ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:667/2705)

Szarlotka z budyniem 363

litr mleka, 3 budynie waniliowe bez cukru, 5 łyżek cukru, ziarenka z 1/3 laski wanilii. dodatkowo: 7 jabłek, 125 g masła, 1/2 szklanki cukru, 3 jajka (osobno białka i żółtka), 200 g płatków migdałowych. Przygotowanie:    Miękkie masło zagniatamy z pozostałymi składnikami na ciasto. Ciastem wykładamy blaszkę, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Schładzamy ok. godziny w lodówce

Aga w kuchni
Rogale drożdżowe w 30 minut 227

Ciasta zazwyczaj piekę na weekendy lub różnego rodzaju przyjęcia rodzinne i święta. Czasami jednak domownicy moi mają ochotę na coś słodkiego bez okazji. Wówczas przygotowuję coś słodkiego i nie musi to być ciasto, ale deser lub ciasteczka. Tym razem postawiłam na proste rogaliki drożdżowe z powidłami. Jest to łatwy sposób, ponieważ po wyrobieniu ciasta nie musimy czekać(...)soli. Całość wymieszać i szybko zagnieść jednolite ciasto. 3. Ciasto podzielić na 4 równe części, każdą z nich rozwałkować na okrągły placek i pokroić na 8 trójkątów (tak jak w  tym przepisie ). Na dłuższym brzegu każdego trójkąta położyć łyżeczkę powideł i zwijać rogaliki. Rogaliki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym

Danka Pichci
Ciasto bezglutenowe z masą jaglaną 196

masła 3 łyżki syropu o smaku irish cream Dodatkowo: 50 ml wody 2 łyżki syropu o smaku irish cream 4 małe bezy Składniki ciasta zagniatamy razem, a następnie przygotowanym ciastem wylepiamy dno foremki (24x30 cm). Pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach (w nagrzanym piekarniku, rzecz jasna). Z wystudzonego ciasta odcinamy pasek ok. 5 cm szerokości i ścieramy(...)minut, a następnie dodajemy syrop i całość przez chwilę blendujemy. Wodę i 2 łyżki syropu mieszamy razem, a następnie mieszaniną skrapiamy ciasto. Rozsmarowujemy na nim lekko ciepłą masę, posypujemy startymi okruchami i delikatnie dociskamy. Wierzch posypujemy startymi bezamiCiasto najlepiej smakuje schłodzone

Czary - gary w kuchni
Ekspresowe ciasto marchewkowe 195

formy silikonowej - można tez użyć metalowej keksówki, tylko wcześniej należy wyłożyć ją papierem do pieczenia . Formę wstawić do nagrzanego do 170C piekarnika i piec ok. 40-45 minut - środkowy poziom, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Stan upieczenia sprawdzać testem patyczka. Ciasto nie potrzebuje już polewy czy lukru, bo słodyczy nadaje mu marchewka. Smacznego :) WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: LIDIA WESOLOWSKA

Grunt to przepis!
Jagodowa kostka 569

masę z dodatkiem serka philadelphia oraz kokosową bezę. Osobiście bardzo lubię tego typu ciasta, więc kto wie, być może w przyszłym roku pokuszę się jeszcze o wersję malinową lub wiśniową?;) Kruchy spód: 200 g mąki tortowej 150 g masła, zimnego 4 żółtka 40 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Warstwa jagodowa: 500 g jagód(...)ogrzewać ciasta. Przygotowanym ciastem wykładamy dno prostokątnej formy (21×32 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy całość widelcem. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 190 stopni. Studzimy. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Umyte i osuszone jagody rozkładamy na kruchym cieście. Tężejącą galaretką zalewamy owoce, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy z serkiem

Smaki Na Talerzu
Karpatka 351

warstwy dżemu lub upieczenie spodniego blatu - z ciasta kruchego. (Forma o wymiarach 25 x 35 cm) Ciasto: 125g masła/margaryny 1 szklanka maki pszennej 1 szklanka wody 4 jajka (średnie/duże) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 budynie waniliowe (bez cukru; dodałam 1 śmietankowy) 1/2 szklanki cukru (można nieco mniej) 750 ml mleka 200g masła(...)puder do posypania  masło/margaryna i mąka do formy Przygotować ciasto. Zagotować wodę z masłem/margaryną. Energicznie mieszając - wsypać mąkę. Ucierać do powstania gęstej i jednolitej masy - odchodzącej od brzegów garnuszka. Całość przełożyć do miski i po ostudzeniu zmiksować z jajkami i proszkiem do pieczenia. (Ciasto ma być jednolite i powinno lekko kleić się .) Ciasto podzielić

Di gotuje
Przepyszny sernik na bogato! 75

postawić na środku brytfanki. Wlać wodę i piec sernik w kąpieli wodnej przez około godzinę. Pozostawić sernik do schłodzenia w piekarniku i uchylonych drzwiczkach. Pora upiec bezę. Nastawić piekarnik na 160º na termoobieg (bez termoobiegu 180ºC). Białka zmiksować z solą. Kiedy zacznie tworzyć się piana dodawać po łyżce cukru. Beza powinna być gładka i lśniąca. Następnie wlać ocet, krótko(...)papierem do pieczenia. Rozprowadzić bezę na dnie formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 5 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120ºC – termoobieg i piec bezę przez około 1,5 godziny. Beza powinna być lekko popękana, delikatna i chrupka. Sernik wyjąć z formy i ułożyć na paterze. Wierzch posmarować masą krówkową i przykryć bezą. Ciasto przechowywać

codojedzenia
Śliwkowy sernik na zimno 134

soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Orzechowa beza: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, po czym stopniowo dodawać cukier puder. Gdy piana będzie sztywna i błyszcząca, delikatnie wmieszać mąkę ziemniaczaną i posiekane orzechy włoskie. Na dużej blasze z piekarnika rozłożyć papier do pieczenia. Na nim odrysować kształt blachy, w którym pieczone będzie ciasto, w środku równomiernie rozprowadzić pianę(...)palcami. Wlać żółtka i wodę, zagnieść jednolite ciasto. Blachę do pieczenia (25/30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć równomiernie ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C ( z termoobiegiem ), piec 25-30 minut , do zarumienienia się ciasta. Wyjąć z piekarnika, odstawić do wystudzenia. Śliwkowy sernik: Śliwki umyć, przepołowić, usunąć pestki. Owoce wsypać do dużego garnka, dodać cukier

niecodziennikpary
Proste ciasto z bananami bez glutenu i laktozy – przepis krok po kroku 225

ciastem, delikatnie przekładamy pokrojone banany i powoli mieszamy. 8. Tak przygotowane ciasto, przekładamy do natłuszczonej oraz wyłożonej papierem do pieczenia formy, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 40 minut. 9. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, pozwalamy mu nieco przestygnąć i lekko opaść, po czym wysypujemy je z formy i przekładamy na talerz. I to już wszystko. Nasze ciasto(...)herbaty i oczywiście w dobrym towarzystwie A Wy pieczecie ciasta w domu, czy wolicie je kupować? Smacznego!     A jeśli szukacie pomysłu na inne ciasta z bananami polecam moje przepisy: Bananowe muffinki z karmelową niespodzianką Ciasteczka z ciecierzycy, bananów i masła orzechowego   Artykuł Proste ciasto z bananami bez glutenu i laktozy – przepis krok po kroku pochodzi

Okiem Blondynki by McBlondi
Proste ciasto z bananami bez glutenu i laktozy – przepis krok po kroku 172

ciastem, delikatnie przekładamy pokrojone banany i powoli mieszamy. 8. Tak przygotowane ciasto, przekładamy do natłuszczonej oraz wyłożonej papierem do pieczenia formy, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 40 minut. 9. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, pozwalamy mu nieco przestygnąć i lekko opaść, po czym wysypujemy je z formy i przekładamy na talerz. I to już wszystko. Nasze ciasto(...)herbaty i oczywiście w dobrym towarzystwie A Wy pieczecie ciasta w domu, czy wolicie je kupować? Smacznego!     A jeśli szukacie pomysłu na inne ciasta z bananami polecam moje przepisy: Bananowe muffinki z karmelową niespodzianką Ciasteczka z ciecierzycy, bananów i masła orzechowego   Artykuł Proste ciasto z bananami bez glutenu i laktozy – przepis krok po kroku pochodzi

Okiem Blondynki by McBlondi
Kubeczkowe ciasto jogurtowe 140

opcjonalnie cukier puder do posypania lub lukier Uwaga: Ciasto jest dość słodkie ilość cukru możecie więc nieco zmniejszyć. Poniżej ikonografika dla dzieci (do pobrania) Przepis na ciasto jogurtowe z kubeczka Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni (grzałki góra - dół, bez termoobiegu) Jajka rozmącić, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do miski wlać jogurt. Kubeczek po jogurcie umyć, osuszyć

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Chleb pszenny z garnka 184

Wykonanie tego chlebka jest niezwykle proste. Chleb wyszedł super. Polecam bardzo. Ciasto – do wysokiej dużej miski w kruszyć drożdże, dodać sól, cukier. Wlać letnią wodę

Kuchnia Pokoleń
Katarzynka wg Siostry Anastazji 65

Ciasta wg Siostry Anastazji uwielbia piec moja mama. Jeszcze nie było takiego, które by nam nie smakowało, albo nie wyszło. Tym razem padło na ciasto Katarzynka, bez mas, ale za to z dodatkiem powideł ze śliwki węgierki, która sprawia, że ciasto nie jest suche, tylko wilgotne. Drugi plus jest taki, że piecze się go w całości, a trzeci - smakuje

kruche babeczki
BUDYNIOWE RACUCHY JABŁKOWO-ANANASOWE 166

Kolejny przepis na racuchy, ale tym razem bez drożdży. Puszyste placuszki przygotowane na maślance, z dodatkiem sypkiego budyniu waniliowego oraz owocami - jabłkami i ananasem. Są nieziemsko pyszne! Dzięki temu, że nie zawierają drożdży ich wykonanie jest banalnie proste i dużo szybsze - idealny przepis na leniwych lub zapracowanych. Można się nimi zajadać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna(...)cukru pudru 1 op. budyniu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 małe jabłka 2-3 krążki ananasa olej do smażenia Wykonanie: Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je. Następnie dodajemy maślankę, proszek do pieczenia, cukier puder, proszek budyniowy oraz mąkę i miksujemy, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Odstawiamy na około 15-20 min. Jabłka obieramy

Kuchnia MagdaLeny
Szybkie pełnoziarniste ciasto ze śliwkami-HIT! 152

Pełnoziarniste ciasto z dodatkiem śliwek do wykonania w ekspresowym tempie. Mocno aromatyczne oraz wilgotne. Przygotowanie: 15 minut  Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie (adsbygoogle = window.adsbygoogle

zdrowo i aktywnie
Prosty i szybki deser z białą czekoladą 127

Prosty i szybki deser z białą czekoladą?? Tak, to moja kolejna propozycja na słodkości bez pieczenia. I mogę was zapewnić, że jeszcze kilka takich będzie. Zastanawiam się nawet nad nową kategorią na blogu. Proste i szybkie ciasta już są, ale może stworzyć coś podobnego odnośnie deserów? A wracając do dzisiejszego przepisu. Na wierzchu czekoladowego kremu jest frużelina. Jeżeli

Relaxtime
Szybkie pełnoziarniste ciasto ze śliwkami-HIT! 173

Pełnoziarniste ciasto z dodatkiem śliwek do wykonania w ekspresowym tempie. Mocno aromatyczne oraz wilgotne. Przygotowanie: 15 minut  Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Zdrowie i pysznie na talerzu
połówki jabłek pieczone w cieście francuskim... 195

łyżeczek, sok z cytryny 1 sztuka, cukier puder z Cukier Polski - ile potrzeba duża blacha z piekarnika wyłożona papierem do pieczenia, ciasto francuskie rozwinąć z rulonu, pokroić na 12 porcji, na każdej porcji położyć połówkę jabłka bez skórki i bez pestek, skropić sokiem z cytryny, posypać cukrem Polski Cukier biały , po 1/2 łyżeczki cynamonu na jabłko, nałożyć(...)brzegi ciasta na jabłka i posmarować je wodą piekarnik nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, wstawić blachę na drugi poziom i piec około 35-40 minut, zostawić do wystudzenia w chłodnym miejscu przed podaniem posypać dość obficie pudrem cukrem, cukru pudru nie miałam gotowego więc w młynku do kawy przeznaczonym do takich celów zmieliłam Cukier Polski biały

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto kakaowo-kawowe z jabłkami 168

orzechów włoskich siekanych Jajka ubić z cukrem i dodać resztę składników (masło rozpuścić i ostudzić, orzechy posiekać, jabłka bez skórki drobno pokroić). Tak przygotowane ciasto wylać do formy na muffinki lub do jednej nasmarowanej i wyłożonej papierem brytfanki i piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut

Gotowanie jest łatwe
Pleśniaczek z wiśnią 150

drugiej części ciasta dodajemy kakao, trzecią pozostawiamy bez zmian – obie wkładamy do zamrażarki na ok. 30 minut. Po upływie czasu ciasta wyjmujemy i ścieramy je na tarce. Posypujemy po konfiturze ciemną kruszonką. Ubijamy białka z cukrem na sztywno i nakładamy na kakaową kruszonkę, posypując kolejną warstwą jasnej kruszonki. Ciasto pieczemy ok. 40 minut w temp

Tradycyjna Kuchnia