Budyniowy biszkopt przełożony słodką masą kokosową z mlekiem w proszku i czekoladą. Przełamane dwiema warstwami konfitury z czarnej porzeczki, lekko kwaśnej i mocno owocowej. Bardzo smaczne
https:KKuchniaMniamSzarlotki są pyszne o każdej porze roku . Mają coś w sobie :) Z takim ciastem można eksperymentować . Z ciastem kruchym, biszkoptowym albo.....z tym i z tym .Tak jak w moim przypadku dzisiaj :) Przepis dostałam dzięki uprzejmości Agnieszki z fb. Troszeczkę zmodyfikowałam , ale i tak jest pycha :) Dziękuję Agnieszko :) Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas
Różne smaki w kuchniW te zimne ponure wieczory nie ma to jak kawałek pysznego czekoladowego tortu na poprawę humoru. A jeśli znajdziemy w nim jeszcze wisienkę, to już niczego
Z Marcepanemmojprzepisna.pl | Walentynkowa rolada Żyrafa Jest to walentynkowa wersja bardzo popularnej rolady zwanej Żyrafa. Przepis wzięłam od mojej koleżanki Ani , lekko go zmodyfikowałam. Zastanawiałam się czy dodać
moj przepis nakoloru. Masa- Żółtka z cukrem ubijam na parze do białości. Miękkie masło ucieram na puch i dodaję po łyżce masę z żółtek. Gotowym kremem smaruję najpierw spód biszkoptowy, przykrywam ciastem figowym i wykładam resztę masy. Całość posypuję kakao wymieszanym z cukrem pudrem lub gotowym kakao rozpuszczalnym Przepis z książki 100 nowych ciast Siostry Anastazji
Ciasteczkowy PotwórSzarlotki są pyszne o każdej porze roku . Mają coś w sobie :) Z takim ciastem można eksperymentować . Z ciastem kruchym, biszkoptowym albo.....z tym i z tym .Tak jak w moim przypadku dzisiaj :) Przepis dostałam dzięki uprzejmości Agnieszki Antosik z fb. Troszeczkę zmodyfikowałam , ale i tak jest pycha :) Dziękuję Agnieszko :) . Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas
Słodkości i nie tylkoracja, czego tu nie lubić? Puszyste biszkopty czekoladowe, bita śmietana, masło orzechowe i masa krówkowa :) Jestem pewna, że Wam też zasmakuje! Ciasto piekłam w dużej wysokiej formie o wymiarach 40×25 cm Składniki na 1 spód biszkoptowy (będą potrzebne 2) 4 jajka 12 łyżek cukru 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki kakao Dodatkowe składniki(...)spód biszkoptowy wkładamy do blaszki (tej samej, w której był pieczony) i nakrapiamy kawą rozpuszczalną. Smarujemy biszkopt kremem z masła orzechowego, nakładamy bitą śmietanę i wyrównujemy szpatułką. Ciasto przykrywamy drugim spodem biszkoptowym. Jeśli masa krówkowa (kajmak) jest za gęsta, żeby posmarować nią ciasto można podgrzać ją nieco, żeby zrobiła się bardziej płynna. Smarujemy cały wierzch ciasta. Posypujemy pokrojonymi orzeszkami. Gotowe
Ciastkozercymojprzepisna.pl | Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski Jako dziewczynka oraz nastolatka pomagałam rodzicom w prowadzeniu cukierni założonej przez mojego ojca, Stanisława Chmielewskiego w Lublinie
moj przepis namojprzepisna.pl | Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski Jako dziewczynka oraz nastolatka pomagałam rodzicom w prowadzeniu cukierni założonej przez mojego ojca, Stanisława Chmielewskiego w Lublinie
moj przepis naOmleciki idealnie się sprawdzają na różne spotkania. Są szybkie w przygotowaniu, a do tego leciutkie i smaczne. Można je zrobić z samą bita śmietaną lub z
Smakowy Rajgdyż nie należy on do skomplikowanych. Nie jest też przesłodzony i je się go z wielką przyjemnością. Słodka masa marcepanowa przełamana jest kwaśną żurawiną, a całość dopełniają korzenne blaty biszkoptowe. Taki tort pięknie prezentuje się na świątecznym stole, a do tego jest naprawdę pyszny! Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki octu 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku(...)piernika i proszek do pieczenia. Do ubitej piany dodajemy składniki suche na przemian z olejem, cały czas mieszamy, aż masa ładnie się połączy, by nie było grudek. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy (średnica 18 cm), której dno wyłożone jest papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 30- 35 min., aż boki lekko odejdą od formy. Sprawdzamy patyczkiem
Kuchnia MagdaLenygdyż nie należy on do skomplikowanych. Nie jest też przesłodzony i je się go z wielką przyjemnością. Słodka masa marcepanowa przełamana jest kwaśną żurawiną, a całość dopełniają korzenne blaty biszkoptowe. Taki tort pięknie prezentuje się na świątecznym stole, a do tego jest naprawdę pyszny! Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki octu 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku(...)piernika i proszek do pieczenia. Do ubitej piany dodajemy składniki suche na przemian z olejem, cały czas mieszamy, aż masa ładnie się połączy, by nie było grudek. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy (średnica 18 cm), której dno wyłożone jest papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 30- 35 min., aż boki lekko odejdą od formy. Sprawdzamy patyczkiem
Kuchnia MagdaLenyułożone jest na puszystym biszkopcie. I uwierzcie mi, jedząc kawałek ciasta nie pomyślicie, że za dużo w nim truskawek. Poszczególne warstwy idealnie ze sobą współgrają, tworząc pyszną truskawkową całość. Ciasto nie jest mocno słodkie, ale możecie ograniczyć lub zwiększyć podaną ilość cukru, dopasowując ją do własnych upodobań. Trio przygotowałam w formie o wymiarach 21x21cm z wysokim brzegiem (co najmniej(...)każdym ubijać do wrobienia żółtka w pianę, masę jajeczną ubijać aż będzie puszysta - mąkę przesiać, małymi porcjami dodawać do masy jajecznej, za każdym razem mieszając delikatnie łyżką - masę biszkoptową wyłożyć do formy, wyrównać, piec przez około 20 minut do tzw. suchego patyczka - po upieczeniu formę z biszkoptem zostawić w wyłączonym i uchylonym piekarniku do ostygnięcia - ostygnięty biszkopt odkroić nożem
Smakołyki BerenikiBazując na bardzo delikatnym i lubianym przez nas truskawkowcu zmieniłam w nim m.in.owoce, pominęłam ciastka, dodatek kremówki ( w skrócie: uprościłam i
Smaczne Zdrowe