ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:800/2671)

Najlepsze ciasto ucierane – cytrynowe z makiem i porzeczkami – Puszyste i wilgotne 93

Przepisów na ciasta ucierane jest mnóstwo. Ja odkryłam przepis na najlepsze ciasto ucierane z dodatkiem maślanki , dzięki której ciasto wychodzi wyjątkowo puszyste i wilgotne, nawet po

Moja Delicja
Ciasto czekoladowe z malinami i bitą śmietaną 179

Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania ciasta czekoladowego. Ciasto czekoladowe: 15 dkg masła bez soli 15 dkg gorzkiej czekolady 2 jajka 1/2 łyżeczka soli 12 dkg mąki pszennej 1 łyżka ciemnego kakao bez cukru 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 5 dkg cukru pudru Masa śmietanowa: 100 ml wody 2 łyżki żelatyny

mecooks
Jabłecznik i chwile w rodzinnym mieście 148

jabłecznik, jaki udało mi się upiec kiedykolwiek. Wielokrotnie próbowałam udoskonalić zwykłe szarlotki w zakresie ciasta, ale zawsze coś mi w nich nie pasowało. Tym razem wypiek udał się bez dwóch zdań. Składniki: 2 szklanki mąki ¾ szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 2,5 łyżki oleju cukier waniliowy 100g dobrego masła 1kg jabłek 1 łyżeczka

Raj dla Podniebienia
Ciasteczka owsiane z kokosem 199

dokładnie mieszamy. Zawartość rondelka wlewamy powoli do miski z suchymi składnikami i dokładnie mieszamy całość. Gotowe ciasto wykładamy na blachę do pieczenia za pomocą łyżki i formujemy ciasteczka. Pieczemy od  8-10 minut w 165ºC (termoobieg), do zarumienienia się ciastek. Ciasteczka owsiane po wyciągnięciu z piekarnika będą(...)się kruszyć możemy dodać więcej roztopionego masła. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 165ºC. Bez termoobiegu ustawiamy temperaturę wyższą o 15ºC. Długość pieczenia zależy też od wielkości i grubości ciastek. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić się swoimi kulinarnymi dziełami i dzielić

Słodki Pomysł
Placuszki dyniowe 126

cynamon, skórka z pomarańczy i kurkuma robią tu świetną robotę. Musicie tego spróbować! Placuszki dyniowe świetnie smakują z jogurtem, pestkami dyni i świeżymi owocami. Składniki 2 łyżki PUREE Z PIECZONEJ DYNI 3 łyżki jogurtu naturalnego jedno większe jajko lub dwa małe banan (im dojrzalszy, tym lepiej) 3 łyżki płatków jaglanych (mogą być owsiane, ale warto odrobinę wcześniej rozdrobnić lub wykorzystać(...)placki przywierają lub rozpadają się (z uwagi na to, że ciasto jest mocno wilgotne, może to mieć miejsce), to polecam smażyć placuszki pomiędzy dwoma kawałkami papieru do pieczenia i za jego pomocą je przewracać. Unikniemy w ten sposób przywierania i problemu z rozpadającym się ciastem. Po usmażeniu papier bez problemu odejdzie od papieru. Usmażone placuszki dyniowe podajemy

Analiza Smaku
Sernik 195

dużą blaszkę około 22x35cm CIASTO 3/4 kostki margaryny lub masła  4 żółtka [białka odłożyć do piany] 2 płaskie  łyżeczki proszku do pieczenia  1 szkl. mąki pszennej tortowej 3 łyżki cukru MASA SEROWA 1 kg sera w wiaderku  3/4 szkl oliwy z oliwek 3 budynie śmietankowe po 40 g bez cukru [ u mnie o smaku(...)waniliowy 6 żółtek (białka odłożyć do piany) PIANA 10  białek (4 z ciasta, 6 z masy ) 1,5 szkl. cukru Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. Blaszkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć  ciasto. Ciasta nie wychodzi zbyt dużo, ale  wystarczy na blaszkę i podczas pieczenia podrośnie. Żółtka utrzeć wraz z cukrem waniliowym , dodać ser, następnie budynie, oliwę

Moje domowe kucharzenie
CHLEB MARCHWIOWY Z ŻURAWINĄ I ORZECHAMI WŁOSKIMI 197

Ciasto będzie lepkie i takie ma być. Wsyp orzechy i żurawinę, i dokładnie wymieszaj. Przykryj miskę lnianą ściereczką i odstaw na 12-18 godzin (u mnie 12 godzin), aż ciasto podwoi swoją objętość i utworzą się bąbelki. Po tym czasie porządnie posyp blat mąką i skrobaczką lub szpatułką zeskrob ciasto z miski w jednym kawałku. Ręką oprószoną mąką zagnieć ciasto(...)umieść ciasto na ściereczce (wierzch możesz posypać mąką), następnie złóż lub zwiąż luźno rogi ściereczki i pozostaw ciasto w cieple do wyrośnięcia na 1 - 2 godziny . Ciasto jest gotowe, gdy jego ilość się prawie podwoi. Pół godziny przed końcem wyrastania ciasta nagrzej piekarnik do temperatury 230 stopni C z garnkiem żeliwnym, naczyniem żaroodpornym lub kamieniem do pieczenia

Słodko-Słony Świat Ilony
Banana-na! 144

Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Składniki Bananowy wierzch 2 szt banan 1/2 szt cytryna sok z połowy cytryny 6 łyżka olej kokosowy roztopiony 2 szt banan 3 łyżka olej kokosowy roztopiony 1 szt jajko 250 g jogurt grecki 1 łyżeczka esencja waniliowa 1/2 szklanka mąka kukurydziana 1/2 szklanka mąka ryżowa 2 łyżeczka proszek do pieczenia Sposób(...)pieczenia lub folią aluminiową. 2 banany kroimy na plasterki i mieszamy z 6 łyżkami rozpuszczonego oleju i sokiem z cytryny. Przekładamy na spód formy, pokrywając spód równomiernie. 2 banany miksujemy na gładką masę lub ugniatamy widelcem. Mieszamy z jogurtem, 3 łyżkami roztopionego oleju i jajkiem. Dodajemy esencję oraz wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na przygotowany

Kucharzyca
Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 29

cierpliwości. Mama już od dawna namawiała mnie, abym upiekła ciasto z jej wypróbowanego i najprostszego przepisu. Przepis leżakował sobie w zeszycie do czasu, gdy zainspirowało mnie pyszne ciasto drożdżowe koleżanki. Okazało się, że przepis jest rewelacyjny, bo wrzuca się wszystko warstwami do jednej miski, czeka 4 godziny, miksuje i piecze z dowolnymi owocami i kruszonką. Ja upiekłam drożdżowe ze śliwkami(...)bez dodatków, albo dodać rodzynki do środka. Przepis godny zapamiętania. Składniki: Ciasto drożdżowe ? 100 g drożdzy ? 1 szklanka cukru ? 5 jajek ? 1 szklanka mleka ? 1 szklanka oleju ? 5 szklanek mąki pszennej ? szczypta soli ? 1 kg śliwek węgierek Kruszonka ? 1 szklanka mąki pszennej ? 1 szklanka cukru pudru ? cukier waniliowy ? ok. 1/4 szklanki oleju Wykonanie: Ciasto drożdżowe ? Wszystkie składniki ciasta wsypać

To co kocham
Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 117

jednej miski, czeka 4 godziny, miksuje i piecze z dowolnymi owocami i kruszonką. Ja upiekłam drożdżowe ze śliwkami, ale można z innym owocami. np. jabłkami, jagodami, wiśniami. Można też zrobić samo, bez dodatków, albo dodać rodzynki do środka. Przepis godny zapamiętania. Składniki: Ciasto drożdżowe • 100 g drożdzy • 1 szklanka cukru(...)Wykonanie: Ciasto drożdżowe • Wszystkie składniki ciasta wsypać warstwami do miski w kolejności: – pokruszone drożdże – cukier – roztrzepane jajka – podgrzane, ciepłe mleko – olej – przesianą mąkę i sól • Miskę przykryć i odstawić na 4 godziny. Wszystkie składniki zmiksować razem. • Ciasto wylać na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Kruszonka

To co kocham
Szarlotka z budyniem 132

jajka 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki śmietany 18% łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 kg jabłek cukier waniliowy odrobina soku z cytryny łyżeczka cynamonu 2 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 750 ml mleka Wykonanie: Z podanych składników zanieść kruche ciasto. Podzielić je na dwie części i wstawić do lodówki minimum na 30 min. Następnie jedną(...)odwrocie opakowania, z tym, że używając 750 ml mleka (na oba budynie). Budyń nałożyć na jabłka. Następnie wyjąć drugą część ciasta z lodówki i zetrzeć je na budyń. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec 50 min. Przestudzić. Smacznego :)  *do jabłek można dodać rodzynki *najlepiej dobrze przestudzić ciasto, aby budyń dokładnie się ostudził i zgęstniał

Moje pyszne gotowanie
Ciasto budyniowe ze śliwkami 704

stołu do ostatniego okruszka. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto budyniowe ze śliwkami składniki: Składniki na ciasto: pół szklanki cukru 4 jajka rozmiar M 3/4 kostki miękkiego masła 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na kruszonkę: 3 łyżki mąki pszennej tortowej 1/4 kostki masła

Olcia gotuje!
Ciasto Mleczny Wafelkowiec 214

ciasto wyciągamy z blachy, delikatnie zdejmujemy papier. W przypadku gdyby „skórka” biszkoptu oddzielała się od niego, ją również delikatnie usuwamy (ciasto będzie się ładniej prezentowało bez niej). Przykładamy do boku ciasta cwibakówkę i odkrawamy pas o jej szerokości (to będzie spód ciasta). Pozostałą, większą część biszkoptu (póki ciasto ciepłe) wkładamy do cwibakówki wyłożonej papierem do pieczenia

Smaki Na Talerzu
Oczy carycy 120

szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szklanki oleju Ciasto ciemne :  6 żółtek  2 jajka  6 łyżek cukru  4 łyżki mąki pszennej  1 łyżka proszku do pieczenia  2 łyżki kakao  1/3 szklanki oleju Krem : 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 i 3/4 szkanki mleka 4 czubate łyżki(...)czubata łyżka kakao  4 łyżki cukru Wykonanie : Przygotować ciasto jasne. Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać pozostałe składniki i delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto ciemne. Żółtka, jajka i cukier ubić na jasną, puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i olej. Wymieszać. Na blachę (23 x 33 cm), wyścieloną pergaminem, wykładać

cucinare