ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1382/2705)

Czekoladowe ciasto Franka Morse’a 95

Czekoladowe ciasto ziemniaczane Franka Morse’a i sorbet czereśniowy Czekoladowe ciasto Franka Morse’a z ziemniaków i sorbet czereśniowy. Kim był Frank Morse ❓Urodził się 11 lipca 1845 roku w Nowym Jorku. W wieku 17 lat na początku wojny secesyjnej zaciągnął się do 18 Pułku Piechoty Iowa, by móc podróżować po kraju, być między innymi konstablem, ogrodnikiem(...)Koleżanka z pracy, kiedy ją poczęstowałem kawałkiem czekoladowego ciasta Franka Morse’a powiedziała: „Nie wiem z czego to jest 😊, ale chcę więcej” 😊 Dane Techniczne Czekoladowego ciasta Franka Morse’a Ilość Porcji – 8 Czas Przygotowania – 120 minut Kraj Pochodzenia – USA Kalorie na porcję ( bez sorbetu) – 565 Białko – 15 Węglowodany

RafalCook
Czekoladowe ciasto Franka Mores’a 90

Czekoladowe ciasto ziemniaczane Franka Mores’a i sorbet czereśniowy Czekoladowe ciasto Franka Mores’a z ziemniaków i sorbet czereśniowy. Kim był Frank Mores ❓Urodził się 11 lipca 1845 roku w Nowym Jorku. W wieku 17 lat na początku wojny secesyjnej zaciągnął się do 18 Pułku Piechoty Iowa, by móc podróżować po kraju, być między innymi konstablem, ogrodnikiem(...)Koleżanka z pracy, kiedy ją poczęstowałem kawałkiem czekoladowego ciasta Franka Mores’a powiedziała: „Nie wiem z czego to jest 😊, ale chcę więcej” 😊 Dane Techniczne Czekoladowego ciasta Franka Mores’a Ilość Porcji – 8 Czas Przygotowania – 120 minut Kraj Pochodzenia – USA Kalorie na porcję ( bez sorbetu) – 565 Białko – 15 Węglowodany

RafalCook
Strasznie czekoladowe babeczki 98

łyżeczki soli Dodatkowo: 12 szt. ciasteczek mini Oreo 12 pojedynczych ciastek Oreo (bez kremu) 12 par oczek dekoracyjnych 1 łyżka gęstego lukru (do osadzenia oczek) Zaczynamy od podziału składników na babeczki: na suche i mokre.  W jednej misce wymieszać suche składniki (czyli mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy i kakao). W drugiej misce wymieszać mokre składniki(...)masy dodać pokrojoną w małe kawałeczki czekoladę. Zamieszać delikatnie drewnianą łyżką. Nagrzać piekarnik do temperatury 200°C (grzanie góra-dół). Formę do muffinek wyłożyć papilotkami.  Foremki wypełnić ciastem, ale tak żeby została wolna przestrzeń od góry (około 1 cm)  (fot.2) . Formę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20 -25 min, do tzw. "suchego patyczka". Gotowe babeczki

Świat Ciasta
Cytrynowe ciasteczka (Biscotti al limone) 153

Najprostsze kruche ciasteczka maślane, z lukrem z białej czekolady, aromatyzowane skórką cytrynową. Gorąco polecam! SKŁADNIKI  (ok. 50 sztuk) 400 g m ą ki  200

La grande e la piccola cuoca
Kominki francuskie ;) 195

przykrywki. Żeby nie marnować ciasta, skrawki które pozostaną z wycinania, możemy posklejać ze sobą i ponownie wyciąć kółko. Kółka na blaszce smarujemy rozbełtanym jajkiem, następnie na każde układamy kółka z wyciętą dziurką (2 kółka z dziurką na 1 bez), smarując z każdej strony jajkiem. Małe kółeczka układamy również na blaszce i smarujemy jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Czerwona Porzeczka
Piernik z masą orzechowo śliwkową 234

orzechowa 400 g zmielonych orzechów włoskich 250 g masła 250 g cukru pudru 3 żółtka 1/2 laski wanilii pół kieliszka koniaku lub rumu masa śliwkowa 500 g suszonych śliwek bez pestek 1/2 szklanki koniaku lub rumu 3 łyżki miodu 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonych goździków 1/2 szklanki płatków migdałowych 2 łyżki posiekanych pistacji Wykonanie: W rondlu rozgrzać(...)jednym jajku, rozpuszczoną sodę oraz wszystkie przyprawy, posiekane orzechy i skórkę pomarańczową. Ciasto starannie wyrabiamy. Wyrobione ciasto owijamy w lnianą ściereczkę. Wkładamy do lodówki na 3-4 tygodnie. Dojrzałe ciasto dzielimy na 3 części, rozwałkujemy, pieczemy każdy placek oddzielnie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W nagrzanym piekarniku 180C około 20 minut. Po upieczeniu ciasto jest twarde

kgwjanczewo
Murzynek 113

zaszłam do Duki, bez żadnych planów zakupowych i patrzę - taka jak ta, którą chciałam, tylko jakieś trzy razy tańsza. 49 zł to zawsze lepiej niż 194 złote (dokładnie tyle kosztuje z firmy Nordic Ware). Podejrzewam, że po moim poście wczorajszym na FB kilka sztuk Duka sprzedała :)  Forma jest solidna, ciasto odeszło z niej bez najmniejszego problemu(...)jajka 260 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Do rondelka wkładamy masło, cukier, kakao i wlewamy mleko. Podgrzewamy i mieszamy do rozpuszczenia składników. Odstawiamy do ostudzenia.   Do chłodnej masy wbijamy jajka, dodajemy powidła i dokładnie mieszamy.  Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko razem łączymy za pomocą miksera lub drewnianej łyżki

bistro mama
Torcik ''Kokosowa Hawana''. 113

Składniki : Biszkopt na spód : 3 jajka 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 4 łyżki oleju 1/2 łyżki octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta kurkumy ( opcjonalnie )  Beza kokosowa : 4 białka 2/3 szklanki cukru 20 dkg wiórków kokosowych Masa: 1/2 l mleka 2 żółtka 2 i 1/2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki(...)następnie po jednym żółtku. Do ubitej piany, cały czas mieszając, stopniowo wlej olej, ocet,  a na końcu dodaj wymieszaną z proszkiem, kurkumą i przesianą mąkę. Ciasto wylej na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia, rozsmaruj po całej blaszce. Piec w nagrzanym piekarniku 180 C przez około 30 minut. Wystudź.   B eza kokosowa : Białka ubij na sztywno, nie przerywając

Przepisy i porady kulinarne
Owsiane ciasteczka z rodzynkami 136

telefon. Znajomi spontanicznie zapraszają nas na popołudniową kawę i ciasto. Nie wypada składać wizyty z pustymi rękoma, a jednocześnie nie chcę kupować niezdrowych słodyczy w sklepie. Co robię? Odpalam szybko piekarnik i zabieram się za owsiane ciasteczka z rodzynkami. Zrobienie tych maleńkich pyszności to kwestia 20 min (łącznie z pieczeniem), tak więc to idealne rozwiązanie podczas niespodziewanych wizyt. Wystarczy(...)owsianych ½ szkl. migdałów 1 dojrzały banan 1 szkl. pasty daktylowej lub 1/3 szkl. syropu kolonowego (lub innego płynnego słodziła) 1 łyżka ekstraktu waniliowego ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki proszku do pieczenia bez dodatku związków glinu ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 szkl. rodzynek (można zastąpić żurawiną bądź posiekaną gorzką czekoladą lub orzechami) 1/3 szkl. mleka roślinnego (ja użyłam kokosowego) Piekarnik rozgrzej

Roślinna - blog wegański
Keks z żurawiną 156

Składniki: 250g masła (miękkie) 200g cukru 5 dużych jajek kropla olejku pomarańczowego skórka otarta z pomarańczy sok z połowy pomarańczy 440 g mąki szczypta soli łyżeczka

Moje Wyroby
Oponki serowe 717

Nie wiem czy tylko mi czas leci tak szybko czy po prosty tłusty czwartek jest w tym roku tak wcześnie Niby to dopiero 8 lutego, ale

Relaxtime
Batoniki z masłem orzechowym i orzeszkami, bez pieczenia, bez glutenu 290

/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Batoniki z masłem orzechowym i orzeszkami, bez pieczenia, bez glutenu, wegańskie Składniki: Batoniki: 430g masła orzechowego o zawartości orzechów 100% 70g posiekanych orzechów (użyłam włoskich i ziemnych) 60g mąki kokosowej 8 łyżek syropu klonowego Polewa: 240g gorzkiej czekolady (wegańska, bez glutenu, powinna mieć odpowiedni certyfikat) 2 i 1/2 łyżki roztopionego oleju kokosowego(...)Masło ściągamy z ognia. 2. Do masła orzechowego dodać mąkę kokosową, posiekane orzechy i wymieszać łyżką lub rękoma ( patrz FILM ). Powstanie gęsta, elastyczna masa. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 18x18cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i mocno docisnąć. Blaszkę wstawić do lodówki na 20 minut. 3. Deser po wyjęciu z lodówki pokroić na porcje ( patrz FILM ) i pokrojony

Mała Cukierenka
CHLEBEK JAGLANY, Z KASZY JAGLANEJ, BEZGLUTENOWY 148

różnych past. Nam bardzo smakuje z dodatkiem hummusu i ajwaru. Pyszna lekka kolacja (u nas może być nawet kilka dni z rzędu) lub przekąska w ciągu dnia. Czym cieńsze ciasto uda nam się przygotować tym smaczniejsze, bardziej chrupkie chlebki uzyskamy. Przynajmniej my lubimy gdy są meeega chrupkie... Z podanych ilości wychodzi 1 duża blacha z piekarnika pysznych przekąsek. Ja wykorzystuję(...)blender. Następnie dodajemy ziarna słonecznika i siemię lniane, mieszamy. Masę przekładamy na dużą blachę (u mnie z piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia i rozsmarowujemy (łyżką maczaną w wodzie) na całej powierzchni jak najcieńszą warstwą. Czym cieńszą warstwę ciasta rozprowadzimy, tym bardziej chrupkie uzyskamy chlebki. Wierzch posypujemy ziarnami sezamu, siemienia lnianego i czarnuszki (lub dowolnie) i skrapiamy pędzlem maczanym

Smaczne Zdrowe
Muffinki z nutellą 192

Jeśli znudziły Wam się moje muffinki z kawałkami czekolady,  to ten uniwersalny przepis na ciasto można wykorzystać także z nutellą. Dla miłośników czekolady i orzechów

W kuchni bez szafek