ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:2106/2671)

Ciasto migdałowo cytrynowe z truskawkami 67

Ciasto migdałowo cytrynowe z truskawkami to ciasto które już kiedyś robiłam i które już było na blogu. Powtarzam to ciasto bo było pyszne, a ostatni raz

Relaxtime
Bezglutenowe wegańskie ciasto marchewkowe 164

W większości przepisów na ciasto marchewkowe marchwi w składzie jest tyle co kot napłakał. W tym cieście licząc gramaturę marchwi jest połowa, reszta to bajery i

greenscarf
Piaskowa babka bezglutenowa 141

Banalnie prosta do wykonania babka piaskowa, lekka i rozpływająca się w ustach, długo zachowuje świeżość. Mąż nazwał ją „super-zapychaczem” a ja poniekąd przyznaję mu rację

Kuchenne zapiski Edyty
Beza Pavlova z frużeliną wiśniową – tort bezowy 105

Uwielbiam bezy więc tym razem proponuję bezę Pavlovą z frużeliną wiśniową. Smak obłędny, prezentuje się pięknie, nie jest też trudna do zrobienia, wystarczy dobrze

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik chałwowy 1377

Delikatny, lekki, a jednocześnie mocno serowy sernik z chałwą na ciasteczkowym spodzie. Łatwy do zrobienia, super smaczny i wychwalony przez gości i domowników. Ten sernik jest

Przepiski.pl
Sernik wiedeński 79

Sernik wiedeński, czyli tradycyjny sernik bez kruchego spodu z dużą ilością rodzynek i skórki kandyzowanej, polany czekoladową polewą. Sernik idealny na Święta Bożego Narodzenia. Czas

KuchniaWeDwoje.pl
Rolada bezowa z kremem cappuccino i dżemem jagodowym 142

Bezowa rolada z kremem cappuccino - czyli coś na co miałam smak już od jakiegoś czasu i postanowiłam ją zrobić. Przepis pochodzi z bloga  i został

W Moim Magicznym Domu
Drożdżowe z Serem i Truskawkami 41

ustach. Przygotowanie tego ciasta jest niezwykle proste i szybkie. Nie potrzebujesz nawet miksera! Wystarczy kilka prostych składników wymieszać łyżką, a już po chwili będziesz delektować się domowym wypiekiem.  Jeśli więc masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz spędzić wielu godzin w kuchni, koniecznie wypróbuj ten przepis.!  Ciasto drożdżowe z serem i truskawkami bez miksera to idealna(...)Mieszamy byle jak drewnianą łyżką do momentu, aż nie będzie widać mąki.  Odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut do godziny. Po tym czasie ciasto przekładamy do foremki całej wyłożonej papierem do pieczenia. Rozprowadzamy równomiernie i wykładamy ser (ser jest gęsty, więc można go rozdrobnić używając widelca, lub palców).  Na ser układamy połówki truskawek. Posypujemy górę ciasta

RITA food channel
Pistacjowy sernik baskijski z malinami 76

Jeśli uwielbiacie delikatny, mazisty i kremowy sernik baskijski , to ta pistacjowa wersja z malinami jest jego jeszcze lepszym wcieleniem. Rozpusta biała czekolada, pasta pistacjowa i kwaskowe

Poezja smaku
Gofry – chrupiące i puszyste 60

każdym razem przygotujecie przepyszny deser. Te idealne gofry domowe smakują jak z budki nad morzem . Chociaż wiecie co – te są 100 razy lepsze! Rumiane, z chrupiącą skórką, bez polepszaczy. Smakują świetnie na słodko jak i w wersji wytrawnej. Jak zrobić chrupiące i lekkie gofry Chyba każdy, kto był choć raz nad polskim morzem, zapewne jadł gofry z budki(...)godziny przed przygotowaniem gofrów. Składniki w tej samej temperaturze to gładsze i lepiej pracujące ciasto. Piana z białek . Nic nie zapewni takiej puszystości i chrupkości jak dodanie do ciasta na gofry ubitej piany z białek. Oczywiście, oprócz niej dodajemy też odrobinę proszku do pieczenia, ale to właśnie piana gwarantuje najlepszy efekt i idealne gofry . Lekkie i chrupiące gofry

Na-talerzu.pl
Domowy makowiec zawijany 50

Domowy makowiec zawijany ,którego nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Ciasto wilgotne, puszyste, smaczne, skrywające makowe nadzienie bogate w bakalie. Wierzch ciasta tworzy pyszna chrupiąca skórka oblana lukrem i posypana skórką pomarańczową.  Pyszniejszy niż z cukierni. Długo zachowuje swoją świeżość. Z tego przepisu wychodzą 3 makowce ok30 cm .Plusem jest ,że makowca można zamrozić, wystarczy owinąć szczelnie w folię(...)dodać rozczyn oraz pozostałe składniki na ciasto (poza masłem) i zacząć je wyrabiać. Podczas wyrabiania dolewać stopniowo roztopione masło. Ciasto dość długo wyrabiać. Ja pomagam sobie mikserem z hakami do wyrabiania ciasta drożdżowego i zajmuje mi to ok 10-15 minut. Ciasto musi być miękkie i elastyczne. Na lekko oprószony blat przerzucam ciasto i jeszcze chwilę ok 1 minuty wyrabiam

Olcia gotuje!
Ciasteczka półfrancuskie 99

przed Wigilią.  W moim rodzinnym domu było  kilka takich podstawowych przepisów świątecznych mini wypieków, pieczonych jako pierwsze, przechowywanych w chłodzie, często  jeszcze przy pierwszej herbatce noworocznej zajadaliśmy się tymi drobiażdżkami. Na blogu jest już  wersja ciastek półfrancuskich, takich pieczonych z wykorzystaniem twarogu, tu przepis na nie . Dzisiaj przedstawię ich inną wersję, równie smaczną i doskonale trwałą(...)niewymagające i szybkie. Pamiętam, że mama zlecała nam ich pieczenie, kiedy jeszcze byłyśmy całkiem smarkate, dlatego polecam je do pieczenia z dziećmi. Zagniatanie     i wykrawanie ciastek to niezła zabawa dla maluchów. Dopiero przy pieczeniu trzeba bardziej  nadzorować dzieciaki, żeby obyło się bez oparzeń. Polecam serdecznie! #ciastkapolfrancuskie #ciastkadowykrawania #ciastka #adwentowewypieki #ciastkapieczonezdzecmi #nachoinke #itbmtt

I tu będę miała takie te
Sernik wielkanocny 98

ciasto. Spód sernika to zmielone herbatniki z dodatkiem masła oraz piany z białka, dzięki temu oszczędzamy czas i mamy mniej pracy niż przy cieście kruchym. Do masy serowej poza bitą śmietaną dodajemy także ubitą pianę z białek, dzięki temu sernik jest tak delikatny i leciutki jak obłoczek, że dosłownie rozpływa się w ustach. Taki sernik na pianie podczas pieczenia(...)soli Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 3 jajka 1/2 szklanki cukru + 1 łyżka do białek 1 szklanka śmietanki 30% (250 ml) 1 łyżka cukru pudru 1 budyń śmietankowy bez cukru (40 g) Polewa: 3 pełne łyżki kremu NUTLOVE White Choco Peanut 1 łyżeczka oleju rzepakowego Wykonanie: Spód: Białko ze szczyptą soli ubijamy mikserem na sztywną pianę. Herbatniki mielimy

Kuchnia MagdaLeny
Zawijane Paluchy Pizzowe 71

sałatki przygotować różnego rodzaju przekąski, które najszybciej znikają z talerzy. Do najbardziej popularnych przekąsek należą oczywiście roladki z tortilli , bez których nie wyobrażam sobie żadne imprezy. Serowe paluchy pizzowe to także idealny pomysł na smaczną przekąskę, która posmakuje każdemu. Ciasto drożdżowe z ulubionymi dodatkami, podawane w formie zawijanych paluchów smakują obłędnie! Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na smaczną przekąskę(...)zagnieść ciasto. Naczynie przykryć ściereczką i odstawić na godzinę. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 2 części, każdą rozwałkujemy w kształt prostokąta. Na jednej części rozsmarowujemy przecier pomidorowy, nakładamy oliwki i posypujemy serem, mozzarellą. Ciasto z farszem nakrywamy pozostałą częścią ciasta. Nacinamy na około 2-3 cm, tworząc paluchy. Każdy paluch odkręcamy dwa razy. Smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w nagrzanym

Przepiski.pl
Focaccia 179

podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami (rozmaryn, szałwia) polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawane na ciepło. Focaccia podawane jest przed posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego głodu oraz do innych potraw jako dodatek. Składniki: Ciasto drożdżowe: 700g mąki(...)oliwę i sól. Ciasto zagniatać 4- 5 minut robotem kuchennym, używając haka do zagniatania ciasta lub mikserem ręcznym z mieszadłami. (Ciasto będzie bardzo klejące i rzadkie). Możesz też zagnieść ciasto ręka. 2. Do drugiej miski wlać ok. 1 łyżeczki oliwy (najlepiej rozsmarować oliwę na dnie miski) przełożyć ciasto i obtoczyć je w oliwie. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Sernik cytrynowy (bez glutenu i białego cukru) 142

Mimo obecnej sytuacji święta Wielkanocne już niedługo! Według nas oprócz babki cytrynowej na stole musi pojawić się sernik. Wszyscy wiedzą, że serniczki to nasza miłość 💚  

Candy Pandas
Ryżowe pole 98

warstwę nasączam wodą z cytryną (1/2 szklanki). Czekoladowy krem wykładam na biszkopt i wstawiam ciasto do lodówki na pół godziny. Połowę tężejącej galaretki wylewam na krem czekoladowy i posypuję 100 g malin. Na to kładę drugą warstwę biszkopta, biszkopt nasączam wodą z cytryną (1/2 szklanki). Ciasto wkładam ponownie do lodówki, aż galaretka zastygnie. Mogę przystąpić do przygotowywania kremu szpinakowego: Śmietankę(...)rozpuszczoną czekoladę, cukier waniliowy, szpinak i żelatynę i wszystko mieszam. Krem szpinakowy wylewam na ciasto i wstawiam ponownie na ½ godziny do lodówki. Kiedy krem stężeje, wylewam na niego drugą część tężejącej galaretki i posypuję malinami. (opcjonalnie możecie ułożyć biszkopty na galaretce, u mnie bez tej warstwy. Polewę zrobiłam bezpośrednio na galaretkę) Polewa: 150 g śmietanki 30% 200 g czekolady

Słodki sentyment
Makowiec japoński 1059

wiadomo nie ma wypiekania bez papieru do pieczenia a ja oczywiście gorąco polecam wam nie tylko papier ale też i inne produkty firmy Stella . Składniki: Makowiec: 250 g suchego maku 250 g masła 2 szkl cukru pudru 2 łyżki esencji waniliowej 9 jajek L 10 łyżek kaszy manny 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g bakalii(...)olejek, kaszę, proszek do pieczenia, mak i nadal ucierać. Wsypać bakalie dodać jabłka i tu już wymieszać masę ręcznie. Ubić białka na sztywno przełożyć do masy i delikatnie wymieszać. Blaszkę 33*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia Stella . Wylać masę i wyrównać. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 55-60 minut przed

Ala piecze i gotuje
Ryżowe pole 89

warstwę nasączam wodą z cytryną (1/2 szklanki). Czekoladowy krem wykładam na biszkopt i wstawiam ciasto do lodówki na pół godziny. Połowę tężejącej galaretki wylewam na krem czekoladowy i posypuję 100 g malin. Na to kładę drugą warstwę biszkopta, biszkopt nasączam wodą z cytryną (1/2 szklanki). Ciasto wkładam ponownie do lodówki, aż galaretka zastygnie. Mogę przystąpić do przygotowywania kremu szpinakowego: Śmietankę(...)rozpuszczoną czekoladę, cukier waniliowy, szpinak i żelatynę i wszystko mieszam. Krem szpinakowy wylewam na ciasto i wstawiam ponownie na ½ godziny do lodówki. Kiedy krem stężeje, wylewam na niego drugą część tężejącej galaretki i posypuję malinami. (opcjonalnie możecie ułożyć biszkopty na galaretce, u mnie bez tej warstwy. Polewę zrobiłam bezpośrednio na galaretkę) Polewa: 150 g śmietanki 30% 200 g czekolady

Słodki sentyment
Tarta z porzeczkami w kratkę 152

bardzo pyszna. Ciasto bez dodatku jajka jest wyjątkowo smaczne i niebiańsko kruche. Między owocami, a ciastem znajduje się warstwa kokosowa, także niezależnie od ilości dodanych owoców ciasto pozostaje idealnie kruche. Winne, kwaskowate porzeczki idealne komponują się z kruchym ciastem. Super do wakacyjnej kawy na tarasie lub w ogrodzie! Przepis znalazłam  tutaj . Polecam! Składniki na ciasto: 250 g maki(...)cukrem, mąką i roztopionym masłem formę na tartę 34x13 lub okrągłą o średnicy 23-24 cm wysmarować masłem ciasto podzielić na 2 części, jedną większą od drugiej. Pierwszą większą część ciasta rozwałkować na stolnicy między folią spożywczą i papierem do pieczenia. Zdjąć folię i trzymając ciasto papierem do góry wyłożyć nim spód i boki formy. Wstawić do lodówki. Resztę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto drożdżowe z czekoladą i kruszonką 221

wyszło pyszne i miękkie. Dodałam też czekoladę gorzką, bo tylko taką mój alergik może jeść. Normalnie możecie dodać mleko, całe jajko i prawdziwe masło, ale nawet bez tych produktów ciasto wychodzi rewelacyjnie. Ciasto : 20 g. świeżych drożdży 1/3 szklanki cukru niepełna szklanka ciepłej wody (lub mleka) 2 żółtka 120 g. masła roślinnego (lub zwykłego) 3,5 szklanki mąki szczypta(...)roślinnego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto : Zrobić zaczyn: drożdże zasypać 2 łyżkami cukru, rozetrzeć, dodać ciepłą wodę (lub mleko). Masło roztopić i pozostawić do przestygnięcia. Mąkę przesiać, żółtka rozmieszać z resztą cukru, dodać do mąki. Dodać zaczyn i szczyptę soli. Wyrabiać krótko. Następnie dodać ciepłe, rozpuszczone masło i wyrabiać, aż ciasto będzie gładkie (ok. 10 minut). Ciasto pozostawić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Bezglutenowe ciasteczka z ciecierzycy i czekoladą 169

Kilka lat temu sama bym w to nie uwierzyła, że ze strączków można wyczarować tak pyszne ciastka. Te dzisiejsze są ciastkami idealnymi: miękkie w środku, ale

greenscarf
Ciasto czekoladowe, bez jajek, ale za to z coca-colą... 165

okruszka, razem z dwiema towarzyszacymi wielkimi tacami ciast: waniliowym z kremem mascarpone i czekoladowym z kremem czekoladowym (i kropelka aromatu do ciasta o smaku, a jakże, coli).  Żeby nie dodawać sobie niepotrzebnego bałaganu to przyjęciowe posypałam tylko cukrem pudrem. Domowemu dostała się luksusowa polewa z czekolady.  Wyszło puszyste, mięciutkie, wilgotne ciasto. Z posmakiem coli i owszem(...)200ml coli (pepsi), w temperaturze pokojowej 50ml mleka (oryginalnie koziego, u mnie krowizna, ale podejrzewam, że każde roślinne się nada) Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj foremkę wyłożona papierem do pieczenia. Suche składniki trzeba wymieszaj w misce, dolej płyne i dokładnie wymieszaj. Przelej do foremki i piecz ok. 25 minut. Przestudź przez kilka minut w foremce, a następnie wyjmij

Lejdi of the house
Kotleciki ryżowe z mięsem 119

Mam nadzieję, że nie jesteście źli za to, że na weekend nie było przepisu z ciastem. Niestety nie miałam wolnego i całe dwa dni miałam wypełnione

Zdrowie i pysznie na talerzu
Bezglutenowa pizza 166

wodę oraz olej i zaczynamy wygniatać ciasto - oczywiście nie wyjdzie tak elastyczne ciasto jak przy przygotowaniu ciasta z mąki pszennej, ale po chwili ugniatania powinno być zwarte i miękkie - można w miarę potrzeby dodać troszkę mąki kukurydzianej, aby się nie lepiło, - ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 30 min do wyrośnięcia, - gdy ciasto rośnie przygotowujemy sos - przecier podgrzewamy, dodajemy(...)podgrzewamy aż do zagotowania sosu, - blachę od ciasta posypujemy mąką kukurydzianą - ciasto wałkujemy (będzie dość kruche, więc po chwili najlepiej przenieść ciasto na blachę i dokończyć wałkowanie na blaszce), - na ciasto dodajemy sos do pizzy, a następnie ulubione składniki - całość wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 15-20 minut i pieczemy w 180 stopniach, - po wyjęciu posypujemy pizzę świeżą rukolą

MintTaste
Domowy deser z pszenicą w miodzie 169

masz czasu, aby poświęcić go na przygotowanie ulubionego deseru? Jesteś ciągle w biegu, ale nie możesz oprzeć się słodyczy. To jest przepis dla Ciebie! Prosty, szybki i smaczny bez potrzeby pieczenia.. Minimum pracy maksimum radości z jedzenia. Składniki: -> 1 paczka herbatników pełnoziarnistych -> 2 szklanki mleka -> 2 łyżeczki miodu -> 3 łyżki mleka w proszku(...)upływie czasu schłodzoną śmietanę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy do uzyskania bitej śmietany. Pod koniec wsypujemy cukier puder i chwilę łączymy ze sobą. Przekładamy na ciemną warstwę ciasta. Kolejno wsypujemy pszenicę w miodzie, lekko uciskając ręką, aby „przykleiła się” do naszej śmietany. Polewamy rozpuszczoną czekoladą. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Owsiane ciasteczka z suszonymi śliwkami, bez cukru i masła (Biscotti con prugne secche e fiocchi d'avena, senza zucchero e burro 150

Ciasteczka z płatków owsianych, suszonych śliwek i migdałów, z dodatkiem wody, bez cukru i masła. Wystarczą tylko 3 składniki, aby uzyskać ciasteczka pełne zdrowia. Smacznego!  **** I biscotti con i fiocchi d'avena, le prugne secche e le mandorle, sono dei dolcetti semplici e veloci da realizzare. I biscotti si preparano senza l'aggiunta di burro e zucchero. Bastano(...)składników. **** In un ciotola mescolate i fiocchi d'avena con le mandorle. Per ultimo aggiungete le prugne frullate. Mescolate bene il tutto. Z ciasta formujemy kuleczki, które wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki delikatnie spłaszczamy formując ciasteczka. Ciasto jest dość klejące, dlatego w czasie formowania ciasteczek radziłabym od czasu do czasu moczyć dłonie w zimnej wodzie. **** Distribuite

La grande e la piccola cuoca
Rogale Świętomarcińskie - Krok Po Kroku 548

zaczynając od strony pustej bez masła, Następnie obracamy ciastem o 90 stopni Lekko go pozaciskać na bokach i znów wałkujemy na prostokąt z wielka ostrożnością by masło nam nie wyszło bokami. Składamy go ponownie na 3 i chowamy do lodówki na około 30 min. Czynność ta powtarzamy jeszcze 2 razy schładzając ciasto w lodowce za każdym razem przez około(...)czasie kiedy ciasto leżakuje w lodówce, szykujemy masę makową. Odsączony mak, mielimy w maszynce na najmniejszych oczkach trzy razy ( ja zmieliłam dwa gdyż lubię aby mak był bardziej wyczuwalny) W garnuszku rozpuszczamy miód z masłem i dodajemy do maku. Dodajemy także posiekane migdały, rodzynki, skórkę pomarańczową, cukier, zmielone biszkopty oraz  parę kropel aromatu migdałowego. Na sam koniec ubijamy białka

Gotowanie...to proste !
Ropucha w dziurze, czyli Toad in the hole! 265

ulubionych kiełbasek (u mnie ekologiczne, białe) 6-8 plastrów boczku lub szynki dojrzewającej 2 średnie czerwone cebule 4 duże jajka 1 łyżka musztardy francuskiej 1,5 szklanki mąki pszennej (bez 1 łyżki – 140 g) 300 ml tłustego mleka 3 łyżki oleju rzepakowego 2 garści świeżych ziół (np. tymianku, rozmarynu, szałwii, szczypiorku) lub 2 łyżeczki suszonych (np. tymianku, ziół(...)najmniej 1-2 godziny (można także na noc do lodówki). Ciasto musi odpocząć. Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do 230°C (220°C z termoobiegiem). Prostokątne naczynie o wymiarach ok. 20 x 30 (najlepiej emaliowane lub metalowe o cienkich ściankach – ja miałam tylko szklane i ciasto nie wyrosło tak dobrze jak wtedy, gdy używam metalowego do mniejszych porcji) smarujemy

Poezja smaku
Bezglutenowy tort urodzinowy z winogronową galaretką i kremem z quinoy i daktyli 208

zaangażować w tworzenie tego dzieła i upiekł mi bezglutenowy biszkopt. Muszę przyznać, że byłam w szoku, bo wiadomo jakie biszkopty bywają kapryśne, a ten udał się doskonale, w dodatku bez sztucznych miksów, na naturalnych mąkach. Ja przygotowałam do przełożenia tortu krem na mleku kokosowym z quinoy i świeżych daktyli, galaretkę winogronową i kremową śmietankę do dekoracji. Napracowaliśmy się(...)winnego 1 łyzeczka BG proszku do pieczenia  Wykonanie: Biszkopt - jajka dokładnie ucieramy z cukrem za pomocą robota (na możliwe jak najgęstszą masę). Dolewamy ocet, następnie stopniowo dosypujemy, dokładnie mieszając łyżką, suche składniki, czyli mieszankę mąk, kakao, proszek do pieczenia i wanilię (należy je wcześniej wymieszać razem i przesiać przez sito). Ciasto wylewamy do tortownicy (jest to porcja

Quinoa Raz!

Proponowane wyszukiwania