ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:258/467)

Ciasto szpinakowe 184

proszku do pieczenia masło i bułka tarta do formy krem: 1 szkl śmietanki słodkiej 12% 1 op. śnieżki w proszku 250 g mascarpone galaretka: 200 g mrożonych truskawek bez szypułek Hortex 1/4 szkl wody 1 galaretka truskawkowa w proszku tortownica o śr. 18 cm Przygotowanie: Poprzedniego dnia wieczorem zamrożony szpinak wykładamy na sitko i tak pozwalamy mu się(...)puch. Następnie cały czas miksując na najniższych obrotach dodajemy olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy rozmrożony szpinak i chwilę razem miksujemy. Tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika. Ciasto pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 200 stopni-do suchego patyczka. W tym czasie robimy galaretkę: do garnka

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Christmas cake czyli keks mocno bakaliowy i alkoholowy 224

wyłożyć papierem do pieczenia, tak aby dużo wystawało, bo potem będziemy zawijać ciasto w formie. – Masę przełożyć do przygotowanych foremek i wygładzić wierzch. – Piec 2 godziny w temp. 150 st.C. – Wyjąć gorące ciasto z piekarnika, nakłuć w kilkunastu miejscach drewnianym patyczkiem do szaszłyków i polać każde(...)mnie tak leżakowało przez całą noc. – Następnego dnia wyjąć ciasto z keksówek, zdjąć papier do pieczenia, ponownie zalać 2-3 łyżkami brandy i dokładnie zawinąć w nowy pergamin. – Raz w tygodniu odwijać papier z wierzchu i „dokarmiać” ciasto brandy aż do świąt, przez

To co kocham
Ciasto słoneczne orzechowe ze słonecznikiem (z kajmakiem, ok. 520 kcal/100g) 189

serii "świąteczne obżarstwo". Mega słodkie ciasto ze słonecznikiem, kajmakowym kremem na biszkopcie.  Składniki: Biszkopt:  4 jajka (201 g) oddzielnie białka i żółtka 130 g cukru 3/4 cukru wanilinowego (12 g)  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 12 g mąki szymanowskiej 2 budynie czekoladowe bez cukru  Warstwa II.: dżem porzeczkowy bez owoców (tu łowicz(...)herbatników  Przygotowanie:  1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier i cukier waniliowy. Następnie dodajemy żółtka, nadal mieszając. Mąkę, proszek do pieczenia i budynie przesiewamy i dodajemy do masy. Całość musimy delikatnie wymieszać . Przekładamy do blachy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą, pieczemy w temp. 170 stopni ok. 30 min (do suchego patyczka) 2. Słonecznik

Malowane smakiem
Korzenne ciasto jaglane bez cukru i mąki 209

Inne przepisy na ciasta znajdziecie TUTAJ Korzenne ciasto jaglane bez cukru i mąki - przepis: Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej + 2,5 szklanki wody 4 dojrzałe i słodkie banany 2 łyżki oleju 4 jaja 2 łyżeczki domowej przyprawy do piernika 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli (do gotowania kaszy) Przygotowanie: Kaszą jaglaną gotujemy do miękkości(...)Wszystko dokładnie mieszamy. Jeżeli banany nie są słodkie, to radzę dodać 2 łyżki miodu (ja nie dodawałem). Ja używam do połączenia składników jedynie łyżki, bo ciasto nie potrzebuje całkowicie ubijania, tylko połączenia. Następnie do masy dodajemy przyprawę korzenną, olej i proszek do pieczenia. Dokładnie łączymy. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Ciasto pieczemy w rozgrzanym

Kuchnia Łukasza
Tort czekoladowy z pyszną masą budyniową 259

czasu do czasu, aż wszystko się rozpuści i powstanie gładka masa. Pozostawić polewę by przestygła, następnie polać ciasto, rozprowadzić również po bokach i wstawić na ok. godz. do lodówki. Opaska czekoladowa: Zmierzyć obwód i wysokość tortu (u mnie 70 cm na 6 cm). Z papieru do pieczenia wyciąć pasek o długości nieco dłuższej niż obwód tortu (u mnie(...)papieru do pieczenia. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i za pomocą silikonowej łopatki równomiernie rozsmarować na przygotowanym pasku papieru. Pozostawić do stężenia - czekolada powinna być zastygnięta, ale wciąż elastyczna, by można było owinąć nią tort. Gdy czekolada będzie miała odpowiednią konsystencję, odciąć nadprogramowy margines z jednej strony, przyłożyć pasek czekoladowy do tortu, zaczynając od strony bez marginesu

Domowa Cookierenka Agi
Sernik krakowski 581

ciasta Wykonanie: CIASTO KRUCHE - mąkę przesiać, dodać cukier puder, sól, zimne masło, żółtka i ekstrakt z wanilii, składniki posiekać razem, szybko zagnieść gładkie ciasto (gdyby ciasto było za suche, można dodać odrobinę zimnej wody) - gotowe ciasto podzielić na dwie części: 2/3 i 1/3, zafoliować i schłodzić przez 60 minut w lodówce - po tym czasie większą część ciasta wyjąć z lodówki(...)mieszając masę z pianą - gotową masę serową przełożyć na podpieczony spód z ciasta kruchego - schłodzone ciasto kruche, które pozostało, rozwałkować na dość cienki placek, radełkiem wykroić paski o szerokości 0,8-1cm - wykrojone paski delikatnie ułożyć pod skosem na cieście, tworząc kratkę - małym pędzelkiem posmarować paski z ciasta roztrzepanym żółtkiem - sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec

Smakołyki Bereniki
Babka krówkowa 255

bez niczego. Jeśli jest ładna forma do pieczenia to wygląda efektownie. Inspiracją był przepis stąd . Babka podana na talerzu Porcelana Bogucice . Składniki: 4 jajka 1/4 szkl cukru 1 łyżeczka esencji waniliowej 400 g masy krówkowej o smaku orzechowym Helio 3/4 szkl oleju 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)się rozpuści a masa będzie puszysta(jak biszkopt). Wlać esencję waniliową dodać masę krówkową i ponownie zmiksować. Mąki, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną przesiać przez sitko. Porcjami dodawać do masy jajecznej na przemian z olejem i miksować na wolnych obrotach do momentu aż składniki się połączą. Formę wysmarować i wysypać bułką tartą. Przelać ciasto, włożyć do nagrzanego piekarnika

Ala piecze i gotuje
RAFAELLO - SZYBKIE CIASTO BEZ PIECZENIA 282

Zazwyczaj gdy brakuje mi czasu, a chcę przygotować coś słodkiego, sięgam po przepisy na ciasta bez pieczenia. Tak właśnie było w tym przypadku. Czasu mało, a słodkiego się chce :) W większości zabrałam to ciasto do koleżanki, mam nadzieję, że im smakowało. SKŁADNIKI: ½ l mleka 1 budyń śmietankowy (u mnie z nutą wanilii) 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)ugotowanego budyniu (ciepłego), dodać masło i dokładnie zmiksować. Na końcu wlać likier i wsypać 250 g wiórek, wymieszać łyżką.   Blachę (małą) wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwę krakersów, na to masę, znów krakersy, masę, krakersy i resztę masy.  Posypać resztą wiórek. Najlepiej zostawić ciasto na całą noc w lodówce

Kuchnia w opałach
Fasolowe brownie z orzeszkami ziemnymi, czyli kolejna zdrowa rozpusta 267

tylko do momentu pierwszego spróbowania- później przepada każdy. Niemniej jednak nic w tym złego, bo tym smakołykiem możemy zajadać się bez żadnych wyrzutów sumienia i obaw o nadwyżkowe kalorie. Po prostu ideał! Gdyby ktoś poczęstował mnie tym ciastem, nigdy nie wpadłabym na to, z czego mogło zostać przygotowane. Smakuje jak najprawdziwsze, mocno czekoladowe brownie. Wilgotne, puszyste, a dzięki dodatkowi(...)miodem Dodać kakao, cynamon, sodę i szczyptę soli i dokładnie wymieszać Orzeszki i czekoladę drobno posiekać i dodać do masy Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać wszystko łyżką Ciasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia- moja to 22,5x22,5cm  Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C Po upieczeniu odstawić do całkowitego wystudzenia

peanutbuttermonster
Tort bezowy z pieczonym rabarbarem, śmietaną i pistacjami 187

beza powinna mieć kolor jasnokremowy do jasnobrązowego.”   Otóż nie, nie powinna i wie to każdy cukiernik. Beza ma zostać śnieżnobiała i delikatna jak tiul na spódnicy baletnicy, jak welon w dniu ślubu. Beż i wszelkie odcienie brązu odpadają, a dodatkowo – całkiem możliwe, że taka brązowa beza będzie gorzka – tak samo, jak za długo gotowany karmel. Umówmy się, że beza(...)podobno niektórzy robią bezę z mąką, pytanie tylko – po co? Kwas cytrynowy i aromat. Aromat nie jest w żaden sposób określony i dokładnie takie samo wrażenie miałam organoleptycznie – ani to pianka marshmallow, ani cytryna, ani wanilia, ani śmietanka. Do proszku wlewamy wodę i ubijamy masę na sztywno i puszysto, dokładnie jak białka na bezę. Surowa masa smakuje jak sztuczne

Karo in the Kitchen
RACUCHY BUDYNIOWE Z BANANAMI 282

Jak wiecie uwielbiam ciasta budyniowe , ale budynie wykorzystuję absolutnie nie tylko do ciast. Robię z nich również desery i smakołyki na obiad czy też podwieczorek. Dziś

Ostra na Słodko
Serniczki z murzynkiem - bez sera! 217

Niedawno podałam Wam przepis na murzynka. Resztki tego pysznego ciasta (oczywiście cudem uchowane:)) wykorzystałam jako podstawę do mini serniczków. Masa serowa jednak nie jest na bazie

Z miłości do słodkości
Ćwiczenia w rolowaniu 143

Kagekampen. Duński program o pieczeniu. Od poniedziałku do czwartku uczestnicy stają przed zadaniami postawionymi przez zawodowych cukierników. Tort, ciasteczka, beza, rolada... I kiedy tak C. popatrzył na śliczne rolady, które panie przygotowały stwierdził, że też mam mu jakąś zrobić. No dobra, niech już będzie...Na blogu A dupa rośnie znalazłam roladę dekorowaną ciastem cygaretkowym. Właściwie(...)cukru pudru1 białko35 g mąki pszennejczerwony barwnik spożywczy w żeluMasło z cukrem ubić na puszystą, jasną masę. Dodać białko i przesianą mąkę, zmiksować. Dodać barwnik, połączyć.Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z małą, okrągłą końcówką, wycisnąć dowolne wzory na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.Białka na biszkopt ubić na sztywną pianę. Partiami wsypywać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik podwójnie owocowy z frużeliną malinową i jagodowym spodem 175

połową ilości cukru i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać stopione masło, twaróg, mąkę ziemniaczaną, budyń waniliowy, sok z cytryny i wszystko zmiksować na jednolitą masę (ja dodaję po jednym składniku, każdorazowo miksując). Białka ubić ze szczyptą soli stopniowo dodając pozostały cukier. Delikatnie połączyć masę serową z białkami, mieszając szpatułką. Gotową masę przelać na kruchy spód i włożyć do piekarnika(...)masy malinowej mieszając. Chwilę gotować. Masa powinna zgęstnieć (przypominać kisiel). Wyłączyć palnik i dodać żelatynę. Dobrze wymieszać i zostawić do ostudzenia. Na zimny sernik wyłożyć gęstniejącą frużelinę malinową i dobrze rozprowadzić. Sernik umieścić w chłodnym miejscu. Najlepiej podawać go dopiero na następny dzień. Dodatkowo można udekorować go odrobiną owoców. Uwagi: Jeżeli nie macie jagód, to kruchy spód można zrobić bez

Passions hobbies life
Placuszki jogurtowe z jagodami 205

Placuszki jogurtowe z jagodami to kolejny przepis na wykorzystanie super zdrowych, czarnych jagódek. Koniecznie do przygotowania w sezonie jagodowym. Bardzo proste i super smaczne,  puszyste

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik śliwkowy 178

bardzo dojrzałe śliwki węgierki i postanowiłam je wykorzystać właśnie do sernika. Wyszły ozdobne kleksy w delikatnym śliwkowym smaku. Uwielbiam takie… bez spodu, bez polewy, lekko słodkie. Ciasto numer jeden na mojej Top Liście to zdecydoanie sernik! Składniki: • 1 kg sera białego mielonego • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego • 6 jajek • 2 opakowania cukru(...)jednym jajku co 30 sekund, cały czas miksując na wolnych obrotach. • Na koniec dodać śmietanę. Masa serowa będzie dość płynna. • Śliwki zmiksować z cukrem, dodać taką samą objętość masy serowej i wymieszać dokładnie. • Wlać masę serową do tortownicy wyłożonej na dnie folią aluminiową wypuszczoną na zewnątrz. • Na powierzchnę sera nakładać po łyżce

To co kocham
tort czekoladowe cappuccino 145

Niedziela nie może się obyć bez ciasta, oczywiście bardziej wykwintnego niż w tygodniu. Dziś więc do kawy zajadamy się pysznym tortem na bazie biszkoptu cappuccino przełożonego musem czekoladowym. W środku jest jeszcze niespodzianka- ciasteczka typu delicje z musem czekoladowym a więc całość jest bardzo czekoladowa, lekka i nieprzesłodzona, więc można pozwolić sobie na większy kawałek.  *tortownica(...)pieczenia na mus czekoladowy: 400 ml śmietanki kremówki 100 g mlecznej czekolady 100 g deserowej czekolady opakowanie ciasteczek typu delicje z musem czekoladowym dodatkowo: 4 łyżki bitej śmietany łyżka gorzkiego kakao wisienki koktajlowe Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Nadal ubijając dosypywać cukier a następnie dodawać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z cappuccino i proszkiem do pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zapiekane naleśniki na ostro! 214

ogórków - korniszony z chilli 30 dag żółtego sera koperek (ilość wg uznania, u mnie 1/3 pęczka) Ciasto na naleśniki robimy standardowo z powyższych składników dodając przyprawy wg uznania. Patelnię (najlepiej do naleśników) rozgrzewamy i smarujemy pędzelkiem umoczonym w oleju lub oliwie. Wlewamy masę i smażymy z obu stron cienkie naleśniki. Salami/szynkę kroimy w kostkę lub paski, cebulę w piórka(...)przygotowany farsz (bez sera i koperku) ok. 4 min. Teraz wystarczy wyłożyć przygotowany farsz na naleśniki, dodać starty ser i koperek, następnie zawinąć naleśnika. (Aby lepiej się trzymało można spiąć naleśnika 2 wykałaczkami). Najlepiej na każdy położyć jeszcze plaster sera. Piekarnik nagrzać do temp. 180 st. , blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i delikatnie zapiec

Alutka-Gotuje
56. Bułki żytnio-pszenne z siemieniem i sezamem 175

struktury bez grudek. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20-30 minut. Pamiętajcie, że prawidłowy zaczyn to podstawa i warunek udanego pieczywa! Jeżeli on nie wyjdzie, to należy go wylać i przygotować jeszcze raz. Jeśli za kolejnym razem się nie uda, powinniście kupić nowe drożdże. (Najprawdopodobniej kupiliście źle przechowywane lub stare)   Składniki na ciasto właściwe: - 300g(...)opcjonalnie: kilka łyżek mleka i sezam Wszystkie składniki wraz z przygotowanym zaczynem wyrabiamy na jednolitą masę, umieszczamy w miseczce i odstawiamy na 30-40 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto dzielimy na 6-8 równych części, formujemy bułeczki, układamy na papierze do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 30 stopni na 30-40 minut i uchylamy drzwiczki

Be Fit Be Strong
52. Placek ryżowy z awokado i mango 202

chałki z truskawkami  Marmolada chleb i kawa . Podsumowując, wczoraj moje kubki smakowe były w stanie euforii i dzisiaj również chcą to przeżyć!  Dzisiaj proponuję bardzo proste ciasto, a zarazem genialne w smaku. Połączenie awokado wraz ze słodkim mango tworzy wyborną całość, a mąka ryżowa swą delikatnością jeszcze bardziej podkreśla ten smak. U mnie w domku zniknęło w parę(...)ksylitolu - 1 budyń śmietankowy bez cukru lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Opakowanie budyniu lub mąkę ziemniaczaną łączymy z mlekiem, tak by nie było grudek. Awokado i mango miksujemy na mus. Do dużej mąki wsypujemy przesianą mąkę, mleko z budyniem, mus owocowy, płatki migdałów, jajka, ksylitol i proszek do pieczenia i mieszamy/miksujemy

Be Fit Be Strong
Gruszka w cieście 159

weekend stworzyłam kilka wartościowych przepisów, leniwe śniadania, jedzone w spokoju, bez pośpiechu, jak ja to kocham!! Dziś przed powrotem do Poznania działałam w kuchni rodziców jak mały robocik :p zrobiłam kokosanki (niedietetyczne) oraz kule owsiane, na które przepis podam w najbliższych dniach, poszalałam :) Ale zacznę od gruszki w cieście która dziś dostąpiła zaszczytu bycia moim śniadaniem :) Składniki: 2 jajka(...)najwyższych obrotach przez około minutę dodajemy len, płatki, sodę, ksylitol, cynamon, mieszamy na koniec dodajemy ubite białko masę przekładamy do żaroodpornego naczynia, a w nim zatapiamy obraną, wydrążoną z pestek, przekroją w pół gruszkę na wierzch sypiemy garść żurawiny pieczemy w temp. 180-200 stopni przez około 20 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Bananoffee pie 148

Witajcie po długiej przerwie. Niestety dopadło mnie choróbsko i nie mogłam normalnie funkcjonować, nie tylko w sferze blogowej ale i w rzeczywistej. Ale jest już lepiej

CookYourself
Pavlova kakaowa, Beza-Krówka 153

kawałeczki są one super rozwiązaniem gdy macie więcej niż jedno spotkanie z przyjaciółką, a chcecie tego wielkiego 'WOW' i błysku w oku gdy wnosicie paterę z ciastem. Bądź gdy po prostu chcecie zrobić bezy o różnych smakach. Składniki: (na 1 dużą Pavlova bądź 2 małe średnicy 13-14 cm) białka z 3 jajek 200 g drobnego cukru 3/4 łyżeczki mąki(...)sztywną pianę, dodawać cukier po łyżce powoli miksując, aż masa będzie perłowo błyszcząca i gładka na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Gdy masa będzie już gotowa dodać kakao. Wymieszać dokładnie masę szpatułką do otrzymania brązowego jednolitego koloru. Przygotowaną masę układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odrysować koło wielkości: 18-20 cm i wykładać masę szpatułką, podnosząc brzegi

KreatywnePiny
Domowe Pieguski 153

zjadasz z cichą rozkoszą. Taak.. Nie ma nic lepszego :) Szczególnie, gdy w grę wchodzą domowe ciasteczka. Na przykład takie, jak te dzisiejsze, które dla Was przygotowałam. Domowe pieguski bez dodatku sztucznych spulchniaczy, za to z dużą ilością czekolady, orzechów i żurawiny! Smak nieziemski, wszystko idealnie dobrane i w odpowiedniej ilości. Mmm! Polecam wszystkim ciasteczkożercom! Zapraszam na Domowe Pieguski(...)mieszamy obie maki, pokruszone orzechy, żurawinę i pokrojoną na małe kawałki czekoladę.Sypkie składniki dodajemy do masy maślanej, dolewamy ekstrakt waniliowy i ucieramy do połaczenia się wszystkich składników.Ciasto przekładamy do szprycy z okrągłą końcówka i wyciskamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia równe ciasteczka. Przed włożeniem do piekarnika rozgrzanego do 190`C ciasteczka wyrównujemy zwilżonym palcem i odwracamy

Słodkie Przyjemności
Bajaderki kokosowe w białej czekoladzie 314

Bajaderki to idealna słodka przekąską na imprezę. Sprawdzą się z pewnością na zabawie sylwestrowej. Szybkie w wykonaniu, bez pieczenia, wyglądają bardzo efektownie, a przy tym wszystkim smakują wyśmienicie. Zapraszam również do zapoznania się z przepisem na bajaderki w wersji orzechowej.Bajaderki kokosowe w białej czekoladzieSkładniki:350 g herbatników kokosowych typu „Łakotki” (mogą być oblane czekoladą)4 łyżki dżemu brzoskwiniowego(...)innych kremów do smarowania.Przygotowanie:Herbatniki rozkruszamy najlepiej za pomocą blendera. Przekładamy do dużej miski.Do ciastek dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Wszystko dokładnie zagniatamy rękami, ciasto będzie miękkie, ale po schłodzeniu w lodówce stężeje.Formujemy z masy okrągłe kuleczki, następie schładzamy w lodówce przez około 20 minut.W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Wiórki oraz migdały wysypujemy na osobne talerzyki.Bajaderki zanurzamy

Mania Gotowania
Dyniowo-czekoladowe ciastko z kubka / Pumpkin chocolate mug cake 262

drugi przepis na czekoladowo-kawowe.  Dziś proponuję ciasto z kubka w wersji dyniowo-czekoladowej z nutą korzenną, też bez jajek i gotowe w kilka minut! Polecam z dodatkiem bitej śmietany Scroll down for recipe in English Dyniowo-czekoladowe ciastko z kubka (1 ciastko) Składniki: 2 łyżki mąki 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 łyżka cukru(...)opcjonalnie) Przygotowanie: W kubku wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier, cukier brązowy i przyprawę do piernika. Wymieszaj i odstaw. W małej miseczce, najlepiej trzepaczką wymieszaj dokładnie olej, mleko, ekstrakt z wanilii i puree z dyni. Dodaj mieszankę dyniową do suchych składników w kubku i dokładnie wymieszaj do otrzymania jednolitej masy. Podgrzewaj w mikrofalówce na najwyższej mocy przez

karmelowy
Muffinki straciatella 143

wygodnym krzesełku w zaciszu domowego ogródka. Niestety nie dla mnie takie leniuchowanie i objadanie się. Kolejna faza katowania się dieta rozpoczęta, już 5 dzień za mną, jak na razie bez większych efektów ale nie poddaje się. Najgorzej to siedzieć nic nie robić i marudzić, tak przynajmniej wiem, że próbowałam coś zrobić:) Oczywiście w ramach rekompensaty "chudszych" obiadków postanowiłam zrobić(...)pieczenia 3/4 szklanki cukru tabliczka czekolady mlecznej posypka: 50 g masła 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru Wykonanie: jajka ubijamy z cukrem aż się rozpuści i dodajemy jogurt oraz olej i wszystko mieszamy dokładnie. Mąkę przesiewamy przez sitko razem z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy. Wszystko razem dokładnie mieszamy do powstania gęstego ciasta. Czekoladę kroimy

ciastkarnia na kruchym spodzie

Proponowane wyszukiwania