Desery czekoladowe to zdecydowanie jedna z moich ulubionych form deseru. Fondant czekoladowe, Lava cake czy po prostu ciastko czekoladowe z rozlewającą się płynną czekoladą z dodatkiem
I LOVE LIFESernik na murzynku to jedno z pyszniejszych ciast jakie upiekłam. Jest delikatny i puszysty w dodatku polany masą kajmakową. Jeżeli szukacie pysznego przepisu na sernik to
Kulinarne Fantazje Mariolitężejącą masę jabłkową, możemy wstawić do lodówki aby stężała, ja od razu delikatnie wyłożyłam na nią masę budyniową. Na masę budyniową wykładamy drugi blat ciasta. Wierzch polewamy polewą czekoladową. dowolnie dekorujemy. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki
Domowy Smak Jedzeniarodzynkami. Drugą mieszamy z wcześniej pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Biszkopt przekrawamy w połowie. Ciasto układamy następująco: biszkopt - masa budyniowa z rodzynkami - beza orzechowa - masa budyniowa z brzoskwiniami. Ciasto polałam polewą czekoladową oraz posypałam kokosem. Ciasto to zagości w tym roku na moim świątecznym stole. A Wy co przygotowujecie na święta
Pani domowaCzłowiek to taka istota, która…nigdy nie ma dosyć słodkości, dlatego... Artykuł Kakaowo pomarańczowe ciasto z polewą czekoladową pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEdwukolorowe ciasto z wiśniami i czekoladowym kremem SKŁADNIKI Ciasto: (blaszka 24x39cm) 3 szkl. mąki 1 1/2 szkl cukru 1 cukier waniliowy 6 jajek 250g margaryny 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka 3 łyżeczki kakao aromat rumowy Krem: 330 ml śmietany 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki wiórek kokosowych Dodatkowo: 1 słoik wiśni
słodki bratekdodatkami podgrzewania, zmienił się mój plan działania. Orzechy szybko uprażyłam, jajka z kakao połączyłam, jeszcze mąki dodałam i masę z wszystkich składników przygotowałam. Co wyszło? ciasto mocno czekoladowe, smaczne, wyjątkowe. Dzieci w ozdabianiu mi pomagały i przy tym frajdę miały. Składniki: na 6 - 7 foremek na tartaletki o średnicy ok. 12 cm: 50 g tartych orzechów laskowych Back(...)przelewamy do foremek. Pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu studzimy. Ozdabiamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą i czekoladowymi jajeczkami z migdałami. Rada: jeśli nie macie takich małych foremek, można ciasto upiec w dużej formie na tarte. Smacznego
Moniki SmakołykiCiasto Hali czyli inaczej sernik na kruchym cieście z budyniem czekoladowym czyli jeszcze inaczej ciasto z dzieciństwa które dobrze wspominam po dziś dzień. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu za to połączenie smaków jest bardzo efektowne. Piekłam w blaszce o wymiarach 41 cm x 25 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaazmielonego maku dodać jajka, mąkę ziemniaczaną, cukier, olejek migdałowy i wymieszać. Margarynę zagotować i nie zdejmując z ognia stopniowo dodawać mak. Gorącą masą przełożyć przekrojone ciasto. Górę ciasta polać polewą czekoladową lub lukrem. Kategoria: Ciasta
kuchcikowniaLeniwa niedziela przy piekarniku - w roli głównej ciasto meksykańskie! Przepis znalazłam przypadkiem na Kuchni Lidla , gdzie swoje ciasto trochę pozmieniałam, bo zamiast mango dałam banana i
pink envelopemnie jednym z najlepszych. I od dawna już przymierzałam się do ciasta o takim smaku. W końcu wymyśliłam i zrobiłam, a efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Spróbujcie sami! Ciasto czekoladowo-miętowe z bezą porcja na formę o wymiarach ok. 26x36 cm Składniki na biszkopt: 4 duże jajka 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki naturalnego kakao 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka(...)Śmietankę, mascarpone i cukier umieszczamy w wysokim naczyniu i ubijamy na sztywny krem. Delikatnie łączymy z rozpuszczoną żelatyną. Ostrożnie wykładamy na masę czekoladową, wyrównujemy i ponownie odstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Bezowe wykończenie: Jeśli ciasto chcemy podać tego samego dnia, bezę polecam pokruszyć na spore kawałki i ułożyć je na kremie śmietankowym. Jednak jeśli ciasto przewidziane jest
Ratunku obiadłyżki cukru pudru (można więcej) 2 łyżki kakao 50ml wódki (można więcej) 1 łyżka ekstraktu waniliowego czekoladowe groszki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę łączymy z cukrem, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy zimne masło pokrojone w mniejsze kawałki oraz żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 10 min. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość(...)Babeczki są dobre kiedy ciasto odchodzi delikatnie od brzegów foremki. Jeszcze ciepłe babeczki odwracamy do góry nogami i wyjmujemy z foremek. Studzimy. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder, kakao, alkohol oraz ekstrat waniliowy i miksujemy do połączenia składników. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na babeczki. Na koniec ozdabiamy czekoladowymi groszkami. Babeczki przechowujemy w lodówce
DefinicjaSmakuSekretem każdego sernika jest dobrej jakości ser. Dobry wiejski twaróg nie powinien być zbyt suchy i nie powinien być kwaśny. Dzisiaj moja wariacja łaciatego
Apetyczna babeczkażółtka 1 łyżka śmietany 18% Masa: 250 g serka mascarpone 150 g mleka zagęszczonego słodzonego 4-6 g kawy rozpuszczalnej (2-3 saszetki) Dekoracja: płatki migdałowe polewa czekoladowa Wykonanie: Ciasto: Do miski przesiewamy przez sitko mąkę i mieszamy z cukrem pudrem. Dodajemy zimne kawałki masła i siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka oraz śmietanę i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto zawijamy(...)intensywny smak lubimy. Ja dałam 3 saszetki i otrzymałam mocno kawową masę, bardziej wytrawną. Masę wykładamy na wystudzony spód ciasta kruchego i wkładamy do lodówki na min. 2 godz. Dopiero po tym czasie możemy ozdobić mazurka polewą czekoladową i migdałami. P.S. Przepis pochodzi z mojego bloga ALE Ciachoo
Kuchnia MagdaLenypowstała jedna z lepszych czekoladowych tart, jakie jadłam w życiu. Z przepysznym, kruchym, czekoladowym spodem. Koniec ze spodami z ciastek oreo- ta tarta bije na głowę (prawie) wszystkie inne czekoladowe kuzynki. Składniki spód: 90 g masła 35 g cukru pudru 35 g dobrego kakao 2 średnie żółtka 130 g mąki pszennej tortowej spora szczypta fleur de sel lub innej, dobrej(...)czasie usuńcie obciążniki i dopieczcie spód przez jeszcze 5 minut. Wyciągnijcie. Temperaturę piekarnika obniżcie do 150 st. Spód tarty posmarujcie masa kajmakową, na to wylejcie masę czekoladową i posypcie ciasto solą. Pieczcie około 20 minut. Wyłączcie piekarnik, zostawcie ciasto w wyłączonym piekarniku (przy zamkniętych drzwiczkach) na jeszcze około 25 minut. Wyciągnijcie, lekko przestudzcie
OliveandThyme