Kolejny weekend Karmel-itce upłynął pod znakiem gotowania we wspaniałym towarzystwie.W piątek po południu odbyły się bardzo przyjemne, pełne zabawy i śmiechu warsztaty z Grzegorzem Łapanowskim
W kuchni Karmel-itkiEkspresowy, elegancki i pyszny torcik bez pieczenia. Inspirowany napojem popularnym na alpejskich szlakach narciarskich, składającym się z mocnego espresso, ciepłego likieru Bombardino i bitej śmietany. To
cool and mintymasła + odrobina do wysmarowania naczynia, 1 jajo, szczypta solimarynata: po pół łyżeczki czarnuszki, goździków, kolorowego pieprzu oraz 1 ząbek drobno posiekanego czosnku, oliwa z oliwek, świeżo zmielona sólsos czekoladowo - winny: 1 szklanka wytrawnego, czerwonego wina, 1/4 szklanki płynnego miodu, 90g gorzkiej czekolady (70% kakao), 1 drobno posiekana mała cebula, 1 ząbek czosnku pokrojony w plasterki, pół świeżej, posiekanej papryczki(...)osolonej wody z jedną łyżką masła. Sporządzenie kluseczek rozpoczynamy od ubicia ziemniaków na konsystencję puree, dodajemy do nich mąkę, wbijamy jajo i zagniatamy na zwarte, elastyczne ciasto - w razie zbyt kleistej konsystencji dosypujemy trochę mąki . Ciasto dzielimy na ok. 3 części. Z każdej części ciasta sporządzamy wałek o grubości ok.4-5 cm, kolejno postępujemy jak przy kopytkach, bo za pomocą
Symfonia SmakówShare Pinterest Print Są tu miłośnicy bezy? Jeśli tak, to zapraszam na pyszny tort bezowy z kremem z awokado i limonką . Chrupiące na zewnątrz blaty bezowe
Oryginalny smakKeto marcepan rumowy w czekoladzie, czyli keto Święta w natarciu! To nie miało wcale tak wyglądać! Ten przepis, jak również propozycja świątecznego ciasta miały się pojawić tutaj już na początku tygodnia... Niestety, życie pokrzyżowało mi plany i zaserwowało takie choróbsko, że od kilku dni jestem jak zombie. Dopiero dzisiaj nastąpiła poprawa, która pozwoliła mi w trybie pilnym nadgonić odrobinę świąteczne(...)słodzidłem. Żółtko ubić z rumem, dodać do suchych składników i wyrabiać do uzyskania elastycznej masy. Uformować podłużny kształt. Wstawić do lodówki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Schłodzoną masę czekoladową równomiernie oblać rozpuszczoną czekoladą. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement("script"); script.setAttribute("type", "text/javascript"); script.setAttribute("src", "//partnerzyapi.ceneo.pl/External/ap.js
Modern Cave GirlLekki, kremowy, przepyszny sernik z białą czekoladą, na spodzie z ciasteczek amarettini. Wierzch sernika przykrywa gęsty sos jagodowo – truskawkowy. Sernik rozpływa się w ustach i
Mała CukierenkaDziś jak to w niedzielę przeważnie bywa przychodzimy do Was z przepisem. Tym razem przepis rozszerzamy również o dodatkowe dwie mniejsze receptury na słodkości z naszego
Candy PandasMasło orzechowe, kiedy powstało ❓. Aztekowie miażdżyli prażone orzeszki ziemne w pastę, ta pasta nieco różniła się od tego, co znamy dzisiaj jako masło orzechowe. Tak naprawdę
RafalCookp { margin-bottom: 0.21cm; } Mam dzisiaj dla Was ostatnią przedświąteczną (ale nie ostatnią w ogóle) propozycję świątecznych ciasteczek. Tym razem będą to ciasteczka pieczone nie
Przepysznik - BLW i nie tylkoCzy macie takie danie, które smakiem i aromatem zabiera Was w podróż do słodkich dni dzieciństwa, choć nie macie wspomnień kosztowania go... ? To mój ulubiony
Gotowanie to kochanieograniczonych umiejętności artystycznych też się zdarzały… Jeśli obawiacie się, że lukrowanie i ozdabianie pierniczków może mieć negatywny wpływ na Wasze zdrowie psychiczne, to radzę zastosować raczej polewę czekoladową zamiast lukru… Efekt będzie równie smaczny, a ile nerwów zaoszczędzone… I żeby nie było, że Was nie ostrzegałam…! Świąteczne pierniczki lukrowane Dobra zabawa dla całej rodziny(...)tartar; kamień winny) 1/8 łyżeczki barwnika czerwonego naturalny (opcjonalnie) Sposób przygotowania Pierniczki Mąkę kokosową podprażyć na suchej patelni aż się przyrumieni. Odstawić do ostudzenia. Mus kokosowy rozpuścić. Wszystkie składniki ciasta umieścić w malakserze i rozdrobnić aż do uzyskania zbitej masy. Ciasto na pierniczki owinąć folią aluminiową i schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Wyjąć rozwałkować między dwoma arkuszami papieru
Modern Cave Girlsamo, w gronie moich mężczyzn, więc i szykować za bardzo nie mam co i komu. Byście jednak nie czuli się zbytnio odrzuceni, zadbałam i o Was ;) Karnawałowe gwiazdki z ciasta szpinakowego podałam z pastą groszkową i marynowaną pieczarką schowaną w środku. To ona robi tu chyba największą robotę, nadaje smaku i charakteru całości. W trakcie przygotowań koniecznie o niej pamiętajcie(...)uznanie, że są jeszcze takie osoby na świecie, które nie robią czegoś za coś, tylko ot tak, po prostu! Mowa tu przede wszystkim o trzech kobietkach- koordynatorce Magdzie z Czekoladowy Muffinek , Sylwii z agencji reklamowej 13 DESIGN odpowiedzialnej właśnie za grafikę oraz skład oraz Ewie z EwaPopielarz.pl oraz bloga kulinarnego Baby w kuchni , która redagowała i poprawiała całość
Kuchnia w czekoladzieNajlepszy sernik ever! Ciężki, wilgotny, kremowy, bez kruchego spodu. Jeśli chcecie, aby Wasz sernik właśnie taki wyszedł, użyjcie do przepisu pełnotłustego sera i najlepiej zmielcie go
CookYourselfNajlepszy sernik ever! Ciężki, wilgotny, kremowy, bez kruchego spodu. Jeśli chcecie, aby Wasz sernik właśnie taki wyszedł, użyjcie do przepisu pełnotłustego sera i najlepiej zmielcie go
CookYourselfNajlepszy sernik ever! Ciężki, wilgotny, kremowy, bez kruchego spodu. Jeśli chcecie, aby Wasz sernik właśnie taki wyszedł, użyjcie do przepisu pełnotłustego sera i najlepiej zmielcie go
CookYourself