ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:189/467)

Łosoś w pesto z dodatkiem oleju rzepakowego zapiekany w cieście francuskim 207

filetu łososia bez skóry5 suszonych pomidorków z oleju40 g rukoli1 łyżka słonecznika Kresto1 mały ząbek czosnku5 łyżek oleju rzepakowegosólopakowanie ciasta francuskiego 375 gjajko lub białko do posmarowaniaDo blednera wrzucić rukolę, czosnek, suszone pomidory i słonecznik, dodać olej. Wszystko zblenderować. Łososia oprószyć solą i posmarować otrzymaną masą, odstawić do lodówki na min. godzinkę. Potem łososia zawinąć w ciasto francuskie(...)uformowałam taką rybkę. Posmarować rostrzepanym jajkiem lub białkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C, piec ok 20-30 minut aż ciasto ładnie się przyrumieni. Łososia miałam w dwóch kwałkach więc razem stworzyły jakby jeden duży filet z którego powstała mi taka duża rybka. Można również łososia podzielić od razu na małe kawałki i każdy osobno zawinąć w ciasto

Monia miesza i gotuje
Leśny sernik na zimno 189

Ten serniczek powstał podczas akcji - sprzątamy lodówkę. W wielkim skrócie pozbierałam wszystko co zostało z jakiś innych wypieków, albo miało krótki termin przydatności do spożycia, zmiksowałam

Cynamonowe szczęście
Ciasto wuzetka 492

dżemu morelowego, który udał mi się trochę kwaskowaty. Ciasto pyszne, idealne na deser do kawy, wygląda bardzo apetycznie i zaspokoi apetyt nie jednego łasucha:) polecam…     Składniki: Biszkopt: 6 jajek – osobno żółtka i białka 140g mąki pszennej (użyłam tortowej) 3 łyżki kakao bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 170g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g Krem(...)wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 3. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodać połowę cukru i mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. 4. Żółtka utrzeć z resztą cukru oraz cukrem wanilinowym na jasną, kremową masę. Dodać je do ubitych białek i delikatnie

Mała Cukierenka
Ciasto wuzetka 668

dżemu morelowego, który udał mi się trochę kwaskowaty. Ciasto pyszne, idealne na deser do kawy, wygląda bardzo apetycznie i zaspokoi apetyt nie jednego łasucha:) polecam…     Składniki: Biszkopt: 6 jajek – osobno żółtka i białka 140g mąki pszennej (użyłam tortowej) 3 łyżki kakao bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 170g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g Krem(...)wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 3. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodać połowę cukru i mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. 4. Żółtka utrzeć z resztą cukru oraz cukrem wanilinowym na jasną, kremową masę. Dodać je do ubitych białek i delikatnie

Mała Cukierenka
TRUSKAWKOWIEC NA MĄCE ORKISZOWEJ 409

Pyszne, delikatne ciasto na bazie biszkoptu, z mnóstwem pysznych owoców. Całość idealnie uzupełnia polewa z kwaśnej śmietany. Gorąco polecam ! To ciasto z pewnością skradnie również Wasze serca. Rewelacyjne zarówno latem ze świeżych owoców jak i zimą z mrożonych. Można także użyć innych ulubionych owoców, u mnie w wersji z truskawkami, dlatego właśnie - truskawkowiec. Za przepis dziękuję p.Lucynie :-)Składniki na biszkopt(...)mnie program do biszkoptów, ale może być góra-dół ; na termoobiegu niższa temp.i krótszy czas pieczenia)- wkładam do zimnego piekarnika.Składniki masy owocowej:- 1,5 kg truskawek- 0,5 l wody- 3/4 szkl ksylitolu ( lub cukru)- 2 budynie śmietankowe ( bez cukru)- 3 galaretki truskawkoweW garnku doprowadzić do wrzenia truskawki z ksylitolem i 1 szklanką wody. W reszcie wody

Smaczne Zdrowe
Serniko makowiec. Wegański jagielniczek 170

wcześniej zalewam je wrzątkiem). Całą masę dokładnie mieszam, przekładam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika na 30 min, temp. 180°C. Część makowa Mak i daktyle zalałam wodą, dusiłam ok 10 min. Następnie 2 razy zmieliłam mak w maszynce. Dodałam agawę i dokładnie wymieszałam. Masę makową przełożyłam na masę jaglaną i ponownie wstawiłam do piekarnika(...)Polewa Daktyle zalałam mlekiem i dusiłam na wolnym ogniu ok 10 minut. Do lekko rozgotowanych daktyli dodałam kakao, masło kokosowe i wszystkie składniki zblendowałam na gładko. Czekoladę przełożyła na ciasto i gotowe:) Ciasto najlepiej smakuje po wstawieniu uprzednio do lodówki ale nie zawsze się to udaje

nietadieta
Sernik na zimno z brzoskwiniami 515

Tym razem zapraszam Was na sernik na zimno który zrobiłam  z półproduktu. Ku memu zdziwieniu  sernik wyszedł smaczny. Zrobiłam go na konkurs w którym

Ala piecze i gotuje
Wielkanocne ciasto czekoladowe z jabłkami (bez glutenu, bez masła, bez laktozy) 258

potrzebujemy: - filiżankę kakao - filiżankę soku z czarnej porzeczki - 1.5 filiżanki mąki ryżowej (lub innej bezglutenowej) - opakowanie proszku do pieczenia - 1/3 filiżanki oleju  - 1/3 filiżanki

Szybko Tanio Smacznie
Sernik truskawkowy 155

Składniki (na 8 porcji) - kg twarogu, - 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (ok. 40 g), - 3  jajka (ok. 180 g), - pół szklanki cukru (ok

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Jaglane ciasto z orzeszkami ziemnymi 168

Ciasto* z kaszy jaglanej, daktyli i masła orzechowego wygląda piękne, a jest smaczne i zdrowe I w dodatku bez pieczenia! Może nie jest aż tak szybkie w wykonaniu jak choco slice , bo jednak trzeba ugotować kaszę i namoczyć daktyle. No ale bez przesady, to nie jest znowu tak dużo dodatkowej pracy, a smak jest tego wart(...)miksujemy na gładką masę. Wykładamy na blaszkę dokładnie dociskając masę – ja używam tortownicy 24 cm średnicy. Wykonanie masy: Kaszę przepłukujemy na sitku wrzątkiem, wsypujemy do garnka, zalewamy mlekiem i gotujemy na wolnym ogniu. Słodzimy do smaku i miksujemy na gładką masę, którą wykladamy na przygotowany spód ciasta. Wykonanie wierzchu: Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 15 minut. Odsączone

Lamarida.pl
Daktylowe trufelki z migdałami i karobem. Zdrowa słodycz na 1-wsze urodziny bloga. 221

było czasu (zresztą przyznam szczerze, że rzadko je piekę), ale za to zapraszam Was na pyszne, szybkie i zdrowe daktylowe trufelki z migdałami i karobem. Idealne małe słodkości na jeden kęs. A jeśli wolelibyście kawałek ciasta, to polecam wczorajsze "Black banana cakes. Czarne (czekoladowe) ciasto bananowe" lub moje "Mocno pomarańczowe ciasto urodzinowe" . Pozdrawiam Was serdecznie i... wracam do moich małych(...)znów włączamy blender. Na koniec dodajemy płatki migdałowe. Miksujemy do uzyskania gęstej masy. Ja lubię jak w masie truflowej zostają większe kawałki płatków migdałowych. Można miksować tak długo aż uzyska się gładką masę. Z masy formujemy ręcznie małe trufle, wielkości orzecha włoskiego. Trufle układamy na papierze do pieczenia i wkładamy do lodówki, aby uzyskały zwartą (nie lepiącą się) konsystencję

Słodkie okruszki
Placuszki z serka waniliowego. 157

mnie Danio) 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  2/3 szkl. mąki pszennej szczypta soli olej (do smażenia) Wykonanie: Jajko wymieszać z serkiem waniliowym. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Masa powinna być dosyć gęsta. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Porcje ciasta nakładać łyżką. Smażyć z obu stron

zadanie-gotowanie
Tarta ze szparagami, suszonymi pomidorami i szczypiorkiem 153

elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy na kształt formy z lekką zakładką (może być potrzeba lekko podsypywać mąką) i wykładamy formę (do ceramicznej włożyłam bez natłuszczania, ale już blaszaną trzeba wyłożyć papierem do pieczenia). Ciasto nakłuwamy gęsto widelcem i pieczemy w 180 stopniach jakieś 20-25 minut (do lekkiego zrumienienia). Nadzienie: Szparagi myjemy, osuszamy i odrywamy (lub odcinamy) zdrewniałe końce. Podsmażamy(...)roztrzepujemy, dodajemy śmietanę i przyprawy, mieszamy dokładnie. Wykonanie: Na podpieczony spód wykładamy szparagi, suszone pomidory (można je lekko pokroić, ale ja się nie chciałam z tym bawić), ostrożnie zalewamy masą jajeczną i obsypujemy szczypiorkiem. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy aż jajka całkowicie się zetną (u mnie trwało to blisko 25 minut

Kolorowy Przepisownik
Mazurek pisanka Wielkanoc tuż tuż 105

papilart  10 szt masa orzechowa z kawałkami orzeszków polewa dekoracyjna biała i czekoladowa kuleczki w białej czekoladzie i mlecznej migdały płatki posypka kolorowa lukier kolorowy Wykonanie: Do misy wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy miękkie masło śmietanę, żółtka i cukier.Zagniatamy ciasto i do lodówki na godzinę do schłodzenia. Schłodzone ciasto wałkujemy(...)wycinamy 10 jaj . Dociskamy formę do ciasta wycinamy i wkładamy do foremki papierowej. Pieczemy 7-10 minut w 170 stopniach. Ostudzone mazurki pisanki dekorujemy.             Forma papilart nadaje się do pieczenia. Po upieczeniu wyrzucasz papierek i masz czyściutko bez mycia,od razu gotowe:) Papilart ma również inne foremki w których

Różowa kuchnia