Hiszpańska coca z chorizo 176

dodatkami, zbliżony do znanej zapewne wszystkim pizzy. Różnica polega na tym, że tu spód piecze się sam, a natępnie na już upieczonym układa się dowolne dodatki. U mnie dodatkami była przesmażona z cebulką kiełbaska chorizo, czerwona papryka i oliwki. Wraz ze mną wyzwania podjęły się: Mirabelka , Panna Malwinna i Zuzia Składniki: Na ciasto: 500g mąki pszennej 7g suszonych drożdży

Codzienne Gotowanie
Flammkuchen z cukinią i jagodami 215

Flammkuchen, alzacka lub  niemiecka pizza, jednak bez dodatku drożdży, zatem szybsza do przygotowania. Lekki placek idealny na lato, z cukinią i czarnymi jagodami. W letniej odsłonie nawet śmietana z wersji klasycznej została zastąpiona twarożkiem. Zaskakujące składniki ? Musisz sam ocenić, nam bardzo smakowała. Zapraszam na pyszną dietetyczną wersję Flammkuchena. Składniki na ciasto: 240 g mąki orkiszowej 630 135 g wody

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa pomidorowa z kurczakiem i makaronem 262

Twoje danie popisowe to... Leczo. I ciasta:D 8. Mięso czy słodkości? Zdecydowanie słodkości^^ 9. Twoje ostatnie kulinarne odkrycie Domowe lody kawowe:) 10. Potrawa, która Ci nie wychodzi, mimo wielu prób, jeśli jest taka Hm...chyba takiej nie ma;) 11. Potrawa, której chciał(a)byś spróbować Na pewno oryginalne włoskie spaghetti i pizza

My simple kitchen
PIZZERINKI RAZOWE Z DUSZONĄ CEBULĄ I PIECZARKAMI 178

Pizzerinki dla małego i dużego o TAK :) Robi się je szybko i smakują rewelacyjnie . Na mące razowej smakują zdrowo i lekko. Polecam.  SKŁADNIKI NA OK

Gotowanie Patki
Ladenia - grecka pizza 159

danie nazwać grecką pizzą, czy może pizzę, włoską ladenią :) Składniki: - drożdże - olej - mąka - woda - sól - pomidory - oliwki - czerwona cebula Wykonanie: Ułamujemy gdzieś tak łyżeczkę drożdży i rozrabiamy w lekko ciepłej wodzie. Dodajemy je w raz z małą ilością oleju do mąki. Dodajemy tyle wody, żeby powstało nam zbite, ale nieklejące się do rąk ciasto.  Rozciągamy ciasto na blaszce

Kryzysowa Książka Kucharska
Bezglutenowa kuchnia 158

myśl diety bezglutenowej dostarczają składników odżywczych: Pizza 300g mąki bezglutenowej uniwersalnej lub chlebowej ½ opakowania drożdży instant 200 – 220 ml wody 1 – 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli ulubione bezglutenowe dodatki oregano sos pomidorowy ser żółty Do miski należy wrzucić mąkę i wymieszać z drożdżami suszonymi i solą. Następnie dodajemy letnią wodę i wyrabiamy ciasto. Na samym już końcu dodajemy olej

Kuchcik gotuje
Indyjskie pieczywo – chlebki naan 310

alternatywę dla drożdżowego spodu od pizzy. Możliwości jest mnóstwo – wystarczy znaleźć własny ulubiony sposób na jedzenie naan.   Naan tradycyjnie wypiekany jest w opalanych drewnem piecach tandoor – ale z powodzeniem można go zrobić na patelni, na kuchence. Tekstura tego pieczywa jest dosyć specyficzna: skórka jest jasna, krucha, chrupiąca, z przypieczonymi mocno zwęglonymi fragmentami ciasta. Środek natomiast powinien być miękki, puszysty

Karo in the Kitchen
Pizza ze szpinakiem i serem mozzarella 117

doda jej wyrazistości . składniki  1 pizzę 2 szklanki mąki 1 torebka drożdży instant 1 szklanka letniej wody 2 łyżki oliwy 200 g mrożonego szpinaku opakowanie sera mozzarella 7 pomidorków koktajlowych suszona bazylia i oregano sól i pieprz przepis Mąkę mieszamy z drożdżami i szczyptą soli, mieszając wlewamy około szklankę letniej wody. Zagniatamy ciasto, dodajemy 2 łyżki oliw. Odstawiamy

Smakowite Dania
Chleb pszenny z Vermont na zakwasie Hamelman'a 202

czasie ciasto wyjąć z michy , podzielić na dwie części i formułować dwa chlebki owalne lub okrągłe.Włożyć do dobrze omączonych koszyczków do wyrastania,  łączeniem do góry, na 2 - 2,5 h  ( do czasu aż chlebki wyrosną ) W międzyczasie nagrzać piekarnik do 240 st. C. Jeżeli używamy kamienia do pizzy, ułożyć go na środkowym poziomie

Stare Gary
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 286

mężatki Placek z cukinii prawie jak pizza - slodkamama z bloga Słodziutka Mama Pomidori ripieni - pomidory faszerowane - Maria T. z bloga SycyliaSi! Zapiekanka z bakłażanem i papryką - Monika Olczak z bloga Cynamon & ChilliZapiekanka z cukinii i pomidorów a'la caprese - przepis z bloga Studentka na diecie Desery: Bocconotti - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Ciasto czekoladowe z migdałami - Martynosia z bloga

Chilli Czosnek i Oliwa
Ani wódka, ani wino nie zastąpi Ci "Bambino" 254

Dzisiejsze święto pizzy uczciliśmy deserem lodowym. Jagodowym semifreddo. Ten rodzaj deseru powstaje poprzez zamrożenie kremu o konsystencji musu. Jak dla mnie to coś pomiędzy klasycznymi lodami śmietankowymi, a sorbetem. Warto spróbować!    Jagodowe semifreddo 300 ml jogurtu naturalnego 1 Śnieżka 1,5 szklanki mrożonych jagód herbatniki z czekoladą łódeczki z ciasta francuskiego (do podania) Jagody rozmroziłam i rozdrobniłam

bastalena
Piekarnik parowy GOTIE GPP-400 BAKEandSTEAM – czy warto? 229

Dzisiaj chciałbym zaprosić Was na wpis nieco bardziej techniczny. W ostatnich tygodniach publikowałem na blogu przepisy przygotowane z użyciem piekarnika parowego GOTIE GPP-400 BAKEandSTEAM. Jeśli

Pogotujmy.pl
Chlebek pita 176

godziny (aż podwoi objętość). Ciasto podzielić na 10 równych części, uformować z nich kulki. Każdą kulkę rozpłaszczyć na placek o średnicy około 15 cm. Placki ułożyć na oprószonym mąką papierze do pieczenia lub blacie kuchennym, przykryć folią lub ściereczką. Zostawić do wyrośnięcia na około 30 - 40 minut. W piekarniku rozgrzać kamień do pizzy (ja piekłem na blasze z piekarnika) - temperatura

Przepisy na domowy ser i chleb
Podpłomyk z bobem i fasolką szparagową 232

ugotowaniu bób obrać ze skórki. Ciasto na mace/ podpłomyk robi się bardzo podobnie jak pierogowe. Mąkę połączyć z ciepłą wodą, łyżką oliwy, solą i przyprawami. Dobrze ugnieść, tak by odchodziło całkowicie od palców. Rozwałkować na placuszki o średnicy ok 20-30 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 250 stopni- najlepiej na kamieniach do pizzy.  W między czasie można przygotować

MarciochaKucharzy
TARTA ZE SZPARAGAMI I KOZIM SEREM (NA CIEŚCIE FRANCUSKIM) 187

Dlatego upiekłam różne, naprawdę pyszne dania, by sprawdzić go jak najlepiej.   Przygotowanie tarty zajęło mi w sumie jakieś 25 minut - piekarnik nagrzał się błyskawicznie, w tym czasie rozłożyłam ciasto francuskie i ułożyłam na nim składniki. Wszystko równomiernie się upiekło i po 20 minutach wyciągnęłam pyszną, gorącą i pachnącą kolację 😋 Piekarnik jest bardzo nowoczesny i ma minimalistyczny design. Wygląda(...)mnie najbardziej interesowało, to funkcje jakie posiada piekarnik Electrolux. Okazało się, że jest ich całkiem sporo: grzanie dolne  konwencjonalne/tradycyjne pieczenie grill szybkie grillowanie  nawilżanie pizza powolne gotowanie  termoobieg grillowanie turbo  rozmrażanie utrzymywanie ciepła Wyświetlacz LCD jest sterowany dotykowo, jest bardzo czytelny i intuicyjny. U możliwia elektroniczną regulację temperatury i czasu oraz wybór programów automatycznych

Słodko-Słony Świat Ilony
WYTRAWNA TARTA NA JAGLANYM SPODZIE (WEGAŃSKA, BEZGLUTENOWA) 167

czegoś extra! Tarta lub pizza (jak kto woli to danie nazywać) pięknie się prezentuje, cudownie pachnie i NAJLEPIEJ smakuje. Z niecierpliwością czekaliśmy przy piekarniku na moment, w którym danie było gotowe do degustacji (a raczej błogiego obżarstwa;-)).  Składniki na 1 dużą formę o średnicy 30 cm + 4 małe foremki o średnicy 9 cm: ciasto: 5 szklanek ugotowanej kaszy jaglanej

Jeść, by żyć w zdrowiu
Pieczone pierogi z jarmużem i fetą, Da Grasso 240

minut. PS Do ciasta dodałam również 1 żółtko – ponoć jest bardziej kruche. Nadzienie: z jarmużu usuń łodygi, resztę ugotuj i drobno posiekaj. Rozgrzej na patelni olej. Wrzuć drobno posiekane ząbki czosnku, chwilę podsmaż. Następnie dodaj jarmuż i jeszcze chwilę smaż. Dodaj pokrojoną fetę, dopraw pieprzem i   wymieszaj.   I jeszcze ciekawy pomysł na pizzę (wg Da Grasso): świeże

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania