ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:284/467)

Sernik z kolorową galaretką 163

· serek homogenizowany 500 g · galaretka truskawkowa 1 szt · galaretka cytrynowa 1 szt · galaretka niebieska 1 szt · śmietana kremówka 330 ml · żelatyna fix deserowa 2 szt · cukier

Camilla w kuchni
TIRAMISU BROWNIES 320

    Dla wielbicieli tiramisu i ciast czekoladowych połączenie myślę idealne. Dwa w jednym czyli i brownies i tiramisu. Polecam, bo choć wielbicielem ciast czekoladowych nie

Smaczne Zdrowe
PĄCZKI NA MĄCE ORKISZOWEJ 226

wypłynie. Dla mnie jest to super rozwiązanie ze względu na możliwość naszprycowania ich większą ilością powideł niż przy nadziewaniu od razu. Pączki baaardzo konkretne. Może mniej zdrowe niż pieczone w piekarniku ale część Rodzinki uznała, że muszą być smażone, w końcu tłusty czwartek jest tylko raz w roku. Ja przygotowywałam z podwójnej porcji, oj było co wyrabiać... Ale uśmiech zadowolenia(...)cukier waniliowy) i ucieramy do białości, ok.10 minut.Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy ubitą masę jajeczną, wyrośnięty zaczyn i dokładnie wyrabiamy. Ręcznie lub mikserem, ok.10-15 minut.Po tym czasie dodajemy przestudzone masło oraz spirytus i dokładnie wyrabiamy do połączenia składników. Dobrze wyrobione, gładkie ciasto odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce, na ok.1-1,5h aż znacznie urośnie. Po tym czasie ciasto wykładamy

Smaczne Zdrowe
Śnieżny Puch 5136

          Ciasto to króluje na grupach kulinarnych i powiem Wam, że się nie dziwię bo jest   przepyszne

Passion of Cooking
Muffinki z dynią i polewą z białej czekolady 153

W ten weekend tematem wspólnego pieczenia Ciasta na niedzielę są dyniowe wypieki ..szukałam przepisu, który by mnie zaciekawił..sporo wpadło mi w oko..i nie

Moje domowe kucharzenie
Bezglutenowe fit brownie kojące nerwy 298

nerwowego” weekendu. Jest bez glutenu, bez cukru, bez tłuszczu, ale nie bez smaku. Misiek, byłe pewien, że to jego ulubione czekoladowe ciasto ( ten przepis ), tyle że bez wiśni. Użyłam do niego puree z dyni, ale śmiało można zastąpić puree z batatów, jabłek, fasoli a nawet zwykłych ziemniaków, tyle, że do tych dwóch ostatnich radzę(...)minut), po czym odsącz i zblenduj. Wszystkie składniki poza czekoladą i ziarnami kakao umieść w dużej misce i dokładnie wymieszaj. Dodaj resztę składników, przemieszaj. Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Picze około 50 minut w temp. 180 C.   Oczywiście, dla pełnej rozpusty możesz polać roztopioną gorzką czekoladą, bo kto Ci zabroni? Smacznego

greenscarf
szarlotkowa tarta 128

ciasto ( tą większą część) i wałkujemy je na stolnicy, starając się uzyskać  kształt nieco większy od wielkości naczynia w którym będziemy piekli tartę. Za pomocą wałka, lub dużego noża przekładamy ciasto do formy ( osoby które czują się mniej pewnie w wałkowaniu i przenoszeniu ciasta, formują ciasto, od razu po wyjęciu z lodówki, w foremce w której będą piekły tartę(...)foremce dociskamy  mocno ciasto ( możemy użyć do tego szklanki) i formujemy rant równo z brzegiem formy, nakłuwamy całe ciasto  gęsto widelcem. Naczynie wkładamy  do piekarnika, nagrzanego to temperatury 180 stopni, pieczemy ciasto przez 15 minut, po czym  wyjmujemy je z piekarnika. Teraz na upieczony spód tarty wykładamy masę z jabłek. Z lodówki  wyjmujemy  mniejszą

Miód i pieprz
Tort marchewkowy z ananasem 205

rozpływa się w ustach. Takie cudo na wielkanocny deser to po prostu rozpusta! Tort przełożyłam masą czekoladowo serową z dodatkiem białej czekolady. Jak szaleć to szaleć. Tego typu krem jest idealny do marchewkowego tortu. Tort marchewkowy to pewna karta, bo jeśli ktoś lubi marchewkowe ciasto, to tort na pewno przypadnie mu do smaku. Robię różne rodzaje tortów. Odkryłam, że marchewka(...)zimą. Tort marchewkowy z białym kremem to poniekąd wersja wiosenna czekoladowego tortu. Ale zrezygnowałam tu z orzechów, które zastąpiłam kokosowymi wiórkami. Tego typu torty nie wymagają nawilżania. Ciasto jest wystarczająco wilgotne nawet bez kremu. Możecie sobie wyobrazić jak smakuje wtedy z kremem! Mam nadzieję, że Wam narobiłam apetytu. Po takiej porcji tortu czuję się jak w niebie! Tort marchewkowy

codojedzenia
Cytrynowe Ciasto 164

żółtka i również ubijamy, na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy składniki do uzyskania jednolitej masy, którą wykładamy na wysmarowanej i wysypanej wcześniej mąką prostokątnej blaszki - 25 cm na 36 cm. Piekarnik nagrzewamy do 180*C i pieczemy przez 25 minut Masa cytrynowa: Jedną szklankę wody zagotowujemy z połową cukru. Do reszty ( woda(...)dodajemy letnią żelatynę i jeszcze raz dokładnie miksujemy. Masę piankową wykładamy na masę cytrynową. Górę wykładamy herbatnikami i wkładamy ciasto do lodówki na około 20 minut. Lukier : Do niewielkiej miski wsypujemy cukier puder, sok z cytryny oraz przegotowaną letnią wodę. Wszystko mieszamy aż masa będzie gładka bez grudek. Gotowym lukrem smarujemy herbatniki i wkładamy po raz kolejny ciasto

W Moim Magicznym Domu
Luksusowe ciasto z ajerkoniakiem i wiśniami 191

mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Po łyżce dodawać do masy jajecznej, mieszać już bardzo delikatnie. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do 180 C i piec 60-80 minut. Po 30 minutach rozłożyć wiśnie na cieście i dalej piec.Wiśnie porozkładać w odstępach, nie może być za dużo. Nie podaję(...)zagotować, wlać rozmieszaną mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwilkę gotować. Wymieszać, wlać do dzbanuszka i zostawić, żeby ostygł. Jeśli sok jest kwaśny dosłodzić do smaku. Oczywiście można podać ciasto bez śmietany i sosu wiśniowego. Ciasto rewelacyjne

Kuchnia Pokoleń
Tarta z kremem śmietanowym z mascarpone i białą czekoladą z sezonowymi owocami 118

rodziny. Kruchy spód połączony z delikatnym kremem i pysznymi owocami... Obłęd! A do tego jest bardzo prosta w wykonaniu. Chcecie dowód? Mimi udało się zrobić spód od tej tarty bez większego problemu.  Przy robieniu kremu Moni mi już tak nie zaufała, ale dałabym radę.  Ja nie mogę?! Mogę, więc i Wy możecie! A więc nie ociągamy się(...)następnie dodać białą czekoladę. Wstawić do lodówki. Wyjąć z lodówki ciasto. Rozwałkować. Wysmarować formę olejem i posypać mąką, Przełożyć ciasto do formy.  Po nakłuwać widelcem ciasto i wstawić na 10 minut do lodówki.  Przykryć papierem do pieczenia i dociążyć grochem/ryżem, co mamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Tort naleśnikowy z tuńczykiem 122

konserwowe ( ś rednie ) Sól Pieprz kolorowy 1 łyżka oliwy Farsz pomidorowy Pomidory z puszki bez skóry krojone 2 ząbki czosnku 2 cebule dymki Sól Pieprz kolorowy Łyżka oleju Ponadto: 200 gram sera żółtego typu gouda 1 świeży pomidor Wykonanie: Z podanych składników na ciasto, smażymy naleśniki . Ugotowane jajka ścieramy na tarce warzywnej razem ogórkami konserwowymi. Dodajemy lekko rozdrobnionego, odsączonego(...)nadmiar płynu. Przekładamy do miski. Cebulę dymkę siekamy i łączymy z pomidorami. Ser żółty ścieramy na tarce warzywnej do oddzielnej miseczki. Na natłuszczoną okrągłą formę kładziemy naleśnik, rozprowadzamy część masy z tuńczykiem. Posypujemy lekko serem. Układamy kolejny naleśnik, smarujemy masą pomidorową, posypujemy serem. I tak na zmianę, masa z tuńczykiem, masa z pomidorami. Czynności powtarzamy do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę

Smaki Ewy
Kolorowa łąka – tort chałwowy w stylu angielskim 184

moim przypadku były to 2 chałwy firmy Odra każda po 65g) Na masę maślaną (do obłożenia tortu): 125 g masła w temp. pokojowej, 400 g cukru pudru, kilka łyżek przegotowanej wody Poncz: pół cytryny, 1 łyżeczka cukru pudru, pół szklanki przegotowanej wody   Do dekoracji tortu: masa cukrowa (ok. 800 g), barwniki spożywcze w żelu Etapy przygotowania: Biszkopt: Jajka zważyć(...)Dosypywać stopniowo cukier cały czas miksując. Następnie kolejno dodawać żółtka. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy i lekko, ale dokładnie wymieszać lub zmiksować. Tortownicę (22-24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Wylać ciasto. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 40 minut do tzw. "suchego patyczka". Termoobieg: 160 stopni

Domowa Cookierenka Agi
Czas na rabarbar 115

kwiatowych, żeby nie osłabiały rośliny. A on rośnie coraz większy. My tymczasem możemy bez skrupułów zajadać się jego kwaskowatymi liśćmi. W tym roku na pierwszy ogień poszło ciasto. Skoro pogoda nas nie rozpieszcza w ten majowy weekend, rozpieśćmy się sami. Zapraszam na kawę i ciasto! RAB ARBAROWY PLA CEK (przepis zaczerpnięty ze strony BBC ) Kruszonka 100g różnych orzechów(...)włoskich, pekanów i niesolonych ziemnych) 100g cukru 1 łyżeczka cynamonu 15g masła Ciasto 1 jajko 250g brązowego cukru 85g masła w pokojowej temperaturze 225g mąki 1 łyżeczka sody 185ml maślanki 300g rabarbaru 1/2 łyżeczki soli Piekarnik nagrzewamy do 180*C. Prostokątną formę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia (folia aluminiowa ani bułka tarta nie dadzą tu rady). Robimy kruszonkę

les mirabelles
Efektowny Sernik na Zimno z Ricottą i Białą Czekoladą 379

Sernik na zimno czyli ciasto bez pieczenia z dodatkiem świeżej ricotty, białej czekolady i puszystej kremówki dodającej deserowi puszystości i delikatności. Dodatkowo sernik wzbogacony efektownymi serduszkami z galaretki. Może warto go przygotować dla ukochanej osoby... Efektowny Sernik na Zimno z Ricottą i Białą Czekoladą - Składniki:2 galaretki truskawkowe500 g ricotty100 g białej czekolady300 ml śmietany kremówki3(...)przepisie). Czynność tą najlepiej wykonać dzień wcześniej aby serduszka zdążyły stężeć. Serc powinny być minimum dwie tacki.Drugą galaretkę przygotowujemy według opisu na opakowaniu kilkadziesiąt minut przed przygotowaniem masy serowej.Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej - studzimy.Ricottę miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy ostudzoną, ale jeszcze płynną czekoladę, a na końcu ciągle mieszając wlewamy rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę. W osobnej

Słodka Strona
Biszkopt, który zawsze się udaje 84

Moje życie jako blogerki kulinarnej nie jest pasmem samych sukcesów w gotowaniu i pieczeniu. Nieraz zdarza mi się ugotować coś, co niby jest zjadliwe, ale

Posadzone i zjedzone

Proponowane wyszukiwania