ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1624/2671)

Placki z cukinii z siemieniem lnianym (keto, bezglutenowe) 197

carb  lub  cukrzycowej , jak również bezglutenowej i bezlaktozowej . Jest to kolejny wariant keto placków z cukinii których jestem ogromną fanką (sprawdź również jajeczne placki z cukinii oraz pieczone placki z cukinii ). Gorąco polecam Przepis na placki z cukinii z siemieniem lnianym Składniki średnia  cukinia  (około 300 g) łyżeczka  soli 2 łyżki siemienia lnianego(...)placki z cukinii Pieczone placki z cukinii (keto) Placki z cukinii Jajeczne placki z cukinii (keto) Wegańskie placki z cukinii Placki z cukinii z siemieniem lnianym Jeszcze więcej keto przepisów! Gnocci kalafiorowe Keto naleśniki na mascarpone Frittata ze szpinakiem Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Boczniaki

WegePrzepis
Sernik gotowany z polewą czekoladową 127

chcecie uzyskać jeszcze słodsze ciasto to gorzką czekoladę zamieńcie na mleczną.  Składniki na formę o wymiarach 20 x 30 cm: około 350 g herbatników, np. pełnoziarnistych 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego (gęstego!) 1 kostka masła (200 g) 1 szklanka zwykłego cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) 2 opakowania budyniu o smaku śmietankowym bez cukru (1 opakowanie(...)pieczenia. Następnie ułożyć herbatniki i wylać 1/2 gorącej masy sernikowej. Czynność powtórzyć. Na samym końcu ułożyć ostatnią warstwę herbatników. W rondelku podgrzać śmietanę, a następnie dodać połamaną czekoladę. Rondelek zdjąć z ognia i składniki ze sobą wymieszać. Jeśli polewa jest zbyt gęsta to dolać kilka łyżek mleka i masę jeszcze raz przemieszać. Gorącą polewę rozsmarować na wierzchu ciasta. Sernik

Ugotować
Chleb z mąki pszennej, pełnoziarnistej 234

Ponownie uruchamiamy, a następnie pozostawiamy do wyrośnięcia. Gotowe ciasto przekładamy do posmarowanej tłuszczem formy i wyrównujemy mokrą dłonią. Pozostawiamy w formie do wyrośnięcia na ok 30 minut, najlepiej pod bawełnianą ściereczką. Chleb wkładamy do nagrzanego do 200⁰C piekarnika na 20 minut, po czym skręcamy temp. do 190⁰C i pieczemy kolejne 25 minut.    Sposób przygotowania tradycyjny: Drożdże(...)Mieszamy dokładnie, a następnie pozostawiamy do wyrośnięcia. Gotowe ciasto przekładamy do posmarowanej tłuszczem formy i wyrównujemy mokrą dłonią. Pozostawiamy w formie do wyrośnięcia na ok 30 minut, najlepiej pod bawełnianą ściereczką. Chleb wkładamy do nagrzanego do 200⁰C piekarnika na 20 minut, po czym skręcamy temp. do 190⁰C i pieczemy kolejne 25 minut. Gotowy chleb powinien wydawać pusty dźwięk

Kuchnia w czekoladzie
Minipavlove z granatem 137

tylko ciastkowe kadry i filmy zapraszam na instastory ). Składniki na bezy: 2 białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z limonki Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 100 g serka mascarpone utrwalacz do bitej śmietany np. śmietanfix dowolny aromat do ciasta u mnie jaśminowy + granat i limonka do dekoracji Jak zrobić minipavlove z granatem? Białka(...)Pianę przekładamy do worka cukierniczego z dużą okrągłą końcówką. Wyciskamy beziki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jak to zrobić można zobaczyć w krótkim filmiku na moim Instagramie lub Facebooku . Mnie wyszło 9 sztuk. Blaszkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 120 stopni, pieczemy ok. pół godziny, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i suszymy przez godzinę. Kremówkę

Ciastkozercy
Pierniczki owsiane 63

Piernik to ciasto o słodko-pikantnym smaku charakteryzujące się długą trwałością, którą zawdzięczają z jednej strony dużemu udziałowi przypraw korzennych, a z drugiej suchości wypieku. W zimnym i suchym miejscu możemy przechowywać je nawet kilka miesięcy. Za pierwowzór dzisiejszych pierniczków niektórzy uważają miodowe ciastka z pieprzem wypiekane już w starożytnym Rzymie. Wiele osób początków tych pysznych ciastek dopatruje się dopiero(...)miodu (60g), 2 łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie bezglutenowy), 2 łyżki domowej przyprawy korzennej, 4 łyżki ksylitolu (40g). 1. Wymieszaj w misce suche składniki - mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę korzenną i ksylitol, a następnie dolej olej, miód i ponownie wymieszaj. 2. Do wymieszanych składników wbij jajko i wszystko zmiksuj. 3. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na kilka minut

Z notatnika dietetyka
Placuszki z serka wiejskiego i babki jajowatej 36

gładkie ciasto. Jeśli chcesz możesz wmieszać także owoce lub podawać je osobno z placuszkami. Ja połowę zrobiłam z borówkami w cieście, a połowę bez. Następnie na patelni rozgrzej równomiernie olej kokosowy i nakładaj łyżką placuszki. Smaż na rumiany kolor z obu stron. Z przepisu powstanie około 12-16 placuszków (w zależności od wielkości nakładanej porcji ciasta). Na koniec odsącz(...)około 349 kcal Białko: 18,3g Węglowodany: 31,9g Tłuszcz: 19,3g Błonnik pokarmowy: 12,9g Ładunek glikemiczny: 9,2 (IG = 48,4) Spróbuj także: najprostsze placuszki z ciecierzycy, pieczone placuszki z warzywami i tuńczykiem. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Placuszki

Natka Pietruszki
Babeczki owsiane bez cukru 47

także dla starszaków, np. do żłobka czy przedszkola jako poczęstunek dla innych dzieci. Z pewnością żaden z rodziców nie będzie miał nic przeciwko jeśli dziecko zje takie zdrowe ciasto. To takie zdrowe łakocie które możesz podać dzieciom podczas przyjęcia i każdy będzie zadowolony, zarówno dziecko jak i rodzic. Babeczki upiekłam w mini papilotkach i formie do wypieku babeczek z firmy(...)bananem i jabłkiem 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Wypieki Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 24 sztuki Przygotowanie 10 min. Pieczenie 25 min. Kalorie 220 kcal Przepis BLW. Przepis dla dzieci. Babeczki owsiane bez dodatku cukru. Babeczki owsiano – bananowe które smakują jak pieczona owsianka. Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki

ProstePesto.pl
Karpatka 45

ciasto zrobić na weekend to już wam podsuwam pomysł! Przepyszna karpatka!  Jest to ciasto, które szczególnie kojarzy mi się z dzieciństwem, gdyż moja mama je zawsze robiła na urodziny moje lub rodzeństwa. Bardzo lubiłem jej pomagać podczas przygotowywania kremu, gdyż ja z moją mamą używałem glinianej miski, w której rozcieraliśmy krem Zobaczcie przepis! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto(...)pieczenia i energicznie mieszamy do momentu, aż ciasto będzie odchodzić od ścianek garnka. Potem ściągamy z ognia. Jak ciasto ostygnie, to dodajemy po jednym jajku ciągle miksując. Uzyskana masa powinna być jednolita, ciasto dzielimy na dwie części. Blachę (23×36), na której będziemy piec placki wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy połowę ciasta. Pieczemy w temperaturze

Gotuj z Prezesem
Drożdżowe Ślimaczki Z Jagodami I Mascarpone 90

misce. Dodajemy do tego wyrośnięty zaczyn i zaczynamy wyrabiać ciasto, podczas wyrabiania dolewamy masło. Jeśli ciasto jest zbyt tępe możemy dodać 1-2 łyżeczki jogurtu/śmietany i wyrabiamy dalej. Gotowe ciasto odstawiamy na 30-40 minut do podrośnięcia. 3. Składniki na nadzienie łączyny ze sobą (możemy je zmiksować) 4. Kiedy ciasto podrośnie, przekładamy je na stolnicę/blat i odgazowujemy (krótko(...)ułożyłam na blaszce osobno i ślimaczki się rozwijały, a nadzienie wylewało także nie popełniajcie mojego błędu ! Odstawiamy na 15-20 minut do lekkiego podrośnięcia. Ślimaczki pieczemy 190 stop przez około 30. Grzanie góra - dół bez termoobiegu. Kiedy ślimaczki ostygną, możemy je polukrować. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Kajmakowiec 83

dzisiaj Kajmakowiec 😊 Ciasto powstało bardzo spontanicznie, bez przepisu, a z chęci domowników na coś bardzo słodkiego, a’la cukierek krówka. Mówisz i masz 😊 Kajmakowiec to blaty kruchego ciacha zespolone sowitą warstwą mleczno- budyniowego kremu oraz rzeczonego wcześniej domowego kajmaka . Ale, ale- co za słodkie to i przełamane czymś kwaskowym zostać musi 😉 - tak powstała warstwa jeżynowej frużelinki(...)sposób przekładaniec jest wyważony smakowo. Najlepszy kolejnego dnia. Składniki na ciasto kruche :    3 szklanki mąki pszennej    4 żółtka    cukier waniliowy    1/2 szklanki cukru    2 łyżeczki proszku do pieczenia   1 łyżka kwaśnej śmietany    kostka masła    Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2 części

Domowe ciasta
Prosty chleb na zakwasie 66

zazwyczaj piekę go w żeliwnym garnku, ale bez problemu uda się też w naczyniu żaroodpornym lub po prostu w formie bochenka na blaszce. W przepisie wspominam o składaniu chleba w czasie wyrastania -tutaj można zobaczyć jak to robić ( od 00:33 minuty). Z kolei od 01:40 pokazano jak formować bochenek Link: https://www.youtube.com/watch?v=1mzuy63ZcRo Oczywiście bez składania(...)chleb też się uda. Możemy go po prostu zostawić na 2-3 godziny, żeby sobie rosnął, ale taki składany moim zdaniem jest lepszy.   Co daje składanie ciasta na chleb? Otóż składanie po pierwsze sprawia, że zmienia się gęstość ciasta – poprzez takie wyrabianie wzmacniają się cząsteczki glutenu, które później lepiej utrzymają „powietrze” w chlebie. Dzięki temu, chleb

Gotujemywdomu.pl
Delikatne naleśniki na kefirze. 67

Wsypujemy erytrytol i proszek do pieczenia, pamiętajmy, że cały czas ubijamy. Na koniec wsypujemy przesianą mąkę. Miksujemy do momentu aż ciasto uzyska jednolitą konsystencję i nie powinno być zbyt gęste. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy ciasto na naleśniki na 30 minut. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wlewamy odpowiednia ilość ciasta, obracamy patelnię by ciasto równomierni rozlało się po obwodzie(...)smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. Podajemy z dżemem, twarożkiem lub z kremem czekoladowym. Te domowe naleśniki są bardzo cienkie, delikatne o cudownym smaku. Naleśniki przygotowujemy bez żadnych problemów. Potrzebujemy tylko kilku podstawowych składników by po chwili cieszyć się delikatnymi naleśnikami na kefirze . Pyszne i lekkie naleśniki są bardzo wszechstronne i świetnie pasują do różnych nadzień. Cienkie

Zdrowy Styl Joanny
Orzechowy zawijaniec na serku homogenizowanym 101

Zawijaniec z waniliowego ciasta ucieranego, przygotowanego na serku homogenizowanym waniliowym, z nadzieniem orzechowym w stylu Ferrero Rocher z orzechów laskowych oraz kremu czekoladowo-orzechowego. Na wierzchu z polewą z gorzkiej czekolady oraz posiekanymi orzechami laskowymi. Ciasto nie za słodkie, mocno nadziane orzechami - po prostu pyszne! Znika z talerza w mgnieniu oka. Jest też dość szybkie i proste w przygotowaniu. Idealnie(...)Ferrero Rocher, tylko w zdrowszym wydaniu. Jest tak uzależniający, że dosłownie można go jeść łyżeczkami! Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej + do podsypania 200 g miękiego masła 1 jajko 1/2 szklanki cukru pudru 250 g serka homogenizowanego waniliowego  2 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie orzechowe: 200 g orzechów laskowych 1 jajko 4 czubate łyżki kremu czekoladowo-orzechowego

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto czekoladowe jako baza do tortów i ciast. 114

ciasto czekoladowe jako baza do tortów i ciast warstwowych Przepis na super wilgotne ciasto czekoladowe jako baza do tortów i ciast warstwowych. Przepis ten równie dobrze można wykorzystać do zrobienia babeczek,. Nie trzeba go niczym nasączać, ani nadziewać. Można też je jeść bez niczego, bo ma odpowiednią wilgoć i jest przepyszne. Ciasto czekoladowe jest łatwe w przygotowaniu i bez(...)się do newslettera, to raz w tygodniu wyślę Ci nowy przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto czekoladowe jako baza do tortów i ciast. SKŁADNIKI: Składniki są na tortownicę o wymiarach 18 - 20 cm. cukier (330 g) mąka pszenna (230 g) kakao (30 g) proszek do pieczenia (15 g) soda oczyszczona (1 łyżeczka) masło (125 g) jajka (2 szt. rozmiaru

RITA food channel
Kotlety schabowe w grubej chrupiącej panierce 84

wiele grubsze od klasycznych schabowych, dzięki panierowaniu w cieście naleśnikowym i mielonych płatkach kukurydzianych (można je zastąpić bułką tartą) .   Inne pomysły na kotlety: ** Kotlety devolay ** Kotlety drobiowe z serem i majonezem ** Kotlety rybne siekane ** Łatwe kotlety jajeczne   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: 4 kotlety schabowe z kością lub bez 2 łyżeczki przyprawy gyros/kebab (ewentualnie do kurczaka) jajko(...)wbij do miski, dodaj przyprawę, mleko oraz mąkę – wymieszaj rózgą do ubijania na gładkie i jednolite ciasto. Każdego kotleta zanurz w cieście i obtocz w zmielonych płatkach kukurydzianych. Smaż z obu stron na złoty kolor. Można je podawać z: gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami, frytkami, surówką, sałatką warzywną, duszonymi warzywami. Usmażone i ostudzone kotlety nadają się do mrożenia.   Dodatki

Kulinarny S.O.S.
Placuszki z mąki z ciecierzycy 123

łyżeczkę proszku do pieczenia, gruszkę, jabłko, pół łyżeczki cynamonu, 2 łyżki oleju rzepakowego, szczyptę soli, 2 garści malin.   1. Żółtka wymieszaj z jogurtem, następnie dodaj mąkę wymieszaną z cynamonem i proszkiem do pieczenia, po czym wszystko zmiksuj. 2. Jabłko i gruszkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, po czym dodaj do ciasta i wymieszaj

Z notatnika dietetyka
Ciasto czekoladowe na białkach z jabłkami i rodzynkami 100

bezy, ale zwyczajnie mi się nie chciało. Chciałam czegoś innego i jest, wilgotne, mocno czekoladowe ciasto z jabłkami i rodzynkami. Przepis jest na małą porcję (forma o średnicy 16-18 cm), w sam raz na popołudniowy deser dla czterech osób (wliczamy dokładki, bo jest tak pyszne, że nie można poprzestać na jednym kawałku :) Ciasto czekoladowe na białkach Składniki: Ciasto(...)cukru 4)       30 ml oleju 5)       50 g mąki pszennej 6)       łyżeczka proszku do pieczenia 7)       25 g kakao 8)       1 jabłko 9)       garść rodzynek Polewa

Na kulinarnym poligonie
Chlebek bananowy z wanilią i czekoladą 131

ciasto, ciastka czy batonika. Spróbujcie zrobić go sami a jestem pewna, że zagości w Waszym domu na dłużej :) A więc potrzebujemy: 3 dojrzałe banany, 2 jajka, 4 łyżki stołowe miodu (możecie dać więcej jeśli lubicie kiedy ciasto jest bardziej słodkie), 4 solidne łyżki masła orzechowego (u mnie zawsze z kawałkami orzeszków), 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka stołowa

Przepis na Dzień Dobry
Ciasto fasolowe 90

fantastyczne - bez mąki , tłuszczu i cukru - samo ciasto jest niezwykle proste i zdrowe - natomiast zgrzeszyłam sobie z masą do ciasta bo my jednak lubimy słodkie;) Przepis na podstawowe  ciasto fasolowe wzięłam z bloga Cytrynowa Kuchnia . Przyznam ,  że pozmieniałam trochę proporcje pod nasz gust ale i tak wyszło świetne więc zapraszam do wypróbowania. Ciasto fasolowe Ciasto: - 1 puszka(...)fasoli ( 400g) - 3  kurze , średniej wielkości jajka - 100 ml jogurtu greckiego - 200 ml miodu - 2  kopiaste łyżki kakao - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia   - 5 kopiastych łyżek otrąb żytnich Masa śmietanowo - serowa - 500ml śmietany kremówki ( 30%) - 250 g serka mascarpone - 100 g cukru pudru Fasolę przepłukujemy pod zimną wodą dokładnie a następnie

Kuchnia Pełna Emocji
KRANTZ Z KREMEM ORZECHOWYM – kuchnia Izraelska 166

zagotować! ), lekko studzimy. Mąkę przesiewamy. Do drożdży dodajemy przestudzone mleko z masłem oraz jajko – mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę i wyrabiamy ( ja to robię robotem z hakiem ) gładkie, dobrze napowietrzone ciasto. Zakrywamy folią ( szczelnie ) i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. Jogurt naturalny lub twaróg ucieramy z masłem orzechowym, mlekiem w proszku, cukrem, szczyptą soli i rozpuszczoną, lekko schłodzoną mleczną(...)prostokąt. Całość smarujemy kremem orzechowym i zwijamy roladę. Rozcinamy na 2 części, splatamy ( ukazując nadzienie na zewnątrz). Smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy posiekanymi orzechami. Pieczemy na złoto – ok. 40-45 minut w 180C bez termoobiegu. Smacznego

Ostra na Słodko
Gofry – przepis podstawowy 102

szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru szczypta soli 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1 i 1/3 szklanki mleka   Wykonanie: Rozgrzać gofrownicę. Pędzelkiem namoczonym w oleju posmarować całą powierzchnię, na której będą piekły się gofry. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia do miski, dodać cukier i sól – wszystko wymieszać. Wbić(...)jajka, wlać olej i mleko – zmiksować na gładką masę. Porcje ciasta nakładać na rozgrzaną powierzchnię i delikatnie rozprowadzić po całości. Piec zgodnie z instrukcją przez kilka minut. Można podobnie jak ja nie nakładać ich na całą powierzchnię i zrobić małe gofry. Gotowe gofry studzić na kratce. Podawać z owocami, konfiturą, dżemem czy syropem klonowym. Artykuł Gofry – przepis podstawowy

Pasja Smaku
Zdrowe mini pączki z piekarnika 79

wypróbować swój pomysł na pączki. Istotną rzeczą mojego pomysłu jest to, że są pieczone, a nie smażone w głębokim oleju, dzięki czemu są lżejsze w smaku. Kolejną była zamiana mąki ze zwykłej białej pszennej na orkiszową. I ostatnim punktem, który zaciekawi sportowców to, że są bez cukru. Zastąpiłam go słodzikiem, nawet do drożdży dałam ksylitol i ładnie wyrosły. Wykonałam(...)ciekawiej wyglądają (3 pączusie odpowiadają jednemu dużemu). Jeśli chodzi o przygotowanie, też delikatnie różni się od standardowego, ale jeśli chodzi o czas, to mniej więcej ten sam, bo ciasto jest drożdżowe i będzie odstawiane do wyrośnięcia. Efekt końcowy bardzo zadowolił mnie i moich degustatorów. Wyszły delikatne, puszyste, nie za słodkie. Nawet na 2 dzień, trzymane pod ściereczką zachowują swój smak

zdrowo i aktywnie
GOFROWNICA DEZAL- RECENZJA 82

Jest też dużo lepiej i solidniej wykonana, a czas pieczenia gofrów jest znacznie krótszy. Posiadam gofrownicę  model 301.6 PROFI . Czas nagrzewania się płyt to max 5 minut a czas pieczenia gofrów to maksymalnie 3 minuty. Dużym ułatwieniem jest wbudowana lampka kontrolna, która wskazuje moment nagrzania płyt. Ciasto nie przywiera do płyt, po upieczeniu doskonale od nich odchodzi

Zrób to smacznie
Pierniczki z miodem (bez cukru) 198

Pyszne korzenne miodowe pierniczki bez dodatku cukru :)  SKŁADNIKI (na 2 blachy - ok. 60-70 szt) - 250 g mąki                                              -  1/2 szklanki  płynnego miodu(...)PRZYGOTOWANIE Mąkę i przyprawę do pierników mieszamy na stolnicy. Robimy wgłębienie i dodajemy miód, masło,jajko i sodę.  Zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Wałkujemy kawałki ciasta na cienkie placki.  Wykrawamy foremkami dowolne kształty. Pieczemy ok. 10-12 min w piekarniku nagrzanym do 160-180 stopni. Kiedy pierniczki wystygną możemy je dekorować.  Z TYCH PROPORCJI WYCHODZI

Moje Kuchenne Rewelacje
Tradycyjne pszenne bajgle 138

papierem do pieczenia, przykryć folią spożywczą i umieścić na noc w lodówce. Rano wyłożyć blachę na blat, zdjąć folię i odczekać pół godziny aby ciasto nabrało temperatury pokojowej i dokończyć cały proces. Przed pieczeniem możesz posypać bajgle ulubionymi dodatkami: makie, sezamem, słonecznikiem itp. W garnku minimum 3 litrowym zagotuj wodę z łyżeczką sody i cukru, na gotująca się(...)dwa/trzy razy aż buły praktycznie podwoją swoją objętość. Ugotowane wyłóż na blachę wyłożona papierem do pieczenia, odczekaj z 5 minut żeby podeschły, a w tym czasie rozgrzej piekarnik do 220 C. Piecz bajgle na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu przez około 20-25 minut. Smacznego         Artykuł Tradycyjne pszenne bajgle pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl

greenscarf
Tradycyjny biały chleb pszenny- tylko 4 składniki! 113

trzecim złożeniu i wyrośnięciu (50 minut) ciasto nabiera sprężystości i siły, oraz zaczyna pięknie pachnieć. Blachę do pieczenia wyłóż papierem, podsyp mąką (może być pełnoziarnista), uformuj z ciasta okrągły bochenek i odstaw na kolejne 1,5 godziny na wyrastanie. Ten ostatni etap może być w lodówce pod przykryciem folią na całą noc. Chleb powinien dwukrotnie zwiększyć swoją objętość. Rozgrzej(...)powinno to być 260, na dolną półkę wstaw naczynie w wodą, aby zaparować piekarnik. Przez pierwsze 10 minut piecz w temperaturze maksymalnej, a potem zmniejsz do 220. Ogólny czas pieczenia 35-40 minut, na środkowej, albo jeszcze niższej półce (bez termoobiegu!). Zdjęcia robiłam po 20 godzinie, stąd taka bardzo ciemna skórka, bardziej to zdjęcie oddaje kolor

greenscarf

Proponowane wyszukiwania