ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:242/467)

Sernik chałwowy. 220

Przepyszny ,kremowy sernik ,delikatnie chałwowy ,rozpływający się w ustach . Upiekłam go bez spodu ,bo są takie serniki ,którym ten spód jest absolutnie niepotrzebny .Polecam gorąco . Składniki: tortownica 20 cm 500 g sera wiaderkowego na serniki 4 jajka 1/3 szklanki cukru 200 g chałwy mlecznej 2 łyżki budyniu śmietankowego 2 łyżki kaszki manny Dodatkowo: 150 ml śmietany 18% 2 łyżki(...)razem z resztą składników zmiksować krótko,tylko do połączenia się masy w jednolitą całość .Teraz dodajemy białka i delikatnie łyżką mieszamy z masą .Na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę przelewamy masę serową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 45 minut . Po 30 minutach ciasto wysuwamy z piekarnika i polewamy śmietaną z 2 łyżkami cukru pudru

Ladylaura.
Tarta ze rabarbarym (i wszystko jasne ;) ) 131

rabarbar moł kans roztomajtych 3 fetaminōw, ale i moł tyż kwas szczawiowy, co to wypłukuje wapń ze łorganizmu i bez to niy idzie go za kans jejś. Ale dyć jak sie rołz 4 za jaki czas czowiek szczeli jake ciasto ze rabarbarym, to sie przeca nic niy stanie- no chyba, że idzie nōm ło te połra kalorii, jak wpierymy(...)niego takoł gynstoł kōnfitura. Piec rozgrzyjcie na 180 stopni. Do jaki miski wciepcie składniki na spodek i wyrōbcie na jednolitoł masa. Wejście sie forma na tarta i wyłōżcie jōm ciastym. Na kōniec mogecie je jeszcze podzióbać widołkōm 9 i wrojście do pieca na 15-20 minut, żeby się leko przibrōnołciōło 10 . Bez tyn czas ubijcie biołka na piana, dejcie

Chop w kuchni
Babeczki z rabarbarem 125

oczywiście pora na rabarbar. Na początek trafił do babeczek, ale pomysłów na jego wykorzystanie jest bez liku. Ciasto ucierane z kawałkami łodyg, drożdżówka, crumble, czyli zapiekany pod kruszonką, oldskulowy kompot z rabarbaru i lemoniada. Kusi mnie też daiquiri- mrożony rabarbarowy sok z rumem oraz rabarbarowe mohito. Można przygotować też czatnej do ostrego sera z rabarbarem, cebulą i tymiankiem albo(...)Składniki: 150 g miękkiego masła 150 g brązowego cukru 2 jajka 150 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 70 g płatków migdałów 300 g rabarbaru Przygotowanie: Rabarbar myjemy i kroimy na małe kawałki. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po 1 jajku i miksujemy na małych obrotach. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik alzacki z polewą czekoladową 192

bez problemu można użyć np. jedynie cukru pudru. (Tortownica o średnicy 21 cm) Spód: 250g mąki pszennej 120g masła/margaryny 50g cukru 3-4 łyżki mleka Masa serowa: 750g twarogu (użyłam wiaderkowego z Wielunia ) 75 ml śmietany (najlepiej rzadkiej) 2 jajka 90g cukru 30g mąki kukurydzianej Dodatkowo: 100g czekolady 3 łyżki śmietanki   Przygotować ciasto na spód. Mąkę(...)wstawić do lodówki - na około 10-15 minut. Przygotować masę serową. Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie zmiksować. (Do połączenia się składników. Nie należy napowietrzać sernika i lepiej tu pominąć ubijanie białek. Dzięki temu sernik nie opadnie i będzie idealnie gładki.) Formę (wyłożoną papierem do pieczenia) wylepić (spód i boki) schłodzonym ciastem. Na ciasto przelać masę serową. Sernik

Di gotuje
Ciasto z toffi 239

Przepyszne ciasto z kajmakiem i bitą śmietaną, jest szybkie i w dodatku bez pieczenia. Moja rodzina uwielbia je, do przygotowania ciasta użyłam mąki krupczatki od firmy Młynomag . Składniki: 1 puszka kajmaku 1 litr mleka 1 szklanka mąki krupczatki Młynomag 1/4 szklanki cukru 1 masło roślinne 1 cukier waniliowy 3 opakowania herbatników 2 opakowania krakersów 0,5 litra śmietany(...)wylewamy gorący budyń. Układamy warstwę krakersów, rozsmarowujemy kajmak, ponownie układamy warstwę krakersów. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, wlewamy do śmietany. Masę śmietanową wykładamy na krakersach. Na wierzch ścieramy gorzką czekoladę. Ciasto przed podaniem mocno schładzamy

Bajeczna Kuchnia
CIASTO POMARAŃCZOWE 128

zapach i smak. Nie wyobrażam sobie Świąt, bez tego aromatu. Dzisiaj, zapraszam na szybkie ciasto pomarańczowe, idealne do kawy jak i poprawy własnego samopoczucia ;) SKŁADNIKI: 3 jajka 250 g mąki 115 g cukru 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 pomarańcze 1/2 szkl oleju 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru(...)białych błonek. Fileciki pomarańczy przełożyć do naczynia miksującego, dodać kandyzowaną skórkę i cukier, wszystko bardzo dokładnie zblendować. Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, kardamon i imbir, wymieszać. Wbić jajka, wlać olej i masę pomarańczową. Przy pomocy rózgi wymieszać wszystko na jednolitą masę. Ciasto przelać do keksówki i piec około 60 minut (do suchego patyczka), w temperaturze

Kuchnia w opałach
Ciasto z malinami i bezą na Dzień Mamy 640

żółtka, szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.  Ciasto rozwałkować na wielkość formy, wyłożyć spód. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Schłodzone ciasto gęsto nakłuć widelcem. Piec w 200 st. C. przez 15-20 minut, aż nabierze złoto-brązowego koloru. Ostudzić. Beza: Białka ubić na sztywno(...)koniec partiami dodając cukier. Wsypać mąkę, zmiksować. Na papierze do pieczenia odrysować kontur tortownicy, uforować bezę odrobinę mniejszą od średnicy otrzymanego koła. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Piec w 140 st. C. przez 1 godzinę. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Galaretkę zalać wrzątkiem, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Ostudzić, a następnie wstawić do lodówki, aż galaretka zacznie tężeć. Na upieczony spód

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kostka truskawkowa bez pieczenia 624

Szybkie i proste ciacho na zimno do którego można wykorzystać mrożone truskawki. Oczywiście w sezonie lepiej dodać świeże, najlepiej pokrojone w mniejsze kawałki żeby ciasto lepiej

Ze smakiem i z pasją
Po sezonie 177

decyzję w sprawie przygotowywanej słodkości. Wybrał urocze babeczki z gazetki Pieczenie jest proste, nr 3/2009. Mi odpowiadały wyjątkowo - w aktualnym zabieganiu zrobiłam je sama nie wiem kiedy, a efekt jest naprawdę interesujący. Słodkie, mięciutkie, wilgotne ciasto, kwaśny rabarbar i na wierzchu bardziej delikatna pianka bezowa niż typowa, wysuszona beza. Całość współgra ze sobą wspaniale, babeczki długo zachowują wilgoć, jednak(...)łyżki Cointreau30 ml mleka200 g mąki pszennej50 g mielonych migdałów2 łyżeczki proszku do pieczenia200 g rabarbarudodatkowo:3 białka100 g cukruMasło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę. Po jednym wbijać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Następnie wlać mleko i Cointreau, dodać sól i skórkę z pomarańczy, zmiksować. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem i migdałami

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Strucla jabłkowa 202

Rolada z ciasta drożdżowego z przepysznymi polskimi jabłkami. Wedle wyboru ciasto można zrobić bez mleka. Składniki: pół kg mąki  pół szklanki cukru 3 żółtka szklanka wody (lub pół na pół z mlekiem) pół szklanki oleju 30 g świeżych drożdży kilka startych jabłek lukier: sok z cytryny i cukier puder  Zaczynamy od rozpuszczenia drożdży w ciepłej wodzie, dodajemy łyżkę(...)gładką masę, mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy olej i podrośnięte drożdże. Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto i odstawiamy pod przykryciem na godzinę. Blat posypujemy mąką i wałkujemy ciasto na cienki prostokąt. Z podanej ilości składników możemy upiec jedno duże ciasto lub dwa mniejsze. Na rozwałkowane ciasto kładziemy starte jabłka. Ciasto zwijamy w rulon. Formę wykładamy papierem do pieczenia albo

prawdziwe jedzenie
Ciasto drożdżowe 166

Podstawowy przepis na ciasto drożdżowe bez mleka - proste i szybkie w przygotowaniu.  Idealne na deser jak i na drugie śniadanie ponieważ jak na ciasto nie jest przesadnie słodkie.   Składniki: pół kg mąki  pół szklanki cukru 3 żółtka szklanka wody  pół szklanki oleju 30 g świeżych drożdży  Zaczynamy od rozpuszczenia drożdży w ciepłej wodzie, dodajemy(...)żółtka ucieramy na gładką masę, mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy olej i podrośnięte drożdże. Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto i odstawiamy pod przykryciem na godzinę. Formujemy jedno większe lub dwa mniejsze ciasta. Przekładamy do foremki. Najwygodniej użyć foremki z silikonu, której nie trzeba niczym wykładać. Inne foremki smarujemy tłuszczem lub wykładamy papierem do pieczenia przed włożeniem ciasta. Na środku

prawdziwe jedzenie
Pavlova z figami 180

Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy po łyżce cukru pudru, cały czas miksując. Gdy masa będzie już gęsta i lśniąca, dodajemy ocet i mąkę ziemniaczaną, całość łączymy ze sobą. Na papierze do pieczenia stawiamy okrągłą blachę (22-25 cm), którą odrysowujemy długopisem. Bezę przekładamy na środek okręgu, wyrównując brzegi, które następnie "wyciągamy" płaską łopatką do góry. Wrzucamy(...)minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 140 i pieczemy 90 minut. Studzimy przy otwartych drzwiczkach.      Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno i wykładamy na szczycie wystudzonej bezy. Na wierzchu układamy figi pokrojone w ćwiartki - można je zastąpić także innymi świeżymi owocami, frużeliną lub wiórkami czekolady.      Bezę najlepiej podawać na świeżo, kolejnego dnia nie jest

sama złodycz
Rolada kakaowa z kremem melonowym 175

mnie, szczególnie w okolicach długiego weekendu. Tym razem w wersji bez wódki czy szampana, jednak zapewniam, że ciacho jest równie pyszne jak letnie drinki z palemką. A nawet i lepsze! Biszkopt: 3 jajka szklanka cukru pudru szklanka mąki 1/3 szklanki kakao 1/3 szklanki wody pół łyżki proszku do pieczenia Krem: dojrzały melon 250 g mascarpone 200 g śmietanki(...)miksujemy do momentu, gdy masa będzie gęsta i lśniąca. Następnie dolewamy wodę oraz żółtka i dosypujemy po trochu mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia i kakao. Gdy masa będzie już dokładnie połączona, przelewamy na kwadratową blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Gorące ciasto wyjmujemy i przekładamy na ściereczkę

sama złodycz
Placuszki jogurtowe ze śliwkami 119

Już dawno na śniadanie nie jedliśmy placuszków, które tak uwielbiamy. Dlatego korzystając z pełni sezonu na śliwki, dzisiaj na śniadanie serwujemy puszyste placuszki z owocami. Proponuję

Ania i Marcin gotują
Jogurtowiec truskawkowy 1728

  Prosty w przygotowaniu, smaczny deser z truskawkami i jogurtem. Nie za słodki, orzeźwiający, lekko kwaskowaty, wspaniały na upały. Dobry dla osób, które liczą kalorie. Na

Mała Cukierenka
Sernik Snickers 211

spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i lekko ugnieść. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. MASA SEROWA: 2. Masę kajmakową przełożyć do rondelka, dodać śmietankę i leciutko podgrzać (żeby masa zrobiła sie rzadsza). Odstawić. 3. Ser zmiksować z cukrem, dodawać po jednym jajku, następnie mąkę i na końcu masę kajmakową ze śmietanką - cały czas miksując(...)koniec pieczenia sernika przygotować warstwę orzechową: orzeszki lekko pokruszyć (najlepiej w malakserze lub wałkiem) tak, żeby pozostały grube kawałki. Masło, cukier, śmietankę i masę kajmakową podgrzać w rondelku do rozpuszczenia cukru, dodać orzechy, wymieszać. Otworzyć piekarnik, wysunąć sernik, wyłożyć szybko na wierzch przygotowane orzechy i piec jeszcze ok 5 minut, po czym lekko uchylić piekarnik i zostawić ciasto

Kto ugości moich gości?
Tort dacquoise 189

Przepyszny tort daktylowy  blaty bezowe : 6 białek szczypta soli  300 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka  soku z

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania