Przepyszny i mięciutki piernik, którego ciasto przygotowuje się prawie dwa miesiące przed świętami. Przełożony powidłami śliwkowymi wzbogaconymi przyprawami i suszonymi śliwkami jest niezwykle aromatycznym ciastem na
https:KKuchniaMniamCzy macie takie danie, które smakiem i aromatem zabiera Was w podróż do słodkich dni dzieciństwa, choć nie macie wspomnień kosztowania go...? To mój ulubiony
Gotowanie to kochanieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Domowe ciastabaaardzo smakowało. Biszkopt wyszedł puszysty, krem delikatny o wyraźnie wyczuwalnym smaku mleka w proszku, a całości dopełniał kawowy poncz, który otulił biszkoptowe blaty i małe, okrągłe biszkopciki. Po prostu pychota:) Przepis być może na pierwszy rzut oka wydaje się długi, ale to dlatego, że chciałam wszystko dokładnie opisać. Tak na prawdę ciasto nie jest trudne i dość szybko się(...)sekundy), układamy na masie jeden obok drugiego. Biszkopty przykrywamy niewielką częścią masy. Wykładamy drugi blat biszkoptowy, jego również nasączamy. Wykładamy resztę masy. Przykrywamy pozostałym biszkoptem. Wierzch dekorujemy polewą czekoladową (czekolada+śmietana roztopiona w kąpieli wodnej). Możemy całość dodatkowo posypać wiórkami czekoladowymi bądź inną posypką. Uwagi: Do przygotowania biszkoptu nie używamy proszku do pieczenia. Całą swoją puszystość i objętość zawdzięcza
Smaki Na Talerzubaaardzo smakowało. Biszkopt wyszedł puszysty, krem delikatny o wyraźnie wyczuwalnym smaku mleka w proszku, a całości dopełniał kawowy poncz, który otulił biszkoptowe blaty i małe, okrągłe biszkopciki. Po prostu pychota:) Przepis być może na pierwszy rzut oka wydaje się długi, ale to dlatego, że chciałam wszystko dokładnie opisać. Tak na prawdę ciasto nie jest trudne i dość szybko się(...)sekundy), układamy na masie jeden obok drugiego. Biszkopty przykrywamy niewielką częścią masy. Wykładamy drugi blat biszkoptowy, jego również nasączamy. Wykładamy resztę masy. Przykrywamy pozostałym biszkoptem. Wierzch dekorujemy polewą czekoladową (czekolada+śmietana roztopiona w kąpieli wodnej). Możemy całość dodatkowo posypać wiórkami czekoladowymi bądź inną posypką. Uwagi: Do przygotowania biszkoptu nie używamy proszku do pieczenia. Całą swoją puszystość i objętość zawdzięcza
Smaki Na TalerzuPrzepyszny torcik truskawkowo-śmietankowy Bardzo efektowny i niezwykle smaczny, a do tego łatwy oraz w miarę szybki w przygotowaniu letni tort owocowy. Super ciasto nie tylko
Blog z ApetytemTort biszkoptowy na Wielkanoc lub inne święto, urodziny czy też, jakąkolwiek inną okazję. Torty wypiekam bardzo rzadko i bardzo żałuję bo kocham to robić. Dla
SMYKWKUCHNIkrem włóżcie do lodówki. Krem waniliowy do dużego biszkoptu 150 g mascarpone 250 g śmietany kremówki 1 łyżeczka pasty waniliowej 1 łyżka cukru pudru (dodajcie do smaku mniej lub więcej 150 g świeżych lub mrożonych malin Mascarpone zmiksujcie ze śmietaną, dodajcie pastę waniliową. Krem powinien być stabilny i gęsty. Maliny poukładamy bezpośrednio na krem Krem(...)łyżki wrzącej wody Masło z cukrem utrzeć na puszysta masę, dodać kakao,Horlicksa i dalej ucierać. Następnie dodać wrzącą wodę. Utrzeć aby masa była gładka. Waniliowy krem z groszkami czekoladowymi (do małego biszkoptu) 200 ml śmietany kremówki 100 g mascarpone 1-2 łyżeczki(do smaku) cukru pudru 1/2 łyżeczki pasty waniliowej 37 g groszków czekoladowych Maltesers Mascarpone z śmietaną
Piekarz-Kucharz-Garkotłukkrem włóżcie do lodówki. Krem waniliowy do dużego biszkoptu 150 g mascarpone 250 g śmietany kremówki 1 łyżeczka pasty waniliowej 1 łyżka cukru pudru (dodajcie do smaku mniej lub więcej 150 g świeżych lub mrożonych malin Mascarpone zmiksujcie ze śmietaną, dodajcie pastę waniliową. Krem powinien być stabilny i gęsty. Maliny poukładamy bezpośrednio na krem Krem(...)łyżki wrzącej wody Masło z cukrem utrzeć na puszysta masę, dodać kakao,Horlicksa i dalej ucierać. Następnie dodać wrzącą wodę. Utrzeć aby masa była gładka. Waniliowy krem z groszkami czekoladowymi (do małego biszkoptu) 200 ml śmietany kremówki 100 g mascarpone 1-2 łyżeczki(do smaku) cukru pudru 1/2 łyżeczki pasty waniliowej 37 g groszków czekoladowych Maltesers Mascarpone z śmietaną
Piekarz-Kucharz-GarkotłukKanapki z awokado i łososiem to zdrowe, bardzo dietetyczne śniadanie. Awokado i łosoś zawierają w sobie cenne i zdrowe składniki odżywcze. Łosoś zawiera dobrze przyswajalne i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Krem antysmogowy Vichy Slow Age Noc Krem-maska na noc. Dotlenienie i regeneracja Jeśli zanieczyszczone powietrze, klimatyzacja i ogrzewanie, stres lub brak snu negatywnie wpływają na
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTort ten jest bardzo prosty w przygotowaniu i zapewniam, że każdy sobie z nim poradzi, nawet osoba początkująca! (Przepis na sprawdzony biszkopt znajdziecie tu - klik
Di gotujeTort Kinder z kremem śmietanowym białą czekoladą i kwaśnymi malinami. Dzisiaj przepis na mój ulubiony tort. Torty albo są ładne albo smaczne
Wylizany RondelCiasto z czekoladą i bananami Witam was w kolejnym wpisie z serii: ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe. Dziś mam dla was propozycję bardzo elegancką
RelaxtimePrzepyszne ciasto wzorowane na znanych ciasteczkach "Delicje" Pomarańczowa galaretka z pomarańczami na biszkopcie całość dopełniona aksamitnym musem czekoladowym. Istne niebo w gębie. Biszkopt tortownica o średnicy 24cm 2 jajka L 50 gram mąki pszennej tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej pół łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru łyżeczka octu. szczypta soli Galaretka pomarańczowa 3 średniej wielkości soczyste pomarańcze(...)szczyptą soli na sztywną pianę i dodajemy stopniowo cukier miksujemy aż powstanie gęsta lśniąca piana. Ubitą pianę dodajemy łyżka po łyżce do masy czekoladowej za każdym razem delikatnie mieszając szpatułką. Śmietankę ubić na gęsty krem i dodajemy do masy czekoladowej z białkami i ponownie delikatnie mieszamy . Gotowy mus czekoladowy wykładamy na stężałą galaretkę z pomarańczami, wyrównujemy i wkładamy ponownie
Andzia Pichci